icon

Nenávidím nevlastné dieťa

lupenica
26. máj 2016

Cauki, mam taky problem s priatelom zijeme spolu uz 2 roky ma ceru so vztahu predtym 3 rocnu a syna 2 rocneho, pocas tehotenstva sa dal dokopi so mnou ked bola jeho zena tehotna. bohuzial zena sa prestala one starat a ceru ma v starostlivosti uz pol roka a syna 2 mesiace. malu mam rada je to strasne mile dievcatko sikovne slusne. ale ten maly to je cisti satan neda sa na nho ani len pozret on vkuse vresti stale je zaveseni na priatelovi teraz mal kvoli nemu dovolenku. ked nieco chce hned mu to ide kupit iba abi neplakal je to s nim strasne. chapem ze mu chiba mama ja som toho maleho za ten mesiac ale tak znenavidela skusali sme po dobrom neslo to skusali sme po zlom ani tak to neslo naozaj na neho nic neplati. v obchode ked mu nieco nekupim zacne hned revat. ja studujem este stale tak bi som s nim rada bola doma a starala sa o neho pokial nepojde do skolky ale to sa neda. ukracuje ma o cas s priatelom viem davala som sa s nim dokopi a vedela som ze ma 2 deti aj ho lubim len uz som zufala ako si najst k tomu satanovi cestu. muz je z neho zufali a ja to iste neviem co s nim robila za tie 4 mesiace jeho zena kym on cera bola u nas. ja som neni slovenka preto sa ospravedlnujem za pravopis a gramatiku moj otec je vietnamec a nevidela som ho od narodenia tiez som vyrastala bez otca a viem ho pochopit ale preco je ten mali taki zly.

maciatkolulu
27. máj 2016

@adel222 bio matka je svina, tak sa nasla spasitelka, ktora sa postarala o muza 😉 hmmmm, ale teda uz o deti sa jej chuderke starat necchce, mas pravdu podme ju lutovat, lebo nenavidi zle dvojrocne batola, lebo jej rozbil mobil a ona sa chuda nemoze ucit na maturity, chapem, ze to ma tazke, lebo s jej gramatikou nema sancu na maturitu ledva tak na ukoncenie a aj to s odretymi uskami takeho no dajme tomu tretieho rocnika na zakladnej, naozaj ju treba polutovat. a teda satana strcit do ustavu, nech sa priuci, krpec jeden zly, hnusny. Fuuuuj, bleeee, ze toto dokaze niekto napisat, alebo aj vymysliet, nie je to normalny clovek a naskakaje mi husacia koza, ze sa hybe medzi normalnymi...

papricka33
27. máj 2016

@sardinka335 kto vie, ci bio matka nepisala na MK, ze muz si nasiel frajlu a tu jej poradili, nech mu zavesi deti na krk a nech si ich uziju obaja. Aj take rady sa tu davaju ☹ ... najhorsie je, ze kym dospelaci nezvladaju svoj zivot, trpia najviac deti. Co uz za detstvo to maju chudatka ☹

mata1984
27. máj 2016

@maciatkolulu určite je prisilne, mala to inak napísať

lujza123
27. máj 2016

Mile dokonale SUPERMATKY co ste sa tu zbehli ako supy, NEVERIM ze ani jedna z vas nebola na konci so silami z vlastnych deti, ze ste nikdy nemali den kedy vase dieta vystrajalo, bolo protivne a vy ste si v duchu zelali teleport na opacny koniec sveta ... Jednoducho neverim, lebo takato chvila pride v zivote kazdej mamy, KAZDEJ.
Tak sa potrebovala vykecat. A co? Ma 20 a stara sa o dve cudzie deti, navyse chlapceka ktorému zacina obdobie vzdoru, chlapceka ktory sa narodil po tehotenstve plnom alkoholu a nakoniec chlapceka ktory pred 2 mesiacmi stratil mamu, zmenil prostredie, co si myslite, ze take dieta bude bezproblemove?
@lupenica moje dieta bolo tiez satan v tom veku. Vsetko muselo byt po jej voli, x krat denne chytila hystericko-nervny zachvat doprovadzany takym vreskom ze to bolo pocut cez 3 ulice. On z toho vyrastie, neboj. Ty sa snaz oddychovat ako mozes, nechaj deti chlapovi a chod kdesi von ked toho budes mat dost, skus precitat nejaku literaturu o vychove deti, o záchvatoch zlosti... a hlavne klud. Nakoniec si k sebe isto najdete cestu

katarinam85
27. máj 2016

@lupenica Ja si myslím, že to chce ešte čas a veľa veľa trpezlivosti...viem, že ste už na pokraji s trpezlivosťou, ale skúste vydržať....drobca sa snažte viac chváliť ako hrešiť...možno je na chválenie toho momentálne málo, ale bude toho viac a viac...mali by ste stavať na tom, čo spraví dobre, pozorovať ho a želané chovanie odmeniť, či pochváliť 🙂 a keď vás chce kopnúť, či buchnúť, chytiť rúčku , či nôžku, pozrieť mu do očí a povedať rázne nie!...
Prajem vám veľa veľa trpezlivosti a hlavne pochopenia maličkého...držím palce 🙂

miren86
27. máj 2016

@lujza123 konecne nejaka rozumna odpoved, som to tu nemohla citat...vsetky sa do nej pustili, jak keby napisala, ze ho ide zabit!!! A mas teda odvahu sem toto napisat, pockaj jak sa do teba pustia supermatky 😀 ja mam tiez syna 2-rocneho, milujem nadovsetko, ale ked ma naserie tiez mu viem povedat satan 😀 robia z toho taku nezmyselnu vedu, ze az a ja sa citim jak krkavcia mater, lebo som mu povedala, ze je satanas ked neposlucha 😀 ale ako vidim, nie som sama....diky hned mi je lepsie 🙂

rebeka7501
27. máj 2016

@lujza123 konečne normálna odpoveď, v ktorej sa neútočí na "macochu". Obdobné skúsenosti mám aj ja, ale to "zlaté" dieťa malo vtedy 12 rokov.

rebeka7501
27. máj 2016

A práve ma napadlo, že v škole mojej dcéry učiteľka na nábožentve hovorila svojim ovečkám-žiakom, že satanove deti sú tie, ktoré sú jedináčikovia a z rozvedených rodín. A tá ludra má cca 50 rokov a asi 5 detí.

maciatkolulu
27. máj 2016

@lujza123 tak ja som asi super matka, pretoze som NIKDY nepovedala, ze nenavidim svoje dieta a nikdy som si nezelala, aby som ho nemala, liezli mi na nervy, ale uprimne skor uz pred pubertou a v puberte, batola je trosku ine vec, alebo sa mylilm? No a druha stranka je spavat s muzom,kt.ma tehotnu zenu - toto tiez nechapem, ked to bola taka desna notoricka, naco s nou bol a urobil jej druhe dieta, trochu vtipne a potom sa cudovat, ze tej notoricke zobrali deti a juchuuu, zivot uz nie je lubezna trt..., ale je aj o starostlivosti a myslim, ze 2O uz je schopna chapat co to je vychovavat dieta, aspon ja som bola, zeby som zase bola kanditatka na mater roka 😀 No a tak ako sa vyjadrovala dotycna, tak to ok nie je.

miren86
27. máj 2016

@rebeka7501 ale chapes, vies ake to musi byt pre nu? Uplne to chapem, ja zatinam vsetko co sa da, ked ma maly nahneva, a je to moj biologicky syn, neviem si predstavit, ze by ma neustale vytacalo cudzie dieta...musi to mat tazke a zvlast, ked ma len 20 rokov...

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
miren86
27. máj 2016

@maciatkolulu ale ty hlavne pochop, ze on nie je jej syn, ona k nemu neprechovava take city ako ty k vlastnemu dietatu...v tom je rozdiel...

miren86
27. máj 2016

@maciatkolulu no napisala to tak ako to napisala, dobre vieme, ze to tak nie je a potrebovala sa hlavne ventilovat, ak by ho nenavidela ako pise, tak by sa o neho nestarala....

lujza123
27. máj 2016

@rebeka7501
@miren86 ako smutna tema a vôbec nie tym prvym príspevkom ktory je sice napisany velmi expresivne ale om si ista ze dievcina sa snazi a malého ma rada, co ostatne citit z jej dalsich prispevkov. Ale ta tlupa hysterických paniciek, co sem nasledne prisla moralizovat, mastit si ego a opravovat gramatiku cudzinke (predpokladam ze milostive by napisali text gramaticky spravne v minimalne 4 cudzích jazykoch) tak to je teda silne kafe

Aj moja mala bola satanasom ked mala 2, denne mala x hysterických zachvatov vresku, hadzania sa o zem, nespavosti a pod. ze boli fakt dni ked som bola na pokraji sil. Jasne ze ju lubim, aj som ju lubila ale nehambim sa priznat aj tie horsie dni...

A tiez sme zmiesana rodina a velmi dobre viem ze vztahy medzi dietatom a partnerom/partnerkou rodica su velmi veelmi krehke a tazke..obzvlast ked spolu vsetci nebyvaju a dieta je len vikendove

maciatkolulu
27. máj 2016

@miren86 v tom je rozdiel a velky, ale ked raz zacnem zit a spavat s muzom, ktory ma tehotnu zenu a dieta, beriem na seba riziko, ze ich asi budem obcas aj mat doma a zrat si s nimi nervy a ked na to nemam hold hladam inde. Mas dieta, predstav si, ze aj tebe sa moze stat, ze sa rozides, rozvedies a bum tvoj ex bude mat takuto laskyplnu partnerku, budes s tym ok? Kebyze rozchyruje, ze nenavidi tvoje dieta, ze je to rozmaznany fracek, ze sa nvie chovat atd. Asi nie. Proste tu ide o to, ako sa niekto vyjadruje o DVOJROCNOM decku a nie o pubertakovy, kt.robi naschvaly, toto je batola zo zjavne uplnej rozbitej rodiny....Ale hadat sa nemienim, je mi luto, ak je tato tema realna, tych deti. Zit s niekym, ktory ma nenavidi je dost blbe...

lujza123
27. máj 2016

@maciatkolulu ale je predsa sakra rozdiel medzi vlastnými detmi v ktore mas v normálnom veku a cudzim problemovym dietatom o ktore sa staras celodenne v 20 tich rokoch.

rebeka7501
27. máj 2016

@miren86 mladá baba a má na starosti 2 malé deti, pričom biomatka sa starala ako sa starala, následky nadmerného požívania alkoholu prípade drog sa prejavia na správaní dieťaťa.

maciatkolulu
27. máj 2016

@lujza123 zacala zit s clovekom, ktory mal deti????? Pisala, ze vedela, ze biomatka chlasta atd, velka pravdepodobnost, ze deti asi neostanu v jej starostlivost, takze v tej2Ouz asi mohla tusit, ze im pravdepodobne prischnu, alebo sa mylim?

miren86
27. máj 2016

@lujza123 mas uplnu pravdu, cakala som na nejaku normalnu reakciu az do dnes, vcera vecer ked som to citala, tlak 100 na 200...ona si chuda sem pride pre nejaku radu (aj ked si myslim, ze islo cisto len sa vykecat, v tomto jej ziadna supermatka neporadi) a tak ju zniesli pod ciernu zem, ja by som mala teda ine depky, vlastne jej este viac uskodili ako pomohli, ked sa tvaria vsetky ako supermatky, preco jej nedali nejaku konkretnu radu ale len osocovali...tu je to zial typicke...

maciatkolulu
27. máj 2016

@rebeka7501 mlada baba si mohla uzivat zivot uplne kludne, nikto jej tie deti nenutil a ani starostlivost one dofrasa, vsak vedela aka je dotycna tehotna zena, ked zacala spavat s jej muzom, co je tazke si spojit, ze halooo, chcem chlapa,ktory ma dve deti a zenu alkacku, tak pozor asi sa budem musiet starat aj ja. A ked uz, tak sa hold musim zmierit s tym, ze to nie je babyborn, ale zive stvorenie a stym spojene aj problemy, ze uz si nebudeme uzivat, uz sme rodicia, tak sa snazim. ALe podla mna je to vymyslene...

miren86
27. máj 2016

@maciatkolulu teba asi hneva viac, ze si zacala so zenatym chlapom....nato sa vykasli teraz, predmetom bol jej nevlastny syn, s ktorym ma problemy, to naokolo je teraz neskoro riesit, a vobec naco to riesis??

rebeka7501
27. máj 2016

@lujza123 vštky "ukážkové a dokonalé matky" sa v mnohých prípadoch iba hrajú na dokonalé matky. Moja mamina spomínala, že ja som bola ukážkové dieťa (nejedovala som sa, neplakala som,...) a môj mladší brat ? nereval a nejedoval sa (doslovne hádzanie o zem a záchvaty zúrivosti) iba keď spal. Každé dieťa je osobitý jedinec so svojimi potrebami a povahovými črtami. Moja dcéra (teraz má 14 r.) bola úžasné dieťa, minimálne plakala, a záchvaty revu sme riešili vyzlečením do plienky - pomáhalo, v momente prestala.

rebeka7501
27. máj 2016

@maciatkolulu možno vymyslené, možno reálne.....to už je na zakladateľke témy. Ale určite sa tu nájde viacero matiek - žien v úlohe macochy a každá má svoje skúsenosti. Či už pozitívne alebo negatívne.

maciatkolulu
27. máj 2016

@miren86 pretoze to je spolu vsetko akosi naviazane, ze ked vedela, ze ma deti, mala byt pripravena sa starat, to je dost logicke a najma ked vedela, ze mater je alkoholicka a aj to, ze to je babatko este a ten ustav ma dostal, nezvladneme dame do ustavu, ved co?, nic sa nedeje.... to je podla mna dost zvlastna reakcia od zeny, ktora je len unavena z mesiaca, ci dvoch s dietatom, aj ked cudzim. Ja neodsudzujem ziadnu matku vlastnu, ci nevlastnu, ze jej z decka prdnu nervy, ale toto je trosku silne kaffffe 😉 Sama mam zmiesane manzelstvo, ale tak toto by sa moj muz neopovazil povedat o mojich dcerach a to zeru nervy statocne 😀 zato mojho ex partnerka to skusala a skusala a uz doskusala, uz je z nej ex 😀

sassannka
27. máj 2016

@lupenica Za gramatiku sa ospravedlňovať nemusíš, je tu veľa maminiek a originál krajaniek, ktoré ju majú veľmi podobnú, ako ty...
K téme: Nechce sa mi čítať ostatné príspevky, tak sa budem možno opakovať, neexistuje, že by vás dvojročný chlapček nemal rád. A ty sama k problému veľmi zle pristupuješ, ak si vykresľušej dvojročné batoľa ako zlé dieťa a sama dokážeš povedať, že ho nenávidíš.
Na priateľovi je zavesený len preto, že preňho predstavuje jedinú istotu po odchode matky.
Neviem, čo je to skúšanie po zlom, hádam dvojročné dieťa netrescete???? Za čo konkrétne, že plače? Že niečo chce? Že reve, keď to nedostane? Že sa nechce pohnúť od rodiča? - Všetko toto je totiž absolútne primerané správanie dvojročného chlapca, ktorému chýba láskavý prístup a porozumenie dospelých.
Nie, dvojročné dieťa nedokáže byť zlé. Dokáže byť nervózne, frustrované, ale nie zlé, pretože si nevie uvedomiť spôsob svojho správania. To, aký je, formujú vždy dospelí.
Chyba je v Tebe, že si k nemu nevieš nájsť cestu. Myslím, že si ešte veľmi mladá a nemáš vytvorený vzťah k deťom. A také malé deti vycítia, že nie sú milované.

maciatkolulu
27. máj 2016

@rebeka7501 jasnse, ze sa najdu, ale tu sa pise o dvojrocnom decku dofrasa, to este niekedy ani rozpravat riadne nevie, akoze aj novorodenec dokaze cucat nervy, ked skrieka a skrieka a noc je dlha, ale teda nemozeme povedat, ze to robi naschval a predsa ked milujes dotycneho partnera, tak dokazes sa nejako ovladat a nie po dvoch, styroch mesiacov rovno nenavidiet dieta. Nikto nemoze od teba chciet, aby si ho milovala, ale dvojrocne dieta sa da este bezproblemov vychovavat, moze ju volat mama a je velka pravdepodobnost, ze na bio mamu kludne zabudne... Ale teda takto to asi nepojde. Rady tu dostala, ale prejav a sposob a zazracna zmena v gramatike a celkove v style pisania bol priam zazracny 😀

miren86
27. máj 2016

@maciatkolulu toto naokolo ako som uz napisala je zbytocne riesit, uz sa vyvynula situacia taka aka je...jej islo iba o to aby sa vyventilovala..ponadavala, pouzila tvrde slova, aby sa jej ulavilo, nic ine...nemyslim, ze to myslela vazne, podstata veci je, ze je z toho na dne a nevladze...a takymito prispevkami jej len domohli ist na psychiatriu ☹ trosku empatie ludom nezaskodi, aj tak ma velky obdiv, ja by som s takym niecim na verejne forum nesla a uz vobec nie tu na MK

horana
Odpoveď bola odstránená
miren86
27. máj 2016

@horana ja stale nechapem preco tu riesite jej sukromny zivot??? no jo treba ju upalit!!! nech zije stredovek...viete vobec co tomu vsetkemu predchadzalo??? jak mozete sudit niekoho koho nepoznate? a uz viac nereagujem, nema to zmysel....

kacena4
27. máj 2016

ahojko nebudem sa vyjadrovat k nevkusnemu pomenovaniu dietata ☹ pretoze je fakt nevkusne...
najma ak si o nom napisala, ze matka pocas tehu pila, rozpadlo sa jej manzelstvo, musela vychovavat sama dieta, to nasledne bolo odnate od nej a zverene otcovi... to vsetko vysvetluje. mozno keby si sa viac zaujimala o tieto fakty a o prezivani tohto vsetkeho v dietati, co to v nom zanechava nikdy by si sa o nom nevyjadrila ako o satanovi ☹ ale ako o dietati ktore je zranene, ubolene, ktoremu bolo vlastnymi rodicmi ublizene, hoci neumyselne ale bolo ☹
https://www.modrykonik.sk/blog/magimary/article/mama-ja-v-brusku-a-alkohol-m3epvp/
citaj a uvidis v clanku vela z maleho. mozno pochopis preco sa tak drobec sprava. skus si nieco nastudovat o citovej doprivacii a tiez pochopis jeho spravanie. ak ho chces zmenit k lepsiemu, treba mu dat vela lasky, nie odmietanie a tresty. treba popr. s pomocou spravneho psychologa hladat cestu von z tohto bludneho kruhu skor ako zacne chodit do skolky/skoly a prestanene to zvladat. citaj literaturu o tejto teme a mas v plane ostat v tejto rodine a zaujat rolu matky. toto je typicke spravanie dietata, ktore bolo odnate z rodiny v ktorej vyrastalo. takto sa spravaju deti v detskych domovoch, v pestunskych rodinach, po rozvodovych konaniach... proste vsetky deti ktore presli nahlou zmenou a nevedia dat svoje emocie najavo inak ako vybuchmi zlosti ci inym nevhodnym spravanim. takze studuj, citaj knihy a hladaj co by mu pomohlo, aby sa znova nasteloval na spravnu vlnu vasej rodiny a hlavne chce to cas, vela rozpravania s nim, chapania a urcenia hranic z tvojej strany aj zo strany otca (rovnakych) drzim palceky vo vychove