icon

Nenávisť po prevalení nevery.

20. jan 2020

Pred mnohymi rokmi ma manzel podviedol. Povedal, ze si sama za to mozem, lebo som kazila vztah. Rozumejte, ze som sa obcas ozvala, ze mi nieco vadi a chcela to riesit. Prepacila som, pokracovali sme dalej. Samozrejme vztah bol nastrbeny. Hadky sa objavovali castejsie. Chodili sme k psychologovi, no nemala som pocit nejakej zmeny. No po dalsich rokoch sa to stalo zas. Samozrejme, zase som si za to mohla sama. (Mozno je to aj pravda, ja neviem). Kedze medzitym pribudli do rodiny deti a ja som asi citila akesi ohrozenie, a bola som aj v prisernom psychickom stave, isla som s tym von. Zdoverila som sa najprv svojej mame, ta bola zhrozena, ze vobec by to nepredpokladala, zdalo sa jej, ze nas vztah je bezproblemovy, a ze sme tak navonok posobili. Neskor som to povedala aj svokre. Nemam tendenciu chodit s problemami von a neviem, ci to tak je spravne alebo nie, ale sa nieco vo mne zlomilo, mozno som nevladala niest to bremeno, mozno som cakala pomoc zvonka. Mozno som myslela ze mlcanim nepriamo tolerujem jeho spravanie, mozno som chcela aby vsetci vedeli aky je, pretoze ako vravim, hlavne jemu zalezalo na dobrej reputacii. Stalo sa vsak to, ze manzel ma za to znenavidel, odvtedy mam doma uz rok peklo, ze som mu zhodila tvar, teraz si kazdy o nom mysli, resp. ja z neho robim hajzla, pritom za vsetko mozem ja, mam sa pozriet na seba, ako sa spravam. Robi mi naschvaly, ignoruje ma, alebo krici, travi cas najmä mimo domu, je neprijemny na deti. Ked sa branim (alebo deti), okamzite to otaca proti mne, ze ako sa spravam a ze to je presne ten dovod, preco to spravil, iba ho zhadzujem a pod. Co si o tom celom myslite? Uz to neviem zobrat spät, stalo sa. Nevidim sposob ako to napravit. Na druhej strane - mala som mlcat a on by dalej zahybal s cistym svedomim? Akakolvek komunikacia ani navstevy psychologov nepomahaju, on neuznava svoj podiel viny, ja som na vine. Psychologicka tvrdi ze to moze trvat roky, kym si uzna, ja vsak nevidim ziaden dovod verit tomu ani nemam ziadnu zaruku ze sa to stane, skor sa priklanam (po rokoch tychto skusenosti), ze zmena nenastane.

Strana
z2
pribinak
20. jan 2020

Prečo si stále s ním? My Nehovor že kvôli deťom....

amelia000
20. jan 2020

A mienis s tym aj nieco robit?

malebiele
20. jan 2020

suhlasim s @pribinak ..najlepsie riesenie je ist od takeho cloveka co najdalej...
akoze to, ze ty si povedala ludom okolo seba aky je je zle, a to co on urobil je akoze dobre?? ani kvoli detom by som v takom vztahu nebola, pre deti bude urcite lepsie, ked pojdete od seba, ako sa na vas maju pozerat, pocuvat hadky, vidiet nenavistne pohlady, aky vzor im to da? ze muz sa moze k zene takto chovat? a je jedno cia je to vina, navyse teraz naco sa hra tvoj muz, na svateho?

halienka
20. jan 2020

Akože on spácha neveru a ty si na vine? A on je nesvojprávny alebo čo? Aj keby si neviem čo urobila, tak keď mu to vadilo mal to riešiť s tebou, mal riešiť ten problém a nie si ako prvé hľadať milenku. To akože vyriešilo ten problém čo mal s tvojim správaním? No obyčajný sprostá výhovorka, proste si chcel fiknúť bokom, veď keby bol ten problém s tvojim správaním taký strašný, tak už dávno s tebou nie je. Nemaj s ním žiadneho zľutovania, je to typický egoista, ktorý si nikdy svoju vinu neprizná, dokonca aj takúto okatú bude zvaľovať na teba a jasné, že ťa znenávidel - to je typická reakcia arogantného egoistu, ešte aby si ty mlčala že on ťa podvádza, no to už je čo? Normálny chlap by si sypal popol na hlavu a nie že ešte ťa znenávidí. Ako neviem koľko majú detičky a ako si na tom finančne, ale nemá zmysel si s takýmto pakom ničiť život a ešte aj deťom. Pochybujem, že to bude niekedy už lepšie.

postavicka1212
20. jan 2020

Ach jaj... Tak on ta podvádza a ešte ty si zlá?... To je nonsens... Ten tvoj muž je poriadny hajzel a manipulátor... Ako aj sa ti divím že s ním ešte si po tom všetkom... ON je ten ktorý by mal klačat na kolenách a prosiť ta o odpustenie... Nie... Namiesto toho on je ešte za chúďatko a samozrejme ty za všetko môžeš... Až zle sa to číta... Psychicky ta ničí...
Ty nemaj žiadne výčitky, nič zlé si nespravila. On podľa mňa ťá len zneužíva a robí si s tebou čo chce. Byt na tvojom mieste, tak si toto nenechám...

lindusss2016
20. jan 2020

Nie je problem to, ze ty si to povedala, ale ze on to spravil. Nevidi svoj podiel viny, aj ked si ho povedzme zanedbavala, ale hlavny vinnik je on. Prosim ta, never mu,ze to tak naozaj je, to je psychopaticke spravanie, co on predvadza. Za dalsie na mienke okolia mu zalezi viac ako na tebe,co viacc potrebujes vediet? Posvadza ta (a ver, ze neskoncil), je k tebe hnusny a nema ta rad. Ak sa vies osamostatnit, tak to sprav co najskor, toto je tyrania

moonlight1210
20. jan 2020

Ak niekomu velmi zalezi, aby navonok mal skvelu reputaciu, no vnutorne nie je schopny svojim poziadavkam dostáť (kona v duchu hesla, ked to utajim, ked to nikto nevie, tak sa to nestalo), tak ma potom velku tendenciu hladat vinu v druhych a zhadzovat vinu naokolo.

Nevie uniest ten rozpor medzi tym, cim by chcel byt (posobit tak, ziskat si tym uznanie), a tym, cim realne je.
Nevie pracovat na svojich slabinach (zlych vlastnostiach), naucil sa ich len zakryvat.
Kazde odhalenie je mu potom ako vriaca voda do ziveho.

Ano, moze rokmi dospiet k zmudreniu (alebo pod vplyvom vaznej udalosti) a nemusi nikdy.

katkati
20. jan 2020

Ani náhodou sa neobviňuj. Nevera je vec slobodného rozhodnutia a keď sa rozhodol opakovane podvádzať, čo ty si medzitým dúfala a riešila, tak nech bude taký geroj a nech znáša následky. Mala by si byť ráznejšia a nedovoliť mu, čo i len náznakom obhajovať jeho svoje nevery. Naopak, keď nie je ochotný začať odznova a inak, aby si sa ty postupne z toho dostala, ak sa to vôbec dá, tak sa neho vykašli a pošli ho k milenkám.

1didiana1
20. jan 2020

ako ja by som to tak isto nebrala. to, ze si to povedala a co, tebe sa isto ulavilo a on, tak nemal robit to co robil a nebolo by co na neho povedat. ma sa spravat tak, aby sa za svoje ciny nemusel hanbit, nie?

jvasenka
20. jan 2020

Jedna nevera je dovod na rozchod.. Nie este dvojnasobna... A este to dava za vinu tebe, nenavidi ta lebo si povedala pravdu (sak keby to neurobil tak by nebolo co povedat 🤔) ale ked je zly aj na deti tak to by bola posledna kvapka.. Kopnut takeho debila do riti tak silno ako sa len da!

blunka
20. jan 2020

Nechapem čo riešiš, lebo v texte neni žiadna otazka, žiaden otaznik k čomu sa mame vyjadriť.
Máme ťa poĺutovať, aky ubohy manzelsky život žiješ ? Veď za to si mozes ty sama, ze si to nechaš.
Nikto ta s nozom na krku nenutil zostavať s ním.
A ak si naivne verila že sa zmení a vidiš ze nezmenil a stale si zostala a nechavaš sa ponizovat - KTO ZA TO MOŽE ???
Len ty.

medulienka81
20. jan 2020

Je to obyčajný manipulátor a kkt. Keď máš kam ísť tak utekaj

osky
20. jan 2020

Ty si mu pokazila tvar?
Nie...tu si pokazil sam tou neverou...
Robis z neho hajzla?
Nie...urobil ho sam zo seba,tou neverou...
Mozes si za to sama???
NIE NIE NIE!!!!!!!!!!
Nepoznam jeden jediny ospravedlnitelny dovod na neveru!!!!hovorim to stale!

Urobila si dobre,ak si 1.raz mlcala a dala si mu este sancu.
Napriek tomu,ze neospravedlnujem neveru,chapem,ze niekedy druhu sancu treba dat...
/ja po nevere by som uz ale nemohla.../
Urobila si velmi dobre,ze po dalsej nevere si to uz riesila s mamou a svokrou!!!
Netreba zaokryvat a hrat divadielko donekonecna!
Nieco sa stane,a zrazu budes vinna ty,lebo nikto o nicom zo strany tvojho partnera nevie.
Nie,nebud smutna ani si nic nevycitaj.
Tym,ze svojim najdovernejsim pribuznym sa zdoveris,ked uz si v koncoch,ho nezhadzujes.
On sa zhadzuje sam svojim spravanim.
Ty nie si jeho otrok,handra.
On si bude kade tade miesky vyprazdnovat a ty budes na to mlcky pozerat a nebodaj sa este aj vytesovat....🤔🙄🙃
Nie,nie....
Kopnut ho do zadku,nech sa zobudi...

Mozno by bolo lepsie tento vztah uz ukoncit.

oliolijanka
20. jan 2020

Predstav si, ze pridem k tebe a tvojim detom na ulici a postriekam ti farebnym sprejom tvoj modry sveter s vysvetlenim, ze nemala si si obliekat modry ale zeleny, lebo ja to tak chcem! Co spravis?
A) Taku mi jednu tapnes, ze sa trikrat otocim
B) pojdes na konika pytat radu, ci si naozaj spravila zle, ked si si zobrala modry sveter

Ale ako zabranis tomu, aby ta niekto na ulici pred tvojimi detmi a pred inymi ludmi NEUSTALE ostriekaval?
A) Odstahujes sa
B) Zmieris sa s tym, budes proste ponizena, pofarbena, deti vystrasene
C) Ak sama nemas dost sily, poprosis okolo stojacich o pomoc

Ano "C" je spravne, takze ak si to povedala svokre, spravila si dobre.
Ale co teraz, ked ja ta za to, ze si oslovila druhych, postriekam este viac a este ta k tomu aj olejem vodou? Nezabudaj, ze tvoje deti vsetko vidia. Ked im niekto v buducnosti bude ublizovat, spravia to iste, co ty.

akinom0077
20. jan 2020

Ked mu to nevies odpustit, ono sa to asi uz ani neda ked sa to este aj zopakovalo, aked aj clovek v takom vztahu ostane je nenavratne nastrbeny, trpia obaja...rozumnejsie je rozchod/rozvod...

deti95060810
20. jan 2020

tak on je neverný, a ty si tá zlá... on ti robí peklo zo živote a ty si stále na vine....tomuto chlapovi keby si aj neviem čo robila na vine budeš tak či tak stále len ty...

Zaujímalo by ma ako sa ku tomu všetkému postavila svokra...

cormeum
20. jan 2020

Ja by som sa skôr obávala do budúcnosti o deti, čo to s nimi spraví, keď jeho správanie budú vidieť na dennom poriadku.

autor
20. jan 2020

Dakujem vam za podnety, budem premyslat. Samozrejme ze som navrhla rozvod a bolo este vacsie peklo. mam aj obavu co bude potom, po rozvode. Staviam sa postupne na nohy, existencne, podporu rodiny mam skor taku slovnu. Kedze som sa doposial vo velkej miere riadila aj odporucaniami psychologov. Taktiez som presvedcena, ze moj manzel vsetkemu tomu, co produkuje, aj veri, tak sa bojim o deti. Ked bude s nimi sam.

@deti95060810 Svokrinu reakciu si dobre nepamatam, mam okno. Myslim, ze nevedela, na koho stranu sa ma postavit. Nakoniec aj povedala, ze sa nechce miesat, hoci v minulosti to urobila, nejedenkrat.

miadi
20. jan 2020

Kamoska zazila neveru a hnet to vedel cely ich okolity svet jeho rodicia ( mala aj vytlacene chat konverzacie aby jej verili) aj kamosi spolocni vsetci. On bol samozrejme tiez nasraty. Najprv aj mal reci o rozchode to ze prasil dva roky ine si pekne nechaval pre seba a jej len vravel ze to vsetko koli nej Lebo snou sa neda žit. Lebo ho raz buzerovala ze uteracik na ruky nema pouzivat na rit. .. presvedcil ju ze je to vsetko jej chyba ze je najhorsia ona. Az kym mu nedosla na pravu pricinu preco snou nechce byt.. skusala to dat dokopi ale on sa snazil len povrchne. Dalej vypisoval mladej trtke ze ju chce. Ta ho uz ale nechcela ze je kurvos ked snou bol prave ked jeho priatelka cakala druhe dieta. Kamoska po nom hodila mobil lebo vsetky tie spravy videla na jeho starom mobile..on odisiel k rodicom na par dni akoze uz na vzdy ze aka je ona zla ., ( inak v praci ju ohovaral uz dlhsie robil si cesticku von zo vztahu tak aby on bol ten pekny pre okolie) potom ho poprosila aby sa vratil ze koli detom. A kontaktovala tu mladu milenku ktora jej nanho vselico nakecala a on sa nasral a vtedy nastal daky zlom. V nom akoby si uvedomil ze Ta druha nanho kyda a chce ho potopit nech to nema ani on ok doma. ( bola dost arogantna pipina) long story short odvtedy on seka doma dobrotu stara sa o deti snazi sa aby bola ona spokojna stiahol chvost intimita vse funguje zrazu sa snou da zit aj ju milovat. Uz su takto dva roky no pre nu to uz nikdy nebude ako predtym hoci teraz planuju svadbu. Nema nikde istotu ze pri dalsej nude ci probleme bezneho spoluzitia on nepobezi hladat ventil v cudzich gatkach. . Co z tohto plynie pre teba? Ze takyto je maximalny happy ending pre vas vztah. No podla mna je na to uz neskoro. Uz sa stalo 2x a on si nikdy nepriznal svoju vinu. Nesklopil usi nestiahol chvost. Za vsetko mozes ty. A teraz ta nenavidi ze peries jeho spinave pradlo verejne. Nemiluje Ta. Naco ti je taky vztah? Aby si sa ty citila vinna za jeho zlyhanie? Mas pravo ukazat celemu svetu svoje parohy. Ale hlavne je ci ich chces dalej nosit. ? Alebo ich zhodit aj snim a ist dalej zit zivot bez tychto 💩spokojna sama so sebou a s detmi.

hivanik
20. jan 2020

To je take primitivne rozmyslanie z jeho stany, zhodit vsetku vinu zodpovednosti na tebe. Osobne by takyto clovek/chlap skoncil. V prvom rade za jeho spravanie a osocovanie a az v druhom rade za neveru. Vztahy mate nastrbene a ked on sam si neuvedomi chybu, ktoru urobil tak by mal u mna konecnu. Naco byt s muzom o ktoreho sa treba starat a nemas s neho uzitok a zo vsetkeho ta obvinuje. Urobila sidobre, ze si hovorila o nevere pred rodinou, urobila by som to iste. Neviem sa pretvarovat pred inymi, ze vsetko je ok a pravda je ina.

gelifil
20. jan 2020

to je teda charakter!!!

saluda
20. jan 2020

Veď to ani nie je chlap, len kus zbabelca a slabocha 😉

anka246
20. jan 2020

Svokra keď sa nechce miešať, tak už o tom vedela

danka808
20. jan 2020

Och no ja by som ho uz davno kopla kade lahsie. Ako no este bude zo seba robit chudatko, ze to o nom ted vsetci vedia. No co je hento za cloveka

autor
20. jan 2020

@miadi Waw, diky. Ano, vidim podobnost. S mojim muzom bolo dobre iba ked nebol problem, akonahle nejaky problem bol, spraval sa neprijemne. Spracovaval ma nenapadne postupne, preto nemam teraz schopnost triezvo vidiet situaciu. Ja som stale niekde v dusi citila, ze to nie je ok, a ze on nie je v poriadku, a verila, ze ho terapia vylieci. Preco sa tak nestalo, neviem, asi preto, ze zaklad uspechu je byt najprv schopny si uznat chybu. Dokonca si myslim, ze cim od viacerych ludi pocuje naznaky svojej chyby, tym viac sa stahuje do svojho presvedcenia. Ale myslim, ze po takom case je uz naozaj najvyssi cas sa pozriet pravde do oci a ze veru inak to uz nebude. Moj muz si velmi zakladal na tom, ze s kazdym v rodine si dobre vychadzal, a teraz ked samozrejme moja rodina nanho zmenila nazor, tak vidim ze ma o nich "svoj nazor".

@hivanik ja som sa citila priserne, ja som mala vycitky zanho, hanbu, nevedela som sa riadne rodine pozriet do oci, za to on s tym problem nemal. naozaj sa cudujem, ze si to moja rodina nevsimla, citila som sa ako keby som to mala vypalene na cele.

bluka2
20. jan 2020

Ja by som mu nenavrhovala rozvod, ale poslala žiadosť o rozvod a všetky papiere, čo k tomu patria...

miadi
20. jan 2020

On si vinu nechcel pol rok priznat co uz vedela o jednej babe.. ale Ta bola len na sex. Druhu akoby si myslel ze chce naozaj len Ta tiez mala aj popri nom oficialneho partnera. A zila daleko. No ked mi kamoska vravela o jeho predoslich vztahoch on vzdy utekal od zeny k zene. Ze mu proste nieco nevyhovovalo a skocil zo vztahu do vztahu. Ibaze s kamoskou uz mal deti.. a nemali ziadny realny problem iba tie klasicke ucty nervy male dieta. A 40nik si hladal 24r v baroch .. inak sa vsetkym zdal total rodinny typ simpos, A velka laska to bola na zaciatku. A kamoska bola uz uplne z neho zmagorena ze ozaj je hrozna povaha ze snou sa neda žit. Citila sa hrozne robila si vycitky. Bola zničena zanedbavala sa vyzerala o 10r starsie strapenà. Takze si viem predstavit ako ti udupal dušu svojim pristupom hadzania viny na teba. Co je takmer rovnako zle ako Ta nevera. Mozno aj horsie? Ty musis mat teraz taky zmatok v hlave srdci bolest zo spinavosti ktore on urobil a Este si za to sama možeš.? Tvoja jedina chyba bola že si mu odpustila.

catherine275
20. jan 2020

Trosku hrdosti a ucty voci samej sebe. Myslim ze dve nevery su dostatocny dovod na to aby si sa postavila na vlastne a odisla od takeho muza. Nevazi si ta ani ako manzelku a ani ako zenu. Ja som exa este aj pobalila ked sa rozhodol odist kvoli inej a som mu neskutocne vdacna ze odisiel z mojho zivota. Neboj sa, zvladnes to, mas deti a tie ta udrzia nad vodou a dodaju silu bojovat.

hivanik
20. jan 2020

....citila si sa priserne pretoze si pravdepodobne uverili tym bajkam co ti narozpraval, ze vinna si ty. Ale musis sa na to pozriet triezvo, pretoze to je len jeho ospravedlnenie o svojom konani. Mema pravo ti davat za vinu jeho neveru. Kebyze teraz urobis ty to iste....tiez by bol na vine On. NIE, vinny je ten kto urobil chybu. Je to manipulator.

puplatko
20. jan 2020

Už len po tom, čo by povedal, že sama si za to môžem by som ho poslala do kelu, takto sa správa milujúci muž a otec?

Strana
z2