(Ne)oficiálna milenka alebo dvojitý život ženatého muža
Ahojte,
tiež sa chcem s vami podeliť o moje skúsenosť. nepotrebujem počuť reči typu, nemala si ísť do toho, atď.. to viem aj sama.
Dva roky som bola vo vzťahu so ženatým mužom. Celý čas mi iba sluboval, prisahal že budeme spolu. Cely čas som mu verila. Prisahával mi na svoje deti, že budeme spolu. Sám si dával termíny, že kedy. A ja som stále iba čakala a naivne dúfala.. Milovala som ho, aj keď bol žiarlivý, keď mi robil scény. Vedel byť perfektný manipulátor a vždy všetko otočil proti mne, aby ulahodil svojemu svedomiu. Vždy všetku vinu hádzal na mňa, vždy keď nezvládal svoje stavy, kompenzoval si to cezo mňa. A ja som si to vždy vyčítala, trápila, ospravedlnovala sa. Potom som to raz ukončila po naozaj hroznej žiarlivostnej scéne a rok som sa z toho vzťahu dostávala do kopy. ďalší pol rok som už konečne žila, smiala, užívala si.
Potom však nastal nejaký zlom v mojej hlave a ozvala som sa mu a začali fungovať. on pracuje v čechách, chodila som za ním na víkendy a manželku s deťmi mal v BA. raz za týždeň chodil za deťmi-ako tvrdil. Tvrdil mi, že si uvedomil za ten čas bezo mňa veci, že ma neskutočne miluje a že sa rozhodol byť so mnou. povedal, že to doma ukončuje (riešil to asi 4 víkendy, kedy chodil domov), že to povedal deťom, že to vedia svokrovci, že už bol za právnikom, že je všetko pripravené a už to čaká na podpis a že všetko to robí pre nás a kvôli nám. že so ženou nekomunikuje, nevolá. Mala som občas pochybnosti, ale vždy to vedel tak krásne otočiť proti mne, že ešte ja som bola tá, ktorá sa ospravedlnovala. furt mi vravel, aký je on vyčerpaný, ako nevládze, ako má za sebou ťažké dni a noci rozhovorov a ja som bola furt tá chápajúca a čakajúca. Chodili sme spolu von, poznali ma jeho kamaráti, kolegovia..
pred pár dňami som mala telefonát od jeho ženy. niekto jej dal na tip. volala mi, či som u neho a sama mi začala rozprávať veci ako, že je to medzi nimi v poriadku, že spolu spávajú a normálne žijú a fungujú a že ma prosí, nech jej poviem pravdu. hneď som sa jej povedala, že šak sa rozvádzate. a ona zúfalým hlaosm, že nie. Ja jej na to, že šak to vedia deti, že to vedia všetci. a ona v uplnom šoku. že nie, že sa bavili o treťom dieťati, že za celý čas ani raz nepadlo slovo koniec a rozvod. a mne skoro vypadol telefon z ruky. on si to uplne VŠETKO vymyslel, žil dvojitý život, klamal nás, podvádzal navzájom. zrútil sa mi úplne celý svet. chcela vedieť pravdu, tak som jej na všetky otázky odpovedala, ona na moje. chcela naše fotky, poslala som.ani neviem povedať, ktorá z nás bola vo väčšom šoku. obe sme sa podozvedali také veci, že som rada, že som sa tam rovno nezrútila..
samozrejme, keď došiel domov (ku nám), tak všetko bola moja chyba, všetko som len ja zničila, úmyselne a najtvrdšie som zranila a začal sa vyhrážať, že teraz som na rade ja.. pýtala som sa ho, že ako mohol, či aspoň niečo medzi nami bolo skutočné, ako mohol takto žiť, pretvarovať sa. vymýšlal si, že za ním chodia deti s jeho rodičmi a pritom tam chodila ona. nebudem tu rozpisovať všetky jeho podrazy, ale je to obyčajný ... ale klobúk dole, že si všetky klamstva pamatal a nadvezoval na ne..
s odstupom času si uvedomujem, že som jej možno nemala vravieť tolko veci a detaily,ale v tom momente to išlo zo mňa samo. vsetko mi do seba zrazu začalo zapadať a všetky tie slová a veci mi išli z úst samé. odpadol mi zo srdca 4ročný balvan, kedy som si furt myslela, že je to všetko moja vina. a pritom len jeho. on to všetko zničil.
lenže tým, aký je manipulaotr, obviňuje iba mňa z toho. som si vedoma, že som vôbec nemala ísť do takého vzťahu, ale ja som bola bez záväzkov a muža. strašne ťažko sa mi to všetko tieto dni zpracováva. všetky tie moje slzy, trápenie, prosenie, nech sme spolu, boli vlastne na nič. dobre sa musel na mne baviť. a keď už to psychicky nezvládal, všetko to len na mňa tie jeho sračky hádzal a ja som sa trápila. ale konečne viem, kde je skutočná pravda. som dosť citlivý človek a niekedy ma chytajú také stavy, že naozaj som mu to ja zničila a že som jej nemusela vraveť niektoré veci. neviem, ako sa mám s tým vysporiadať.. viem, že musím začať úplne odznova, ale neviem, či ešte niekomu budem veriť :(
Nestála som mu ani za slovo PREPÁČ a úplne ma teraz neznáša..
@timea7 prepac ze písem ale kebi ze bi bol ten problém u toho muza tak bi sa nevracal spet ku manzelke tu ide asi o iný problém ...
@katy31 súhlasím a žasnem, akí sú niektorí ľudia morálne nepoškvrnení a posudzujúci. On je predsa ten, ktorý sľúbil vernosť a sľub porušil, on je ten, ktorý podvádza.
@jolinka
@timea7 veľmi prísne súdite, dámy. Samozrejme, ideálne je odmietnuť ženatého muža a poslať ho, nech si najprv usporiada svoje veci doma. Ale život nie je čierno-biely a od ideálu máme často ďalej, než blízko. Nie je nič ponižujúce na žiadnom vzťahu, sú to naše lekcie. Každý jeden má nejaký význam, rovnako ako má význam kríza v manželstve. Dokonalý nie je nikto. Pekný film na túto tému je Pán prílivu.
ked tu citam vsetky tie: nehovor, lebo si nesla v jej topankach. to je take detinske, ubohe a smutne. akoby nemali zeny rozum a napriek tomu, ze v case "osudovej" lasky boli uz dospele zeny, tak sa hraju na chudatka. cesta uzdravenia je najskor cestou otvorenia oci. ked si tie zeny neuvedomia, ze so zenatym sa nezacina, lebo je to nemoralne, tak je vysoka pravdepodobnost, ze karma im to vrati- v podobe ich vlastnej sprostej buducnosti (opäť sa dajú dokopy s rovnakym typkom alebo urobia este nejaku vacsiu sprostot). chlapi, ktori podvadzaju svoje manzelky, su moralne dno. chapem vsak ich manzelky, ak chcu s nimi ostat- urcite mnohe ich naozaj miluju a mnohe chcu pre svoje deti otca- ved vela razy maju s nimi dobry vztah. PODVAZDANIE je o EGOIZME. a je jedno, kto koho. v pripade milencov podvadzaju dvaja manzelku alebo manzela.
@mircalla ad: "co sa tyka jeho manzelky, tiez nechapem, ze zenska intuacia toto nevytusi.... "moja svagrina to velmi dobre vie, brat ju podvadza na kazdom kroku, dokonca jedna milenka sa dozvedela o dalsich 3 (v inych mestach) a poslala vsetkym + manzelke mail, kedy a kde bol s nou a ake buliky jej tlacil do hlavy o rozvode. Vysledok: vsetky milenky ho okamzite kopli do zadku a manzelka vyhlasila doma po malom cirkuse, ze ony su kurvy a ako odskodne si vypytala dalsie dieta 😕 😕
@romanovic 😎 no to je neuveritelna zienka. Ja by som si ako odskodne vypytala farrari. 😎
@marinablue a zabudla som na druhu vec: vylet do Prahy 😀 😀 😀 A ako bonus, odkedy sa so mnou nerozprava brat, lebo som povedala 2 milenkam, ktore mi predstavil, pravdu o jeho ne/rozvode, tak sa so mnou nerozprava ani svagrina 😀 😀
@romanovic Ci pana, to su veci. Ze dieta ako odskodne, jeziiiis. Ja by som si byt v Pesti alebo Prahe vypytala. A na vylet by som isla offiko sama, ale realne tiez s nejakym "kamaratom", samozrejme za jeho peniazky, ako inak. Pouc svagrinku, ze ako sa to robi, lebo zjavne nepochopila.
@trdelnik234 Nemozem ju poucit, nerozprava sa so mnou 😀
Ale to by bolo aj tak zbytocne. Ona je ten typ, ze 10 rokov som robila program ich dietatu, ked som prisla s mojimi detmi k rodicom na par dni. Oni tam totizto vzdy doniesli syna, aby sa akoze "deti pohrali". Ich syn sa hral, ani domov nechodil, ja som mu robila program s mojimi detmi, bravala som ho k svojim kamoskam, atd. a oni moje 2 nikdy nevzali ani na zmrzlinu, ktora bola za rohom. Raz, slovom RAZ sme na dovolenke poprosili svagrinu, ci nam nepostrazi deti, ze si chceme ist s muzom sami ist dat v klude kavu (ku koncu 2-tyzdnovej dovolenky, kde ona chodila na kavu so svojim muzom kazdy den a ich syn ostaval s nami) a svagrina na mna vyvalila oci, ze "obidve deti?" Ze to v ziadnom pripade, lebo ja som jej strazila jedno dieta a ona nemoze za to, ze my mame 2, takze jedno nam postrazi, ale druhe si mame brat so sebou.... 😀 😀 😀
Strasne sa mi paci hlaska:
"Ked zomries, ty o tom nevies, ale pre ostatnych je to tazke. To iste plati, ked si debil."
@romanovic jeeeezisi..kde sa da prist k takejto svagrinej??? 😅 😕 😀 😀
@romanovic Hej asi tak.
@slniecko77 To mam ako bonus k bratovi 😀
@trdelnik234 Este dodam,ze citujem "proti teto nemoci zna lekarska veda dva leky, bohuzel ani jeden nepomaha". Preco? Lebo na blbost liek neexistuje.
@romanovic
@slniecko77 no by si sa cudovala, kde vsade. Chlapi maju na toto radar.
@romanovic to mate veselo v rodinke 😉 😀
@trdelnik234 ''kristovanoho'' vsak, ale TOTO mat doma 😝 😀
@trdelnik234 hej, citala som aj to, ze chlapi dokazu v skupine zien pomerne presne urcit tu, ktora sa nevere bude branit iba tak dietne a proforma, aby sa bontonu ucinilo zadost. 🙂
@maleslniecko1987 ty bud hlavne rada, ak ti da pokoj. Ak je naozaj zdatny manipulator, tak by vedel zariadit aj to, aby sa ti vlastna rodina chrbtom obratila.
Vykasli sa na prepac a ubedom si, ako dobre si este obisla (narozdiel od ejho zeny, ktora ma s nim zavazky a ma teda toho sebeckeho debila na krku navzdy, ci si je toho vedoma, ci nie. Este si s nim uzije. Taketo cachre-machre s vymyslami neskusa takyto typ len raz za zivot. Nie si posledna. Zachvilu bude mat rozrobenu dalsiu.)
Prestan sa teda lutovat, rozoberat jehoalebo to co urobil a chod zit.
@alaguema prisne sudim? no ked myslis? 😉 Ja rada pomenuvam veci pravym menom, to je vsetko. Nehladaj za tym nejake odsudzujuce emocie. Sudenie by bolo keby som jej priala trest, "svinu karmu" ktora je tak vseobecne oblubena na koniku 🤐 aby sa jej stalo to iste v roli manzelky s detmi.,, 😒 ci ju nedajboze castovala virtualnymi kamenmi typu , ty k*urva a podobne 😝 😝, toto nie je moj styl.
Este par prispevkov dozadu som vyjadrila uprimne prianie, aby si zakladatelka nasla obojstranny vztah skutocnej lasky, ktory je uplne iny ako to, co mala doteraz.
Napriek tomu, vztah ktory mala, nazyvam pravym menom...ide o podvadzanie , on podvadza svoju zenu , zradza svoje deti /bezohladu na mozne problemy v manzelstve/ a ona je spoluvinnik lebo je si toho 4 roky vedoma... to je vsetko.
Ak ucitelka povie ziakovi, ten priklad si vypocital nespravne, pocita sa to takto, nabuduce na to mysli... Je prisna?? Alebo je lepsie chlacholivo hladit hlavku falosnym moralnym relativizmom? .., to nic, vsetkym sa to moze stat, nic nie je ciernobiele.
Už ste tu s tým ,,súdením,, fakt trápni - ak je súdenie povedať človeku ze vieš čo urobil si chybu, zle si sa rozhodol a teraz nesieš len nasledky tak budiš....
Mnohé sme tu dotyčnej napísali nech je rada ze tento pseudovzťah skončil a ma možnost začať od znova.
A ze nič nie je ponizujuce na ziadnom vztahu? No tak na vztahu zenaty a milenka je toho ponizujuce az dosť...ale obaja s tým suhlasia a zvyčajne zena z toho odide viac ponížena...lebo chlap sa vrati k rodine. Nenadarmo sa hoorí ze učme sa na chybách iných....kto nedomýšla aj do buducna a necha sa vláčiť pocitmi, chtíčmi a sexom tak ma potom taketo lekcie, ktoré nemusel mať, ale sám sa rozhodol ze ,,ich absolvuje,. To je dnes taka moda nebreberať za nič zodpovednosť, nepriznať si chybu (v tomto pripade to zakladatelka urobila, chybu si priznala) ale tak všeobecne ludia radi vinia okolnosti, karmu, svokru, muža...len nie seba a utešuju sa tým ze ,,zivot sa s nimi nepekne zahral,,. kecy...žiadny zivot - ty sam sa rozhoduješ - o tom či polezieš do postele so zenatým rozhoduješ 100% ale pre niektorých je ,,výhodnejšie,, byť nejaka hračka osudu aby to mali na čo zvalovať.
@jolinka vždy mi kontrolka bliká, keď má niekto plné ústa (klávesnicu) morálky. Neviem si pomôcť, ale nebaštím mu to. Niekde niečo nehrá. Nejde o to, že by som bagatelizovala, alebo schvaľovala neveru, alebo účasť na nej v role milenky. Čo mi nesedí, sú kázne a emočne podfarbené príspevky, v ktorých padajú slová ako "podložka" a podobne. Mám svoje pochybnosti o motivácií človeka, ktorý píše také veci...keď už sme pri morálke, tak aj pýcha je hriech 😉
@sardinka335 ja som sa vcera vecer zamyslala nad takou vecou...ze napriklad vseobecne Podvod povazuju ludia za nieco odsudeniahodne, zly cin.
Dajme tomu, ze by tu nieko napisal, ze urobil financny podvod. ..."Obral som rodinu s detmi realitnym podvodom o byt" ale ospravedlnuje ma ze som velmi tuzil po tych peniazoch, po pozitkoch ktore mi peniaze prinasaju ...No ale teraz mi na to prisli, a musim peniaze vratit, je mi luto, ze uz nebudem mat svoje peniaze, ktore mi tak dobre padli, uzival som si ich, a teraz ma vsetci maju za podvodnika bla bla bla..."
A teraz vsetci by podvodnikovi pisali....To nic stane sa, no vsak si bol zaslepeny tuzbou po pozitkoch, tie ti rozkazovali, to sa moze hocikomu stat, tak nesudme. " 😕 😕 😕 UHm...no uz to vidim 🙄 🙄
Avsak, podvod ako podvod. Len ked je do podvodu zapracovana erotika a "love" tak je pohlad iny, laska a sex vsetko ospravedlni.
pricom moralka nie je ina...nie je rozdelena na sexualnu ci financnu. Podstata podvodu spociva v tom, ze chcem mat nieco, nejaky POZITOK, bez ohladu nato, ze oklamem, ublizim druhemu. Aky je rozdiel, vziat detom byvanie a vziat detom otca?
@jolinka vždy som považovala posudzovanie človeka za prejav pýchy - mne sa to nemôže stať, ja som vyššie, som morálnejšia, lepšia, JA to mám správne a tá druhá, to má zle. Keď som bola mladá baba, mala som tú smolu (?), že som vyzerala pre niektoré staršie ženy v dedine až príliš dobre. Nevieš si predstaviť, čo si boli schopné povymýšľať, keď ma videli vonku s chlapcom. Vyzerala som hriešne dobre, musela som byť hriešna...možno som v tom veku ešte o veciach, z ktorých ma podozrievali, ani toho veľa nevedela, za to ony áno 😀 Na prvý pohľad to možno nesúvisí s témou, ale ty si bystrá dosť 😉
takých lúdi si treba vsímat co vedia pomáhat a radit ..no v novom storocí sa prevrátil svet ..ludia ked si nevedia vázit lúdi tak ani seba sa nevedia vázit ani seba...
@alaguema ja viem co chces povedat, 😉 ja sama o pyche svojej i cudzej mam skusenosti dost 😝 😝
ale vies..prave v tomto pripade som ja osobne necitila nejaky poryv nadradenosti ci moralnej prevahy, som sa vyjadrila jednoducho jasne, bez nejakeho pokryteckeho podmazu, tak ako si myslim.
To ake maju pocity ostatne prispievatelky, kto citi pychu, ci nadradenost ci ma potrebu si kopnut...ja uz neriesim, slova su niekedy zradne, osobny kontakt by bol urcite iny, tam si ludia menej dovolia.
Ja sa snazim v tomto byt konzistentna a nedovolim si povedat viac, nez to co by prispievatelka odo mna pocula aj osobne.
@alaguema tak to je taky ,,komplex z dediny,, kde kazdy kazdemu vidi do tanierov, skapal tam pes a tak ludia ooovela viac riešia iných...Tu vo ,,velkomeste,, o teba ani pes nezakopne. Aj ked aj tu su ,,komunity,, a zase nezijeme vo vakuu. Ty si asi pletieš dve veci - nazvať milenku milenkou a povedať jej ze nerobí dobre s posudzovaním. To nie je posudzovanie, to je konštatovanie reality.
Takze k meritu veci - ano ja to mám dobre a ,,zariadila,, som si to zatial lepšie....som manzelka a nie milenka. Ine su zase partnerky(nie su všetci sobašení ze) ale stale nie len milenky zenatých - tiež si to zariadili podla mna lepšie. A ta ktora je len milenka si to podla mna zariadila horšie. Podla niekoho pýcha a podla mna ,,ako si ustlala tak ma,,. Kazda sme si nejako ustlala...ja za seba dnes v momentálnej situácii aka v našom vztahu je hovorím ze NIE....nestalo by sa mi to ze by som išla so zenatým, možnosť som mala a nie jednu a ja mam spokojne a harmonicke manzelstvo a nebudem si ho kazit nejakym uletom na 5minut aby som ,,mala lekciu,, tolko rozumu som uz za tie roky pobrala.
@sardinka335 ok

@katy31 a to tú milenku ospravedlňuje? Muž zlyhal, riešil problém v manželstve (aj keď nie vždy je za tým nejaký problém) útekom k inej žene, milenka riešila čo? Možno potrebu byť milovaná, ale prečo ženatým? Možno potrebu byť zabezpečená - veľmi častý dôvod v poslednej dobe. 20-25 ročná žena urobí určite lepší ťah (v jej očiach), ak si narazí aj keď štyridsiatnika, ale ženatého a určitým spôsobom zabezpečeného, ako keď začne s rovesníkom od nuly...A možno bola len naivná a naletela na jeho kecy. máloktorý muž asi povie milenke - vieš manželka je už za tých 15 rokov opozeraná, chcem si len povyraziť, užiť ....