Nenásytní rodičia
Ahojte
Idem sem napisat asi dost nestandardnu situaciu.
Jedna sa o mojich rodicov, cerstvych dochodcov par rokov cez 60ku.
Ziju na strednom Slovensku vo velkom dome so zahradou, s peniazmi nemaju problem.
My s muzom a 3 rocnou dcerou zijeme vo vlastnom byte v Ba a rodicov chodime navstivit tak cca raz za mesiac na vikend.
Dcerka bola u babky pocas leta aj so sesternicami na 2x po jednom tyzdni.
Vzdy ked prideme z Ba, donesieme drahe vino( alebo aj 2 flase), chleby z Yeme, obcas aj kolace, bezne ja varim z nasich financii aj pre celu rodinu,….. cize nikdy tam nie sme len tak.
Pred nejakym casom ma zaskocila poznamka mojej mamy, ze by sme mohli niekedy urobit aj nakup a tak, lebo ze oni su uz dochodci a nemaju tolko penazi.
Zostala som ako obarena.
Vobec som toto necakala, ze takyto problem s nami maju.
Tak som sa na druhy den zobrala a navarila som komplet obed pre nas( nas 3) aj ked mama medzitym uz varila obed pre celu rodinu.
Tak ona hotova, ze preco robim taketo sceny a ze na co je to dobre.
Na druhy den sme odisli naspat domov a situaciu sme nechali tak.
A dnes mi moj muz povie, ze po tomto rozhovore s mojou mamou, si ho zavolal o nejaky cas neskor moj otec k nemu do izby( ked sme opat prisli na navstevu) a v podstate mu zopakoval rovnaku poziadavku a ze to riesi s nim, lebo ze so mnou sa nedalo a dopadlo to neuspesne.
Ze moj muz nikdy nic trapnejsie nezazil.
Na ozrejmenie este chcem povedat, ze moj otec ma na ucte tisice, cely zivot bol na peniaze, vzdy sme mali vsetko ako deti, ale cim je starsi tak je coraz viac arogantnejsi, povysenecky a ked mi nahodou nieco kupil za posledny rok( rozumej napr cokoladu na varenie do kolaca pre celu rodinu, ktory som piekla), tak mi vyuctoval tych par €.
Tak mi prosim poradte, ako sa spravat k mojim rodicom v tejto osemetnej situacii.
Uz sme im parkrat nechali peniaze za dcerin pobyt cez prazdniny, ale mama si ich nezobrala.
Dakujem
Asi to tu uz autorku nezaujima.....Ak tam nadalej chce chodit na vikend,tak nech radsej urobi bezny nakup,lebo drahe vino a predrazene potraviny ich mozno len drazdia ze rozhadzuje peniaze......🤔
@benit detto...
@evamarek77 písala, že nežne nakúpi a varí tam pre celú rodinu
Ktovie ako dopadlo pokračovanie ?
@cacianka 🤣🤣 teraz som si prečítala este raz a musim sa zasmiat.Otec ma na učte tisice a pyta peniaze na čokoladu na varenie..
@karolinakr vies kolko stoji mesiac v DSS ak je uplne nevladny?? A zeby to potrebovali nebodaj obaja? To je okolo 1000€ mesacne za par rokov aj viac. Takze tie tisice sa mozu minut do roka a do dna. a to urcite dufaju, ze tie €€€ nebudu potrebovat prave na toto.tiez tak velky barak ma asi nejaku tu reziu - pokial nemaju obidvaja cez 1000€/mesiac dochodok tak to plne chapem
@karolinakr toto je tak do smiechu, že až slzy na kraji...
To nie sú chudobni seniori na €, ale chudoba ducha.
Bolo by mi veľmi ťažko, keby mi niekto takto vyrataval nieže desiatky, ale doslova centy. Pritom autorka s mužom donesú, aj navaria, nevyzieraju rodičov 3 ľudia 5 porcií denne, z koláča jedol aj dedo....
Asi by som veľmi zvážila návštevy iba na max 2 hodiny, raz za 2 mesiace, doniesla by som si a pila iba svoju vodu, od nich ani omrvinky ani kvapku, najedla by som sa pred a po návšteve niekde inde, aj na wc pred a po, na ruky prinesiem svoje vlhčené utierky a dovi dopo.
Naozaj nerozumiem, prečo niekto ide z Ba na stredné Slovensko na niekoľkodňovú návštevu. Hlavne po tom, keď ťa mama požiadala, aby si jej nakupovala. Pre dôchodcov môže byť finančne náročné aj prať kvôli vám periny, alebo vykurovať celý dom. Je jedno, či sú chudobní alebo lakomí. Buď jej vyhovej, alebo kúp kávu, chlebíčky a upeč zákusok a za dve hodky choď domov.

@pleja prave, ze vopred nevies ci budes potrebovat nakladnu opateru musis setrit. Aj vyssi dochodok je nedostatocny oproti potrebam.