Nemám chuť žiť
Ahojte. V prvom rade by som sa chcela len vyrozprávať, nemám sa komu, možno mi to takto trochu pomôže. Dnes mam narodeniny a som v 13tt. Predvčerom som sa dosť rapídne pohádali s mužom kvôli peniazom. Byvame aj so synom u neho v dome. Je to jeho dom. Začalo to tým ze musím ísť znova ku doktorovi a moja výplata je už fuč keďže bežné platím 100 eur pri gyn. Plus ešte prispievam do domácnosti na dovolenke som tiež platila. A nezarabam veľa. Idem ku grochalovi. Tak som mu naznačila ze sme dvaja na dieťa. Ako hovorím doteraz som si všetko platila sama a samozrejme aj jemu som kupovala veci, darčeky. Obvinil ma ze idem po jeho peniazoch. Do toho sa pridalo ze som mu nasla skrytú fľašu z kade každý deň ubúda. Nemám kam ísť so synom keďže som byt pustila lebo sme išli k nemu. Ja nevie co mam robiť.. Dokonca teda odignoroval aj moje narodeniny a tvári sa urazený ja ani neviem na co.
Dokonca dnes mi vykrical ze som mu nikdy nedala peniaze na domácnosť, pritom naozaj som kupovala aj ja, aj nábytok aj neviem co. Je mi tak zle ze každý večer premýšľam ze to napálim autom do niečoho. Stále myslím na to ze nemám únik nemá mi kto pomôcť a ja nemám na vyber. Prosim nekomentujte mi to typu ze ci som bola blbá keď s ním idem mat dieťa. Na všetky tieto skutočnosti som prišla v priebehu týchto dní. Aký naozaj je. Ja viem ze su aj horšie veci ale ja to nezvládam a nechce sa mi už žiť. Ďakujem ak sa niekto nájde a povzbudí ma.
@babo561 ach jo... ☹ kolegyňa očividne chce tento exemplár, nemám slov... ☹
Veľmi držím palce, aby sa Ti podarilo nájsť v sebe takú silu ako @babo561. Deti za to stoja. Určite si odkladaj už teraz každé euro a trochu počkaj či to nie je naozaj len dočasný stav. Keď je v tom alkohol, tak asi Ti hral doteraz divadlo a tým tehotenstvom si myslí, že už si jeho a nemáš na výber. Tak tych pár mesiacov využi na prípravu odchodu, tvorbu finančnej rezervy a zháňania ubytovania. Veľmi, veľmi držím palce. Keby som vedela nejako pomôcť, tak určite napíš.
Zvládneš. Ja som ostala sama s dcérou od jej 3 rokov. Jej otec si začal s mojou naj kamoškou :D mám to ja, ale šťastie. Takže tiež sama. Ja nemám rodičov, aj jemu umreli, lebo boli starší. A rodičia tohto ma neznášaju, lebo som si malého nechala aj napriek tomu, že mi dal jasne najavo, že mám ísť na potrat a chcel mi to zaplatiť :D nech sa všetci strčia. Deti sú moje a milujem ich, aj keď je to niekedy na slučku :D ale stále sú to tvoje deti a nemôžu za to. Horšie je to, že aj štát ti zavrie dvere. A to len preto, že si poctivo pracovala vždy :/
V prvom rade ti želám Všetko najlepšie k tvojím narodeninám. Máš syna ktorý ťa potrebuje. Neboj sa vždy sa dá nájsť riešenie. Ty to zvládneš. Držím ti palce a prajem veľa síl.
@babo561 ahoj, máš môj veľký obdiv ako to zvládaš. Mňa len tak napadlo, odpusť za nevyžiadanu radu... Nie je dovolenka v Chorvátsku drahšia ako v Egypte? Aspoň my keď sme boli v Chorvátsku, tak to vyšlo viac.
@lavender94 Priznám sa, že som dlhšie nebola v HR a v Egypte som ešte nebola. Kamošky čo boli, vravia, že áno, ale ja som ešte v januári našla fakt že lacné ubytko. Idem cez Maďarsko, takže diaľničná len HU a plus HR mýto. Nakupim v Kauflande tam jedlo, keďže tam máme Kaufland 20 min od ubytka. A pravdupovediac, ešte neviem čo ma čaká :/ do restik moc neplánujem chodiť :D sama s dvomi deťmi mi bude smutno.
@babo561 ahoj mňa len napadlo keď si písala ze platíš 100 za internet TV a paušál.. Nie je to pre premrstena suma? Ja platím 50 za 2 paušály a TV a net..
Nezufaj, este nie je vecer a koniec narodeninoveho dna. To si mozes povedat dnes o polnoci. No co, povadili ste sa. Tvoj muz mal "vypadok". Teda ja som takychto chlapov zazila a nic strasne sa nedeje. A ty si aj precitlivela z tehotenstva. Nakecal toho, pritom bez Teba by bol urcite strateny. Bud zatial ticho a uvidis ako sa dnesok vyvinie. Urcite povedal viac ako chcel alebo myslel. Toto si mala dnes trosku vaznejsiu hadku ako je obvykle. Neboj, uprace sa to tak, ze ked sa s nim bude dat hovorit, povies, ze Ta zranil, nech Ti nevycita peniaze a nerobi stresy, ved si tehotna a nosis jeho dieta. Neboj, zmakne.
Ziadne rozchody nekonaj. Tu su same hrdinky, co takuto hadku nikdy nezazili.
@lucinka12356 mám 2 paušály a splácam 2 telefóny. Sebe aj malej.
@lucinka12356 ale nerozpisala som všetky účty.. škola stravné režijné 12€, plyn 15€, lebo ten v nájomnej nemám, Sipo.. no každý kto platí všetko sám a má deti, vie, že telefón, internet a tv nie sú jediné položky
Skúste sa ešte v klude porozprávať, v hádke ľudia narozprávajú kadečo ani to tak nemyslia a ty ako tehotná možno vnímaš všetko citlivejšie ako normálne...
Financie si treba vydiskutovat už teraz na začiatku, je to aj jeho dieťa, on ho chcel. Absolútne všetky náklady ktoré máš ohľadom tehotenstva by mal spolufinancovať, či už vitamíny, vyšetrenia, tehotenské oblečenie, náklady na život ak by si skončila na PN, skratka všetko. Dieťa si si nespravila sama so sebou prečo by si mala platiť plnú sumu za vyšetrenia týkajúce sa tehotenstva.
Keď sa po pár dňoch ukludnite obidvaja spýtaj sa ho ako si predstavuje vaše ďalšie spolužitie hlavne po finančnej stránke. Nielen teraz ale celé nasledujúce roky. Vypočuj si ho, povedz mu svoju predstavu a keď sa nezhodnete potom rieš rozchod...
este by som sa s nim skusila porozpravat, ze realne ako sa teda veci maju a ako si to predstavuje dalej, pozri ono ak sa ukaze, ze ozaj to myslel vazne a nebude schopny ti nejako pomoct alebo cosi, tak radsej byt sama s detmi a uskromnit sa ako s takymto clovekom zit
Bola som bez peňazí. V noci som sa budila, ako to zvládneme. Vždy sa našla nejaká cesta. Verím, že mi pomohol p. Boh.
Keď som bola na dne kvôli iným problémom, vďaka deťom som to nevzdala. Oni sa na svet nepýtali. A teraz, už aj druhé dieťa bude toto leto dospelé 🙂 Zvládneš to, aj keď máš rôzne myšlienky, aj keď nevieš, ako na to. Zvládneš to, pôjde to akosi samo, keď sa nevzdáva. Neopustaj deti ❤️
Mozes požiadať výživné na dieťa, zistí na upsvar-e aké máš možnosti príspevkov. Máš výplatu, odkladaj si miesto nákupu "do domu", i tak partner vravi, že nič nedavas. Ja som ustupovali ex kvôli pokoju v rodine, ktorý i tak nenastal, tak vo vzťahu ti poradiť neviem.

@la_dolce_vita vieš aký bol úžasný nazaciatku? Starostlivý, milý, ochotný, ako nás ľúbi, ako chce rodinu a keď som otehotnela (január 2021) tak odišiel a zistila som, že od 10/2020 to ťahá s kolegyňou, ktorej keď som napísala, ani nevedela, že má syna. Vedela, že je so mnou, ale že vraj som p... tak sa o mne vyjadroval. Ale ostala s ním. Mladá 25 ročná hlupana. Našiel si mladšiu a bez záväzkov. A vieš čo bola sranda? Ráno mi vravel, ako ma miluje, v robote na mňa kydal a večer trtkal ju a v noci došiel ku mne spať. Že bol na pive s kamošom. Takto sú hajzli chlapi.