Nenávidím nevlastné dieťa
Cauki, mam taky problem s priatelom zijeme spolu uz 2 roky ma ceru so vztahu predtym 3 rocnu a syna 2 rocneho, pocas tehotenstva sa dal dokopi so mnou ked bola jeho zena tehotna. bohuzial zena sa prestala one starat a ceru ma v starostlivosti uz pol roka a syna 2 mesiace. malu mam rada je to strasne mile dievcatko sikovne slusne. ale ten maly to je cisti satan neda sa na nho ani len pozret on vkuse vresti stale je zaveseni na priatelovi teraz mal kvoli nemu dovolenku. ked nieco chce hned mu to ide kupit iba abi neplakal je to s nim strasne. chapem ze mu chiba mama ja som toho maleho za ten mesiac ale tak znenavidela skusali sme po dobrom neslo to skusali sme po zlom ani tak to neslo naozaj na neho nic neplati. v obchode ked mu nieco nekupim zacne hned revat. ja studujem este stale tak bi som s nim rada bola doma a starala sa o neho pokial nepojde do skolky ale to sa neda. ukracuje ma o cas s priatelom viem davala som sa s nim dokopi a vedela som ze ma 2 deti aj ho lubim len uz som zufala ako si najst k tomu satanovi cestu. muz je z neho zufali a ja to iste neviem co s nim robila za tie 4 mesiace jeho zena kym on cera bola u nas. ja som neni slovenka preto sa ospravedlnujem za pravopis a gramatiku moj otec je vietnamec a nevidela som ho od narodenia tiez som vyrastala bez otca a viem ho pochopit ale preco je ten mali taki zly.
Ten maly je mozno trochu zmätený, ale ty si si nastavila zrkadlo?! Ty si mu rozbila rodinu a čakáš od neho, ze po mesiaci sa ti vrhne okolo krku?! Ty to asi nemas v hlave v poriadku...
Krásny príklad toho ako dieťatko už v brušku vníma, čo sa deje okolo neho 😀 Asi preto ťa nenávidí moja, rovnako ako ty jeho.
@lupenica dvojročné dieťa do ústavu? Toto nehovorte ani zo srandy!!! Veď je to maličké dieťa, nevie sa prejaviť inak ako plačom a samozrejme, že skúša, čo si môže dovoliť. Študujete? A čo? Nie ste sama. Chodím na 2 kurzy + jazyková + VS + chodím do práce + sa starám o domácnosť a dve malé deti, ktoré nepovedia ani náhodou (majú 5 a 3 roky). Manžel samozrejme pomáha, to bez debaty, ale všetko je otázka priorít. Aj keď mám toho neúrekom, rodina je na prvom mieste, deti a manžel sú top. Čo nehorí, počká. A už nikdy nenazvite dieťa saganom, všetko sa vám raz vráti.
" sama som vyrastala bez otca" preto som sa snažila ukradnúť ho aj iným deťom... :-/
Z príspevku je zrejmé, že o výchove detí nič nevieš. Deti nie sú dobré a zlé. Ak chceš s priateľom žiť, musíš v sebe nájsť lásku aj pre jeho deti a pomôcť mu vo výchove. Prečítaj si niečo o období vzdoru, malému s nim treba pomôcť, nie ho trestať :-/ Ak ich nechceš, použijem výstižné slová @07022007 : pakuj sa od neho. Dobrú pichačku si tvoj chlap nájde hocikde. On potrebuje zodpovednú partnerku. Ty si len ďaľšie veľké decko. Máš teraz možnosť dospieť
jééééšíííš...ste sa do nej pustili...a čo ste čakali od 20 ročnej baby? Ze s láskou nahradi niekomu matku? No nenahradi...ved nema ani šajnu ako pristupovat k detom a ako riešiť zaťažové situácie s výchovou spojene - to tu ani vlastne matky deti často nevedia. Tam je to cele zle....male deti zdeptane lebo sa im zrazu zmenilo prostredie, boli vytrhnute z toho čo zili, zvykat si na nove prostredie, novu otcovu priatelku. No kto by nevrieskal? A to ze vlastna mater sa vzda deti? To je normalne? Čo to je za ženu ze sa vzda 2 ročneho decka? Ok, nepozname situáciu...ale normalne to tiez nie je. Cize tie deti zaživaju aj odvrhnutie od vlastnej bioo matky čo je tiez emocionálna rana na cely zivot. Tam by to chcelo psychologicku pomoc, resp. odbornu pomoc ako vytvorit novu rodinu, ako si hladat cestu k detom...toto je výzva aj pre skusenejšie ženy a nieto pre nejaku 20 ročnu ,,šťandu,,. A poviem vam ze poznám 2 maminy čo aj svoje vlastne deti nazvali satanmi lebo boli z nich na nervy....tým ich samozrejme neomluvam, ale tak nie je to az take nezvykle ako sa moze zdat.
@sardinka335 ale ved oni pobehali uz mnohych psychologov..necitala si? 😀..tato tema je asi tak pravdiva ako basternakove vratky dph😀 ..podla mna je to ta ista osoba co zalozila temu o mrchavej svokre 😀
ale baby, baby, všetky sa tvárite ako minimálne matky roka...nikdy ste svoje dieťa nenazvali čertom, alebo malým diablikom???....no priznajte sa 🙂 niekedy aj my máme čo robiť, aby sme vylomeniny našich detí rozdychali atd a čo ešte potom baba, ktorá nie je biolog.matka...každopádne nie je dobré, aké pocity cítiš voči "synovi", možno preto je taký, skús sa naladiť pozitívnejšie, malý je určite riadne zmätený z celej situácie....keď si si dobrovoľne vybrala tuto situáciu, si povinná podla mňa prevziať zodpovednosť, aj keď by bol malý hocijaký zlý..skús si tak povedať, že keď sa naňho vykašlala vlastná matka (!! čo nechápem!!) tak mu ju proste nahradíš a naozaj, ukáž mu, ako veľmi ho lúbiš, aký je pre teba dôležitý,teš sa z toho, čo už všetko dokáže, aký je šikovný....a mysli na to, že každá z nás ma toho už niekedy dosť, teda ja určite a to sú moje vlastné deti..ale viem, že to raz prehrmí, možno bude aj horšie (puberta a tak), a hlavne raz ma už nebudú potrebovať a budem s láskou spomínať na tieto chvíle.......a tiež si niečo prečítaj, porozprávaj sa s odboríkmi o tom, ako reagovať v tak vypätých situáciach, či už vzťahová výchova alebo niečo podobné...ale hlavne zmen prístup k malému, vieš, materinská láska je preto tak úžasná, lebo je nepodmienená ničím...musíme ich lubiť za každých okolností...hold ty to máš oto ťažšie, ale to určite zvládneš, ak budeš chcieť..držím palce 🙂
@mata1984
nazyvat deti takýmito vyrazmi znamena preklinat ich...
slova maju svoju moc, a dost silnu, detom by sme mali zehnat, milovat ich a zvazovat slova, lebo aj slova dokazu velmi ublizovat, zranovat...
ziadne dieta nie je sproste, zle, neschopne, len sem tam urobi zlu veci, chybu... nieco nezvladne, sprava sa protivne atd... je to proste clovek, ludsky tvor, ktory si zasluzi uctu a lasku.
lebo je to male dieta, preto je taky "zly"... lebo mu chyba mama, miesto ktorej dostal macochu. Mama by povedala, ze jej dieta je zive, nevie co od radosti, max. neposllusne a pochopila by.. ty co deti nemas a videla si ich akurat tak na obrazku alebo u susedov to prezivas inak ;) Otazne je ci si vies predstavit ze teraz sa budes o cudzie deti starat cely zivot ;)
@mima4 ja s tebou uplne súhlasím, že by sa takéto slová nemali vôbec používať, určite majú svoju moc ale hlavne ja som skôr narážala na to,že každá sme len človek, môže sa stať..autorka je proste frustrovaná, možno v depresii, že nezvláda dieťa, tak som tym len chcela povedať, že každá toto občas citime vo vnutri (unava, vypatie) aj ked to tak vyzeralo, že sú tu samé SUPERMAMY...čo je podla mna nereálne.....
@mima4 toto su velmi pravdive slova a len tak na okraj ....ono deti si utvaraju tu svoju identitu aj na zaklade toho ako s nimi hovorime. Dokonca duchovna literatura uvadza, ze mozeme deti doslova aj prekliat ani si to nemusme uvedomoavt a vzniknu tak rozne ,,putá,, ktore nas zväzuju. Napr. kolko krát povie rodič dietatu ze ,,ty si ako tvoja mater, (v hanlivom zmysle) alebo ,,,,to si fakt taky nešikovny?,, alebo ,, z teba aj tak nikdy nič nebude,, a mnohe ine...to iste sa tyka aj času ked mame nejaky problém, tak mame o tom hovorit pozitivne, napr. nehovorit ze ,,ano, moje deti idu zlou cestou,, ale hovorit nad nimi pozitívne vyznania, ze ,,lepší sa to,, alebo ,,dnes to bolo lepšie,, kazdopadne je to tazke, mat tento pristup...velmi tazke, ale nič tym nestratime a iste je to lepšie ako byt ,,na nervy,, tým sa naozaj nič nevyrieši.
@simca06022011 Tiež s tým súhlasím, že by si to autorka mala velmi dobre rozmyslieť, či si chce zobrať takýto závazok na celý život....aj potom, ked prídu vlastné deti....
Boze moj tak ho nazvala satanom. Ja volam mojich krpcov kyselinky.
Pustili sa do teba az mi ta je luto. Ale to ze jeho biomatka pila picas tehotenstva nikoho nezaujima.
Chlapec rastol v bruchu plnom alkoholu, predpokladam ze takyto zly start do zivota mu uskodil a ty s frajerom musite byt milion krat trpezlivejsi ako my s obycajnymi zlymi detmi. Nechapem co sa psychologov so mala ked hovno pomohli ale kratko ste spolu. Prve vysledky vychovy podla mna nepridu skor ako za pol roka. Bude to aj velka skuska vasho vztahu. Ja ako 20 rocna by som okamzite zdupkala.
Snaz sa stale si udrzat chladnu hlavu, nekric, nebi ho. Pekne pokojne sa snim rozpravaj, spievajte si..joj nie som az taka skusena matka aby som ti radila ale tiez byvam vytocena, uplne ta chapem. Prajem vam vela sil. Drzim ti palce 🙏
takto hnusno sa vyjdroavt o dietati je otrasne!!!! to co si ty o sebe myslis?? ved ten maly je este malicky, je u vas dva mesiace, tak sa musi prisposobit situacii.....aj vacsie deti by mali problem, tak co sa ty cudujes, ze je protivny.A este bude horsie lebo bude mat obdobie vzdoru a to moze byt ozaj zle....nechapem chlapa, ktory odide od zeny ked je tehotna, toho by som prefackala . Dieta je dar a tak sa k nemu treba aj chovat a akceptovat, ze aj dieta moze mat zle dni, ze mu chyba mama, ze mu asi potrva kym sa prisposobi....
@lupenica si ty vobec normalna??? dat dieta do ustavu len preto, ze prislo o svoju matku, a teraz sa chuda dieta nema nikoho okrem svojho otca??? milujes svojho partnera, jeho dceru, ale syna uz nie, lebo neskace tak, ako by si si to priala ty??? je to 2 rocne dieta pre boha ziveho, co si si myslela, ze bude vrieskat od stastia, ze nemoze byt so svojou maminkou??? moze byt matka akakolvek, ale kazde dieta po nej lipne a chce byt stoj co s toj s nou!!! a hlavne dieta v takom veku!!! mam dieta, syna, takze presne viem, co hovorim! aj mna syn niekedy vytoci do nepricetnosti, niekedy sa len tak-tak udrzim, ale milujem ho, zatnem zuby a skusim najst nejaku inu cestu! mam pre teba jedno ozaj vyborne riesenie: pakuj svoje veci, a tahaj do p... od toho dietata, lebo tymto spravanim k nemu z neho vychovas maximalne tak psychopata! vlacite ho po psychologoch a ty sa cudujes, ze mu nediagnostikovali ANI HYPERAKTIVITU??? mala by si dakovat bohu, ze nema ziadne psychicke problemy ty krava jedna vytreta!!! SKUS SA TOMU DIETATU VENOVAT, HRAT SA S NIM, ROZPRAVAT SA, PYTAT SA, A NIE VRIESKAT, A ROZMYSLAT O TOM, ZE DO KTOREHO USTAVU HO ZATVORIT!!!
@mata1984 maš pravdu....len ono to asi tažko na nete rozlišit či niekto hovori dietatu ,,satan,, v zlom, so zlostou v hlase alebo ,,ty moj čert,, a objime dieta...vieš to je to uskalie netovej diskusie, ze tu tieto ,nuansy,, vztahu ako su gesta, ton hlasu, mimika...to nevidime tak si to kazdy vysvetli ,,po svojom,,.
prečo hneď používate slovo supermatky? nič by nebolo zlé na tom, keby povedala, že je zlý, ako malý diablik, čert, ale nazvať ho satanom? dať ho do ústavu? písať, že ho nenávidí? toto je to, čo ženám najmä vadí
@misscelaneous Ja som na tom tak isto, manzel a jeho 8r syn. Mame spolu dceru.
Chodi k nam na vikendy. Ono co sa tyka vychovy...ako do nej zasahovat-nezasahovat. Co teda mame-nemame povazovat za vychovu? Tak raz je u nas, idu sa nase pravidla domacnosti aj rodiny. Nemyslim, si, ze je spravne tvrdenie @alaguema, ze co my mame co do vychovy sa zapajat. Samozrejme, ze mame, kedze je v nasej starostlivosti ciastocne a zije u nas. Neriesim (ale muzovi poradim) rodicovske veci ako do akej skoly pojde atd. Ale bezna denno-denna vychova v ramci domacnosti a rodinu u nas je namieste.
A ono tiez ma napadne obcas 'ze keby nebol'. To napadne kazdeho mimovolne, v roznych situaciach. Ako keby si hocikto hocijake veci nemyslel sam pre seba intimne. Samozrejme to nepropaguje ako svoj nazor a nemysli to realne.
@lupenica Mozem poradit iba odist. Verim, ze to je tazke, ale nie kazda vieme byt matka Tereza.
Ta situacia vas ubije tak ci tak, pokial na to nemas povahu. Su to pre teba predsa len cudzie deti, ktore za nic nemozu, ale to je naozaj starost rodicov (pripadne uradov). Ak chces s nim zostat..neviem co ti mam poradit, urcite nie davat dieta do ustavu aby ste vy mohli ostat spolu a pohode.
Potom uz len vydrzat uplne vsetko - presne ako by robila spravna matka. Lebo v tomto pripade nou budes musiet byt.
@kllamarka samozrejem do vychovy sa treba zapajat.. :D
Dufam, ze tato tema je vymyslena, lebo ked nie, tak chudatka deti...az mi je do placu...
@kllamarka to, že dieťa rešpektuje pravidlá vašej domácnosti je jedna vec a s tým, samozrejme súhlasím, že rešpektovať má vaše pravidlá a rešpektovať má aj teba, ale druhá vec je výchova ako taká. Na tú má dieťa svojich rodičov. Ale druhé manželky často trpia už len samotným faktom, že nejaké deti z predchádzajúceho manželstva vôbec existuje, tak si aspoň nárokujú na aký taký vplyv. Pritom by tie vzťahy boli často lepšie, keby nechali rodičov vychovávať a držali sa bokom.
dvojrocne deti maju obdobie vzdoru a je to s nimi fakt niekedy tazke.hadzu sa o zem,vsetko chcu sami,placu,kricia,proste sa prejavuje ich osobnost.je to normalne,treba vydrzat 😉 u vas je to znasobene tym,ze ten chlapcek prisiel o maminku,ma novu rodinu,ty ho neznasas a ver,ze ten maly to citi 😠 ale nepochopim,ze tvojmu chlapovi to nevadi,ze sa takto chovas,vie o tom,ze jeho syna volas satan,ze ho nenavidis?!podla mna ziadny rodic by ani neuvazoval nad tym,ze by dieta dal do ustavu,takze neverim,ze on ho tam chce dat 😠 a myslim si,ze toho maleho mlatis,lebo ziadna normalna zena by takto o dietati nehovorila...take zenske ako ty,by mali zatvarat do ustavu!!!!!len dufam,ze tvoj chlap sa spamäta a posle ta do r.... 😎
@renata5 ved o to jej išlo 😅 😅 😅 😅 sa čudujem, že na to vôbec niekto reaguje....tých 61lajkov pri tvojom mene tiež o niečom vypovedá 😅 😅 😅
@alaguema Asi tak dako ako pises. Neviem presne co do hlbky myslis vychovou, ale ja mam tiez nazor, ze rodicia rozhoduju o buducnosti dietata. Takze urcite sa nemiesam a nerozhodujem kam pojde na kruzok, aky sport, aka skola, lekar...atd. Ale zase na druhej strane ked u nas robi bordel, provokuje tak aj dostane po zadku alebo iny trest (tak isto ako nasa dcera). V tomto nerobime medzi nimi rozdiel, lebo su surodenci a v spolocnej domacnosti - mala sa hned dotazuje preco on moze/nemusi hento a tamto, nerobi to dobre. Myslela som teda toto ponimanie "vychovy" v mojom pripade 🙂
@mata1984 urcite som mala na jazyku vselico pri svojich detoch, ale teda svacnut nazov temy, ze NENAVIDIM je trooooosku prisilne, nie?

Tak na toto ti poviem len jedno..... vedela si velmi dobre,ze ma deti a ak ich nelubis rovnako ako jeho tak sa pakuj od neho prec .... nepochopim toto,aj ja to mam v rodine :D svoju macochu by som utopila v lyzicke vody s ona mna hadam i v kvapke :D a to som uz dospela s vlastnou rodinou.... nepochopim taketo zeny,nic v zlom 🙂 len si proste treba zvazit ked idem do vztahu s takym muzom a ak je muz normalny,tak vzdy budu v jeho srdci na prvom mieste deti a az potom ty,tak by som rychlo zmenila postoj aby ta neposlal kade lahsie