icon

Nekomunikácia so svokrovcami a dopad na manželstvo

16. jan 2022

Ahojte..prosím vás ste tu také ( možno hlúpa otázka) ktoré absolútne nekomunikujete so svokrovcami?..ak áno má to nejaky dopad na vaše manželstvo?

Strana
z2
lauricka
16. jan 2022

Ja myslim, ze ste urobili, co bolo nevyhnutne. Dotlacili Vas k tomu sami a vsetko ma svoje hranice. Bohuzial. Kludne by to aj mohli od Vas pocut, ze sa tak fungovat nedalo, ze sa Vam starali do veci a ze chcete komunikovat, ale nie tak. A ina cesta, ako z toho von, bez ich spoluprace, je len ta, ze clovek, proste, zavrie dvere...

cessy01
16. jan 2022

@solange7 no moja svokra nemiluje nikoho len samu seba a na chvilku kazdeho od koho moze nieco ziskat. Baby fakt som vdaka nej zazila peklo ale nevadi bola to riadna skola zivota. Jedine mi je luto mojich deti ze to zazivali a pamatuju si na to. Teraz ma o 15rokov mladsieho frajera a je len dufam ze ten jej to vsetko zrata a tak ako okradla ona celu rodinu tak ju oberie o vsetko on..

barborkakr
16. jan 2022

nema to dopad na manzelsvo 🙂

cessy01
16. jan 2022

@oktoberka to je ine kritizovat a ine je ked niekomu pomahas a on ta oberie o vsetko. Jej spravanie zabilo jej muza , brata a skoro aj mna.. tazko o tom pisat to uz je iny level.. nevadi nech si uzije vsetky tazko zarobene peniaze svojho syna..

kamatopo
17. jan 2022

My nekomunikujeme a navrhol to sám manžel keď videl aké prieky a reči svokra robí. Ja osobne som sa snažila skrz dcéru no keď niekto neznesie že ten druhý je šikovnejší a nevie sa preniesť nad svoju neschopnosť tak škoda času a energie niečo udržať. Zo začiatku mi to bolo ľúto že nemá človek kde vojsť no teraz som rada lebo osobne u mňa tie hlúpe reči a pohľady len vysávali energiu. A môj muž to cítil rovnako.

vanda323
17. jan 2022

Ver mi že takú svokru ako ja nemáš...nebudem tu písať akú lebo ju nechcem haniť, ale aj napriek tomu sa ju snažím mať rada, chápať ju rešpektovať.

jaja20
17. jan 2022

@vanda323 To je tvoja voľba,ale ja už taká sprostá nie som,nedám sa urážať a podceňovať,som taký istý rovnocenný človek ako ona. Nedá sa večne len ustupovať,lebo by človek prišiel o duševné zdravie.

vanda323
17. jan 2022

@jaja20 Aké ja som to nemyslela v zlom. Je len na tebe ako sa zachovaš samozrejme.
Ja to beriem tak že si vážim svojho manžela veľmi ho ľúbim a preto viem že ak by som bola k jeho matke zlá alebo snou nekomunikovala zranili by ho to. Preto preňho spravím všetko....aj ústupok čo sa tohto týka. On premena tiež dosť robí

loginexistuje
17. jan 2022

@vanda323 a nepisala si predtym ze ti malu opatrovala hadam od polroka ako si sla robit?

jaja20
17. jan 2022

@vanda323 Ako som už písala,tak môj manžel je s tým stotožnený,lebo ich najlepšie pozná,vie, čoho boli schopní mi urobiť.

vanda323
17. jan 2022

@loginexistuje Áno písala aj opatrovala. Ale to čo mám na myslí sa týka iných vecí...čo sa týka detí je v pohode...skôr vzťahu ku mne a tak ...aby si mala predstavu tak len niečo pridám napríklad môjmu manželovi stále povie že načo mi kupuje oblečenie že si zaslúžim bitku s take....a to je len útržok, vďaka Bohu manžel ju nepočúva

vanda323
17. jan 2022

@jaja20 Jasné , chápem tak potom je to asi v pohode.
Každý sme nejaký záleží na Tom ako sa k tomu postavíme teda k veci. Ja som zas taká že sa nerada hnevám a to aj na ľudí kt. Mi ublížili. Radšej sa usmejem a neriešim

pipistrel13
17. jan 2022

ano,my sme tak fungovali striedavo takmer 5rokov,avsak z dovodu,ze moji svokrovci ma neprijali a chceli aby ma manzel aj s dietatom opustil (bola som rozvedena bezdetne a svokrocci fanaticky veriaci),manzel sa postavil na moju stranu a nebyt mna nebavia sa dodnes...
Zavisi od dovodu,ja som to brala tak,ze deti maju pravo na starych rodicov a ked zacali javit zaujem,tak som im nebranila (od zaciatku chceli ale za svojich podmienok a tlacili na to ako mamr zit)
no to by som roman napisala😂

senta_sofia
17. jan 2022

Ano, dopad to ma taky, ze keby so svokrovcami komunikujem, tak uz asi nie sme spolu s manzelom.

senta_sofia
17. jan 2022

@solange7 toto je taky sprosty argument, vies, ze kopa ludi, ktori su fajn a dobre vychovani, su niekedy taki najma kvoli tomu, ze doma nepoculi pekne slovo, ze ich niekto sustavne deptal a ked mohli, odisli z domu a zili si po svojom a su tym, cim su najma vdaka sebe a svojej huzevnatosti?

jaja20
17. jan 2022

@vanda323 U nás to trvá už 22 rokov a ja jednoducho už nemám nervy, ani vôľu, prehliadať to a trpieť. Všetko má svoje medze.

vanda323
17. jan 2022

@jaja20 Tak jasné je to tvoje rozhodnutie ak cítiš že je toho veľa na teba

nelinka2009
4. júl 2025

Ahoj môžem sa opýtať ako to nakoniec dopadlo? Zjavne mam rovnaký problém qkk ty..

nelinka2009
4. júl 2025
@oktoberka

@cessy01 taka zlá žena ti vychovala muža?

@oktoberka toto je taky argument... môj muž má také spomienky na detstvo, že sa to až do nazvať tyranim psychickým
.. q ci to bola výchova? No prežil q vyrástol
..tak to tak teda volajte - výchova.

som_realistka
4. júl 2025
@oktoberka

@solange7 chápem. Mne z môjho pohľadu dáva,pretože mám kamošky,kt.svoje svokry neskutočné kritizujú. A poznám ich svokry,až také nie sú,ako ich oni vidia. Čiže asi z toho pramení moja otázka. Ale jasne,že sú takže svokry,ako aj zle nevesty.

@oktoberka ja by som ti mohla rozprávať o dvoch tvárach svokry, navonok milá, super kopec kamarátok, veľa ľuďom pomohla, ale za zatvorenými dverami poznámky aká si nemožná, nevieš sa postarať o jej milacika, toto sa robí takto a toto inak, lezenie do spálne bez klopania a podobne chuťovky, to nevidí nikto zvonku.

michaela329
4. júl 2025

Poznám také páry a nemyslím si, že by to malo dopad na manželstvo. Veď tam bok vždy nejaký dôvod. A napríklad moja teta takto rozbila manželstvo svojmu synovi a dopad to malo taký, že má na krku 50 ročného prietrtnika a jeho EX má peknú novú rodinu 😏

Strana
z2