icon

Nemám rada návštevy s deťmi

3. okt 2022

Ahojte zienky. Cez vikend sme mali navstevu, prisiel manzelov bratranec s detmi (1,5 a 3 roky).
Ja uz neviem, ci som ja ta nenormalna, ale my ked ideme niekam na navstevu s nasim 2,5 rocnym, tak ja nesedim pri kavicke a nerozpravam sa, ale ked uz zacne byt neposedny a chce sa ist hrat s hračkami alebo tak, idem s nim, aby nieco nerozbil, nepokazil, davam pozor, zabavam ho (iba ked treba, jasne, ze sa aj sam s detmi pekne pohra, ale proste stale ho mam v oku, ze co robi). A ked pride niekto k nam, tak si to pomyli s detskym kutikom a mna s animatorkou.
Mame doma schody, ten ich 1,5 rocny samozrejme stale ku schodom, dvakrat skoro spadol, len tak tak co som ho zachytila, rodicia jeho nic. Napriklad.
Ked prisli, maly mal v rukach kluce a zacal s nimi suvhat po nabytku, rodičia nic. Jasne, ze poskrabal, az teraz, ked som lestila som si to vsimla. Chvalabohu moc to nevidno, ale ked som to lestila, hned mi to udrelo do oci. Nechali ho sprtat s nasou vezou, krutil gombiky, otvaral zatvaral to na CD, chvalabohu to nezlomil, ale jasne, vsetko ocapane, mastne. Ked odisli dom ako po uragane. Ja neviem, ked som doma s malym, ja vobec nemusim nic lestit, nemam ocapane, ale dobre, to by mi nevadilo, to sa da poumyvat, ale tak celkovo ten pristup rodicov mi vadi. Znasam taketo navstevy len kvoli syncekovi, ze ma kontakt s detmi. A co sa takto stretame s rodinou, co maju deti, vacsinou je to tak, ja nechapem fakt ako takto vychovavaju deti a ci aj doma im to vsetko dovolia....
Ako to vnimate vy, chodia k vam taketo navstevy s detmi?

Strana
z2
zuzanka.zuzu
3. okt 2022

chodím len na návštevy kde viem, že mi druhí budú ochotne robiť animátora (babky, tetky, kamošky...) 😎 pretože vôbec nevidím zmysel ísť k niekomu na návštevu a robím v podstate to isté čo doma (behám za dieťaťom), dokonca som ešte viac v strese "čo keby náhodou" :rollingt_eyes: to je načo dobré?

euka210
3. okt 2022

Moji boli dost bojazlivy, ale samozrejme ze na navsteve som na nich davala pozor. Ale aj tak sa stalo, ze raz zhodil znamej gitaru a trochu praskla 🤦‍♀️ ...a to sme boli pri nom
U nas bolo prostredie upravene pre deti, takze nic v dosahu co sa da rozbit, na schodoch zabrany. Uz mame to obdobie malych deti stastne za sebou a kooonecne po rokoch si veru mozme dat so svagrinou kavu a v klude pokecat, kym sa deti uz same spolu hraju a nemusiet kazdu chvilu nieco riesit 🙏😊

babydesire
4. okt 2022

U nasich ich nestrazim (ak uz to nieje prilis cez ciaru) nech si uziju stary rodicia vnucata a ja si trochu oddychnem...vsede inde kam ideme su na nas nalepeny takze nehrozi zeby nieco vyviedli z dovodu ze niesu pod dohladom...suhlasim - dieta ma strazit jeho rodic, resp.ten dospely komu su zverene (stary rodicia, teta,ujo atd) nie niekto iny...ochrana zdravia, bezpecia,zivota a majetku musia mat rodicia deti na pamati...nenecham svoje dieta bez dozoru aby nicilo cudzie veci ci seba ci niekoho ohrozovalo..to je nezodpovedne

ropucha6
4. okt 2022

Snazim sa takym navstevam vyhybat 🙂 viac deti u nas nehrozi, my mame napr psa a ten moze az take rozumnejsie deti nad 5-6 rokov. Vzdy upozornujem, ze ja psa nezatvaram, nech ho neprovokuju.

mamelka
4. okt 2022

Toto je nejaká novinka😂 aj ja to mam. Presne keď sme my niekde prišli,,nechaj ich,, a ja,ze no nie, dievčatá napominam, veď tie veci sú drahé, skákanie po posteli nechápem, ale to pracem aj cudze deti a do spálne keď mi vbehli tak to som povedala,,do mojej izby nemáte čo chodit,,
Na SK keď som videla ako mi okopavaju kuchynskú linku, s mojou vstavanou pecou sa hrali, s dvierkami tlieskali, mamička nič, veď hlavne,že je dieťa spokojne tak som musela ja, nechaj až nepokazis, neotvaraj šuflík, no a som si povedala dosť, tu kávu si vypijem sama a nemám to s vychovavanim druhého dieťaťa. Raz takto tiež inak muž povedal keď sme mali kamarátov a ich dcéru u nas ,,nahrajte sa s dvermi lebo ich dám preč,, no furt capali s nimi,prišiel, zobral, dal do našej spálne a ich dcéra,, ale chceme súkromie,, a muz,,no mate po súkromí, nemáte trieskat, mame aj susedov v byte,, ...

domca1408
4. okt 2022

nie si divná...ja to síce nemôžem porovnať s návštevou doma...ale nikdy ma neprestavalo fascinovať (ked som robila čašníčku) čo všetko rodičia dovolia deťom s naším detským kútikom (trieskať, plieskať, rozlámať, kopať)...čmárať po stole fixkou, rozbiť ozdoby (napr.vianočnú ozdobu si rodič zvesil z okna a dal decku nech sa hrá a samorejme že to roztrhol), veľa krát som sa mala chuť spýtať či sa im takto správajú aj doma...či majú pokreslený nábytok a steny..atd...a mimochodom nestarala som o deti...sorry jednoducho nie som ich rodič..jednak som bola v robote jednak na to majú rodiča...veľa krát ušli z reštiky, spadli zo schodov...a najoriginálnejšie bolo ked sa mi dostali až k "lietačkám" (dvere cez ktoré sa nosí jedlo) lebo ved načo dávať pozor kde mám dieťa, samozrejme ja nevidím za dvere kto za nimi a kedže to boli priestory zamestnanecké.. a ked držím štyri taniere tak preto sa tie dvere volajú lietačky lebo sa do nich kope...hold smola...ale nie moja..

myela
4. okt 2022

Bud ich nevolaj, alebo musis byt asertivna a im slusne, ale narovinu povedat, aby na neho dohliadali nech neposkodi nabytok niecim cim to moze poskriabat, nech nezlomi vezu lebo to nie je hracka a pod. Ked to jeho rodicom netrkne a maju voly styl vychovy, tak im to musis povedat.

aaalenkak
6. okt 2022

Neznasam detske navstevy, konkretne nevychovane deti mojej svagriny, ktore pokazde doslova roz.ebu izbu mojej dcery, znicia jej hracky a ich mama sa tvari, ze to su ved deti... Maju 6 a 4roky, moja dcera 9, vazi si svoje veci a nikdy si nic neznicila, ba dokonca na nej vidim ako trpi, ked drzia nieco jej, lebo vzdy nieco znicia, rozbiju, zamaluju stenu, znicia jej malovatka atd... Deti kamosiek su normalne, pekne sedia s nami, alebo sa hraju pri nas, spytaju sa s cim sa mozu hrat, takze tak. Mam voci nim averziu, dva dni upratujem izbu, co vidim na dcere aka je nestastna co zas porobili.

Strana
z2