icon

Nekomunikácia medzi manželmi

8. jan 2023

Ahoj coby ste povedali na manzela, ktory koli malickosti sa s vami nerozprava aj 2-3 tyzdne? Ja mu taktiez nic nepoviem, (kedze ja som nic neurobila, zaco by som sa mala ospavedlnit) cize je to vzajomne ze sa nerozpravame. To uz je asi koniec vztahu vsak?

Strana
z2
lucyluska
8. jan 2023

Neviem si to predstaviť. S manželom som 12r. a ešte sme takú tichú domácnosť nemali. Možno raz, 2x sme išli spať odutí.
Veľmi zlý príklad pre deti to je 🤷🏼‍♀️
Keby mi to niekto robil tak by ma to naozaj nebavilo, robila si program sama a teda akoby to ďalej skončilo naozaj neviem. Človek, kt. ľúbi nemá tak trápiť partnera. To je všetko samozrejmosť u nich či čo?

mamamoni
8. jan 2023

Môj otec sa tak ,,zdul" občas....Otec zomrel keď som mala 20,z domu som odišla keď som mala 16 takže veľa si už nepamätám ale viem z maminho rozprávania,že keď sa mu niečo nepopáčilo tak prestal s ňou hovoriť.Vydržal aj týždeň. Nerobil to často,asi tak 2x do roka.Potom sa ho snažila pýtať,že prečo to robí,prečo nehovorí,tak že on nevie.Proste sa urazí,alebo skôr sklame,a nemá potrebu hovoriť.Chce byť ticho a rozmýšľať....Inak bol to najlepší otec na svete....aj mama hovorila,že veľmi dobrý chlap,len toto jeho ,,zdúvanie".....a bol býk....

mergimar
9. jan 2023

Poznám to. Naposledy cez sviatky, keď bola u nás mamka. Najhoršie na jeho zdúvaní je, že potom sa nebaví s nikým. Ani s deťmi. Toto mu ale aj zakaždým vyhodím na oči. Že toto je iba medzi nami. Aj keď dôvod nepoznám. Ale deti nech z toho vynechá. Musím mu to stále pripomenúť.

adkalu
9. jan 2023

To sa dá? To na medailu🙈. Je to individuálne, ja by som nedala s mužom ani 24 hodin(aj keď mne by to ticho dobre padlo). To je už extrém, ved predsa musíte si dačo povedať, aspoň ahoj, dobrú chuť, dobrú noc, ďakujem.... Také vyhnivanie asi neprospieva dobrej atmoske, treba vydiskutovat, uzavrieť a ísť ďalej. Ale sme ináč nastaveni, mňa by slahlo, ale iné to dobre tolerujú. Držím palce nech sa dopracuješ k spokojnosti a optimálnemu fungovaniu.

83lenka83
9. jan 2023

Máš kamarátky? Nevadia mu? Keby tvoja rodina bývala bližšie tak by ťa chcel izolovať. Ja mám to isté, moji rodičia byvaju od nás 30 km a ja sa k nim dostanem tak raz za 3-4 mesiace. Stále robí cirkus keď tam idem. Je to manipulátor. Chce ťa trestať bezdôvodne, robí mu to dobre. Ja som to u mojho zistila az po 15 rokoch vzťahu. Už to nie je vzťah, toto nemôže robiť človek, ktorý by ma mal rád. Moja mama k nám nemôže prísť pretože by mu narusala jeho komfort ale jeho mama k nám môže hocikedy, stále sa na domna nadradzuje. On je najlepší a my môžeme byť radi, že môžeme byť s ním.

som_realistka
9. jan 2023

Len sa chcem opýtať, a keď je taky zduty, a ako hovoríš, nic nerobí, ako funguje té v inom? Napr starostlivosť o det, domácnosť, spoločne stolovanie a tak. Inak ja som tiež oduvaca riešila metódou aký pozicaj taky vráť, ale aj s úrokmi, pretože u nás rozhovor nefungoval, keď som sa o tom chcela normálne porozprávať, tak jeho reakcia bola " však ty si bola na vine" pritom to boli jeho fantazmagorie. Niekedy pomôže len zrkadlo a prázdne hrnce.

autor
9. jan 2023

@titla to nechapem co maju s tymi rodinami.... preco im to tak vadi, asi ze nas ma niekto rad ... ja tiez nemam energiu s nim riesit, lebo on ma proste len svoju pravdu a aj ked neviem co poviem on si ide svoje...
@mergimar to zas ten moj , je zrazu super otec, nekrici na deti, chodi s nimi von 🙈 sprava sa k nim ovela milsie ako ked sa rozpravame, to je tiez 🤦 ale akonahle sa zacneme bavit uz su kriky
@adkalu no da 🙈 ono u nas fungujeme tak ze on je vacsinou v robote alebo robi z domu a domacnost a vsetko okolo deti robim ja ...cize tam sa da vydrzat bez rozpravania, lebo si robim vsetko okolo sama...a ked potrebujem s niecim pomoct inym tak idem za jeho rodicmi ( v tom case ked sa nerozpravame) a oni mi pomozu
@som_realistka
@83lenka83 mam len take kamaratky s ktorymi sa stretavam malicko, ked som sa s jednou stretacala castejsie vadila mu, ked si s nejakou napisem, vadi mu to ...ako ja si z toho nic nerobim, ved nebude mi rozkazovat kedy si mam s kym pisat ....ale hundre, aj sa vystatuje nad inych, on je naj presne 😁 ale ja si zas nedam, neni som zeby nejaka utlacana doma, ja si skor urobim po svojom a on ani nevie....a boh vie dokedy este spolu budeme, ja berem aj tu moznost ze sa za nejaky cas rozvedieme, okuliare ruzove nemam 😁 popravde ked deti vyrastu a odidu z domu, ci ho sameho budem trpiet, ci sa zdekujem...ktovie co zivot prinesie

titla
9. jan 2023

Moj muz je introvertna povaha a ludi, ktorych si k sebe pusti si vybera. Moj otec je zasa extrovertna a megalomanska povaha a ano, za inych okolnosti by kamosi neboli, co si budeme hovorit. Ani to od muza necakam, ale zas raz za cas by mohol mojho otca zniest bez toho, aby vsetko vyhrotil do konfliktu. Lebo moji rodicia sa nam do zivota fakt nestaraju. Otec moj ma sice potrebu vyjadrit svoj nazor takmer na vsetko, ale tam to konci. Povie si svoje, ale ak sa zariadime po svojom, viac neriesi. A mimochodom, rovnaka je moja svokra - povie si svoj nazor, ale respektuje, ak sa nim neriadime. Ale pre mojho muza, ak to spravi moj otec, tak je to mega problem, zato u svokry je to chvalihodne...
A tento dvojity meter ma vytaca! Ja mam super svokru, ale tiez ma svoje muchy. Na jej adresu vsak nesmiem kriveho slova prerieknut, zatial co na mojho otca muz nema pekne slovo. A ked ho spomenie, tak len s despektom. A to velmi zranuje.

zanka777
9. jan 2023

@mamamoni pane bože tak to asi naozaj každý býk je takýto..... Hurá

mirco50
Odpoveď bola odstránená
vroni
10. jan 2023

@zanka777, blbost. Ako cele horoskopy. Mam doma byka a je pricetny, nezduva sa ako trojrocny v obdobi vzdoru. Zato ma ine chyby. 🤣

zanka777
10. jan 2023

@vroni no daj nejakú či to sedí na býka napíšem úprimne 😁👌🙏

vroni
10. jan 2023

@zanka777, nedokaze prist nacas. 🤣

zanka777
10. jan 2023

@vroni fuuuha tak v tomto môj je opak .. vždy príde načas 😂

vroni
10. jan 2023

@zanka777, ta to bude urcite nejaky iny druh byka 🤣🤣🤣

zanka777
10. jan 2023

@vroni môže byť no 😂ale snáď aspoň tú tvrdohlavosť majú spoločnú či ani to nie?😂

vroni
10. jan 2023

@zanka777, no..... nie som si ista, ja mam tvrdsiu palicu ako on....

zanka777
10. jan 2023

@vroni vážne?😂👌a aké si znamenie?aj keď áno pochopila som že na to neveríš 😁😉

vroni
11. jan 2023

@zanka777, nie, neverim. Ale som lev. Moja mama zvykla tvrdit, ze typicky lev. Zarevat a lahnut (ona narazala na moju nizku ochotu robit cinnosti, ktore nepovazujem za postatne. Ja to dnes skor vztahujem na svoju tazko introvertnu povahu)

kendova_anna
11. jan 2023

Na znamenia by som to aspon ja nejak nazhadzovala. Je to cele smutne, no mna zarazilo hlavne to, ze si napisala, ze uz ti to ani nejak nevadi, ze sa nerozpravate. To podla mna znaci o tom, ze ti je ten vztah tak v celku nejak jedno

Strana
z2