Nekomunikácia so svokrovcami a dopad na manželstvo
Ahojte..prosím vás ste tu také ( možno hlúpa otázka) ktoré absolútne nekomunikujete so svokrovcami?..ak áno má to nejaky dopad na vaše manželstvo?
@solange7 no moja svokra nemiluje nikoho len samu seba a na chvilku kazdeho od koho moze nieco ziskat. Baby fakt som vdaka nej zazila peklo ale nevadi bola to riadna skola zivota. Jedine mi je luto mojich deti ze to zazivali a pamatuju si na to. Teraz ma o 15rokov mladsieho frajera a je len dufam ze ten jej to vsetko zrata a tak ako okradla ona celu rodinu tak ju oberie o vsetko on..
nema to dopad na manzelsvo 🙂
My nekomunikujeme a navrhol to sám manžel keď videl aké prieky a reči svokra robí. Ja osobne som sa snažila skrz dcéru no keď niekto neznesie že ten druhý je šikovnejší a nevie sa preniesť nad svoju neschopnosť tak škoda času a energie niečo udržať. Zo začiatku mi to bolo ľúto že nemá človek kde vojsť no teraz som rada lebo osobne u mňa tie hlúpe reči a pohľady len vysávali energiu. A môj muž to cítil rovnako.
Ver mi že takú svokru ako ja nemáš...nebudem tu písať akú lebo ju nechcem haniť, ale aj napriek tomu sa ju snažím mať rada, chápať ju rešpektovať.
@jaja20 Aké ja som to nemyslela v zlom. Je len na tebe ako sa zachovaš samozrejme.
Ja to beriem tak že si vážim svojho manžela veľmi ho ľúbim a preto viem že ak by som bola k jeho matke zlá alebo snou nekomunikovala zranili by ho to. Preto preňho spravím všetko....aj ústupok čo sa tohto týka. On premena tiež dosť robí
@vanda323 a nepisala si predtym ze ti malu opatrovala hadam od polroka ako si sla robit?
@loginexistuje Áno písala aj opatrovala. Ale to čo mám na myslí sa týka iných vecí...čo sa týka detí je v pohode...skôr vzťahu ku mne a tak ...aby si mala predstavu tak len niečo pridám napríklad môjmu manželovi stále povie že načo mi kupuje oblečenie že si zaslúžim bitku s take....a to je len útržok, vďaka Bohu manžel ju nepočúva
ano,my sme tak fungovali striedavo takmer 5rokov,avsak z dovodu,ze moji svokrovci ma neprijali a chceli aby ma manzel aj s dietatom opustil (bola som rozvedena bezdetne a svokrocci fanaticky veriaci),manzel sa postavil na moju stranu a nebyt mna nebavia sa dodnes...
Zavisi od dovodu,ja som to brala tak,ze deti maju pravo na starych rodicov a ked zacali javit zaujem,tak som im nebranila (od zaciatku chceli ale za svojich podmienok a tlacili na to ako mamr zit)
no to by som roman napisala😂
Ano, dopad to ma taky, ze keby so svokrovcami komunikujem, tak uz asi nie sme spolu s manzelom.
@solange7 toto je taky sprosty argument, vies, ze kopa ludi, ktori su fajn a dobre vychovani, su niekedy taki najma kvoli tomu, ze doma nepoculi pekne slovo, ze ich niekto sustavne deptal a ked mohli, odisli z domu a zili si po svojom a su tym, cim su najma vdaka sebe a svojej huzevnatosti?
Ahoj môžem sa opýtať ako to nakoniec dopadlo? Zjavne mam rovnaký problém qkk ty..
@solange7 chápem. Mne z môjho pohľadu dáva,pretože mám kamošky,kt.svoje svokry neskutočné kritizujú. A poznám ich svokry,až také nie sú,ako ich oni vidia. Čiže asi z toho pramení moja otázka. Ale jasne,že sú takže svokry,ako aj zle nevesty.
@oktoberka ja by som ti mohla rozprávať o dvoch tvárach svokry, navonok milá, super kopec kamarátok, veľa ľuďom pomohla, ale za zatvorenými dverami poznámky aká si nemožná, nevieš sa postarať o jej milacika, toto sa robí takto a toto inak, lezenie do spálne bez klopania a podobne chuťovky, to nevidí nikto zvonku.
Poznám také páry a nemyslím si, že by to malo dopad na manželstvo. Veď tam bok vždy nejaký dôvod. A napríklad moja teta takto rozbila manželstvo svojmu synovi a dopad to malo taký, že má na krku 50 ročného prietrtnika a jeho EX má peknú novú rodinu 😏

Ja myslim, ze ste urobili, co bolo nevyhnutne. Dotlacili Vas k tomu sami a vsetko ma svoje hranice. Bohuzial. Kludne by to aj mohli od Vas pocut, ze sa tak fungovat nedalo, ze sa Vam starali do veci a ze chcete komunikovat, ale nie tak. A ina cesta, ako z toho von, bez ich spoluprace, je len ta, ze clovek, proste, zavrie dvere...