icon

Nemám rada priateľovu mamu

3. júl 2025

Prišla som to tu naplno povedať, aspoň niekde, keďže doma to povedať nemôžem, proste ju nemám rada. Podľa mňa je to zlomyseľná osoba, a vie naozaj nepekne rozprávať na druhých ľudí. Prečo ju však naozaj nemám rada je - ako vychovala/nevychovala svojho syna. Ja ho milujem. Je vtipný, šarmantný, spoločenský, obľúbený, milujúci. Ale maximálne nesamostatný človek, nepraktický do života. Chlapec sa nenaučil nič, nevie plávať, nevie jazyky, nemá ani školu poriadnu, ani remeslo, nie je manuálne zručný, nemá ani vodičák. Absolútne z neho urobila nesamostatného tvora - nevie doma sám existovať - prať, žehliť, upratovať, niečo opraviť, aspoň zohnať niekoho na opravu. Ja ale toto všetko dávam za vinu jej, nie jemu. Nemal sa to ako naučiť, keď ho k tomu nikto neviedol. On videl, že všetko doma robí mama. Všetko. Aj nákup, aj upratovanie, aj varenie, aj starostlivosť o deti, o chod domácnosti. OK, toto očakáva odo mňa. V poriadku, nie je problém, ale v tom prípade on musí zastávať rolu muža a postarať sa o rodinu. Lebo ja nosím domov 3x toľko peňazí ako on. Nemôžem aj pracovať x hodín denne, aj zabezpečovať full servis, aj zháňať opravára, aj variť a prať, aj nás všade voziť a chodiť s autom do servisu. Keď doma neoperiem, zoberie cestovnú tašku a odnesie to mame oprať. Pritom je doma, hovorím mu, zapni práčku a oper to = práčka perie sama. Cestou domov z práce sa zastaví u svojej mamy najesť a ona mu nabalí aj domov. Lebo ja vraj nie som schopná doma nič poriadne uvariť. OK, toto je možno pravda.
Zároveň doma neboli zvyknutí na fyzický kontakt - u neho neexistuje pohladenie, objatie len tak, pomojkanie. Oni si doma lásku vôbec neprejavovali. Ak ho na ulici ja nechytím za ruky, tak on mňa málokedy. Za toto všetko sa hnevám na jeho mamu. Prosím ženy, ktoré vychovávate synov, urobte z nich použiteľných tvorov prosím. Ďakujem.

autor
3. júl 2025
@mondolina

ale veď ty si si ho vybrala 🤣 iný v regáli nebol?

@mondolina postupne clovek prichadza na to, aky je ten druhy. Tieto vsetky nuansy nevies hned...

zuzanita1609
3. júl 2025

Ved je to tvoj výber 😆. Či ti je úradom pridelený?

enmery
3. júl 2025

Preboha, ty s ním si dobrovoľne, kydaš naňho, na jeho matku. Ako hovorí moja kamoška, radšej tyčka na paradajky, ako takýto chlap. Ale ty sa ho drzíííš ako kliešť, takže v prvom rade máš problém Ty.

mondolina
3. júl 2025

nemyslím si. keď ste sa spoznali kde býval?

laurinka27
3. júl 2025

"Ja ho mam ucit veci?" - No, ked s nim zijes a nevie tie veci, tak... Vies co, nie, tvojou povinnostou je v takom pripade uz len robit vsetko zanho. 😅

viestta
3. júl 2025

Este raz sa ta spytam: Preco si s chlapom, ktory je nepouzitelny?

mondolina
3. júl 2025
@viestta

Este raz sa ta spytam: Preco si s chlapom, ktory je nepouzitelny?

@viestta
lebo je " vzáácny"

viestta
3. júl 2025
@mondolina

@viestta
lebo je " vzáácny"

@mondolina alebo velmi vykonny

motylik2559
3. júl 2025

Len jedna otazka, co na nom milujes, ked pises o nom same negativa?

petronelag
3. júl 2025

Tam môže byť problém aj to, že on je mladší, ešte postupne sa bude učiť a nie je to ani pre neho vyhovujúce nastúpiť na taký rozbehnutý vlak, kde sú okrem priateľky aj deti a vlastne dosť povinnosti, ktoré on mať nemusí.

zuzanita1609
3. júl 2025

Na jednej strane,je milujúci a na druhej nevie ani "božkať". Na jednej strane nepoužiteľný ,sťažnosti a na druhej "lebo ho milujem". ...Tak ja neviem 🤨🤭

ismarela
3. júl 2025

Toto vám dlho nevydrží, zamilovanosť ta o chvíľu prejde 🫢

natalka13
3. júl 2025

Mas cca 50r ten chlap kolko? Tiez podobne a nema svoje byvanie nevie nic robit a ani nechce. Fakt kus na pohladanie👍 toho sa drz a s jeho matkou sa nestretavaj🙈

cimage
3. júl 2025

Ved ho zbal a posli spat k mamicke. Toto nie je vhodny chlap na zivot. Nema vobec snahu, hned sa poberie radsej k mamicke. Mne stupol tlak len pri citani. Naco ti je? Nic nevie, ani prejavovat city, tak co s nim?

jumama
3. júl 2025

Maminka zrejme bola narcis a on jej pycha - stacilo aby bol sarmantny a vitaz. No povedz - nechodil ako maly na vseliake sutaze, ze sa mohla chvalit jeho vyhrami kamoskam?

diewcatqoo
3. júl 2025

Kedze si rozvedena, uz si bola v dlhodobejsom zvazku a vies ako to chodi. Preco mas potrebu byt s niekym takym? Keby si bola mlada a hlupa, tak to sa este da pochopit. Ale uz raz si bola v zlom zvazku, ked ste sa rozviedli, tak preco toto mas za potreby?
Ja neviem, ale kebyze sa rozvediem, tak si po rozvode velmi dlho a velmi prezieravo budem vyberat chlapa, aby som sa zas nepopalila. A ked takeho nenajdem, tak nenajdem. Radsej budem sama, ako mat na krku zavesene dalsie decko.

lucia13022023
3. júl 2025

Nebola by som s nim. A keď ti to vadí, nebuď s nim ani ty. Nie je nikde napísané, že s ním musíš byť.
A inak, dávať toto všetko za vinu svokre je blbosť. Môjho muža nemal "kto naučiť" manuálne práce, a aj tak prerobil celý byt sam, lebo sa to chcel naučiť. Mňa nikto nenaučil piecť a aj tak som sa to naučila, lebo som chcela. Mam sa teraz sťažovať mame, že ma zle vychovala, lebo ma nenaučila piecť perník?
Sme v roli 2025, kedy sa dá naučiť Z VIDEÍ NA YOUTUBE (zadarmo) takmer všetko. Aj ako sa vymieňa žiarovka. Keby chcel, naučil by sa. On to nechce. A ty si ho vyberáš. Nemáte si co vyčítať

kernel
3. júl 2025

nemas rada jeho mamu lebo chces prave nahradit jeho mamu, ved sa spravas rovnako😎

autor
3. júl 2025

Ked som sa s nim zoznamila, bola som v tazkej zivotnej situacii. Zoznamili nas priatelia. Bol to ten typ chlapa, pri ktorom sa citite bezpecne. Velky, statny, pekny, vtipny, zabavny, co ma o vas uprimny zaujem. S chalanmi to vie, ucil ich futbal, hral playko, chodili sme spolu na vylety, a ja som sa zacala smiat. Uprimne som bola po rokoch stastna. Kym spolu nebyvate, kopec veci neviete a nevnimate. A ked zrazu zacnete spolu byvat, tak vsetko vyplava na povrch. Aj na jednej, aj na druhej strane.

som_realistka
3. júl 2025

Preber sa, ten sa nezmeni, kym bude mamicka ziva bude k nej chodit a teba gezovat ze nie si ako mamicka, ked sa mamicka pomonie tak teba moze z beho akurat tak pi nut. Vrat to tam kde si to zobrala. A nie nenauci sa, nesnivaj.

mondolina
3. júl 2025

sa ťa pýtam už 2 x kde tento klenot býval keď ste sa zoznámili.

olimuc
3. júl 2025

Ma 18? Je svojpravny? Uz mohol sediet v autoskole a ucit sa atd … ano mamicka ho vychovala, ale ty si sa na prerastene dieta ulakomila. Keby ta tak lubil, tak by uz nejaku iniciativu vyvinul … ale nema ju, ked mamicka umre ma nahradu … teba. O vsetko sa postaras a este aj € domov donesies. Vsak je to pohodlne … bude to vyuzivat pokial ho nechas

michaela329
3. júl 2025

Však ju nemusíš mať rada, ja so svojou tiež nemusím, stačí sa rešpektovať a byť slušná. No a chlapa môžeš teda zmeniť a potiahnuť Ty, alebo nechaj tak 🤷

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lucy_ms
3. júl 2025

Kde má / mal tento pán otca? Jemu chýba mužský vzor. A na druhej strane, ak si je vedomý toho, čo všetko nevie, ak by chcel, naučil by sa.

tetapetra
3. júl 2025

Ten chlap musí mať okolo 40, neverím,že si si dovtedy nič nevšimla.

popcorn2myska
3. júl 2025

gymnázia nemajú zameranie...sú všeobecné alebo jazykové...gymnázium učí všetko a je to príprava na VŠ..takže študuje SŠ so zameraním na IT , na ktorú prestúpil z gymnázia-takto to môže potom byť...

jana_eyre_2
3. júl 2025

Pokiaľ človek nema podpriemerné IQ, v dospelosti je už na nom samotnom co so svojím životom bude robiť a ci sa bude učiť nové veci.. akože všetko hádzať na jeho mamu, keď on sámsa nechce naučiť plávať, šoférovať, atď je podľa mňa hrozne, prepáč..

Môj muz tiež k mnohemu vedený nebol.. jeho otec bol frflos, čo nikdy syna k ničomu nepustil, lebo mal.pocit, že "nie je dosť".. môj muz, keď sme spolu začali žiť nevedel opravit že nič.. a vieš čo? On sa snažil sám.
Síce sme mali poličku nakrivo, síce me mali dieru na dvierkach na kuchyni na opačnej strane, ale nakoniec sa naučil.. pomáhal pri stavbe nášho domu a jeho otec aj tak nebol na neho hrdý.. naučil sa mnohé úplne sam..

popcorn2myska
3. júl 2025

z tej ťažkej situácie ťa mal dostať a nie sa chodiť hrať s deťmi ako malý chlapec-to vie každý,hrať futbal a plejko,KAZDY,aj cigán..aj cudzia óperka...
Dostal ťa z tej ťažkej životnej situácie on?
Alebo sa k tebe chodil len hrávať s deťmi a se***xíkovať teba?

laurinka27
3. júl 2025

A to playko ho naucila hrat mama?