icon

Neistota vo vzťahu

janamalik
19. jan 2013

Ahojte baby.
Prihlasila som sa sem,pretoze neviem ako dalej a stale si neviem poskladat tie drobne casticky.
S mojim priatelom sme sa zoznamili pred 5 rokmi. Vsetko bolo super,vsetko bolo na zaciatku uzasne. Vedeli sme,ze patrime k sebe,ze chceme ostat spolu a ze mame vela spolocneho....
Potom prisla nasa dcera,ku ktorej si vytvoril ukazkovy vztah,nikdy som taku lasku medzi otcom a dcerou nevidela (alebo sama ju nepoznam)...
Sem tam prisli nejake hadky,ale to je aj kvoli mojej povahe,pretoze viem,ze jednam impulzivne,v tej danej chvili a veci sijem horucou ihlou,necakam,kym sa situacia upokoji.
Vela krat sa stalo,ze sa zbalil a na noc odisiel,druhy den sa vratil a zase bol klud.
Po asi 3 rokoch co sme boli spolu sme sa stahovali,medzinarodne. Nastali aj financne problemy,aj ked si nasiel takmer OKAMZITE pracu.
Fungovali sme standarne,ale ked sa na to pozeram,skor krizovo ako normalne.
Potom sme dali dceru do jasli,pracovali sme obaja,ale neskor v ich praci prepustali a on ako novacik isiel medzi prvymi.
Chcel zacat podnikat,ale viac menej som sa tomu vyvarovala,pretoze sme byvali v podnajme,dieta v sukromnej skolke.
Chcel aby som dala vypoved,denne ma prosil,chcel aby som zacala s nim,pomohla mu nakopnut sa..
Tak sa aj stalo,pretoze som si vravela,ze to robim pre nas. Makali sme,stverali sa hore. Ale neskor som zistila ze nam spolocna praca strasne uskodila.
Dal.mi podmienku,ze mam zacat uvazovat o svojej praci a problemy sa vtedy zobudili. Kym ja som cakala na svadbu a mozno aj druhe dieta,on rozmyslal,ako sa ma "zbavi"...
Od leta minuleho roku to bolo strasne,dokonca ma aj fyzicky napadol. Vypil viac nez zvladol,tak ziskal sebavedomie a s modrinou vacsou ako pol mojej tvare som sa "pysila" dlhe 3 tyzdne. Neskor ked si svoje ciny ubedomil ma odprosil a ja som si myslela,ze to vsetko pozliepame a budeme zit normalne.
Osud mi vsak priplietol do cesty lepsiu pracu,tak som nevahala a nastupila tam. Prestala som sa do urcitej miery zaujimat o jeho biznoss,na zaciatku som riesila len svoj novy job. Neviem,ci to cele narusilo nas vztah..
Zacal byt v praci co najdlhsie ako sa dalo,nestaral sa o to,ze dceru treba vyberat v urcitu hodinu,ziadal este,aby som sa nielen okrem staroatlivosti o dceru a domacnost starala aj o jeho zaludok. To neskor bolo na dohma...
ode,ze si varenie podelime...
Na jesen mi hovoril,ze potrebujeme psychologa,aby nam pomohol tak som jedneho nasla. Isli sme tam spolu,avsak on napriamo a bez okolkov povedal,ze skoncil a ze sa rozhodol,ze nas opusta. Vtedy prisla rovnako priama otazka od poradkyne a opytala sa ci niekoho

janamalik
autor
19. jan 2013

@vcielkamaja30 ako si prisla na to ze niekoho ma?? Baby fakt by ma zaujomalo ako to viete,lebo ja to nikde nevidim...

janamalik
autor
19. jan 2013

@aliza ale to netvrdim. Ved aj ja dufam,ze nebudem do konca zivota cakat na neho!!

janamalik
autor
19. jan 2013

@maminuska akoze preboha zeny preco to dopustate??? Ako sa spravas ty k muzovi? Ma na nohach zeleznu gulu??? Sak je svojpravny a musi niest za svoje ciny zodpovednost...

vcielkamaja30
19. jan 2013

@janamalik neviem je to len môj dojem ked to tak naraz odvrhol a dala si mu velkú volnosť mohol chodiť kamkolkvek tak prečo nie za inou? Netráp sa ved na svete je chlapov no viem že len jeden je otec tvojej malej a tiež viem že je to problém takému dieťatu vysvetlovať lebo to nejde stále sa bude vypitovať a prečo prečo no jedno je pravda isto by povadala že tam bola neaká žena

aliza
19. jan 2013

@janamalik prave preto sa od neho odstrihni co najskor. Tento vztah nema ani pol percenta sance. treba si to pripustit a zaujat postoj. Vymenit byt za mensi, vybavit to zverenie do opatery a najma sa dohodnut na pravidlach stretavania s dcerkou a nie vtedy, kedy si on zmysli. A ci niekoho ma alebo nie, nie je dolezite, zbytocne plytvas energiou a zbytocne sa trapis. nechaj ho ist, sam sa rozhodol...a ty ries seba a dcerku. vsetko bude dobre, uvidis a verim, ze sa budes mat omnoho lepsie 😉

aliza
19. jan 2013

@janamalik tu nejde o to, ako sa my spravame k muzom, ale ako sa spravame same k sebe. Nie kazda si necha skakat po hlave. Su zeny, ktore maju svoju sebahodnotu a ziju v rovnocennom vztahu, nie zavislom, ako je ten tvoj. ty si na nom choro zavisla a preto robis ustupky tam, kde mas.

maminuska
19. jan 2013

@janamalik ide o to , že si stratila akukolvek sebauctu , prečo on chodil a ty nie ? Uvedomuješ si svoju závislost na ňom ? prečo si tak intenzívne podriadila svoj život jemu?
Môj muž určete nemá gulu na nohe, ale vždy viem kde je a s kým je a kedy sa vráti , nikdy si od neho na nič nepýtam povolenie, jednoducho mu to oznámim a chodíme von na striedačku.
Máme sa radi , ale nie sme na sebe závislý a ja viem že keby sa rozhodol odíst , bolelo by ma to ale prežila by som to a to ako finančne tak aj citovo.
prečo si ta vlastne nikdy nevzal ?

janamalik
autor
19. jan 2013

@maminuska pretoze... A isla som ho obhajovat... Lebo je curak...

janamalik
autor
19. jan 2013

Pretoze sa branil svadby. Ked niekto povedal svadba,striasal sa akoby som mala vsi,alebo skor lepru.
Ani len pocut nechcel o svadbe. Pri hadke mi vzdy vykrical ze nie som rodina!! Chudak. Co vam poviem. On bol ako dieta citovo zanedbany,mal vzdy vsetko a este stale aj ma. Mamicka je oslik zatras sa. A ona dava,lebo ma vycitky.

aliza
19. jan 2013

@janamalik bud rada, ze je prec....proste si si velmi zle vybrala, zial. Ale stava sa, ziadna tragedia, zivot ide dalej a ver, ze moze byt este krasny, aj bez neho 😉

maminuska
19. jan 2013

@janamalik tak a čurákom sa volá ? 🙂 , nevolá , tak odnes mu už nikdy nevolaj .

janamalik
autor
19. jan 2013

@maminuska dufam ze admini pochopia moju zlost... 🙂 nevola,ale ako mu mam oznamit,ze mu zajtra malu nedam??? A ked chxem od neho.kluce od tohto bytu,co mam spravit???

aliza
19. jan 2013

@janamalik posli mu sms a vymen zamku alebo rovno vymen byt

janamalik
autor
19. jan 2013

@aliza ale to nejde zo dna na den! Mam zmluvu a tam je vypovedna lehota. Zamky su problm. Mame speci dvere a museli by vymenit cele dvere a na to nemam prachy.

maminuska
19. jan 2013

@janamalik máš možnosť ist k rodičom ?
ak ano , chod k nim a čo najskôr zmen bývanie.

janamalik
autor
19. jan 2013

@maminuska mama ma priatela ktory sa tam cerstvo nakvartiroval. A nejako o moju spolocnost nestoja. Ak sa aj s mamou stretnem a chcem sa jej postazovat,zahriakne ma ze nie pred malou popripade ju nieco boli alebo je s nami 10 min. a potom bezi za frajerom. Aj dnes sme spolu boli sice adi hodinu,sle za tu jodinu jej volal asi 15x a sustredila sa len na to. Ked som jej potom volala povedala ze neznasa telefonovanie,popripade,ze ide varit a prat a nema cas...
Takze len tak v skratke...

maminuska
19. jan 2013

@janamalik a kamarátka ? Otec, sestra .....

sisaha
19. jan 2013

@janamalik napis mu sms-ku ze mala je chora, ale ze ked s nou chce byt, nech teda pride, ze sa moze u vas s nou zatial hrat a ty sa zatial stretnes s kamaratkou...Dam na to krk, ze nepride., aby si si nahodou nesla uzivat...

vcielkamaja30
20. jan 2013

tak to máš smutné to je najhoršie ked ti nemá kto povmôcť a verím ti že sa ti dobre vyrozpráva aspon tu takže prajem pevné nervy a hlávku hore 😉 😉 😉

alexandramaria
20. jan 2013

urobil ti skvelú službu tým ,že odišiel...buď rada,máš šancu začať novú kapitolu , tak to sprav...

kykka
20. jan 2013

@janamalik @janamalik No keby mojmu dietatu napisal moj manzel na*r si a chod do *ti, tak svoje dieta uz v zivote neuvidi!!!! Tuto sms by som ukazal celej jeho rodin, celej mojej a na sude. A ty si myslis, ze tu sa jedna len o sms? Aj keby sa k vam teraz vratil, tak tvoje dieta moze zacat tyranizovat, lebo chlap, ktory je schopny takto uboho ponizit dieta je jedna spodina a tomu by som uz v zivote neverila. A ty si blba, ze za nim este plackas a prosikas sa mu. Do zadku by si ho mala kopnut, a poriadne ho zdriet na sude, nech ti plati pekne alimenty. Na tvojom mieste by som si nasla pravnika a celu vec prebrala s nim. On ti poradi, co a ako a budes informovana, ako v tomto pripade postupovat. Rozmyslaj ako silna zena, nie ako naivna, do ktorej si on moze kopnut, kedy sa mu zachce a do tvojho dietata tiez. Znicila by som ho tak, ze by bol az modry!!!

simca06022011
20. jan 2013

@janamalik No riesis hluposti, co ta do toho ze niekoho ma alebo bude mat? Zbal si veci, zbal aj jemu.. odid s malou do mensieho, co si budete moct dovolit. Urcite by som mu nedavala kluce od bytu, ak uz byva inde zamky si proste vymen, majitelovi daj kopiu a mas vybavene... Okamzite pis navrh na vyzivne a ja by som nesuhlasila ani so striedavou opaterou v pohode by si si to aj obhajila, ked ta napadol asi si na policii ani u lekara nebola, ale svedkou co ta videli s modrinou urcite... a kontakt by som s nim uplne obmedzila.. za pol roka si na neho ani nespomenies, tak maximalne ked si budete podavat malu....na zaciatku je to tazke po takej dobe sa odputat... ale... zase az tak dlho spolu nie ste a na zaciatku je kazdy vztah nadherny... cim skor na neho zabudnes tym lepsie. Boze mne keby nieco take chlap urobil ze ma udrie tak ho aj do basy dostanem, aj keby som si mala polku veci vymysliet 🙂))

cecil36
20. jan 2013

Mna stale prekvapuje, preco si vela zien mysli, ze je lepsie mat doma kvoli detom hovado a chrapuna ako spokojnu maminu, ale bez manzela/partnera.

janamalik
autor
20. jan 2013

Baby,vobec sa mi nepacia niektore komenty! Aj ja som mala plnu hubu prazdnych reci. Aj ja som hovorila,ze raz by to spravil a zbieral by si predny chrup z podlahy! Aj ja...!!! Ale castokrat,ked k tomu pride,nie ste pripravene,neviete ako sa mate zachovat teraz a neviete,co vsetko to so sebou prinesie. Este by som chcela oponovat na vyzivne az by bol modry... To je sice fajn,ale moze byt take hovado,ze si prizna minimalnu mzdu ako podnikatel a z toho teda vela muziky nezahram!!!!

cecil36
20. jan 2013

@janamalik ja som si v prvom vztahu odzila dost a vyzivnym rovnako, ale vsetko sa da ak chces 😉

jabadaba
20. jan 2013

@janamalik detinske je prosit chlapa co o mna nestoji, aby sa unuval vratit a mat ma rad! A nielen detinske, je to dehonestujuce a pod uroven. Dal Ti najavo jasnejsie nez jasne, ze nema viac zaujem. Kolko chces prosit ci sa ponizovat? Kam az mienis klesnut? Dieta to rozchodi, neboj sa. Jedneho dna sa vypytovat prestane. Ty sa vzchop, zacni si samu seba vazit, vecne a pragmaticky pories zalezitosti ohladom vychovy malej a finito. Si volna ako vtak! Mozes zacat odznova. S niekym kto Ta neudrie ked sa oslope ako prasa. S niekym kto ako male decko nevycuva zo zodpovednosti, ked sa mu to nehodi do kramu. Vlastne Ti tento chlpa spravil obrovsku sluzbu a to, ze sa zdekoval sam od seba a nemusela si ho pracne sikovat kade lahsie. Vyfarbil sa, tak sa podla toho zariad. A ci niekoho ma nie je podstatne. Mozno ma frajerku, mozno chlasce, mozno fici na automatoch. Cert ho ber. Zivot mas len jeden. A tvoja dcerka detto! Tak sa nevnucujte, neprosikajte.

jabadaba
20. jan 2013

@janamalik jasne, moze spravit aj to, zrejme na to charakter ma. Prizna si minimum a vy neuvidite nic alebo len smiesnu sumu. Nuz, ale nie je to lepsie ako mat doma dusnu atmosferu a nechat sa ponizovat ako taka handra? Udrel Ta raz. Garantujem Ti, ze to nebolo naposledy. Je vysokopravdepodobne, ze za istych okolnosti by bol schopny zopakovat to. A aj keby Ta neudrel, dava a daval najavo, ze s vami uz nechce byt. Co za tym je vie len on sam. Ale zjavne s vami nerata do buducna.

lenushka_th
20. jan 2013

@janamalik no a ako to dopadlo, prisiel si dnes pre tu malu ? dala si mu je? vydebatovali ste si volaco ?

janamalik
autor
20. jan 2013

@lenushka_th ahoj. Nie zatial sa ani neozval. Myslim si,ze pojde po nu do skolky.

lenushka_th
20. jan 2013

@janamalik podla mna by si v skolke mala naozaj nahlasit nech ju nedavaju nikomu okrem teba ... nebudem ti davat rady co mas robit, lebo zo zivota viem, ze mozu ti davat vsetci zlate rady, nezoberies si ich k srdcu pokial to naozaj sama nebudes chciet , ale myslim ze baby ti tu dobre radia ... prinajmensom bud obozretna a opatrna ... cas zahoji vsetko to viem zas z vlastnej skusenosti, ale davaj si naozaj pozor ....