Neistota vo vzťahu
Ahojte baby.
Prihlasila som sa sem,pretoze neviem ako dalej a stale si neviem poskladat tie drobne casticky.
S mojim priatelom sme sa zoznamili pred 5 rokmi. Vsetko bolo super,vsetko bolo na zaciatku uzasne. Vedeli sme,ze patrime k sebe,ze chceme ostat spolu a ze mame vela spolocneho....
Potom prisla nasa dcera,ku ktorej si vytvoril ukazkovy vztah,nikdy som taku lasku medzi otcom a dcerou nevidela (alebo sama ju nepoznam)...
Sem tam prisli nejake hadky,ale to je aj kvoli mojej povahe,pretoze viem,ze jednam impulzivne,v tej danej chvili a veci sijem horucou ihlou,necakam,kym sa situacia upokoji.
Vela krat sa stalo,ze sa zbalil a na noc odisiel,druhy den sa vratil a zase bol klud.
Po asi 3 rokoch co sme boli spolu sme sa stahovali,medzinarodne. Nastali aj financne problemy,aj ked si nasiel takmer OKAMZITE pracu.
Fungovali sme standarne,ale ked sa na to pozeram,skor krizovo ako normalne.
Potom sme dali dceru do jasli,pracovali sme obaja,ale neskor v ich praci prepustali a on ako novacik isiel medzi prvymi.
Chcel zacat podnikat,ale viac menej som sa tomu vyvarovala,pretoze sme byvali v podnajme,dieta v sukromnej skolke.
Chcel aby som dala vypoved,denne ma prosil,chcel aby som zacala s nim,pomohla mu nakopnut sa..
Tak sa aj stalo,pretoze som si vravela,ze to robim pre nas. Makali sme,stverali sa hore. Ale neskor som zistila ze nam spolocna praca strasne uskodila.
Dal.mi podmienku,ze mam zacat uvazovat o svojej praci a problemy sa vtedy zobudili. Kym ja som cakala na svadbu a mozno aj druhe dieta,on rozmyslal,ako sa ma "zbavi"...
Od leta minuleho roku to bolo strasne,dokonca ma aj fyzicky napadol. Vypil viac nez zvladol,tak ziskal sebavedomie a s modrinou vacsou ako pol mojej tvare som sa "pysila" dlhe 3 tyzdne. Neskor ked si svoje ciny ubedomil ma odprosil a ja som si myslela,ze to vsetko pozliepame a budeme zit normalne.
Osud mi vsak priplietol do cesty lepsiu pracu,tak som nevahala a nastupila tam. Prestala som sa do urcitej miery zaujimat o jeho biznoss,na zaciatku som riesila len svoj novy job. Neviem,ci to cele narusilo nas vztah..
Zacal byt v praci co najdlhsie ako sa dalo,nestaral sa o to,ze dceru treba vyberat v urcitu hodinu,ziadal este,aby som sa nielen okrem staroatlivosti o dceru a domacnost starala aj o jeho zaludok. To neskor bolo na dohma...
ode,ze si varenie podelime...
Na jesen mi hovoril,ze potrebujeme psychologa,aby nam pomohol tak som jedneho nasla. Isli sme tam spolu,avsak on napriamo a bez okolkov povedal,ze skoncil a ze sa rozhodol,ze nas opusta. Vtedy prisla rovnako priama otazka od poradkyne a opytala sa ci niekoho
@janamalik 4 nie je az take zle, postupne sa dcerka od neho odputa. Hlavne jej o nom nerozpravaj, iba odpovedaj, ked sa bude pytat. Normalne jej povedz, ze tatinko sa rozhodol zit niekde inde a ze nevies, preco, ale ze niekedy tatinkovia neziju s maminkami...alebo ja neviem, mozno by stalo za to poradit sa so psychologom. Hlavne dceru na neho nenamotavaj, nerozoberaj pred nou nic, necit lutost, ze s nou nie je alebo ze jej chyba, nelutuj ju. Ako pisali baby vyssie, racionalita, racionalita a racionalita. Ako prve si ju daj zverit do opatery. Pokial tak neurobis, ma na nu aj on rovnaky narok, tak aby sa nestalo, ze ti ju raz zoberie a uz nevrati. Jeho spravanie sa mi vobec nepaci, na tvojom mieste by som bola v pozore.
Baby,mam este nejaku sebareflexiu,tak vravim ze je to 50 na 50. Urcite som aj ja na vine.
Ale preco isiel za inou? Ak teda isiel? Ved som mu pomohla s biznisom,starala sa o nas,platila na polovicu ucty... A to ked vravim na polovicu tak na polovicu... Kde ju vobec nasiel,ked stale tvrdil ze bol v praci???
@janamalik neviem, ale nesprava sa ako dospely, vyzrety, zodpovedny chlap, ale ako nestabilny, psychicky a emocne naruseny clovek a tam by som sa ja bala nechat dieta. a najma, ak nemate nic doriesene, nemas dieta zverene do opatery, nemas vyzivne, upraveny styk s dietatom....za danej situacie, ked on od teba odisiel a opustil vasu spolocnu domacnost a je takto hruby na teba, by som najprv riesila vyssie spominane veci.
Ako vlastne mozem zistit ze niekoho ma? Velakrat sme sa bavili,v minulosti,ze sa nikdy nepodvedieme. A ja sa s tym tak zila. Ani som sa nepozrela na ineho. A teraz on tam akoze spava a aj pocas nasho vztahu spaval s inou,kym ja som sa starala o nasu dceru a prala mu trenky? To je ako horor nie skutocnost...
@janamalik ak by s ňou chcel ísť do toho bytu- čo ale pravdu povedať nemusí- povedala by som, že nakoľko neviem jeho adresu, prípadne miesto, kde sa bude moje dieťa zdržiavať, nedám mu ju.
i keď- adresu alebo miesto si môže narýchlo aj vymyslieť 😒
určite by som mu už neverila.
a dieťa nie je hračka.
treba byť obozretný
@janamalik ale on nemusi komunikovat, zajdi na najblizsi urad prace a socialnych veci a porad sa tam, ako postupovat, ak chces poziadat o zverenie dietata do opatery. Podas ziadost a hotovo, jemu to pride dorucene, nemusis s nim vobec komunikovat. A ako s tebou potom komunikuje ohladne malej? ti napise, ze kedy pre nu pride? tak mu pekne odpis, ze ti to nevyhovuje, ze uz mas iny program a hotovo. Vies, kde s nou je a co robia? povedz mu,ze ak sa s nou chce stretnut, tak len za tvojej pritomnosti, nech pride k vam a nech sa s nou pohra, ale nedala by som ju z ruk prec....ale to je len moj nazor, pocit....ak mas v neho doveru a mala chodi od neho v poriadku, tak ju kludne pusti. A s tou striedavkou si to treba poriadne premysliet. Aby si si neusila na seba budu. Mate vazne naruseny vztah, nie je z jeho strany ziaden respekt voci tebe, vyzera to skor tak, ze ta priam neznasa....tak neviem, ci je to vhodna situacia na striedavku, kedze vy dvaja nekomunikujete.
sprav si s malou krásny výlet, kamkoľvek...nedvíhaj telefón, neodpovedaj na smsky..choď niekam kde by ťa nemohol hladať aj keby chcel...aj keď na druhej strane, nemôžeš malej zobrať otca ak on má o ňu záujem..ale ako tu písali, v pondelok daj žiadosť o zverenie, vyrieš papiere a môžte sa dohodnúť, že ju budú výdať..kde a ako...držím palce !!!
@janamalik tak za prvé , muži nikdy nepozeraju pri opuštaní partnerky ako ho podržala čo všetko pre neho urobila a tak , to už napísal sám Plzák. Oni to neberu ako zásluhy ale ako niečo čo je automatické , preto tak veĺa mužov odchádza od rodiny bez akýchkolvek výčitiek a často zabudaju aj na vlastné deti, jednoducho si urobia nové.
To že si sa mu plne podriadila je bohužial tvoja chyba, nikdy , nikdy sa neobetovať pre muža ... ja vždy keď počujem obetovala som sa pre rodinu , pre to aby manžel mohol toto a tamto tak mi je od žaludka až nevolno. lebo práve takéto partnerky su opuštané , tie obetavé , tie rozdávajuce sa.
Tak ked sa on odstahoval z spoločného kde nevieš kde je, tak ukonči nájom toho drahého bytu , na ktorý zrejme za chvílu nebudeš mat a chod do niečoho lacnejšieho a tiež mu nepovedz kam a hotovo . Hned požiadaj o zverenie do výchovy.
Skus pozhanat mensi byt alebo lacnejsi. Skus sa s majitelom dohodnut na zmene zamky kym tam budete a ja som mozno taky strachoprt ze by som sa bala aby ma tam neohrozoval a sla by som s dcerom prec-rodina, ... aspon kym nebudes mat nieco ine. Nemysli na jeho navrat, ako to tu citam ani ja by som dceru nedala tam kam nevies ze bude!
@janamalik
@maminuska som blba. Ach keby som ti povedala co vsetko som mu dovolila. Sme uz 2 roky na Svk a nie je z mesta kde byvame teraz a kde mame pracu. Do svojho rodneho mesta odchadzal kazdy druhy az treti vikend. V piatok odisiel a v nedelu sa vratil. Nemala som ziadne poznamky ani otazky... Proste som prijala ze musi vypadnut. Ja som za tie dva roky bola vonku raz. Trochu som vypila viac nez mi sadlo a pocuvam to dodnes!!! On samozrejme mohol stale,ja musim iba sediet pri plotni!!!
@janamalik fu máš toho dosť viem že si možno žena čo urobí čokolvek preto aby sa vratil už len kvôli rodine aj ked na papiery nou nieste ale ak má inú čo si myslím že má podla jeho správania urob tak ako je napísané višše ukonči nájom v drahom bite nájdi si niečo menšie pre vás dve čo budeš vládať platiť a tiež mu nepovedz kde bývaš no a malú by som mu nedala ked neviem kde je aj tak jej bude bulikať do hlavy a štvať ju proti tebe no viem máš to tažké 😉 🙂
@tatiana7777 povedal mi pred tyzdnom ze mi povie adresu a stale nepovedal. Iba ze tam pri parku nieco na S. Lebo vtedy dosiel od podpisu zmluvy a nepamata si adresu. Divne...

@janamalik chlapa, ktory ma taky slovnik (vid sms), by som od dcery drzala co najdalej, nech by za nim plakala akokolvek. On jej nemoze byt vzorom hadam v nicom...