icon

Nenávidím nevlastné dieťa

lupenica
26. máj 2016

Cauki, mam taky problem s priatelom zijeme spolu uz 2 roky ma ceru so vztahu predtym 3 rocnu a syna 2 rocneho, pocas tehotenstva sa dal dokopi so mnou ked bola jeho zena tehotna. bohuzial zena sa prestala one starat a ceru ma v starostlivosti uz pol roka a syna 2 mesiace. malu mam rada je to strasne mile dievcatko sikovne slusne. ale ten maly to je cisti satan neda sa na nho ani len pozret on vkuse vresti stale je zaveseni na priatelovi teraz mal kvoli nemu dovolenku. ked nieco chce hned mu to ide kupit iba abi neplakal je to s nim strasne. chapem ze mu chiba mama ja som toho maleho za ten mesiac ale tak znenavidela skusali sme po dobrom neslo to skusali sme po zlom ani tak to neslo naozaj na neho nic neplati. v obchode ked mu nieco nekupim zacne hned revat. ja studujem este stale tak bi som s nim rada bola doma a starala sa o neho pokial nepojde do skolky ale to sa neda. ukracuje ma o cas s priatelom viem davala som sa s nim dokopi a vedela som ze ma 2 deti aj ho lubim len uz som zufala ako si najst k tomu satanovi cestu. muz je z neho zufali a ja to iste neviem co s nim robila za tie 4 mesiace jeho zena kym on cera bola u nas. ja som neni slovenka preto sa ospravedlnujem za pravopis a gramatiku moj otec je vietnamec a nevidela som ho od narodenia tiez som vyrastala bez otca a viem ho pochopit ale preco je ten mali taki zly.

mircalla
28. máj 2016

@katarinamarkova mne to pride, ze na zaklade kniziek, neviem, tie prispevky mi pridu zmatene - v podstate nic nevysvelene, z toho som fakt jelen, hoci som sa to snazila pochopit. a skratka, kto ma iny nazor, tak nechape, ale mozno pochopi neskor...len mi neni jasne co

katarinamarkova
28. máj 2016

@pes123456 bezne v zivote takto ludom nadávas? úbohé.....vždy som aj svojim detom tvrdila, že človek čo použiva nadávky, je vlastne chudáčik bez slovnej zásoby, čo sa nevie vyjadriť inak.....skús sa nad tým zamyslieť!
keď už útočíš priamo na moju adresu: prečítaj si všetko čo píšem! tie konkrétne rady, čo daná dostala! a prosím uveď mi kde som ju.........ja prosím pekne pod čiernu zem!

gir
28. máj 2016

Mňa zarazila jedna vec, že ten tvoj úžasný priateľ je na dne a pod.
1. Keď píšeš že matka dieťaťa počas tehotenstva pila a pod. načo jej tvoj úžasný priateľ robil ďalšie dieťa? Piť nezačala zo dňa na deň.
2. Ak pila. on ako manžel a otec rodiny sa jej mal snažiť pomôcť a nie si hľadať frajerku,
3. Dieťaťu chýba mama a ty ho nazveš satanom? Také dieťa musíš upokojiť, ľúbiť ho a so psychológom riešiť ako sa také dieťa vyrovnáva že s ním mama nie je,

Nepoznám tu ženu, biologickú matku ale želám jej, nech sa dá do poriadku, vychováva svoje deti a každý bude spokojný.

katarinamarkova
28. máj 2016

@mircalla ....chaotické myšlienky, chaotickej osoby, ktorá sa snaží svoj vnútorný pokoj a akýsi zmysel pre svoj život nájsť v nejakom ,,vyššom princípe,, ktorý vie, ako to má byť.......
lebo práve tým sa dá vysvetliť a obhájiť čokoľvek.
ps: keď už, tak trošku filozofie.....ja skôr narozdiel od pani, ktorá tvrdí, že vyšší princíp nám to všetko raz vytmaví a že bio je bio......tvrdím, že vyšší princíp je, to čo si svojím konaním, myslením vytvárame okolo seba sami, nie sme jeho podriadení, sme jeho súčasťou 🙂

tortelinka
28. máj 2016

@sorciera24 to vieš ako posúdiť? nechápem, ako sa dá zmerať kto ako dokáže ľúbiť svoje deti..ja nemám biologické deti, neviem ako by som ich ľúbila, ale viem iste ako ľúbim tie svoje.

lupenica
autor
28. máj 2016

@gir Ona nikdy nebude neprestane piť, keby ju vidíš pochopila by si prečo aj to jak tie deti vyzerali ked na ne bola sama. To prečo si s nou spravil druhé dieťa neriešim lebo to bolo pred tým než ma spoznal. Ja som brigádovala v jednom podniku a ona tam chodila dosť často s mužskou spoločnosťou alebo tak. Hovorila som si že tá má ale život, potom prišiel jej muž s malou a všetko mi bolo jasné. Akosi sme sa zarozprávali. a už to bolo. Neviem či tie milujúce matky čo sú tu by boli s alkoholikom ale asi nie. Ja som ho prijala už len s tým jaký je a akceptujem aj dve deti, ale ked som bola na pokraji síl tak jako som to mala napísať, teraz je to zase v poriadku, malý bol dneska ukážkový. Ale jak priatel nie je doma tak sa z anjela zmení na čerta ale ja nemám na výber. Myslíš že by s tými deťmi bol niekto iný, Aby mali plnohodnotný život tak musí s nimi niekto byť aby priatel mohol zarábať. Ich matka je hyena a nie ja ako ma tu vykreslujú. Ani nevie že má deti. A ja nič iné v živote nemám a chcem obetovať život rodine kedže ja som ju nemala a nemusíte ma lutovať lebo to nepotrebujem ja som tu chcela radu a zrazu sa to dalo na nejaký filozofický smer.

@mircalla nechápem načo tu stále prispievaš a riešiš niečo, keď si ma tu tolko krát odsúdila. Rozum sa mi zastavuje.

@sorciera24 ani im už neodpisuj lebo to nemá význam sa tu s nimi hádať, ani moralizovať, slepiciam nevysvetlíš.

robin_claire
Odpoveď bola odstránená
robin_claire
29. máj 2016

@sociera24 Ono tiez akokolvek sa snazim, z tvojich chaotickych prispevkov mudra nie som. Ak argumentujes nejakymi knizkami z psychologie, treba to aspon zrozumitelne vysvetlit, aby sa dalo o tom pripadne bavit - ale nieco ako genetika nepusti...ale to nepochopis...tvoje ego to nedovoli...mozno raz ano....prepac, to je dost mimo a chabe, musis sama uznat

robin_claire
29. máj 2016

@lupenica A tvoje prispevky cely cas, akoby pisali uplne ine 2 osoby - zrazu vies aj gramatiku, aj stylizaciu, tvoj prvy prispevok si nevedela ani vetu napisat, a nejde len o tu gramatiku, ale aj obsah a stylizaciu...takze neviem, na co sa hras. od satana k ukazkovemu chlapcekovi a ty sa zrazu vykreslujes ako ta najlepsia a najobetavejsia matka. ja ti neverim ani slovo, co si tu napisala, podla mna sa len nudis a zabavas.

sorciera24
29. máj 2016

@katarinamarkova ja nehovorim o tabulkach......hovorim o tom, co je fakt a ako to funguje.....osobnost ma 3 zlozky.....to nezmenis....aj ty si sa to v skole ucila........ja nikde netvrdim, ze tie deti nemozes lubit najviac ako vies, aj ekd su cudzie....mozoes a suhalsim s tym, co pises.....treba ich lubit (len nie kazdy to z toho principu dokaze......lubim aj cudzie deti a vle z nich mi tiez vravi mama (som ucitelka viem to a venujem sa psychoterapii), ale to, co skutocne potrebuju im nemozem/neveieme dat, ale mozno im to aspon priblizit - neodsudzovanim odpustanim........ale energia od biorodicov ti moze prudit ejdine vtedy zla, ak ich odsudzujes, neprijmes, neodpusits........ono sa to prejavuje roznymi problemami, ale neskor, v puberte, ci dospelosti......preto to teraz nechapete.......a ano, ak uz mate adoptovane deti anpr. treba ich lubit pre ne, pre ich potrebu, aj to osvojenie ma byt za ucelom pre ich dobra, nie pre uspokojenie nenaplnenej potreby adoptivnych rodicov.......toto je najlepsie, co pre cudzie deti mozete urobit.......ano, dat im, co sa da, ale neodsudit pred nimi ich bio rodicov, resp. aj ich prijat....(lebo, ci sa to niekomu paci, ci nie...vdaka nim su tu tie deti....).....ano, psiem, preto, ze je to andlho, lebo neda sa to zhrnut do par viet (kt. ako vidite, aj tak ozancujete chaoticke.....lebo to chce dlhsie studium......).....a popravde, vsetko co som pisala, bolo zo skusensoti, z praxe...jedine rozdelenie osobnosti na vedomie, neveodmie, podvedomie je z knih ako zaklad....(co vsetci uz davno viete....)......ako pisem, nemam tu moc casu na to.....to sa neda zhrnut, ak niekto chce pochopit, moze sa tomu viac povenovat.....rodinne systemy.....( a s tym suvisiace veci.....)
davajte tym detom skutocne lasku so vsetkym, ako popisujete.....so vsetkym pozitivnym, cize aj s odpustenim, aj s prijatim, aj s vysvetlenim......so vsetkym , co k tej ozajstnej alske patri....to je to najlepsie, co pre ne ozaj mozete spravit......a halvne v celom kontexte si treba uvedomit, ze nejde ani tak o vas (vy mate tie emocie, co popisujete), ale hlavne o tie deti!
ja som nikde nepisala, ze schvalujem jej konanie, ci reci...ale neduim ju, lebo neviem, co je za jej pribehom, neviem, ci u nej neabsenutje este viac laska napr. od mamy, ako u ineho.......aj vasa agresia, ci neprijatie ineho z niecoho plynie;)......praca na sebe je velmi tazka a nie kazdy to doakze......tym, ze to baba napisala otvorene a myslim, ze si chyby aj uvedomuje, je mozno blizsie k cielu stat sa lespim clovekom, ako tie, kt. si ani za nic nepripustia....to je moj psychol. pohald, nazor.....robte co, chcete, nemusite suhalsit...mate na to rpavo a je to vasa vec....ja som bola na tom tak ako vy pred 10mi rokmi.....teraz viem, ze to chce aj viac pohaldov, poziret sa na veci aj z inej strany, lebo sudit je to najlahsie ......ak by vo vas skutocne bolo tolko lasky (akou sa tu predhanate), tak nemate negativitu vobec, ani voci tejto teme (mozno aj vymyslenej).....vas anzor vam neberiem, respektujem ho....ak chcete vediet viac, pise mi IP, resp. si pozrite to, co som odporucila........lebo viac nema zmysel pisat k tejto teme, vsetko som v skratke zhrnula...

krristin
29. máj 2016

@sorciera24 pozri tym ze niekto porodi dieta nestava sa matkou ale ta co ho vychovava a stara sa 24h denne kde bola ked dieta malo teploty...bolesti ...prve zuby atd atd samozrejme som rada ze nezvolila interupciu a vdacim Bohu za dietatko ale -Panu Bohu..este raz dieta sa rodi matke v srdci...je mnoho co maju a beru deti na obtiaz atd atd matka je ta co dava chlieb laska ho pri bolestiach domov...tolko moj nazor a hlavne vela vela lasky

whitebubble
29. máj 2016

tá matka ktorá sa vzdala vlastných detí asi tiež nie je ideálna(to len preto že ju kritizujete ako si mohla dovoliť začať si s mužom, ktorý ma rodinu).... a deti tiež vedia byť zlé moja sestra má dieťa a on je tiež veľký nervák nevie si s ním rady a to je skvelá matka ... on jednoducho teraz taký je... ale neznamená že bude taký stále. potrebuje veľkú pozornosť.... možno aj ten chlapec potrebuje len pozornosť alebo jednoducho mu niečo chýba... chcelo by to prestať ho nenávidieť v prvom rade a v druhom rade venovať sa mu ... ale nie s prístupom čo zase chceš ale s kľudom ....

sorciera24
29. máj 2016

@krristin ale ved samozrejme, ale ide v prvom rade o dieta!....tak to ma byt......laska so vsetkym vsudy....aj s prijatim, ci odpustenim negativnym veciam (cize aj bio. rodicom....)

krristin
29. máj 2016

@sorciera24 ja nemam co odpustat neviem co koho viedlo k rozhodnutiam ...aky zivotny udel trapenia ...ale matka je ta ktora pri horuckach dietatko nosi v naruci ofukne kolena atd atd a ta ktorej dieta povie,,mama,,ak mate deti porozumiete

krristin
29. máj 2016

@sorciera24 ak nie je tato tema fake autorka musi pochopit ze uz nie je ta 20 rocna....ale stala sa matkou a ma na zodpovednost 2ludske zivoty...kde uz nie je ona na 1mieste ale deti ...som nazoru ze nikto mudry z neba nespadol matka sa chysta na rolu 9m psychicky i inak snad sa stane dobrou mamou pre tie deti a pochopi svoju ulohu v ich zivote.
Musi sa to naucit a prijat tuto ulohu-byt matkou...

krristin
29. máj 2016

Ine maju na to cas 9m niektore to nepochopia vobec autorke zelam vela sil a pochopenia a hlavne az je dobra mamina

sorciera24
29. máj 2016

@krristin ona to mozno aj pochopila a robi mozno kadeco mozne, aby to tak bolo, ale ono to niekedy proste nejde, nech robis cokolvek....logicky isto prijala, ako my tu, ze sa musi snazit byt skvela a dobra na ne, ale ak chyba ten pravy cit......je to tazke.....pisala, ze nemala rodinu, ak u nej absentovala laska od mamy, musi to byt pre nu velmi tazke, ked nema a nema co dat dalej a vie, ze musi!.....a este aj k cudziemu dietatu a v tom veku!...ona ma asi toho tiez dost za sebou...a preto ju nesudim, ale uz tym, ze si to uvedomuje, podla mna sa snazi, eln si envie rady......ale zatial okrem rad, dostala len sprsku nadavaok....to jej asi nepomoze, ze?.....tiez jej prajem vela sil, ma to omnoho narocnejsie ako si mozno my tu myslime........a vie, ze to musi nejako zvladnut....preto jej tiez zelam vela pochopenia a sil....

krristin
29. máj 2016

@sorciera24 momentalne suhlasim s kazdou vetou a to do bodky mate nadhlad porozumenie ...presla som si psychologickou pripravou dalej praxou matkou je byt narocne a hlavne pre nu kedze nezazila plnohodnotne dectvo.

charlie1980
29. máj 2016

U mna ju ospravedlnuje iba vek. Ak nazve niekto dieta satanom, je to nanajvys na zamyslenie. To dieta je este male. Add 1. Add 2. Ak napise "Nenavidim nevlastne dieta", je to pre mna tak isto na zamyslenie. To dieta nie je jej nevlastne dieta. To dieta je partnerove dieta. Add 3. Ak si mysli, ze tie ktore ju tu zvozili za prirovnanie satan u maleho dietata, ze su zakomplexovane zeny, zacinam pochybovat uz aj o jej "normalite". Nikto jej nekaze to dieta milovat, presla som si podobnym, niet nad pocit, ked si pobozkam moje dieta a ked som pobozkala partnerove. Ale respekt je namieste! Ak si zakladatelka nevie dat rady ako na to dieta, treba si ohladom vychovy nieco precitat, nastudovat. A nie odsudit male dieta k satanizmu.

katarinamarkova
29. máj 2016

@sorciera24 ,,ak by vo vas skutocne bolo tolko lasky (akou sa tu predhanate), tak nemate negativitu vobec, ani voci tejto teme,,
nesúhlasím!
človek naplnený láskou, keď zbadá na ulici ako niekto bije malé dieťa, usmeje sa na dieťatko - chúďa moje, pomôžem ti a usmeje sa aj na bijúceho - chúďa moje, asi máš dôvod prečo to robíš.....
nesúhlasím!
láska - nerovná sa ignorantsvto a vôbec sa s negativitou nemusí biť! človek má v sebe aj negativitu aj pozitivitu - práve ich rovnováha je pre správne fungovanie človeka dôležitá!

,,energia od biorodicov ti moze prudit ejdine vtedy zla, ak ich odsudzujes, neprijmes, neodpusits........,,
nesúhlasím!
ako má teda podľa tvojho tvrdenia narábať s touto zlou energiou týrané nemluvňa? ako má ono odpustiť? je jednoducho nútené ju prijímať :( ......
vieš čo by ma v súvislosti s týmto napr. zaujímalo? ako by si reagovala, keby tvojej dcérke ( ak nejakú máš ) nejaký zlý ujo povedzme v 6tich rokoch dosť kruto sexuálne ublížil. ( extrém, beriem ) ale vedela by si tvrdiť, že mu treba odpustiť a pochopiť jeho konanie?
( fakt súhlasím, že to je extrémny príklad......ale skutočne by ma zaujímalo, prečo vylučujete koexistenciu lásky a negatívnej energie......)

krristin
29. máj 2016

@katarinamarkova vobec si to nepochopila autorka ma 20 musi pochopit ze ,,puberta ,,uz skoncila a stala sa matkou a zodpovednou osobou pre 2 deticky a samozrejme bud konecne dospiet vyhladat psychologa na soc.maju su ochotni neodsudzuju pomozu ako s detmi ...atd alebo este druha moznost zbalit si kufre.

petra3312
29. máj 2016

@lupenica takymito prispevkami si na popularite neziskas. Trochu sklonit hlavu a stiahnut chvost by bolo na mieste. Mozes cakat, ze ked na takomto fore oznacis dieta za satana a napises, ze ho nenavidis, pride kritika.

Chcela si rady, tak si nechaj poradit.

valentina5
29. máj 2016

Absolutne zdielam myslienky katarinymarkovej, aj ostatnych, ktori takto rozmyslaju. Treba chranit male bezbranne deti, ktore sa vyvijaju, potrebuju kopu lasky, pochopenia, trpezlivosti. Ucia sa od svojich rodicov, co urobi rodic je pre dieta normalne, ze to tak ma byt. Tento chlapec zatial citi, ze je nechceny, nemilovany, doslova si ho pohadzuju, matka, otec, otcova priatelka... detsky domov...? preto je taky aky je. V takomto pripade, je smutne, ale myslim si, ze by ho skutocne milovali ludia, ktori nemozu mat vlastne deti, on by bol pre nich slniecko.

lupenica, si nezrela byt matkou. Uz si zabudla, ze si vyrastala bez otca, chces, aby maly chlapec tvojou zasluhou vyrastal bez otca aj bez matky? To sa vobec nehanbis, ved ty nemas svedomie, abolutne ti chyba cit, pocit zodpovednosti, si velmi sebecka, hlavne, ze sa nebudes musiet otravovat s deckom. Rodicovstvo je beh na dlhe trate a ty si nezvladla ani start, kolko mas rokov, 16-17, lebo tvoje nazory su pubertiacke, neposlucha ma dieta... nechcem ho... satan … nenavidim ho... rozmyslame nad detskym domovom... hnus

… necitala som vsetky prispevky, ale mam taky pocit, ze pribeh je vymysleny alebo, ked je pravdivy, je tam kopa poprekrucanych blbosti ako napr. ze autorka studuje, na akej skole, ked nevie gramatiku, no a co, ze nie je Slovenka, gramatiku, slovensky jazyk musi vediet, ked chce studovat...

Chlapovi, ktoremu je prednejsia takato zena, ktora ho chce obrat o syna, snad len tolko - Pane Boze, nech takito ludia uz nemaju dalsie deti....

odm3
29. máj 2016

@lupenica Ahoj, keď som mala 18 mojej sesternici sa narodil syn a keď mal dva roky bol neskutočne živý, neposedný, kúsal, kopal a ja som nechápala ako s ním môže vydržať - vtedy by som ho možno nazvala rovnako ako ty priateľovho syna. Ja som pritom mala rada malé deti - sme mali v rodine aj iné malé deti predtým a tie boli zlaté, hrala som sa s nimi. Podstatné je, že ja som vtedy nevedela odhadnúť schopnosti sebaovládania a mieru zodpovednosti takého malého prcka a čakala som od neho veľa, tak sa mi zdal zlý. Preto ti sem píšem – také malé dieťa má takmer nulovú schopnosť sebaovládania, riadi sa aktuálnymi emóciami – keď je spokojné a šťastné – je dobré, keď je nespokojné a nešťastné je zlé. Nastav mu nejaký denný režim. Veci, ktoré nesmie chytať daj z dohľadu. Skús sa naučiť odhadnúť kedy je hladný a unavený – vtedy zvyčajne začnú byť deti nervózne a nedá sa s nimi vydržať. Skús vypozorovať čo rád robí, pri čom je pokojný a to s ním potom pravidelne rob. Ak už chytí do ruky niečo čo nemá – nechaj ho nech si to popozerá pod tvojim dohľadom a vysvetli mu na čo to je a prečo to deti nemajú chytať – počkaj až sám stratí záujem a potom to odlož z dohľadu. Možno s prekvapením zistíš neskôr keď rovnakú vec zbadá ako sám zašteboce „to nie je pre deti – mohli by sa poraniť“. Ak niečo chce a nemôžeš mu to kúpiť – nepovedz NIE ale ÁNO kúpim ti to ale nie teraz – až k narodeninám a čo by si ešte chcel? - Odveď pozornosť na niečo iné. – funguje to. Predvídaj – dopredu odhadni veci pre ktoré môže nastať plač – napríklad vyhni sa regálu s hračkami. Rozosmej ho a zabav ho čo najčastejšie.

mysga
29. máj 2016

Žienky, pre odlahčenie situácie, toto je prípad pre Gizku..... 😀

Inak, poviem vám tajomstvo. Nech sa tvárite akokolvek, tak jedno je isté - sú deti, ktoré nemáme radi. A keď vravíte, že to nie je pravda, tak klamete. Sú deti, pri ktorých vieme, že rodičia spravili chybu. Že rodičia zničili nejakému dieťaťu psychiku. Alebo z neho spravili upišťané tučné rozmaznané prasiatko... Že kôli rodičom má dieťa okolo seba takú auru, že človek nechce v blízkosti toho dieťaťa ani byť. Zažila som dieťa, ktoré v škôlke celý deň nerozprávalo o inom, iba o tom, ako podreže raz svoju frajerku a o vraždách... Mala som z toho decka des. Áno, vinila som rodičov, ale mala som z neho des a nervy na dranc. Pretože keď sme šli kresliť, on len začmaral čiernou fixkou celý výkres. Kúsal do krvi a škriabal ostatné deti. Ja viem, že to je na psychológa, ak nie rovno psychiatra... Ale rodičia (bohužial) nespolupracovali. Sociálka zrejme nič neporiešila. Mala ho na starosti staršia sestra, rodičia boli celé dni v robote.... Bolo mi ho ľúto, ale verím, že ho už nestretnem. Hlavne nie niekde v tmavom rohu za 15 rokov.

Tým len chcem povedať, že áno, človek môže byť na prášky z nejakého dieťaťa. Hoci to dieťa samo o sebe za to nemôže. No a teraz ma tu nezabite. :D

katarinamarkova
29. máj 2016

@krristin 🙂 vysvetlíš mi, čo presne som nepochopila? 🙂
snáď to nepatrilo mne.

stardust
29. máj 2016

@mysga no ved aj pise, ze s jednym dietatom si rozumie a ma ho rada a to druhe je take problemove. Zakladatelka temy teda urcite nebude nejaky odlud. Holt internet, plebs si rad kopne anonymne do niekoho.

jabadaba
Odpoveď bola odstránená
jabadaba
29. máj 2016

@stardust nebude odlud, to myslis seriozne? Vyjadrila sa na dvojrocne dietatko, ze je satan!

stardust
29. máj 2016

@jabadaba ano, myslim to seriozne. Mlada je vycerpana z problemoveho nevlastneho dietata. Potrebuje pomoc a namiesto nej sa do nej take ako ty pustaju.

PS: socialka nie je len na branie deti, ale aj na riesenie problemov, aby deti zostali u rodicov 😉