Neohlásená návšteva od sesternice. Ako to riešiť?
Bývam v rodinnom dome s rodinou, mám 28r (mám v ňom tzv samostatnú kompletnú bytovú jednotku, naši a sestry sú v iných jednotkách) (to je pre lepší opis situácie).
A mám viacero sesterníc, bratrancov v blízkosti a rodinu... ale ide o jednu konkrétnu sesternicu... (ona má 25r). Bývame na jednej ulici v rodinných domoch. Roky bola odcestovaná v zahraničí ale stretávali sme sa raz za čas ( rodinné oslavy, prechádzka, keď prišla atď)...a teraz sa už vrátila domov, na dlhšie.
Boli sme najkamošky celý život a máme milión zážitkov spolu ale pre jej fakt hrozné správanie som sa od nej jemne dištancovala posledné 3 roky( ona vie dobre prečo ale o to ani nejde). Stále ju mám rada a rada sa s ňou stretnem a porozprávam. A je to rodina.
Tak a k veci....ide o to, že ona vždy rušila dohodnuté stretnutia, dokonca veľakrát dohodnutý/zaplatený výlet 1/2 dni pred a prestalo ma to baviť po viacerých razoch za roky... Ale hlavne, že neohlásene sa vždy zastaví u nás a vyzváňa na všetky zvončeky ( nezvoní raz ale vyzváňa, podotýkam).
Ona vie, že to nenávidím ale prijala som ju viackrát a išla proti sebe...
Lenže dnes som sa už kvalitne nasrala... mala som klud, s kamošom varíme u mňa, konečne sme sa stretli po dlhej dobe... a niekto zvonil.. už som vedela, že to je ona... a cez okno pozdravím. A ona že na prechádzku.. a ja že nemôžem, nabudúce nech napíše. ( nenapíše, vkuse len vyvoláva ), že mám návštevu ( kamoš ju poznal tiež dlhé roky( boli sme v partii, časom sa rozpadla)) ale nemá ju rád pre určité zážitky a má stres, keď je s nami občas nečakane a to je vždy ked doslova vtrhla do domu za nami.... a ja sa cítim tiež nekomfortne...
No a vravím jej, že nemôžem, a ona že však zober aj návštevu a podte,.. ja druhykrat vravím, že nemozem/e, aj tak varíme dvojhodinové jedlo a wtf čo?... tak zavolala moju sestru...išli preč... kamoš medzitým odišiel po 2 hod odo mňa domov...
A už bolo 21 hodín (pracovný deň je dnes ). som myslela že dojde iba sestra za mnou domov......Lenže čo sa stalo...vtrhla sesternica do môjho bytu ako veľká voda (NEOHLÁSENE otvorila moje vchodove dvere a to nevedela že kamoš medzitým odišiel) a išla rovno do mojej pracovne, pozdravit druhu sestru, zatial čo som bola v obývačke...a prezerala si veci tam dokonca...
A ja som povedala,že čo tu robíš? Ved som povedala že nemozem...(mala som o 21 dohodnutý call s niekým ptm o dolezitych veciach).
a ona že ved aj tak už ide,... ale zastavila sa a že prečo som jej nepovedala že to bol ten kamoš? a ja že lebo by si sem vthrla..a ona že nevtrhla ...a ja že práve si to urobila a obom nám to je neprijemne a hlavne mne, kedze je to moj byt... ( došla ako velka voda..a to nevedela že je navsteva preč...) a ona že jej to vadí že ju nevolám von, či čo...a ja že milion-krat to rusis, tak čo mám robiť?
A potom prosím pekne si sadla do obývačky ako nič a vykecavala sa s mojimi sestrami v MOJOM byte... a ja že čo ma toto znamenať? ale po chvili som sa ukludnila a pokecali sme a viackrat som zdoraznila že to nenávidim,,, nech sa ohlasi...dopredu... a ona proste nie, nie...Najhorsie, že naši alebo sestra ju pustí do domu...asi si začnem zamykať trápne byt... ked bude zvoniť(inak nemam dovod zamykať počas dňa, beham hore dole,. nikto mi sem nechodí neohlasene, okrem nej)
bola som nepríjemná celkovo celý čas ale dalo sa so mnou rozpravat.
a odišla až o 22... dolezity call na mna cakal hodinu... nedalo sa to... malo to byť na PC, nie na mobile...
Ona je až príliš spontánna ( je to jej jediná výhovorka na toto celé a bola neskutočne urazená ). A ja som plánovací typ, ale o to ani nejde. Myslím že 90 percent ľuďom vadia neohlásené návštevy...
Ja už neviem...
Príde vám to normálne? alebo ja som tá zlá??
už mi to lezie krkom,..
Prehanas, celkovo tam mate zaujimavy divoky system fungovania vraj v tvojom byte. Vsak by sa ku mne o deviatej nik nedostal ak by som mala dolezitu pracu. Ano je to normalne si byvanie zamknut a otvorit dvere potom co niekto zaklope, pustit dnu ludi ak mam cas, ak nie tak poslat ich domov. Ak sestry tam mohli byt, mala si ich nechat tak, nech sa vykecavaju so sesternicou a ty si si mala ist vybavit svoe zalezitosti a nie sediet s nimi do 22hej. Ci potrebuju dozor?
Nevidim problem v tom, ze si s nou nesla von, je to nromalne, mne pride divne to obhajovanie okolo otho. Ja chapem, ze je to rodina, rodina je niekedy tazsie odpalkovatelna ako nejaka nechcena kamoska, lebo je drzejsia velakrat a hlavne aj zvysok domacnosti je s nou rodina, cize cez niekoho sa dnu dostane. Preto ty nepotrebujes hodiny vysvetlovat, lne si poriesit system u teba doma. Ze k tebe chodia domov ludia ked ich tam pustis, v urcitu hodinu uz nie, a ked mas mat dolezitu pracu tak tiez nie.. Moze ti byt jedno aka je, kto sa ako k nej spraval a spraval, tebe staci vlastne pravidla si nastavit a naucit sa s tym fungovat. nie nie je to kralovna ;)
@simca06022011 nepotrebujú dozor...ale cítila som sa nepríjemne keď bola tam v mojom byte a ja by som bola vedľa...tak sme to riešili, až kým konečne odišla... A riešila som si potom už svoje veci v kľude.
Áno... Presne... Ďakujem. Treba upraviť ešte trochu systém pred takouto rodinnou návštevou a bude už 100% dobre... 😊 Chcela som sa hlavne vyrozprávať a či som vôbec normálna ,že mi takto vadí nevyžiadaná návšteva z rodiny 😅
@anonym_autor mňa zaujíma ten váš dom. To je normálny dom, kde sú nejaké byty zvlášť ? To mi nejak nejde do hlavy co to je za dom. 🤔
Vy mate 12???
@anonym_autor mňa zaujíma ten váš dom. To je normálny dom, kde sú nejaké byty zvlášť ? To mi nejak nejde do hlavy co to je za dom. 🤔
@anonym_ec3708 Mne sa paci, ako sa ohana, ze je to jej byt. No ak je to sucast rodicovskeho domu a dom patri im, tak asi tazko. Ale not my business.
@anonym_ec3708 Mne sa paci, ako sa ohana, ze je to jej byt. No ak je to sucast rodicovskeho domu a dom patri im, tak asi tazko. Ale not my business.
@anonym_9d43e9 no píše to tak čudne, že "v mojom byte". Píše o dome, tak v dome sú snáď nejaké izby, alebo poschodie, ale aký "byt"? Toto nechápem
..je to väčší dom kde sú bytové jednotky. Veľká chodba je spoločná . Písala som to na margo toho aby ste chápali...keby napíšem v byte, tak panelak by vás hneď napadol. A to samozrejme sa nedá ako vtrhnúť do paneláku...a keby napíšem obyčajný dom, tak by ste si pomysleli a riešili že som v jednej detskej izbe ako 28ročná...to by bolo odveci aby som tak bola.. .ide len o to že sa sama pozvala a vošla do domu...a není nás tu 20 ale 5... :D
Ale nečakala som že sa začne toto riešiť... 🙂)

nevyžiadaná rada do budúcna - skráť to. všetko. tento blábol, tvoje myšlienkové pochody, jednanie s inými ľuďmi a k.a proste ju vyhoď 🤷
@zuzanka.zuzu áno.. skrátim.. málokedy takto niečo riešim ale asi mám potrebu si to ospravedlňovať pri nej... ( Nie nehadzem to na ňu..., je to celé moja chyba) Len....že si to uvedomujem. Ale niektoré komentáre naozaj tu boli odveci a nepekné...