icon

Neohlásené návštevy

1. máj 2023

Ahojte, chcela by som poprosit o rady, ako presvedcit manzela, aby sa choval rozumne a zavolal k nam navstevy (jeho kamarati, rodina) a mne o tom normalne povedal. Dostal si totiz do hlavy, ze ja som pred kazdou navtevou nervozna, lebo musim upratovat a chystat nieco na pohostenie a on chce mat klud a pokoj a preto k nam nikoho nevola, resp. ked zavola, tak mi o tom povie pol hodinu dopredu.
Vcera sme sa pohadali, lebo o 14 mi povedal, ze 14.30 pride kamos na kavu. Dohodli sa uz cez tyzden! Najskor som zobrala normalne, ale potom ma to nahnevalo, ze ma tak berie, ze preco mi to nepovedal, ked o tom vedel, ze nabuduce sa uz nastvem a asi odidem prec (to som ho chcela postrasit), ze sa nech sa chova rozumne a normalne so mnou komunikuje, ze ja nie som ziadna furia, co tu bude robit sceny, ze nemam dokonale upratane a nachystane… A on sa na mna urazil a hucal po mne, ze vedel som ze zas budes vyvadzat, uz nikdy nikoho nezavolam, nikdy!… zase to dopadlo ako vzdy! namiesto vdaky, ze som vsetko nachystal, iba vycitky! …
Byt upratoval vcera od rana z vacsej casti on, ja som v sobotu dostala menstruaciu a byva mi dost zle (endometrioza), tak som bola rada, ze som navarila, upratala kuchynu a zahrala sa zo synom (4roky). Aj mi bolo divne, ze upratuje, lebo 90% casu upratujem ja… nabuduce (ak nejake bude) budem vediet, co chysta… No a keby viem aspon hodinu dopredu, aspon do obchodu zbenhem kupit tycinky a dzus a tak… nemali sme doma nic, som mu dala aspon gulas z obedu a nakrajala jablko 🙂
Proste ked k nam niekto pride, aspon zakladne veci chcem mat upratane (kupelna,wc, dlazky) a rada sj nieco upeciem, nachystan. Fakt rada. Ale muz to berie, ze zas cely den lietas a chystas kvoli navsteve a vecer budes nervozna, lebo budes unavena… je extra vztahovacny, uz z mojich oci rozozna ked som nervozna - vraj zas mas sikme oci, ja som vedel ze budes nervozna! A to ani nic nemusim povedat…
Och asi je to skor taky moj vylev, asi som sa len potrebovala vystazovat a anonymne ponadavat na muza 🙂

Strana
z5
melanta
1. máj 2023

Ak pred návštevou lietaš, lebo musíš mať všetko upratané, napečené a večer si nervózna z únavy, tak sa mužovi nečudujem. Kto chce mať doma nervného partnera. Aj z tohto príspevku ide kopec nervov. Ozaj sa skôr zameraj na seba a na to, aby návštevy pre teba neboli dôvod na jarné upratovanie a pečenie.

lindous
1. máj 2023

Určite by ma nepotešilo, keby som sa dozvedela o návšteve pol hodinu pred jej príchodom, keďže mám rada svoju pohodu atď., ale tá myšlienka, že uprace a nachystá on je pekná a myslím, že to myslel naozaj v dobrom, len škoda, že to akosi nedotiahol a nič nekúpil napr., takže si nakoniec bola aj tak nervózna 😅 ale nemyslím, že bol výbuch na mieste ani na jednej strane...

autor
1. máj 2023

@melanta No ale ono to tak nie je! Ja len zakladny poriadok a ked vyjde cas, nieco upeciem, ked tak kupim… ale to su navstevy ako ten kamos, ze sme sa roky nevideli. Tak to je ine ako ked pride sestra, mama… to nic nechystam… Ale take, ze k nam pride niekto, koho nepoznam, alebo po dlhom case… Ja chcem aby prisli, ale tiez nechcem aby u nas sedeli nad poharom vody a jablkom… a hej teraz som nervozna, lebo menstruacia 🙂)) a stve ma ze k nam nechce nikoho volat… preto sa ventilujem tu, a doma sa snazim usmievat, ze vsetko ok :D

lindous
1. máj 2023

A isto to tak nie je? On ťa vidí inými očami ako ty seba a možno si ani neuvedomuješ, že naozaj sa pachtíš hore dolu a potom možno šťekáš alebo si nervozna... dohodnite sa, že ti o návšteve povie dopredu a ty chystanie necháš na neho, ale spraví to tak, aby návšteva nebola len na vode 🙂

viestta
1. máj 2023

KOlegy mal prist na kavu, nie na hygienicku kontrolu, ani na patchodovu veceru: Ja sa necudujem muzovi, ze ti to oznamil az tak neskoro. Vsak upratane bolo, kavu ste hadam doma mali, aj nejaku vodu z vodovodu ak by bol smadny a par keksikov na zahryznutie. Co este treba viac chstat, ked pride muzov kolega na kavu? Cudujes sa muzovi, ze k vam nikto nevola, ked pred navstevou doma cirkus, nervna zena lietajuca ako pojasena, lebo pride navsteva? 🙄

autor
1. máj 2023

@lindous Ale ja som nebola, ze vyslovene nervozna, len som mu asi horsim tonom povedala, ze nech mi to nerobi, nech mi o navstevach povie! Ze nie som hysterka, co bude 3 dni gruntovat byt a do noci vypekat, ale aspon sa tak nejak viem pripravit… oooch ja viem, ze mi chce dobre, aby som mala klud.. ako ho presvedcit, ze navstevy zvladnem bez velkeho pratania pecenia resp. bez nervov. Lebo, aby ste pochopili, u mna sa nervozita fakt prejavuje iba sikmymi ocami 🙂)) ja som fakt taky kludas a velmi trpezliva… ale muz je nervozny aj ked vela robim, ze budem unavena a on potom nema klud… proste mysli to dobre ale nie je to dobre :D

bibina32
1. máj 2023

Môjmu mužovi chodia kamoši, tiež neohlásene na kávu, ale ja to neprežívam. Minule som akurát varila a v kuchyni výbuch, uvarila som im kávu. Nesedím ani pri nich. Bavia sa o svojich zaľubách.

marca12
1. máj 2023

Viem sa uplne vzit do koze tvojho muza. Takuto chorobu mala moja mama. To bolo nenormalne,co ta robila pred kazdou navstevou,gruntovali sme dom,chystali,upratovali,vsetko muselo byt ako v muzeu a hlavne ta dusna atmosfera,ked chodila nahnevana po dome,to bolo najhorsie. Dlho som toto iste robila aj ja az som sa jedneho dna chvalabohu spamatala a uvedomila si,ze vzdy mame doma poriadok. Vzdy mam upratane a to,ze mame nieco vylozene na linke alebo deku,vankuse na gauci,2 dnovy prach na konfer.stoliku,to nie je bordel. Uz ma nevyvedie z miery neohlasena navsteva. Prave naopak vzdy sa pousmejem,ze preco som bola napr.vcera leniva utriet prach,nemusela by som byt teraz nesvoja. Proste treba zit v pritomnosti a nie robit dusno doma kvoli takymto banalitam. Kazdy normalny clovek pochopi bezny denny neporiadok a kto nie,taky nech si trhne a nenavstevuje ma neohlasene

autor
1. máj 2023

@viestta No ved to, ze on ma tak berie, ale fakt chcem len zakladny poriadok a aspon keksik/tycinku - to mi doma nemavame… Ty ked vies, ze k vam niekto pride, tak neumyjes kupelku/wc a das ciste uteraky a trochu povysavat? Ja len toto chcem spravit, ziadne jarne upratovanie… ako mu to mam vysvetlit… lebo vidim, ze aj tu ma vidite ako furiu, co ma nervy, ked je jedna spinka na zemi... Ako to muzovi vysvetlit, ze chcem k nam volat navstevy a ze nebudem sa pachtit, ale zakladny poriadok chcem... A ze ked mam na par sekund sikme oci, ze ma to prejde, ze predsa nik nema 100% casu z dna 100% usmiatu naladu...

eeffka
1. máj 2023

Nuz necudujem sa mu. Chlapom je u prdele tvoj cisty uterak , prisiel na kavu. Dobuducna kup 1keksy a cipsy a je po probleme

autor
1. máj 2023

No a bezne veru mam doma bordel, lebo syn ma vsade hracky, nie je ani kde sadnut, na vikendy chodime prec, tak ja fakt sa nejdem pretrhnut - okna som vyse roka neumyla! Lebo nemam kedy, lebo sme furt cez vikend mimo. A ked sme tu, tak vtedy upratujem a periem a varim. A fakt chcem mat len zaklad upratany a tu tycinku/keksik ( rada by somaj kolsc, ale odpustim si :D )
A dajte prosim rady, ako muza presvedcit, ze to dam tie navstevy, lebo zatial mi iba nakladate :D

ibrunova
1. máj 2023

Áno, si hysterka. Prepáč. Chlapovi kamarátovi je ukradnuté, či si povysávala, chce si dať kávu a pokecať, nie kontrolovať uteráky a záchod. Ja osobne Ak idem ku kamoške na kávu, ide mi na nervy, ak lieta ako šibnutá, odkladá a chystá neviem čo.

viestta
1. máj 2023

povysavat, pŕetriet kupelnu, WC za tu polhodinu dokazes. A kedze ste dvaja, tak zvladnete aj hracky odlozit. Ked u vas nevyzera, ze prave spadla bomba, nevidim dovod na nejake velke upratovanie. No a pohostenie? Pan domaci caka navstevu, pan domaci nech sa postara.

lindous
1. máj 2023

Obaja ste mali deň blbec asi a reagovali trochu prehnane... to že nikdy nikoho nezavolá podľa mňa z jeho strany len zveličenie a nemyslel to teraz smrteľne vážne... presvedčíš ho tak, že mu to ukážeš a teda naozaj necháš chystanie na neho a budeš sa s vyloženými nohami pozerať 😀 nech ti to povie dopredu, len aby si nachystala seba a prispôsobila tomu svoje plány 🙂

alex49
1. máj 2023

Neprišla kontrola z hygieny, iba kolega na kávu. Nemusíš mať nič vyleštené. Stačí normálny prevádzkový neporiadok. Aj moja mama všetko upratuje pred návštevou. Ale prežila by aj neohlásenú návštevu. Riad odložíš za chvílu, hračky nahádžeš na kopu za minútu, na pohostenie mohla byť objednaná pizza. Žiadny stres.

autor
1. máj 2023

@lindous ale myslel. Nikoho k nam nevolava vobec... A ja sa mu snazim dokazat, ze nie som hysterka, ze by to slo presne tak ako pise Viestta, ze rychlo upratat zaklad... A zbehnut rychlo kupit tycinky (nemame doma, lebo ked kupim, hned zjeme, tak nekupujem, aby sme sa drzali a jedli zdravsie a teda nik k nam nechodi, nemam komu kupovat). Ze preco on sj vy zo mna tu hysterku robite? Ked fakt chcem len ten zaklad? Ako msm jeho a aj vas presvedcit?

tenerifka
1. máj 2023

Aky je problem mat v spajzi stale nejake tycinky a pod? Pre strycka prihodu?

ibrunova
1. máj 2023

asi je tvoja reakcia prehnaná.. Preto muž tak reaguje.

viestta
1. máj 2023

Obavam sa, ze on z teba hysterku robit nemusi, ty to zvladas uplne brilantne samoobsluzne. On je len divak toho ako sa sama vytocis a ani sa mu necudujem, ze je z toho vedla

domkakvet
1. máj 2023

Podla mna mas super muza, stara sa o teba a nechce aby si bola unavena a nervozna, ja by som bola rada, za mna ma velke plus.

lindous
1. máj 2023

Nás naozaj nemusíš presviedčať o ničom... my ťa nepoznáme, možno v skutočnosti hysterčí on a považuje tvoje bežné upratovanie za extra námahu... neviem... ale hovorím, tiež by ma neohlásená návšteva nepotešila, takže rozumiem aj tebe, aj keď mám na to trošku iné dôovody... a ako presvedčiť jeho som písala už dvakrát a toho by som sa aj držala - povedz mu, nech si kľudne niekoho nabudúce zavolá a ty to celé necháš na ňom a potom naozaj nič nechystať a neupratovať 🙂

terezka1947
1. máj 2023

Ja ťa naopak chápem. Som radšej,keď o návštevách dopredu viem,som kľudnejsia. Nevravím,že nemáme nečakane návštevy...to áno.
Ale bohužiaľ,ako naschvál,keď príde nečakaná návšteva,vždy niečo robíme....
Čiže pokecať s manželom,trošku sa aj ty utlm v prežívaní,no zároveň mu vysvetlí,prečo je pre teba dôležité vedieť o návšteve dopredu.
Ja sama nerada niekam chodím bez toho,aby som nedala dopredu vedieť....nechcem byť na obtiaž,keď niečo robia,idú niekam,atď.

tahomi
1. máj 2023

Prepac, podla mna ti to muz nepovedal/nehovori opravnene. Ked pred beznou kavou robis taketo cirkusy, nevien si predstavit obed/veceru/oslavu.

liusa82
1. máj 2023

ja by som určite takéto mecheche za nikoho nerobila.A ani nič také extra nechystala že vypekať a neviem ako upratovať.Kávu,čaj by som spravila a ponúkla a tam padla.U nás sa vždy nájde niečo slané alebo sladké v špajzi napr lupienky alebo tyčinky nejaký keksík a to by som dala na stôl.A nie sa takto uháňať ako besná.Obdivujem ludí, čo majú radi stále niekoho na návšteve.Ja to zo srdca neznášam.A keby nemám chuť a príde k nám niekto bez ohlásenia na tajnáša tak by som aj neotvorila🙂

tenerifka
1. máj 2023

Sama a dobrovolne robis zo seba sluzku a handru. Komu pride navsteva? No tak nech sa postara hostitel

doriiis
1. máj 2023

Nemám problém,vyrobím problem? Čo autorka? Nikto kto k vám príde nesonduje poriadok a či máš navarené.Ale tvoj oduty face si všimnú hneď.
Si kapanek hystericka

autor
1. máj 2023

@lindous No ved presne to som spravila, vsetko nechala na neho, len som seba musela chystat, lebo total mastne vlasy, ze dnes nik nepride, dam si masku :D Nic som neupratovala, nechystala… len som mu vycitala, ze zo mna robi furiu a ze mi to nepovie, aj ked o tom vie dni dopredu… ze ako mu to dokazat a vysvetlit, ze nebudem robit jarne upratovanie…

sissy27
1. máj 2023

S tebou ani z voza ani na voz… ak ti to povie vopred, tak nervy a chystas co netreba (muz to tak vnima, takze zbytocne tvrdis nieco ine) a ked povie na poslednu chvilu tak zas zle. Ved nech pozve - ocividne s upratanim problem on nema, takze ty si mozes sadnut s nohami na stole a objednat nejake pizza stangle a kofolu z miestnej pizzerky.
A k tym mastnym vlasom a maske - stale lepsie ako zduty ksicht 😃 ja neohlasene navstevy kludne aj v pyzame privitam, oni vedia, ze su neohlaseni, tak necakaju “male cierne” 😂

kukuk29
1. máj 2023

Tak zajtra hned nakup tycinky,keksiky, chipsy, dezert...colu,pepsi...odloz do spazjky...a mas vystarane pre buducu neohlasenu navstevu a budes v klude 😉 uz ta neohlaseny kamarat neprekvapi..

autor
1. máj 2023

No veru tak spravim, ale bude to zbytocne, lebo k nam nik nepride!
Zeny ja nechcem radu, ako kupit tycinky a kolu! Ja to viem a chcem o tom presvedcit aj muza a teraz tu presviedcam vas, ze to zvladnem aj takto - zakladny poriadok a narychlo do obchodu po tycinky…
Moja otazka je - ako muza presvedcit, ze som s tym ok? Ze mi to staci? Ze nebudem upratovat pol dna a piect? Rada peciem, rada by som prichystala, ale nebudem. Ako mam muza a aj vas presvedcit, ze som s tym naozaj ok? Ze nie som hysterka?
Prisla som si poradu, a dostala som nalozene, ze teda ozaj som hysterka a chudak muz… a za co? Za to ze chcem len zakladny poriadok a tycinky?

Strana
z5