Nemám o čom so svokrou
Čaute aké máte vzťahy so svokrovcami? Ja nemám s nimi spoločnú reč ani po x rokoch. Proste neviem a necítim sa pri nich dobre.
Je to zvláštne
Ja som zo svokrou v pohode aj si zavoláme aj tam behnem sama keď mám cestu okolo aj ono chodí k nám teraz na prespávacky .....pred mesiacom nám zomrel svokor tak nech není sama tak príde sem tam
my mám celkom kamarátske vzťahy, lebo svokra je len o 17 rokov staršia odo mňa, a teda necítim nejaké veľké generačné rozdiely.. ale nie je predsa povinnosťou mať perfektné vzťahy so svokrovcami, keď to tak necítiš a ani s nimi za každú cenu byť kamoška a viesť žoviálne vzťahy.. stačí sa správať úctivo a občas sa navštíviť, pomôcť im, keď je to potrebné...
Tiez podobne. So svokrovami iba pokoj. Bud rypu do vsetkeho, alebo brblu. Deti ich zaujimaju iba ako vysledky z hokeja 😒.
so svokrovcami mam velmi dobry vztah - svokor toho vela nenahovori 🙂 a so svokrou komunikujeme vela a casto a citim sa s nimi/u nich velmi dobre
Ja sa tiez nemam o com so svokrou bavit uz sa neviem dockat leta,vtedy preberame,co sa nam urodilo v zahrade,comu sa nedari 🤣 v zime nemame o com. Ona len susedov ohovara,o ludoch rozprava,kto,kde,s kym a kto kedy zomrel,aky mal pohreb,cez koronu len o korone. Svokra celkovo je velmi negativny a falosny clovek. Beriem ju taku,aka je a vzdy sa snazim najst nejaku temu.
Velmi dobry vztah mame. Pokecame s oboma hockedy o hocicom, od svadby im tykam, oslovujem mami, oci...su to zlaticka
Ja nemozem povedat, ze by som mala zle vztahy, prave naopak, ku mne sa spravaju slusne a milo, ja k nim tiez, nerypu nam do zivota, ani nic, akoze idealna svokra, ale tiez sa velmi nemame o com rozpravat. Este ked su na navsteve, tak hej, to sa o vareni, zahrade a pod., ale neznasam, ked mi telefonuje, lebo tam je jedina tema a to pocasie.. 😅 Mne idu na nervy tie zdvorilostne reci, ked svokra zavola "len tak". Ja celkovo nezvyknem vyvolavat "len tak", takze je to pre mna tazke sa bavit o nicom. 😀
My máme medzi sebou zdvorilé, slušné vzťahy. Cítim sa u nich ako u cudzích, nejaké blízke alebo vrelé tie vzťahy nikdy nebudú, ale mindraky z toho nemám. Pri stretnutí dáme small talk o zdraví, počasí a členoch rodiny a potom si povieme až dovidenia 😄 občas sa trikrát zhlboka nadýchnem a vydýchnem, keď svokra čosi povie 😅 a som úplne v pohode s tým, že si niekedy ľudia nesadnú a nemusím byť kamoška s každým.
Anonym, aj moja si asi občas trochu rypne 😅 niekedy neviem, či to je len taký jej štýl komunikácie alebo je to cielené, ale stane sa, že mám vyslovene pocit, že ma znevažuje a robí zo mňa neschopnú. Priznávam, prvé roky ma to riadne štvalo, snívala som o úžasných vzťahoch, druhej "mame", poznámky sa ma dotýkali, snažila som sa jej stále niečo dokázať... Ale potom to zo mňa akosi opadlo, prestalo ma to trápiť, beriem ju s nadhľadom a reči púšťam hneď druhým uchom von 🙂 som si istá, že ju nezmením, tak som zmenila svoj pohľad na vec, aby som nemala zbytočné nervy. Nie sú to u nás našťastie žiadne drámy alebo zákernosti.
Ja volam svokru maminka, to myslim hovori za vsetko. Je to skvela zena, ktora asi citala prirucku Ako byt dobrou svokrou 😍
Podporuje nas od zaciatku vo vztahu, respektuje nas ako manzelov, ked moze pomoze a neuskodi. Miluje vnucata a je perfektna babka.
Rokmi sme si nasli temy o ktorych sa vieme rozpravat, hocikedy si zavolame, navstivime sa, pomahame si ked treba, deti tam rady chodia na pobyty 🙂
Na vela veci mame ine nazory ale respektujeme sa.
Myslim, ze mozem povedat, ze moja svokra je jednou z mojich zivotnych vyhier 💖
Svokor uz nezije, nestihla som ho ani spoznat zial, no a svokra je vpoho 🙂 zavolame si, ked sme u nej a muz este spi tak si dame ranajky, kavicku, pokecame... Ziadny problem 🙂 no a ked sa na niecom aj nezhodneme, respektuje nase rozhodnutia, co si velmi cenim 👍
no neviem a to si sa chcela len vykecat alebo chces poradit? 🙂 lebo ved nikto ta nenuti aby ste sa mali o com rozpravat 24/7 🙂 pokial ste voci sebe ohladuplne a slusne tak kde je problem.
@veronice haha kdezeee..to u nej nehrozi ,ona to nevie. Pokim som bola moc dobra dobre bolo ale keď si poviem aj svoje tak už som neni po chuti
So svokrou sa akoze vieme porozpravat, ale tiez len niektore temy, so svokrom je to uz horsie, ale tak nezijem s nimi tak mi to nejako zily netrha. To sa stava, nic na tom nie je 🙂
Je tu už 15rokov čo som vošla prvý krát do kuchyne ku svokre, vzťahy sú vlažné,nemáme o čom rozprávať,nemáme spoločne záľuby a záujmy, tiež tam nerada chodím lebo som len ticho ale prežijem, snažím sa byť slušná no a ona tiež , svokor alkoholik je o inom , k nemu sa vyjadrovať vôbec nebudem ,momentálne sa mu ani nepozdravim
respektujem ich, teraz uz len taka zdvorilostna komunikacia, ked sa vidime, ale nic osobnejsie im uz na nos nevesiam, maju svoje myslienkove pochody ktore ja nechapem a naopak. ich stredobodom pozornosti su vnucata. neriesim.ale zavidim zenam, ktore maju svokru ako druhu mamu.
stačí podľa mňa sa len rešpektovať. ako poznám takéto prípady, kedy fakt ako nie je spoločná reč, no neznamená to ani nič zlého, pokiaľ nie sú v rodine nejaké nezhody a boje
Netrap sa. Ja som to dlho tiez skúšala snazila som sa rozpravat stretavat, ale prišiel zlom a povedala som dosť. A je to super. Nejavi zaujem o. Moje deti, nijak nam. Nepomáha a stačí jej že sa raz za čas stretne a mojim mužom teda jej synom. Vyhovuje to takto každému.

S mamou svojho manžela nemusíš predsa byť kamarátka.
Stačí sa chovať prirodzene slušne a rešpektovať fakt, že je to matka tvojho manžela.