icon

Neochota manžela nájsť si lepšie platenú prácu

6. aug 2023

Píšem sem, lebo som už naozaj zúfalá....
Ani tak nečakám radu, ako skôr uistenie, že naozaj by sa môj manžel mal pracovné posunúť.
Ide o to, že pracuje v IT oblasti, viac ako 15 rokov, a jeho plat je v čistom 1800€. Robí na HO, dlhoročne si drží pozíciu (resp.nestúpa), plat zvyšujú naozaj pomaly a je to medziročne naozaj rádovo v desiatkach eur.
Často máme kvôli tomu hádky, lebo podľa mňa, na človeka v jeho veku (40), v Bratislave, s jeho praxou, v IT oblasti s VŠ vzdelaním je to podľa mňa pramálo. Ale samozrejme ja vraj vôbec neviem aké sú v tejto oblasti mzdy, že každý nemá 3000€, doba je zlá atď.
Sme naozaj v situácii, keď by sme viac € naozaj potrebovali. Naozaj sa v práci nenarobí, nie je zrovna zavalený prácou, má dosť voľného času. Ale načo je komu práca, v ktorej sa nenarobí, ale pred zarobí...
On o zmene práce nechce ani počuť.... Zrejme sa bojí zmeny, a je pohodlný... Ako mu to vysvetliť, že sa treba pohnúť?

Strana
z8
sisaka
10. aug 2023

@janduska citujem ťa:
Ak muž nebude chcieť, potom už asi len znížiť výdaje…
No ešte má možnosť zarobiť tie peniaze sama. Ale ona tiež len “rozmýšľa” že zoberie druhú prácu. Zarába menej ako jej muž, tak mohla by sa tiež posnažiť, keď už jej tak vadí mužov príjem. Ale skutek utek aj na jej strane.

silvia2013
Odpoveď bola odstránená
reisi
11. aug 2023

@silvia2013 to si ako dovolite napisat?! Nehanbite sa?! Je toto hodne dospelej osoby?!

silvia2013
12. aug 2023

@reisi lebo som nApisala pravdu? Urob si dalsi profil a pis z neho. 😂🙈

reisi
12. aug 2023

@silvia2013 pravdu? To si si ju akoze komplet prelustrovala? A nasla si, ze ma viac profilov? Ja teda neviem ale to je nova moda sa lustrovat a mat viac profilov?!🙈🙉🙊

silvia2013
Odpoveď bola odstránená
katka0123
12. aug 2023

Otazne je, ci ma taky plat koli tomu, ze mu to vyhovuje, alebo proste na viac zial nema. Nie je IT ako IT. Mam kolegov, co su brutalne sikovni, ale aj menej sikovnych. Kazdy mame svoje limity. Drzim palce, nech si ty posunies svoje limity 🙂

reisi
12. aug 2023

@silvia2013 to co ma byt?! Ja tu mam jeden profil. Som tu x rokov. A takyto primitivny utok som tu este nezazila. Ale hold doba sa meni.

yvanielka
13. aug 2023

@silvia2013 neviem síce na koho narážaš, ale dosť často je to tak že čím má človek viac peňazí tak tým menej okázalo sa prezentuje

paulita
3. dec 2023

@akiana Čítaš dobre?? Veď píše, že zarobí 1800. (len malá poznámka, mne by aj to stačilo, ale niekomu nebude dosť ani 5000)

misters
Odpoveď bola odstránená
akje
4. dec 2023

Ahoj @autorka.
Ja chapem, ze dostavat 2500€ desat rokov dozadu je ine ako dostavat 2500€ dnes, a preto to cela Vasa rodina pocituje.

Vsetko islo hore, mate hypoteku, 3 dospievajuce deti, co potrebuju peniaze. Ale ak ty rasties v tvojej sfere, ako pises a je to lepsie, rast u teba je realnejsi.
V IT sa v niektorych firmach naozaj s platom stagnuje na 5 a viac rokov.

Ja sa tvojmu muzovi ani nijak necudujem. V IT sa vedomostne asi stagnovat neda, tam sa clovek naozaj musi pravidelne vzdelavat aby drzal krok, takze stale rastie. Ak ma dobry kolektiv a prace akurat, ze si vie na rodinu najst cas, tak to je praca na nezaplatenie. Aj pre teba, ver mi 😊 casom si platovo prilepsi 😊

Inak, nedostava nahodou aj nejake premie alebo 13.plat? Aj to ti urobi zmenu na mesacnom prijme a zrazu zistite, ze zaraba aj 2700€ mesacne v hrubom. A teda menit pracu (dobru prac. napln kolektiv, stabilitu), kvoli 200€ mesacne v hrubom co je cca 150€ v cistom, je dost na zvazenie.ja by sok kvoli 200 stovkam naviac na vyplate dobre pracovne zazemie nemenila.

banderaska29
4. dec 2023

môj exmanžel pracuje na živnosť v IT sfére. faktúruje si mesačne okolo päť a pol tisic eur, to čo zarába tvoj muž priamo úmerne rokom praxe je naozaj málo. ale to nevysvetlíš babe z dediny, ktorá ma minimálku a je tak spoko lebo žije v dome u rodičov 😀

je to málo na vaše náklady ktoré máte. čo s tym ale robiť ti už neporadím, pretože neviem. toto nie je uplne o tebe ale o nom a jeho entuziazme do práce a chutí karierne rást 🙂 ... možno sa skus odraziť od seba. viac chceš - viac zarob. 🙂

Strana
z8