icon

Neohlásené návštevy

1. máj 2023

Ahojte, chcela by som poprosit o rady, ako presvedcit manzela, aby sa choval rozumne a zavolal k nam navstevy (jeho kamarati, rodina) a mne o tom normalne povedal. Dostal si totiz do hlavy, ze ja som pred kazdou navtevou nervozna, lebo musim upratovat a chystat nieco na pohostenie a on chce mat klud a pokoj a preto k nam nikoho nevola, resp. ked zavola, tak mi o tom povie pol hodinu dopredu.
Vcera sme sa pohadali, lebo o 14 mi povedal, ze 14.30 pride kamos na kavu. Dohodli sa uz cez tyzden! Najskor som zobrala normalne, ale potom ma to nahnevalo, ze ma tak berie, ze preco mi to nepovedal, ked o tom vedel, ze nabuduce sa uz nastvem a asi odidem prec (to som ho chcela postrasit), ze sa nech sa chova rozumne a normalne so mnou komunikuje, ze ja nie som ziadna furia, co tu bude robit sceny, ze nemam dokonale upratane a nachystane… A on sa na mna urazil a hucal po mne, ze vedel som ze zas budes vyvadzat, uz nikdy nikoho nezavolam, nikdy!… zase to dopadlo ako vzdy! namiesto vdaky, ze som vsetko nachystal, iba vycitky! …
Byt upratoval vcera od rana z vacsej casti on, ja som v sobotu dostala menstruaciu a byva mi dost zle (endometrioza), tak som bola rada, ze som navarila, upratala kuchynu a zahrala sa zo synom (4roky). Aj mi bolo divne, ze upratuje, lebo 90% casu upratujem ja… nabuduce (ak nejake bude) budem vediet, co chysta… No a keby viem aspon hodinu dopredu, aspon do obchodu zbenhem kupit tycinky a dzus a tak… nemali sme doma nic, som mu dala aspon gulas z obedu a nakrajala jablko 🙂
Proste ked k nam niekto pride, aspon zakladne veci chcem mat upratane (kupelna,wc, dlazky) a rada sj nieco upeciem, nachystan. Fakt rada. Ale muz to berie, ze zas cely den lietas a chystas kvoli navsteve a vecer budes nervozna, lebo budes unavena… je extra vztahovacny, uz z mojich oci rozozna ked som nervozna - vraj zas mas sikme oci, ja som vedel ze budes nervozna! A to ani nic nemusim povedat…
Och asi je to skor taky moj vylev, asi som sa len potrebovala vystazovat a anonymne ponadavat na muza 🙂

Strana
z5
mamusa123456789
4. máj 2023

Presne pre takéto situácie mam doma v mojej skrini za oblečením skrytý balík cipsov, nejaké keksy a vodu(aby mi to moji srotovnici nepojedli), keď príde nrohlasrna navsteva... Manžel mi síce vždy povie, keď sa niekto ohlási, ale moji starý rodicia majú radi prepadovky, ze bud prídu a zazvoní a dúfajú, ze budeme doma alebo mi max 5 minút pred dorazenim k nám volajú, ze sú na ceste... To zbožňujem hlavne keď pri 3 deťoch nájdeš hračky pomaly aj v kuchynskej linke, ale aspoň mam vždy co dat na stôl 😀 poprípade ešte pokrajam nejaké ovocie niekoľko starky je silný cukrovkar

nika_16
5. máj 2023

Mne muž robí podobné veci. Úplne ťa chápem.Minule mi bolo zle, nevládala som variť ani upratovať a on mi zavolá, že zajtra príde známy na obed. Tak som odišla cez obed preč a bolo, nech sa postará. Postaral sa, normálne aj upratal. Ale viem, že nabudúce to bude o tom istom. Myslím, že to sú typy mužov. A nie, určite nie si hysterka 🙂 Ale, žiaľ, poradiť ti neviem ...

majka4555
6. máj 2023

Ja sa opytam inak...co ty nato ked prides na navstevu k niekomu? Kamaratka, kolegyna, niekto ku komu nechodis pravidelne? Pozeras co je na stole, ako maju upratane ?

nikolka1986
6. máj 2023

@majka4555 Tak určite by nemal byť viditeľný prah, zle umytý riad - poháre na kávu napríklad, čisté WC a kúpeľná ( aspoň umývadlo kde nenájdem zvyšky zubnej pasty ) a pod.

Strana
z5