Nenávidím svoje dieťa a manžela
Viem, že ma tu mnohé odsudite, ale nenávidim svoje decko a svojho manzela, zato, ze to dieta chcel ☹ Chcem ich opustit, ale nedokazem to, chcem zas zit ten svoj volny zivot bez deti, uzivat si a nie sa starat 24 hodin o zle dieta ktore len pri vsetkom reve, neznasam sa rano zobudit s pocitom , ze zas ma caka ten hnusny stereotyp okolo decka ☹
@kokorunecka No vazne si zene v depke odpovedala ako moralna autorita....
@iskierka je mi ľuto že nemaš radosť z vlastneho dieťatka,neodsudzujem ťa,ale urcite to chce sa s niekym porozpravat ako to tu píšu aj ine koničkarky.Ty si dietatko pred tym nechcela?
neodsudzujem ťa, poznám ten pocit. Ked sme prertábali byt bývali sme u našich a priznávam že občas mi napadlo že keby nebolo malého boli by sme stále v podnájme, nemali by sme žiadne starosti a rodičia by sa nám neplietli do života. Ale vedela som že sa to zmení ked sa odsťahujeme. tak radšej chod za nejakým odborníkom. Príchodom dieťaťa sa život radikálne zmení. Niekto to zvláda lepšie, niekto horšie.
A to že ideťa plače, ono to vycíti že nie si v poriadku, že ťa niečo trápi. Neboj sa poprosiť o pomoc okolie, nikto nie je dokonalý. Ale určite chod k nejakému odborníkovi
@nalla Každý človek má svoj rozum.. A tehotenstvo netrvá tak krátko, aby to hociktorej žene nedocvaklo, či to sama chcela, alebo nechcela.
Navrhla som liečenie, tak ako aj nohé iné zúčastnené.
Keď sa ti nepáči môj názor, je to tvoja vec. Ja si za ním stojím.
no ako sorry ,ale toto co je za temu??nehnevaj sa,ale tazko sa citaju tvoje riadky,ked to citaju zienky ,ktore by dali cokolvek za dieta...neviem teda posudit ci je toto realna otazka,ale ak hej,a zalezi ti co i len troska na svojom zivote ,zivote spolocnej rodinky,tak vyhladaj odbornu pomoc!ci uz psycholog,psychiater...snad by si mala sancu kedze pises ,ze su svetlejsie dni...mas uzasny dar pri sebe,uz aj to ze si si nechala tvoje dieta ,porodila ho ...neverim,ze nemas stipku citu ,lasky k tomu stvoreniu!!!ano treba sa vyspat a rano riesit situaciu skor ,ako by ta neskor hryzli vycitky svedomia.Myslim si ,ze mas aj stastie ze partner to dieta tiez chcel,nie kazdy chlap totiz chce.A neber to ako vycitku,ale znie mi toto,ako by si doteraz nepoznala ziadne trapenie,lebo ked clovek nieco tazke prezije,inak si vazi dalsie veci v zivote...skus tvoje terajsie "trapenie"premenit pozitivne ,s pomocou inych...
@kokorunecka rhovorím, že mnoho žien je dotlačených k tomu nepriamo, proste presvedčí ich okolie o tom, že to chcú oni, ale v skutočnosti to tak nie je
a sorry, ale to si ako myslela, že ak si to počas tehotenstva rozmyslí, má ísť na potrat? alebo?
v 10tt asi ťažko dokáže žena posúdiť, ako to bude zvládať o pár mesiacov
ja mam sice tiez len 20 ale nikdy v zivote by som to ani z ust nevyslovyla a ani nato nepomyslela moje dieta je najkrajsia vec aka ma mohla stretnut,tiez sa s chlapom pozereme ale lubime sa a mame pre koho zit ... to malinke ta potrebuje.. urcite chod k lekarovy ved to nie je mozne aby si vlastne dieta ktore si nosila v sebe 9 mesiacou nenavidela ☹
@nalla no neviem či su dnes zeny do materstva dotlacane,vek materstva sa posuva za 30-tku až k 40 rokom.Je na rozhodnutí ženy či bude matka.Neviem si predstavit ako by ma okolie a spolocnost dohnala do materstva a tobož v dnesnej dobe:(.A este..... za chvilu už aj bude zazrak vobec otehotniet...porodiť!!!
@iskierka Ahoj,prosimte opravdu zajdi k lekari,mas laktacni psychosu jak hrom.Sedim tady a brecim a je mi lito vas obou,ale ty jsi matka a ty to jedine muzes vyresit.Ver ,ze bude lip a ze laska tveho miminka je ten nejvetsi dar ktery muzes dostat.Ja sama jsem cekala na miminko deset let a ver ze taky to nebylo ruzove,taky jsme meli extreme plactive dite,prvni ctyri mesice jsem spala dve hodiny denne,schudla jsem 30kilo a byly jsem na dne,ale nikdy jsem neuvazovala nad tim ze to nezvladnu.Potom jsme narazily na perfekni doktorku a ta nam rekla ze dite je obrazem nasich pocitu,a mela pravdu,domluvila jsem si obcasne hlidani,zacala vic zapojovat manzela a babicky a ejhle vymenilo se mi i dite.Uvedom si ze to malicke stvoreni to opravdu z tebe citi a nevi co se deje ma strach a on ti to jeste nedokaze rict tak place.Prosimte bud zla na manzela ,ale ne na bobka on za to nemuze a ver ze i presto te strasne miluje a potrebuje te.
@iskierka je velmi dobre, ze si to takto verejne zo seba dostala. To je krok k naprave. Potrebujes pomoc a to co najskor. V tvojom vlastnom zaujme a najma v zaujme tvojho dietatka. A manzela. Vsetci si zasluzite riesit situaciu okamzite, tak aby si opat nasla svoju radost zo zivota a rodiny. Ale konaj. Manzela poziadaj nech prevezme starostlivost o malicke kym sa das dohromady. Bude dobre uvidis. Tak ako Ty potrebujes znovunadobudnut samu seba, tvoje dietatko zasa potrebuje svoju mamu. A urcite budes dobrou mamou. Uvidis. Len potrebujes nadobudnut vnutornu rovnovahu, ktora sa z nejakeho dovodu narusila. Ale dietatko za to nemoze, ani manzel. To sa stava, jednoducho dojde v organizme ku skratu, prestaneme sa citit dobre a nevieme ako dalej. Vsetko sa vsak da napravit. Zvladnes to. Radsej sem pis ak citis pretlak, dietatku neubliz, prosim Ta. Zasa vyjde slniecko. 😉
@titkovamiriam niektoré ženy nechcú mať dieťa nikdy. Nie sú na to stvorené, psychicky ani citovo vybavené. Ale ak má už žena manžela a pod. tak sa nejak prirodzene od nej očakáva, že predsa bude aj matkou, častokrát to ale možno chce viac ten muž ako žena, ale už sa nehľadí na to, že o to decko sa musí starať nonstop predovšetkým žena a nie ten chlap
ja ju proste chápem, doľahlo na ňu to, čo v podvedomí možno sama vôbec nechcela, ale tak nejak sa to //patrilo// mať dieťa..
je mi jej ľúto, a verím, že sa to nejak dá do poriadku
Ten prvy rok je podla mna najtazsi. Clovek (teda vacsinou matka) nevie presne do coho ide, je nevyspata, unavena ale ono sa to bude uz len zlepsovat. Mol starsi syn mal seriozne koliky, v noci totalny nespavec, vyberavy jedak a ani kocik neznasal (prvy rok som ho iba nosila). No a teraz ma 5 rokov a je najuzasnejsie dieta na svete, nevymenila by som ho za nic. Skus si najst pomoc a drzim paste aby ste ten prvy rok dobre zvladli🙂.
@nalla to chapem ak niekto nechce dieta tak ho nebude mat,mam sestru ktora je bezdetna,nikdy po detoch vlastnych netuzila a zije v spokojnom manzelstve....mam aj dve kamosky,co deti nemaju a neplanuju ich mat a nevidim v tom nic divne...
a aj ja dufam že zakladatelka temy sa da doporiadku a uvidi co bude dalej ,mam kamosku,ktorej brat ma v opatere dvoch synov-no ich matka opustila uz velkych koly kariere....
@titkovamiriam vď jasné, lepšia možnosť je nemať deti, ale čo z toho, ak ju okolie presvedčí o tom, že ich chce mať, proste manžel nalieha, matka nalieha, svokra nalieha a tak, tak sa do tho pustí a potom zistí že to fakt nie je pre ňu
ja neodsudzujem ani karieristky ani ženy, ktoré sa chcú venovať radšej cestovaniu alebo záľubám
ale v dnešnej dobe je každá, ktorá nechce mať vlastné deti, odvrhnutá spoločnosťou
Ďakujem za reakcie. Už nechcem o tom písať a aj ľutujem, že som to sem napísala. Ako hovorím sú dni keď svoje dieťa milujem a su dni kedy by som bola radšej bez dieťaťa a nemala ho 😒 lebo ho neznasam. Zial písala som čo cítim a ako to cítim. Ale aj keď poviem mm, že sa kašlem na takýto život a že budem radšej sama, viem že by som to nikdy neurobila. Ano mam depky hlavne ked som cely den sama a mala furt reve, nechce jest, spat, nic som z nej na nervy a vtedy by som ju radšej ani nemala a ľutujem deň ked som ju porodila. Ale sú dni ked sa z nej tešim a poviem si že už nikdy ani len nepomyslím na tu hroznú vetu načo mi bola. Ale zas príde deň ked to poviem a takto sa to strieda a ja sa potom za to nenáviím Manžel pomaha ako može aj keď je veľmi zaneprázdnený. Ja som už celé tehotenstvo neznášala a tehotenstvo bolo pre mňa utrpenie už nikdy nechcem ziadne deti to viem isto. Ďakujem za Vaše reakcie idem sa z toho už vyspa a snáď zajtra bude zas ten lepší deň. 😔
@kokorunecka zena, ktora je v takejto situacii, ze vypovie nahlas ako nenavidi svoje dieta, je chora zena a potrebuje pomoc. To nie je otazka ci je zla alebo dobra matka. Jednoducho su veci, ktore neovplyvnis, psychika je svina a darmo niekomu vynadas do zlych matiek, nepomozes mu nicim, leda tak k prehlbeniu aj tak mizerneho stavu. Tu to chce urgent odbornu pomoc, bezodkladne. V zaujme vsetkych zucastnenych. Najma dietatka. Verim, ze zakladatelka nazbera dostatok sil, aby zasla k najbizsiemu lekarovi a zacal pracovat na naprave svojho stavu.
@nalla nezdielam tvoj nazor-dnes kopec ludi nema deti a žiju spokojný život...a čo by si kto myslel o mne by mi bolo šuma fuk....
ty maš dieťatko?
@nalla nemyslim si, ze to musi by tak ako pises....
ja osobne som po dvadsiatke mala strasne silny pocit, ze chcem mat dieta.... a nemala som vtedy na to partnera 😒
v tridsiatke som uz mala manzela a prislo k tomu, ze chceme aj babo... ale vtedy som uz nemala ten nutkavy pocit stat sa matkou, len som vedela, ze deti chcem mat. nie z donutenia, ani ze sa to patri, ale ako sucast zivota a jeho zmyslu... tazko sa to opisuje, ale ja chapem, ze to nemusi byt len cierne a biele = chem mat dieta, nechcem mat dieta.
tiez som tazko znasala tu zmenu v matku, aj som si hovorila, ze ci som urobila dobre, ze som dieta mala, ze asi pre to nie som 'stvorena'. prvy rok bol velmi tazky, zistila som tiez, ze mam poporodnu depresiu. riesila som to, dieta trochu odrastlo a teraz by som to nevymenila za nic na svete! az lutujem, ze som sa ten rok trapila a mala take pocity ako som mala. aj voci dietatu, muzovi a hlavne voci sebe...
teraz je super, malicku milujem, za nic na svete by som ju nevymenila. materstvo si uzivam a vsetko mi dava zmysel. proste nie kazda zena hned dobre zvladne zmenu v matku. niektore potrebuju pomoc. a podla toho, co pise zakladatelka ma depresiu ako brno.... nebolo by dobre ju tu hodnodit, naozaj nevieme aka je pravda. vychadzam len z toho, ze kazda zena, ak je v poriadku psychicky, ma rada svoje dieta. napriklad zena, ktorej sa dieta 'prihodi' pri nahodnej znamosti, a je psychicky ok, tak to vie spracovat v svoj prospech a z dietata sa tesit...
takze skor by to chcelo podporit zakladatelku, nech svoj problem riesi s psychiatrom, psychologom a vsetko sa moze zmenit. znovu moze ziskat svoje stastie a pochopit, ze to dieta je obrovsky dar. len to zatial nie je schopna takto vidiet...
@titkovamiriam tebe by to možno bolo šuma fuk, ale nezmýšľame všetci rovnako
nie, zatiaľ nie
@iskierka nic nelutuj, dobre ,ze si napisala. Tvoj stav nie je dobry, taketo striedanie nalad cosi naznacuje. Problem moze byt kdekolvek, treba hladat priciny. Ved isto chces byt zasa sama sebou, vyrovnana, spokojna, vesela. Takuto Ta potrebuje tvoje nevinne dietatko, na svet sa nepytalo, je plne na teba odkazane a potrebuje tvoju lasku. Tvoj muz mal tiez zrejme uplne inu predstavu o rodine. Ale vsetko moze byt pekne, prijemne a v pohode. Drz sa.
uz ked si napisala,ze bolo pre teba utrpenie byt tehotna....toto nic nema s depkou...jednoducho taketo zeny by nemali mat deti....co by dala ina zena zato byt mamou....
@bulva6 presne toto vravím aj ja. Žena, ktorá sa na to necíti, nech dieťa nemá , ale nech ju okolie za to neodsudzuje !!!
Lebo ako ja viem, žena, ktorá sa chce venovať iným veciam ako materstvu, je zvyčajen sviňa sebecká/karieristická/lenivá a pod.
ale nevidím najmenší dôvod na také poznámky
@nalla Tiez nezdielam tvoj nazor. Praveze v dnesnej dobe je kazdemu lautr fuk ci ma zena dieta alebo nie. Ci ma manzela alebo priatela alebo je slobodna matka a pod. A iskierka pise ze ma manzela. Ked sa dvaja ludia rozhodnu uzavriet manzelstvo tak vacsinou je to preto ze chcu tvorit rodinu. Takze pravdepodobne aj iskierka chcela rodinu. Toto je najskor pripad laktacnej depresie. A prvy krok je uvedomit si ze ma problema potom to uz vyriesi.
@domique rodina neznamená automaticky aj deti 😀 už aj muž a žena môžu byť rodina, aj bez detí
takže mi chceš nahovoriť, že ty si sa ešte nestretla s ohováračkami typu "len o kariéru sa zaujíma" , alebo "sebecká sviňa, lebo nechce mať deti", alebo minimálne s trápnymi otázkami " a bábätko kedy budete mať??"
@iskierka to co popisujes, je podla mna jasna depresia. dievcata ti to tu pisali, vela z nich z vlastnej skusenosti. takze nie je to nic neobvykle. dolezite je, ze sa to da zmenit. ak budes chciet vratit stastie do svojho zivota, tak to ries co najskor s psychiatrom, terapeutom. nie je to hanba, stava sa to velmi casto, len vela zien to nerozpozna, ci si to neprizna a pretrpia takto dlhe obdobie. maju pocit, ze zlyhali a maju zabrany to riesit s lekarmi. ver mi, ze naozaj nemusis takto trpiet! a tvoje dieta a muz tiez nie.... netrestaj seba a svoje dieta! a hlavne si uvedom, ze tym, ze pred problemom utecies, si ho nevyrisis... budes s tym musiet zit a to bude este ovela horsie.
kludne mi napis, ak budes mat chut...
@nalla Ked žena o sebe bude rozpravat že deti nechce tak je to asi jasne,že ich nechce a ci bude robit karieiru alebo si uzivat zivot je jedno .Nechcem a hotovo,to potom by aj snažilky mohli ohovarat že chudatko ona nemože,alebo ked som ja otehoznela v 35 s novym partnerom-blba na čo jej to treba-reči budu tak či tak treba ich brat jednym uchom dnu a druhym von...
@iskierka tebe moc moc držím palčeky ,lebo ver ak ty najdeš pokoj v duši tak aj tvoje dieťatko 😉
Uff tak toto je sila ako moze zena napisat toto o svojom dietati..co by dali ine za to niektore potratia za kazdym ked otehotneju a nikdy nestratia nadej na to aby raz mali dieta a vzivote by toto nepovedali..ty by si mala rychlo navstivit doktora ...ako chuda to male ukaz mi jedno dieta ktore neplace kes ma matku z ktorej citi ze ho neznasa..nechapem s toho prispevku nic ako nehovoris o tom ze by si mala zly zivot muz ta bije ? Ze mas dovod takfo zmyslat alebo nejake ine problemy ? najviac mi je luto toho maleho baba lebo teraz najviac potrebuje normal matku a nie toto..ak nelubis muza dobre vsak to sa stava ale to dieta si nezasluzi taketo spravanie len maminu co ho miluje mozes byt rada za zdrave dieta preboha ..ja niesom stopercentna ale dieta si milujem nadoavsetko aj ked mi nervy tecu niekedy s toho co vyvadza ale taketo slova povedat na vlastne dieta..nechcem ti zle no vazne navstiv doktora

ja neodsudzujem a chapem. Aj ja som mala sem tam podobne myslienky, ze by som chcela mat naspat ten svoj povodny zivot, volny a nezavazny. Tak som bola stastna, ked som prestala kojit asi v roku a pol a dala som dieta k mame s tym, ze idem na festival. Trochu som sa vyblbla, ale nebolo to uz ono. Mne to pomohlo, ale zaroven som prisla na to, ze nie je uz velmi o co stat. Aj teraz davam maleho obcas prespat k nasim, ked idem na nejaku akciu, recepciu ci sluzobnu, ale vzdy sa na neho strasne tesim. Niekedy, po dlhej chorobe potom ide k nasim, ze ja si oddychnem, aj zacnem rozmyslat, ze kam by som vypadla, ale potom si radsej dobre pospim, poupratujem byt a hybaj si ho zasa zobrat. Len si povedz, alebo si vyskusaj svoj stary zivot na par dni, skus aj kazdy vikend....aby si zistila, ci je o co stat. O zafajcene krcmy s otravnymi chlapmi a vymalovanymi pipinami? O natrieskane haly s revucimi teenagermi? O prebdene noci po vonku? O tulanie sa v cudzom meste? Po materskej som si dopriala dovolenku bez deti, iba s kamaratkou. Bolo to super, ale lepsie su dovolenky s detmi, aj ked kolkokrat otravuju, vsetko chcu, revu v aute, nedaju spat....ale tie ich oci, ked prideme k moru a oni ho zbadaju a rozbehnu sa do vody....na nezaplatenie. 🙂
Drz sa a vyskusaj si to, ci je o co stat...