icon

Neľúbim Ťa tak ako by som mal manželku. Čo to znamená?

janazopka
18. dec 2020

Ahojte dievčatá. Po 10 rokoch manželstva mi manžel povedal túto vetu. Ochladol.Je to cítiť aj z jeho správania.Máme malé dieťa. Ak máte skúsenosť, napríklad aj z okolia... Čo väčšinou býva príčinou týchto slov? Požiadala som ho, aby sa odsťahoval k bratovi. Veľmi mi to ublížilo. Spomenula som aj rozvod niekoľkokrát a manžel na to reagoval, akoby s tým bol OK. Ja nevidím zostávať vo vzťahu, kde druhý neľúbi. Mali sme presne toto už pred pár rokmi. A teraz sa to zopakovalo. Je jasné, čo môže byť príčinou.... 😔😔

Strana
z2
limetka69
18. dec 2020

@alas20 nesuhlasim, 🙂 chlapi su rytieri co chcu dobivat, a nemaju radi ked za niimi zeny behaju, su prave vtedy zaujimave ked sii ich prestanu vsimat, preto vedia dobijat kym nedosiahnu co chcu a tak zenu odkopnu, vztah upadne jedine ak ma inu, je zamilovany do inej, alebo je v tom ina zena inym sposobom, 🙂

alas20
18. dec 2020

@limetka69 No som inak chlap, 10 rokov v manzelstve ;) A potvrdzujem ze odmietnutie zvysuje tuzbu... ale len na zaciatku vztahu. A tu tuzbu zvysuje aj odmietnutie zien muzmi. V manzelstve je to ale o inom. Tu uz ide o rodinu, o ludi, ktori sa ovplyvnuju navzajom. Odmietanie v manzelstve nepomaha. Narusa doveru a vzajomnost, ktore su pre dobry dlhotrvajuci vztah nevyhnutne.

Ale pokial mas ine skusenosti, daj vediet.

limetka69
18. dec 2020

@alas20 tak prebrala som svojho muza podobnym sposobom z totalnej apatie a ignoracie, prekonali sme krizu riadnu, stacilo sa mu prestat pchat do zadku a vsetko mu vesat na nos 🙂 ale samozrejme, od pripadu k pripadu, nemozem hadzat vsetkych do jedneho vreca, su muzi, ktori si uvedomia o co pridu, su taki co o to proste prist chcu, a kazdy chlap sa zachova inak, a treba vediet hranice, je tam citliva hranica 🙂 neznamena, ze ho prestanem ignorovat na totalku, to nie, ja som si precitala knihu, ktoru pisal chlap zenam, ze ako to vlastner s chlapmi je a ako funguju, a veru, ze mi ten chlap pomohol, dost veci som robila zle, napriklad, ze ukazem, ze viem vymenit ziarovky, a tot, a hento....a chlap chce byt chlapom a potrebnym, tiez nechce superhrdinku 🙂 kazde manzelstvo je ine.

danica2711
18. dec 2020

baby, čo jej tu radíte, že to majú nejako riešiť, nezabúdajte, že sa im toto stalo už druhýkrát. Vtedy sa to zjavne pokúšali nejako riešiť, keď ostali spolu, a nepomohlo to. Myslíte, že na druhý pokus sa to podarí? Ja nie.

opica_skorica
19. dec 2020

@limetka69 aku knihu? 😊

limetka69
19. dec 2020

@opica_skorica zena snov, michal kopecky 🙂

alas20
19. dec 2020

@limetka69 Co presne znamena "pchat do zadku"? Vtierat sa mu, organizovat zivot, robit za neho pracu? Manzelia su rovnocenni partneri. Aby sa pochopili musia spolu najma vela hovorit. To byva velmi narocne. Castokrat sa stretnu po celom dni, musia sa este venovat detom a vecer su taki unaveni, ze sa nedokazu vnimat. Pocas tyzdna sa nahromadi kopec tem a cez vikend to "vybuchne", pretoze tie temy sa prelinaju jedna cez druhe, nerozumeju si..

Kazdy z nas si uvedomuje kolko usilia venuje tomu druhemu. Ale nikdy si neuvedomujeme kolko usilia venuje niekto iny nam. Preto pokial by sme chceli, aby ten druhy pre nas robil tolko kolko my pre neho, vyzadovali by sme vlastne, aby pre nas robil viac nez my pre neho. Dobrym prikladom su deti. Kazdy z nas uznava ze beru ohromne mnozstvo usilia od rodicov - prat, varit, vychova, hranie sa, ucenie sa s nimi, vysvetlovanie, atd... Uvedomujeme si my ale, kolko toho vlastne robia deti pre nas? Ked sedia v skole a ucia sa, robia to kvoli sebe? Oni nechapu ze to potrebuju? Robia to pre nas, pre ucitelku. Podobne je to s domacimi ulohami. Alebo ked si upratuju "svoje veci". Oni ich nepotrebuju mat upratane. To my chceme, aby ich mali upratane.

Tiez si mnoho manzeliek si hovori, kolko sa obetuva pre manzela: upratuje, vari, zehli... Ale robia to fakt pre neho? Vyzaduje to on po nich? Ano, v niektorych pripadoch urcite. A podobne istu pracu potrebuje vyzadovat manzelka po manzelovi, aby rodina fungovala. Ale mnohokrat je manzelovy ukradnute, ze je neporiadok, ze nema ozehlene a najest by sa radsej isiel do bufetu... ale ked ten servis doma uz je, tak ho nebude odmietat 🙂

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
limetka69
19. dec 2020

@alas20 pchat do zadku som myslela v zmysle, ze milacik co budeme varit, drahy ako si sa mal v praci? a co si prajes, aj te fajn, a co ti je, ze si tak ti ho? Stalo sa daco?.... Inak sa somnou nebavil, vsetko z neho trebalo tahat, obycajne rozhovory, ako pises, tsk moj muz ich ma v rici. A plus milion veci okolo domacnosti a deti.

miadi
20. dec 2020

Opytaj sa jeho co tym mysli.Asi mà konkretnu predstavu akou Ta chce nahradit. No nic uz len sa snim v klude porozpravaj co dalej . Ja by som tiez s clovekom ktory ma nemiluje nebola.Mam sa moc rada aby som take nieco trpela. Musis to z neho vymačkmut co je za tym aka je pravda. Tu sa budu zeny hadat ci obdivovat jeho gule ci ich nakopat to ti nepomoze. Nebojuj onho nech si kludne ide k milenke este si to casom rozmysli a bude Ta chciet spet. I

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
mondolina
20. dec 2020

@miadi
Len sa spýtam, že kde písala, že má milenku....

miadi
20. dec 2020

@mondolina a kde som Ja pisala ze mà milenku?

mondolina
20. dec 2020
miadi
20. dec 2020

@mondolina haha sorry Ja tru nemam byt mala sa zobudila o 5 a neviem zaapat. A necitila som cely moj prispevok. Myslela som to tak ze ak nejaku na nech k nej ide. Kamoske chlap povedal toto a cely cas sa tvaril ze problem je v nej ze sa snou neda zit a tych bab bolo viac. Pise autorka ze je jasne co moze byt pricina. Idem spat. Kym sa da. Opytaj sa aj ostatnych bab co pisali ze mà inu zatial .

mondolina
20. dec 2020

@miadi
V pohode...mne je to v podstate jedno. Nemusí mať hneď inú keď prestane k žene niečo cítiť.
Oddychuj🙏

miadi
20. dec 2020

@mondolina nemusi staci ze ju nemiluje a nechce snou byt , ale chcelo by to jasnejsi rozhovor snim nez len tuto vetu, Maju male dieta Mozno to povedal lebo sa citi na vedlajsej kolaji a Mozno uz chce ozaj ukoncit vztah snou. Chlap ked takeho nieco povie to je len špička ladovca.A uz hlada cestu von.

mondolina
20. dec 2020

@miadi súhlas

veronicka88
20. dec 2020

Za týmto bude to na žena...aj keď platonický...nezistil,nerieš,pre svoju vlastnú chladnú hlavu.dobre si urobila...nech ide k bratovi.ak sa nevráti,nespamata už nemáte o čom...držím silno palce(píše tá čo je za urobenie maxima na záchranu vzťahu)ale tu musí bohužiaľ prísť na to sám🙍

caray
20. dec 2020

nemôžeš donútiť niekoho aby ťa ľúbil, aby tam tá láska bola, tak to nechaj byť, je to jeho rozhodnutie

kassandra25
21. dec 2020

@janazopka ano, aj pred rokmi aj teraz, je to tretia osoba

janazopka
autor
22. dec 2020

@kassandra25 časom to asi zistím.... 😔

simma42
12. mar 2024

Neviem, či chlapský mozog funguje inak, ako ženský... Ale teda z vlastnej skúsenosti, po takmer 14 rokoch vzťahu viem potvrdiť, že aj u nás boli krízy. Človek sa mení, objavujú sa nové situácie, v ktorých by každý z nás najradšej reagoval inak, dejú sa veci, ktoré nás formujú, niekedy v nás prebudia vlastnosti alebo reakcie, s ktorými sa ten druhý nevie stotožniť. A niekedy je to len kopec malicherností, ktoré sa dejú dlhodobo súčasne, a jednoducho to s nami nejak zamáva. Mnohé tu v komentároch vravia, že samozrejme, že je v tom iná. Možné to je, ale treba si pripustiť aj možnosť, že problém je "iba" medzi vami dvoma, nikto tretí v tom nemusí byť. "Iba" dávam do úvodzoviek, pretože to je žiaľ z môjho pohľadu možno tá horšia možnosť. Jednoducho si treba priznať, že niečo sa pokazilo, a vinníka netreba hľadať nikde inde, len u vás doma. Ak to tak je, myslím, že si reagovala nevhodne. Ver mi, že povedať niekomu slová, že ťa zrejme neľúbi tak ako by mal, nie je ľahké. Duplom, ak tomu človeku na tebe záleží. Tiež som to zažila, bola som v pozícii, kedy som ja tie slová vyslovila. Ale povedala som ich nie preto, aby som ranila, ale aby som hľadala riešenie. Jednoducho niečo bolo zle, a niečo bolo treba zmeniť, ak sme chceli aby vzťah fungoval. Očakávať od niekoho lásku len preto, že ste sa zobrali, je naivné. Nikdy nebudem brať lásku môjho manžela za samozrejmosť, lebo viem, že ani ja mu ju neviem zaručiť. Viem mu ale sľúbiť, že sa pokaždé budem snažiť zaľúbiť do neho znova, keď sa odcudzíme. To chce ale čas, makať na vzťahu, a hlavne sa musia snažiť obaja. Ja viem, že také slová zabolia a že si možno preto takto reagovala, no skús to predýchať, získať nejaký odstup, a pozhovárajte sa. Možno sa to pokazilo a je koniec. Ale možno je to len príležitosť, ako dať veci doporiadku, a v konečnom dôsledku sa môžte ľúbiť ešte viac, ako predtým. Ak budete obaja chcieť zabojovať. Držím päste 👍🙏

srdeenko19
13. mar 2024

@simma42 to je prispevok z roku 2020. Ale zaujímalo by ma celkom ako to dopadlo. Mohla by nám autorka napísať.
@janazopka

zuzanka.zuzu
13. mar 2024

@srdeenko19 tá už nenapíše nič 😉

sofia1979
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
13. mar 2024

@srdeenko19 presne, tiež by som rada vedela(aj o viacerých autoroch ci autorkach) ako ich príbehy dopadli
Bohužiaľ, uz nikto, alebo len málokto sa ozve opakovane, ako sa situácia vyriešila alebo co sa udialo. A pritom tu boli viaceré príspevky, kde skutočne by bol človek zvedavý, ako to bolo ďalej

simma42
13. mar 2024

@srdeenko19 vďaka za info, to je tak keď materský mozog po celom dni ide ešte mudrovať na internete 🙈😂 do frasa, ale fakt by ma zaujímalo ako to celé nakoniec dopadlo 🤔

natiblaskova
14. mar 2024

Bože.. Prečo hneď všetky myslíte len na to, že ma inú... On sa jej zveril s tým čo ho trápi a ona reagovala takto? Ako ja som tiež typ, že keď mi chlap povedal koniec tak je koniec. Hocijaký by som ľúbila. Prečo by som mala bojovať o niekoho kto so mnou nechce byť... Známim pomohlo tráviť čas spolu. Welness, kino, večera spoločný víkend niekde mimo domu...

Strana
z2