icon

Nemám kariéru a som tehotná

28. jún 2023

Ahojte, neplánovane som otehotnela a dieta si nechám, no chytá ma panika že som nič v zivote nedosiahla. Nemam spravenu školu, pracu mám síce super ale či sa tam budem môcť vratit.. neprecestovala som to čo som chcela.. som dost mlada a radost sa strieda s týmito pocitmi, že skoncim už len pri plienkach a pracke. Presiel si niekto niecim podobnym?

viestta
28. jún 2023

Plienky raz skoncia a potom mozes naplnat svoje sny. Zivot porodom nekonci, len sa zmeni. Ako sa zmeni, to ma kazdy vo vlastnych rukach

walentina7
Odpoveď bola odstránená
lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
autor
28. jún 2023
svetlonos
28. jún 2023

Ahoj,
moja ma dokoncovala popri dvoch malych detoch maturitu. Robila v sluzbach. Za komunistov sme od mojich 5 rokov chodievali k moru raz za rok. Ok, karieru neriesila a chodila do prace aj otec.
Nevesaj hlavu. Nepuses aku skolu nemas. Ak nemas ani ucnak, sup dokoncit. Zvysok uvidis ako sa to vyvinie 🙂

beata_k
28. jún 2023

Mala som kolegynu, co mala deti v 20. Ked mala 40 mala dospelych synov. S muzom sadli na motorku a cestovali po Europe. Vsetko ma svoje vyhody i nevyhody.

autor
28. jún 2023

@svetlonos tak maturitu mám ale to je zaklad uplny. Chcela som si spraviť VŠ nakoľko po strednej som sla hneď pracovať

kristinkakvetinka
28. jún 2023

Niektoré ženy zase uprednostnia kariéru a prácu, potom majú po tridsiatke a zistia ,že otehotnieť nieje také jednoduché a samozrejmé .Mala som dieťa v 25 a ak by som sa mohla vrátiť v čase tak by som privítala aj skôr, nič človeku neujde keď si ide za svojim snom .Všetko je tak ako ma byť.

babulkomale
28. jún 2023

Co chces mat v 23 aku karieru? Na to neexistuje recept. Keby si dieta odkladala do vyssieho veku, zas by ti vraveli ze potom sa cudujete ze to nejde ked ste stare.
Na medicine profesori vraveli medickam, aby rodili kym su mlade, nech nechodia v styridsiatke po CAR.
Lenze treba atestovat...na RD s detmi sa ale nemoze, treba mat status pracujucej. Ani tak, ani tak, je to narocne.
Co mam kamosky lekarky maju 3-5 deti 🙂 ze este sa narobia dost.
To len tu na konovi musis mat do 25 splateny startovaci byt, apartman pri mori, mat precestovane, byt zabezpecena a az potom sa rozmnozovat 😂
Zi ako vies najlepsie.

juliacenc
28. jún 2023

Uplne normalne pocity. Nechaj tomu cas uzivaj si teraz tehotenstvo, babatko a co bude cas ukaze. Nikto nema v nicom istotu, zivot je nepredvidatelny, treba zit pre pritomnost.

alex49
28. jún 2023

V 30 budeš mat odrastene dieťa a môžeš do konca života budovať kariéru. O nič neprídeš. Možno budeš mat pokojne dieťa a na materskej si spravíš vysokú.

cookie29
28. jún 2023

Pozri, uz sa stalo, nezmenis to. Co takto sa skusit pozriet na to z opacnej strany, co vsetko mozes zvladnut s dietatom? Babatko/dieta predsa neznamena ze musis sediet doma... ja s detmi bezne cestujem... aj VS sa da studovat, podla toho aku mas podporu a dietatko... dieta nie je koniec sveta, prave naopak. A potom uz zalezi od Teba, poznam zeny, co maju vystudovanu VS, potom sli na matersku, maju 4 deti, blizi sa 40ka a nepracovali ani den... tam by som sa zamyslala...

liljana
28. jún 2023

Vela zien si robilo skolu dialkovo na materskej. Staci, ak ti doma trocha pomozu. Partner, rodicia,... Nebude to prilis tazsie, ani lahsie, ako ju robit popri praci. Neviem, ci uz studujes, alebo si sa iba chystala. Vsetko ma svoje vyhody a nevyhody. Bud si uzivas pred detmi a mas ich neskor, alebo skor a budes si (cestovanie,..) uzivat s a po detoch. Deti a tehotenstvo nie je nevyliecitelna choroba. Deti podrastu rychlo, rychlejsie, ako si myslis,...

kvetinka75
28. jún 2023

tak si školu potom dorobíš diaľkovo. kopa žien tak študuje. Všetko môžeš ešte mať, dieťa nie je prekážka ani v cestovaní.

tamtamka26
28. jún 2023

nevešaj hlavu... mala som dieťa ešte skôr ako ty, ale teda plánované. teraz mám takmer 40, deti odrastené a prežívam druhú mladosť 😀

anjelicek26
28. jún 2023

Prvu dceru som mala 22 rocna... tento tyzden mala 17... bezproblemove tehotenstvo, nenarocne materstvo, popri nej som si dokoncila vysku, vdaka nej dostala skvelu pracu, teraz mam "karieru" ak teda ratas vyssi manazersky post ako karieru, ale ja som spokojna az az 😅 Deti mame styri a nikdy ma to nejako nezabrzdilo, vzdy som pracovala, ked boli mensi, tak skrateny uvazok, potom zasa na plny... nedaj sa odradit, si vo veku, kedy mas najzdravsie vajicka, najzdravsie telo, pokial mas partnera na svojej strane, tak mas v brusku obrovsky jackpot... tie pocity a myslienky "co bude" su normalne, ale s odstupom casu ti pisem, ze bude to dobre... co sa tyka cestovania, tak chodime na aspon tri dovolenky rocne, financne sme na tom slusne, chodime siesti a aj tak sa da... prosim toto teraz neries, ze sa nikam nedostanes... ano mozno rok-dva-tri, ale potom je to uz o inom...my sme lietali vsade aj s babatkami...

tosomja
28. jún 2023

Nemáš dokončenu školu nie kvôli dieťaťu, veď si ju nedokončila ešte predtým, takže to si mohla zmeniť, keby si chcela a dá sa študovať aj popri materskej. Prácu si nájdeš aj inú, možno lepšiu. Plienku dáš dole, vyhodia do koša, žiadne stopy po nej 😃 práčka perie sama, stačí naložiť. Vyložiť. Keď si šikovná ani žehliť nemusíš.
Len treba prevziať zodpovednosť a zapojiť aj otecka 😉

slniecko5
28. jún 2023

5 detí a teraz po 40tke si to postupne všetko vychutnávame...Ale jasné, minimálne 10 rokov to bolo o obete, uskromnovani a odriekani.
Príde ten čas, neboj.
Si mladučká, všetko krásne je pred tebou.
Gratulujem k bábätku🙂.

louise
28. jún 2023

Základ je chcieť a keď sú aj vhodné okolnosti a podpora manžela či rodiny, dokážeš všetko. Ja som mala prvé v 30 a neľutujem, ale každý to má inak nastavené. Som spokojná v práci, idem si zvyšovať kvalifikáciu a aj po 40 mám pocit, že mi nič neušlo. Dieťa neznamená žiadnu stopku a zmarené plány. Držím palce 🙂

bluka2
28. jún 2023

Rovno by som sa teraz prihlasila na VS. Mozno nejaku lahsiu (zas nie Sladkovicovo, ale ani medicina ci pravo) a uvidis, mozno to pojde aj s dietatom. Aspon ja som teda na prednasky velmi nechodila (vzdy len na prvu z predmetu) a tituly mam :D

babulkomale
28. jún 2023

@bluka2 hlavne ze su tituly. Odbornost netreba.

veroniq85
28. jún 2023

Dolezite je ci mas spravneho partnera a otca deti do zivota? Ak ano, dostudovat, vybudovat si karieru a cestovat urcite nebude problem ani ked dieta alebo deti podrastu.

dskjhfdlkdjhl
28. jún 2023

A to si az pri pohlade na pozitivny test zistila, ze chces ist na VS? Ved zrejme si nematurovala tento rok, aspon podla veku usudzujem. Treba sa k tomu postavit ako dospela a neplakat nad rozliatym mliekom. Karieru mozes budovat do dochodku, co je v tvojom pripade este vyse 40 rokov, staci len chciet, da sa to aj popri detoch.

bluka2
28. jún 2023

@babulkomale :D no pardon, robim odbornu pracu na celkom fajn urovni. Naucit sa da aj z knihy, ked je cas (u mna to bolo vacsinou v noci...alebo po ceste na skusku)

denkabemommy
28. jún 2023

24, dve deti, podaná prihláška ma VŠ, niekoľko kurzov za sebou. Keď sa chce, tak sa dá, och a tie keci o tom, ako si treba užiť mladosť si premysli, čo za tým ľudia zvyčajne vidia- divoké party, alkohol, sex,... to je ničenie si zdravia, nie užívanie života. Užiť mladosť si môžeš aj na materskej a dokonca môžem tvrdiť, že nikdy už nebudeš mať toľko voľného času, koľko ti dá materská 😅

petamich
28. jún 2023

treba to brat ako prislo 🙂 dieta je na ceste, plany sa na cas zmenia a nemusis o nic prist, niekto ma dieta skor, niekto neskor, niekto si to naplanuje, niekoho zivot zaskoci, tak to skratka je

liv1
28. jún 2023

@walentina7 zaklad su peniaze. Z lasky nevyzijes ani ty ani dieta. Ked ma mladym kto pomoct, tak super. Ale vzdy je lepsie najskor sa aspon ciastocne zabezpecit a potom riesit deti. (Ak sa clovek moze rozhodnut). Lebo potom sa tu len vyplakava, ze štát da malo, ze sa tu zle zije a pod. Jedna vec je mamon a druha byt zabezpeceny keby sa cokolvek stalo. Mat sa lepsie, moct si dovolit viac, dovolit detom viac, zdravsie, v pripade nutnosti aj zdravotnu starostlivost.

Autorka ked uz dietatko prislo, ber to tak ze to tak malo byt. Na VS kludne mozes podat prihlasku aj teraz resp najblizsie obdobie a mozes kludne studovat aj dialkovo. To ake mas pocity je uplne normalne. Ked sa ale babatko narodi, uz nebudes mat ziadne pochybnosti ver mi 😁😉

luccija
28. jún 2023

Nič nie je tak zle ako to vyzerá.Vela žien si na RD začne robiť školu, alebo zistia, že sa vôbec do takej práce nechcú vrátiť, spravia si kurzy pedikura, kozmetika a začnú podnikať
Budeš to riešiť ako príde čas ..niekedy je lepšie neplánovat uvidíš aké bude bábo...máš 23 r môžeš študovať ešte do aleluja.

nevenka
28. jún 2023

Autorka, ja som zacala po 2 VS podnikat, nevyslo, aby som sa zbytocne nezadlzila, skoncila som to, potom sa mi nedarila najst praca, a kedze som mala zdravotne problemy, povedali sme si, ze mam 30 a niet na co cakat, zadarit sa dieta nemusi hned. Bola som stastna ako blcha, ze sa podarilo do pol roka. V 32 som mala druhe dieta. Potom po detoch polovicny uvazok za 320 v hrubom v roku 2019-2020. Prisiel covid, zmluvu nepredlzili a ziadny cely uvazok. Ostala som na OCR s detmi, otehotnela 3. a 4.x, mam 40 rokov a ziadnu karieru. Budem zacinat odznova. Verim, ze zivot mi prinesie nieco nove. Uvidim, ci si dokoncim druhy stupen VS alebo pojdem do uplne niecoho ineho. Takze tak. Stale sa citis zle? Vidis, nemusis 😆😅.

biankaaaa
29. jún 2023

Ahoj, ja som otehotnela tesne pred štátnicami, ešte som bola na pohovore do práce a deň predtým, ako som mala prísť podpísať už zmluvu, som zistila ,že som tehotná. Tak práca sa nekonala a tesne po 25. narodeninách som porodila. Zatiaľ som stále na rodičovskej, ale tiež mám obavy, čo bude, keď sa bude blížiť čas hľadania práce. Spolužiačky si už stihli spraviť rigorózne skúšky a iné doplňujúce vzdelania, po ktorých som aj ja túžila. Niekedy mi je z toho smutno veru, ale nevymenila by som synčeka za nič na svete, narobím sa do dôchodku ešte dosť 🙂