icon

Neochota svokry navštíviť vnúča

25. feb 2025

Ahojte. Asi sa chcem len posťažovať na svokru a opýtať sa na váš názor. S manželom bývame 300 km od jeho rodičov. Vedľa mojich nebývame tiez blízko, no chodia nás navštevovať pomerne často vždy keď sa dá. Bývame takto už 3 roky. Dieťa má rok a pol. Odvtedy ako sme odišli moji svokrovci neboli u nás ani raz. Ani keď sa dieťa narodilo, ani na prvé narodeniny, nikdy. Milionkrat som ich volala. Mame dom. Majú kde prespať. Nemajú auto, ale vlakom sa dá krasne prísť a na stanici ich už počkáme. Nie. Svokor by išiel, ale moja svokra má neustále nejakú výhovorku. Klasika ako “nechcem vás otravovať…”. Na narodeniny si vymyslela, že je chorá a nemôžu prísť a prídu inokedy. Samozrejme. Chorá. Nič jej nebolo. Už odkedy som jej hovorila o ten oslave mala stále výhovorky “uvidíme čo dovtedy bude”. Nedokážem toto pochopiť, ako nemôže chcieť BABKA vidieť svoje VNÚČA. Nie sú takí starí, že by nevedeli prísť. S manželom sa o tomto baviť nedá. Stále je na ich stene a keď sa ho opýtam či mu to nie je ľúto, tak povie že má iné problémy ako toto riešiť. Hlavne že jej posiela 20 fotiek denne. Reálne že 20. Čo má vytáča rovnako. Prísť sem nepride ale milion fotiek denne to áno. A to nevravím o tom, že sa tam každý mesiac trepeme. S DIEŤAŤOM. Síce autom, ale tiež ta cesta nie je vždy úžasná, keď dostane náladu, že nechce sa 3 hodiny sedieť. Toto ale nepochopí nikto. A ja nikdy nepochopim ju. Aký máte názor? Pripadne niečo podobné.

Strana
z3
sarandon
26. feb 2025

@zoja1234 ani by ma nenapadli. Neviem ako to napadlo teba. O 20 rokov budú vnúčatá v plnom rozkvete života a určite im to nepokazím tým,že mi budú nosiť nákupy a meniť plienku.

pauli222
27. feb 2025

Nie všetky matky boli reálne dobre matky a nie všetky babky sú reálne babkami..síce sa nazývajú milujúce babky a hovoria o vnúčatách v superlativoch, ale reálne nič tým deťom ich prítomnosť nedala..
Ak tvoj muž vas tam trepe každý mesiac, tak mu musela pekne vyhucat dieru do hlavy, ze to robí.. Zjavne sa to nebude dat zmeniť..
Nejak bežne platí, čím horšia matka, tým verneoddany syn..ale za pár rokov vnúča povie, že tam ísť nechce..

Strana
z3