Nenávidím svoje dieťa
Nechapte ma uplne zle. Samozrejme v urcitych obdobiach a je to komplikovane. Poznazim sa popisat zkratene...
Nehladam rady, samozrejme vyuzivam vypomoc psychologov, skor nazory a nadeje zien/matiek, ktore "postihlo" nieco podobne.
Dcera ma 9.5 roka. Od narodenia narocne dieta, mrncave, trucovite, zanovite, nic neslo a dodnes nejde rozumne a v klude.
Citila som pri nej napor na psychiku uz utleho detstva, skolka prebehla...s casto s velkymi trapeniami, sa rana vychystat, obliekat, krik, plac na dennom poriadku.
Ale hovorila som si...ved je to este malinka, z toho vyrastie, komu a naco sa budem stazovat, urcite kazda druha to ma doma.
Ako tak sli roky, zacala som si uvedomovat, ze ma neskutocne psychicky vycerpava...so vsetkym su s nou hadky, nic nejde rozumne a hlavne nic neexistuje rychlo. Ako nastupila do skoly, zacalo to byt rapidne neunosne.
Neporiadok, bordel, papulovanie, celkovo s nou riesit organizaciu okolo ucenia a povinnosti je doslova utrpenie - pre mna. A pre nu ocividne - kedze to utrpenie v podstate vytvara.
Od prvej triedy bol neskutocny problem ju naucit mat poriadok v taske aspon...od odpadu z desiaty, rozjedene rozky, mravce, zosity znicene, peracnik zbytocny zniceny, povacsinou prazdny.
Dennodenne zufalstva nikam neveduce ani po dobrom ani po zlom.
Uz je stvrtacka, prichadzaju poznamky...robi si na hodine co jej pride na rozum, napr vstane uprostred vyucovania a ze ide sa napit..vysmrkat...atd. Bez dovolenia od ucitelky.
Dalsie poznamky...vykrikuje ucitelke pocas vyucovania, napomenutia su neucinne.
Takychto poznamok mame tyzdenne minimalne jednu.
Doma nespravi nic na prvy, ani druhy...je uspech ak na treti (s krikom) pokus. Castokrat az ma vyprovokuje do nepricetnosti.
Uz ked je velmi zle dostane buchnat do ramena - ako to clovek v afekte zasiahne. Nic viac len proste dostane, za uplnu provokaciu alebo drzost. Niezeby som to lutovala, naozaj to je zasluzene, ale pyscho teror pokracuje, som potom matka - bitkarka.
Ano, sucast puberty - asi uz urcite. Ale v kombinacii s jej povahovu, ktora ma neskutocne vycerpava od malicka, to uz prechadza do absolutneho vyhoretia.
Vsetko je s hadkami, pripomienky, odvrkovanie...aj na robota je uz je vela neustale pripominanie, uz aby som pomaly aj rozmyslala za nu kompletne.
Doma nepomaha s nicim, ano mala by. Ale verte mi nezvladame to ju do nicoho zapojit.
Ledva stihne svoje skolske povinnosti pri tych denno dennych torturach okolo vsetkeho.
Rozvinula sa u mna naplno depresia - ano diagnoza. Jej spustac je moje dieta.
Mam este male dieta 2 rocne - uplneho anjelika. Trpi cela rodina. Aj moj manzel.
Musim zacat brat antidepresiva, lebo uz nevladzem zit, starat sa o rodinu. Neznasam svoje dieta.
Neznasam ju za tie vsetky provokacie, drzosti ...neschopnosti vykonavat s nou normalne veci.
A ano milujem svoje dieta, ale sme vycerpani. Ja som vycerpana, tak velmi psychicky az prestavam uz fungovat aj fyzicky.
U psychologa sme s nou boli, nezmohol sa na nic len na to, ze v podstate je zdrava, ziadna diagnoza...ale, ze je proste taka povaha.
Ok, dufam, ze mne aspon antidepresiva pomozu fungovat dalej v zivote...
@katharines ak sa chce dieťa zabiť ja by som odporúčala psychiatra a hospitalizáciu. Ja síce neviem čo robí taký exorcista,ale máte právo na názor tak ako mám aj ja
@lenkasarka ano, urcite ze psychiater tam musi vydat vyjadrenie, rozhodne to nie je bezne spravanie "neposlusneho dietata".
Mamine, co prosi o radu, by som vsak ako prvy krok poradila, nech svoje deti zehna tak casto, ako ju napadne, kazdy den a velmi casto.
@anastacia1103 a chapem, co musite prezivat, zial i v skole je mnoho vplyvov, ktore deti prevalcuju.
No napadla ma este 1 rada, vsimajte si aj najmensie prejavy dobreho spravania a kazde ocente. Deti, ak nedostavaju pozitivne ocenenie, putaju na seba pozornost zlym spravanim. Pre deti je totiz pozornost klucova.
Tiez si pre nu vyhradte 15 min denne a venujte sa jej tych 15 min bez prerusenia a venujte jej plnu pozornost. Synovi nech sa za ten cas venuje zasa otec.
Vela sil, trpezlivosti a lasky.
@katharines Vam pomohol exorcizmus??
@anastacia1103 to má veľmi mrzí. Nevzdávajte sa a skúste iného lekára,lebo takto sa zblaznite. Držím vám veľmi palce.
@kllamarka1 našla som váš príspevok lebo som hľadala či má niekto ešte takýto problém ako ja .To čo opisujete je ako by som to písala ja,len ja som na syna sama a už som z neho v koncoch .Zmenilo sa to u vás z odstupom času?
@dusana10 aj my napriklad a idem zosaliet.... presne ako autorka a par mamiciek opisalo presne to iste aj u nas ... a rady pomoci zatial nie je ... zo vsetkych diagnoz vychadza asi len hyperaktivita ...
a je mi neskutocne luto ked citam ako niekto sudi dannu mamu a jej pohlad na problem.....ked pocujem ze je to vychova z domu by som vrazdila doslova .... mozte sa akokolvek snazit mate tri deti kazde je ine, paradoxne napr. tri uplne normalne zlaticka ktore slusne vychovate tak isto aj to dalsie a ....nie je podla rodinneho vzorca slusnosti je presne ako opisala autorka.... a velmi neskutocne velmi zranuju nazory dieta je obraz rodicov....
@pebu vy ste ako pokrocili? ak sem este chodis preslo 7rokov ako to pokracovalo u vas a teraz?

@lenkasarka ale mas pravdu, ze ked tam nie je snaha zmenit zivot, tak i navsteva u exorcistu by bola zbytocna.