icon

Nenávidím svoje dieťa a manžela

iskierka
4. nov 2012

Viem, že ma tu mnohé odsudite, ale nenávidim svoje decko a svojho manzela, zato, ze to dieta chcel ☹ Chcem ich opustit, ale nedokazem to, chcem zas zit ten svoj volny zivot bez deti, uzivat si a nie sa starat 24 hodin o zle dieta ktore len pri vsetkom reve, neznasam sa rano zobudit s pocitom , ze zas ma caka ten hnusny stereotyp okolo decka ☹

bulva6
4. nov 2012

@nalla- okolie tu vzdy bude...je len na nas ako sa k nemu postavime....

titkovamiriam
4. nov 2012

@bulva6 presne tak vzdy ti bude niekto zavidiet a ohovarat 😠 či to či ono spravíš či nespravíš,či maš či nemaš....

domique
4. nov 2012

@nalla Ked dvaja mladi a zdravi iludia uzatvaraju manzelstvo tak je to takmer vzdy preto aby zalozili rodinu a mali deti. O ludoch ktori sa brali na stare kolena, rozvedeni alebo vdovci, pariky ktore sa dopredu rozhodli z akehokolvek dovodu nemat deti, ludia ktori uz pred uzavretim manzelstva vedeli ze maju zdravotne problemy a zostanu bezdetni o tych sa teraz zbytocne bavit. Pochybujem ze to je iskierkin pripad. Pochybujem ze uzatvarala manzelstvo s tym ze zostanu bez deti, kedze jej manzel po dietatku tuzil. Asi by si nebral zenu ktora deti nechce.

milaciky
4. nov 2012

@iskierka podla mna je dobre, ze si svoje pocity napisala, aspon si si takto ulavila, lebo najhorsie je to v sebe dusit

alex137
4. nov 2012

ahoj, nie si zla matka a manzelka to si zapamataj, verim ze je to tazke, ale ako ma vsteko svoj zaciatok ma aj koniec a malicke pomalicky vyrastie a budete moct spolu podnikat veci ktore vas budu bavit a budete sa spolu vela smiat. Teraz sa chod vyspinkat a rano chod do lekarne po magne B6 a sup sup do zivota. Vsetko dobre tvojej rodinke

veroninna1
4. nov 2012

urcite navstiv doktora. potrebujes odbornu pomoc, to je jasne. inak si neviem predstavit ako si taketo nieco mohla napisat. prajem ti, aby si sa co najskor z toho dostala a svojmu dietatku davala tolko lasky kolko potrebuje, aby bolo kludne a aby z neho vyrastol vyrovnany clovek. a kazdy den bud vdacna za ten velky dar, ze mozes byt matkou a mas zdrave dieta. a nikdy sa nesmies hnevat na to nevinne stvorenie, pretoze ono za nic nemoze. za tvoj stav moze choroba, cize ries to s doktorom. prajem vela vela sil a lasky.

dannizeta
4. nov 2012

@iskierka Ani mne sa nechcelo zanechať bezstarostný život ale zrazu sa stalo a ten malý poklad by som už nedala za nič 🙂 .Jasné,som tiež povaha,ktorá ešte stále neprestala snívať o diskotékach a žúrkach a doma mi ten stereotyp občas lezie na mozog, ale nikdy by som preto nepovedala,že svoje dieťa nenávidím... ☹ Takže tieto tvoje slová sa mi ťažko čítajú..Čo budeš mať z toho prázdneho prehýreného života ? Už nemáš osemnásť,mala si podľa mňa kopu času si užiť slobody.Teraz si v ďalšom leveli života, v tom najkrajšom..možno si to len potrebuješ uvedomiť.Ten drobček potrebuje mamu ktorá ho ľúbi a je šťastná.Cíti,ak nie si v pohode,možno aj preto je uplakané.Ver mi, tí "kamoši na pivo" pri tebe nebudú večne ale tvoje dieťa ťa bude potrebovať už celý život.Ak sa rozhodneš opustiť rodinu,raz určite prídu výčitky svedomia,a vrátiť to späť už asi nebude možné keď im takto ublížiš...Budem sa modliť, aby vám to dopadlo dobre 😉

jasmika
4. nov 2012

@iskierka Posielam Ti jedno veľké objatie.. 😉 Asi ho teraz dosť potrebuješ. Poviem ti svoj názor. Keby si teraz odyšla len tak hľadať svoj vlastný starý slobodný život, po čase zistíš, že kým si hľadala ... odyšlo ti niečo omnoho dôležitejšie-tvoja rodina. tvoj muž si môže nájsť druhú ženu, ktorá bude ľúbiť tvoje dieťa a ono na teba zabudne. Aký búde tvoj pocit ked raz tak budeš sedieť niekde sama so svojou slobodou a uvidíš svoju rodinu ktorá je šťastná z niekym iným. A ty zistíš že si vlastne spútaná svojou osamelosťou ... 😖 Pre Tvoje dieťatko si najdôležitejšou osobou práve ty... a ľúbi ťa taká aká si.... skús si vziať ponaučenie z tejto bezpodmienečnej lásky....Hlavne si v stave keď si len ťažko poradíš s tým sama. Nehádž flintu do žita...BOJUJ o svoj život, o svoju lásku k rodine...nájdi dobrú psychologičku... veľmi pomáha keď sa vyrozprávaš niekomu kto ťa nepozná a nesúdi...Drž sa a nájdi lásku k svojím blízkym...nie každý ich totiž má... 😉

kvetinka211
4. nov 2012

@iskierka nemusis si nic vycitat, mas pokazene fungovanie chemikalii v mozgu a velmi to boli ... kebyze ta rovnako boli hlava, zaludok ci ina fyzicka cast tela tak si uz davno u lekara ... takze co najskor povedz manzelovi co ta trapi a najdite spolu dobreho psychiatra (nie psychologa, ti toho moc nevedia) a mas sancu mat zasa pekny zivot ... ked to nebudes riesit tak pokazis zivot nielen sebe ale aj muzovi a dietatku.

bubula_007
4. nov 2012

@iskierka Neľutuj, že si napísala o sebe. Je super, že si uvedomuješ, čo sa deje. Nevšímaj si komentáre typu "zlá matka" a ostatné bla-bla... Potrebuješ odbornú pomoc a tú čo najskôr vyhľadaj. Ja som asi nebola až v takom stave ako ty, ale predsa som išla ku psychiatričke a pomáha mi to. Všetko môže byť dobré, len sa prosím ťa nevzdávaj. Zavalila ťa úzkosť, zodpovednosť, starostlivosť, únava, si vyhorená... nemysli si, že toto prežívaš sama a nikto iný. Pozná to veľa žien, len mnohokrát si to neprizná ani sama sebe. Existuje pomoc, nevzdávaj sa a choď k lekárovi. Držím ti palce.

domique
4. nov 2012

@iskierka Drzim palceky aby si v sebe naslu silu a hlavne odvahu zdoverit sa odbornemu lekarovi. Zvladnes to.

larosa
4. nov 2012

@kokorunecka ďakujem 🙂 tvoj výrok ma dosť oslovil, dnes som rozmýšľala prečo tie moje deti sú ské zlé a neposlušné a asi je to aj nami rodičmi 😝

takyna
4. nov 2012

@iskierka rozhodne sem si nemala pisat, tu ta niektore zeny rozdrvia na prah..., ale ja som hrda , ze si nabrala odvahu a napisala 🙂 Vyhladaj urychlene odbornu pomoc psychologa, moze to byt u teba sposobene hormonmi, neviem ci kojis, ak ano urcite aj tym..., nepodcenuj danu situaciu, ak navstivis odbornika nic viac a lepsie pre svoje dievcatko nemozes spravit .
Drzim ti velmi palce, vsetko sa to casom zmeni, uvidis 🙂 , mala ju nervozna bohuzial z teba..., potrebuje mamu , ktora ma trpezlivost...a ty v tomto psychickom rozpolozeni jej to nemozes davat...

velmi ti drzim palce.....ozvi sa ako je to s vami........posielam pozitivnu energiu 😵 😵 😵

sussie259
4. nov 2012

držim ti velmi palce, nech sa to coskoro zmeni..a som presvedcena, ze mas poporodnu depresiu, treba navstivit doktora, nie je to vobec hanba ako si niektorí myslia 🙂 pripadne knaza- a vyrozpravat sa .. a tiez si porozprávat s manzelom a rodinou.. netreba to hlavne v sebe dusit..

lumarque
4. nov 2012

no typicka ponorka na materskej. Aj mne niekedy to vsetko behanie okolo deti lezie na nervy, anjradsej by som mala od vsetkych pokoj. skus niekam odist bez dietata, zapalit si sviecku, nadchat sa cerstveho vzduchu a sve bude hned krajsi( alebo nieco zahod, rozbi a pokaz, alebo roztrahaj a spal- napr noviny.. a mozno sa zbavis negativnej energie na sposob nasich ratolesti 😉

indira
4. nov 2012

viem ako ty je ja mam dve deti ta starsia ma 4 roky ta uz od rana roby zle vymysla ja mam tiez depky nervy na vsetko som sama nevyspata ale mam ich obe rada su tomoje slniecka i ked ma rozculuju ale su to moje deti je to tazke ale clovek ked chce vsetko zvladne len musis byt silna drzim palce 🙂

marianax
4. nov 2012

@iskierka fuu moja je to asi naozaj to vyzera na riadnu depresiu potrebujes vyhladat pomoc ako ti tu baby pisu drzim peste len vydrz

danjelca
4. nov 2012

@iskierka nemožeme za myšlienky vyvolané chemickou narovnováhou..skus si vždy opakovat nech ta napadne čokolvek " neztotožnujem sa so svojou myslou" moje myšlienky su ako oblaky ktoré prehrmia...bude ta pokušat dávat si za tie myšlienky vinu..ale oni nie su TY nato nezabudaj..držím palce v tvojej skúške..verím že nebude trvat už dlho 😉

jabadaba
4. nov 2012

@kvetinka211 presne, plny suhlas. Aj s psychiatrom. Psycholog tu nezmoze nic, treba poriesit chemicke procesy v mozgu, staci, ze sa rozhasi vylucovanie endorfinov a problem je na svete. Da sa to riesit a je potom zasa dobre. Je to ochorenie ako kazde ine.

clarissa
4. nov 2012

Aj ja mavam niekedy vselijake stavy,ked manzel stale pracuje a ja som s detmi doma,ale aj ked sa hnevam alebo som unavena,znicena,pockam si na vecer ked obidvaja zabuvaju a vtedy si poviem co by som bez nich robila,ked ich spiacich obzeram...je paradox,ze ked som otvorila titulnu stranu konika,medzi temami kde som si vsimla tvoju,bolo len o par riadkov vyssie forum na temu "Zomrelo mi dieta"....treba sa zamysliet a hlavne vazit si zivot 😔

katarinkad
4. nov 2012

Podla mna, to co napisala je uplne normalny stav matky maleho dietata. Len to napisala trochu tvrdo....a asi to az tak nemysli. Byt matkou je tazke, chapem ta, tiez som mala urevane dieta, bola som z neho na nervy, nemal mi kto pomoct, nevyspala som sa rok, a mala som podobne pocity. 😉 Je to velka zmena mat zrazu doma noveho clena rodiny, ktory "rozkazuje" a vsetko sa podriaduje len jemu. 😉 Ale zvladnes to, nikam neodchadzaj, dieta je ta najuzasnejsia vec co ta v zivote postretla, ver mi, len asi to zistis az neskor, ked bude samostatnejsie, prespi celu noc a cez den sa sam zabavi. 😉
V dnesnej dobe sa takmer vsetky mamicky prezentuju ako SUPERMATKY ktore zvladaju babo lavou zadnou, samozrejme aj domacnost, vobec im nevadi ze po nociach nespia, este sa aj pekne obliekaju a chodia dokonale nalicene....ale never tomu, realita je uplne ina, len to maloktora prizna. Pre svoje babo si urcite ta naj naj mamina a veeelmi ta potrebuje, isty cas bude este na tebe velmi zavisle, tak to vydrz a uvidis, potom ti to vsetko dvojnasobne vrati. 😉

zeleny_cajik
4. nov 2012

Prednedavnom sa jedna znama zabila v dosledku laktacnej psychozy a maly mal takmer rok... Tiez dietatko planovali, ale uz pocas tehotenstva zacala mat pochybnosti a po porode to prepuklo v najhorsom moznom scenari. Je to dusevna choroba, @iskierka v prvom rade najdi psychiatra, ako tu pisu baby. Potrebujes odbornu pomoc, neobvinuj sa a hlavne to nepodcenuj. Je dobre, ze si napisala, aj ked vela zien ta nepochopi a od laptopu odsudi, musis sa k tomu postavit a konat. Ide o tri zivoty, treba zabojovat... Drzim palce.

zigzag
4. nov 2012

@jabadaba to je problem celej mediciny, riesi iba danu cast tela , tu konkretne mozog a nelieci cloveka ako celok, takze, co urobi dr?? da jej lieky, nic ine,,,, takze ste prd vyliecili,,, to co napisala, ja podla mna stav, ktory zazila kazda matka, ktora ma nespokojne a uvrestane dieta, sama si niekdy pomyslim aky zivot by som zila, a o co vsetko prichadzam, byt matkou je tazke, a dieta je ako batoh, ktory nikdy neodlozis, aj ked si niekdy myslis, ze by si to urobila, nikde v hlbke vies ze by to chybala cast seba samej, a nikdy by si si to neodpustila, a vie to aj ona, kedze ich neopustila, a ani ich neopusti, len je unavena a potrebuje podporit, ale toho sa mk nedocka, lebo povatsine su tu len supy, a super matky ktore sa tesia z nestatsia druheho cloveka a zahrabu hi este nizsie aby sa oni mohli citit ze su na tom aspon o trosku lepsie ako v skutocnosti su.....

zeleny_cajik
4. nov 2012

@zigzag @clarissa baby, ste mimo. Unava a vyhoretie na materskej su nic oproti poporodnej depresii ci inej depresii, ked nemas absolutne kontrolu nad svojim zmyslanim, konanim a aj ked chces, nejde to zmenit jarnym slnieckom, pozitivnym myslenim, spovedanim si svedomia pri modom z neba ci inou dobrou radou nad zlato. Toto je choroba, treba ju liecit ako kazdu inu, intenzivne a systematicky. Aj liekmi aj psychoterapiou, v tomto pripade jedno bez druheho nejde.

macamac
4. nov 2012

ešte sa vyjadrím k dvom veciam z príspevkov tu:

Nikdy nehovor NIKDY!!!! / na margo - nikdy by som to o svojom dieťati nepovedala! /

a

čo by iné dali za to........ / na margo, čo by iné-snažilky-dali za to mať dieťa/

vážené, fakt ste nepochopili, o čo u ide.
toto je stav riadnej depresie-a vtedy si človek aj siaha na život-ako písala čajík! to znamená, že vtedy je mu šuma fuk,že tu zanecháva rodinu, deti....rieši len seba. svoju neskutočnú vnútornú bolesť, trýzeň.
ktorá by si z nás teraz siahla na život? ktorá by si teraz čo i len odrezala prst?

toto vysloví žena, ktorá nie že je na dne-ale kdesi až pod dnom.....a stále padá....

tak ju radšej povzbuďme a pomôžme jej na začiatok aspoň ten pád zastaviť.

@iskierka si borec. už len to,že si to tu napísala,je super. treba tie emócie dať von-ale hlavne s nimi pracovať. pod odborným dohľadom.
neboj, zvládneš to.
nie si prvá, ani posledná.
moc ti držím palce 😵

nalla
4. nov 2012

@macamac konečne múdra reč

clarissa
4. nov 2012

@zeleny_cajik ved ona jasne pise ze su dni kedy svoje dieta aj manzela miluje,takze?Niesom mimo,viem o com hovorim,zazivam chvile kedy od vycepania neviem co robim...Mozno keby si niektora pozrie zaznam z mojho dna,tiez by ste ma poslali k psychiatrovi..Asi sa snazim potlacit v sebe negativne pocity,hnev a robim sama nieco preto aby som detom dala najavo ze ich lubim a potrebujem.Keby je jej stav maximalne kriticky,urcite by si to vsimol aj manzel ci blizka rodina..Su to jednoducho stavy vypatia,ked sa organizmus aj psychika dostane do stavu ze chce vypovedat,je len na kazdej jednej osobe ako sa s tym vysporiada,ci to dokaze sama-ci uz nejakym relaxom,alebo ci da dieta na den rodicom a pod...Hlavne ta osoba si musi uvedomit ci to zvladne alebo ci potrebuje pomoc. Nemam pocit ze by tuto pani bola nepricetna a nevedela co pise a co robi..uvedomuje si to co robi zle a ze to nieje spravne,rovnako tak si dokaze uvedomit co je dobre aako by sa mala spravat aby netrpeli jej najblizsi a ona sama

clarissa
4. nov 2012

@katarinkad krasne a pravdivo napisane

macamac
4. nov 2012

@nalla 😉

zeleny_cajik
4. nov 2012

@clarissa no veru, nechapes...ani trochu 😔 Nic v zlom, ale toto nie je uvedomeni sa. Ani o vycerpani. A ani nahodou nie je mozne "potlacit negativne pocity". Skus silou vole potlacit migrenu ci horucku...toto je podobne. A ludia s dusevnou chorobou nie su vysinuti blazni, casto si ani najblizsi nic nevsimnu, resp. to pripisu tomu "vycerpaniu". Osudova chyba...