Neplnoletá mladšia sestra je tehotná. Mám prebrať zodpovednosť?
Zdravím, niektorí z vás si možno pamätajú moju predošlú diskusiu a ja sa na vás s radou obraciam znova, aby som to tak rýchlo zhrnula sestra je v 13 týždni. Je neplnoletá a neplnoletá bude aj v dobe pôrodu a dosť dlhý čas po ňom a práve o to ide...
Požiadala ma aby som za dieťa vzala zodpovednosť ja, lenže ja vôbec neviem ako to prebieha, aké by boli moje povinnosti a podobne... dosť sa toho bojím, ale sestre by som rada pomohla.
Na úrade som sa pýtať už raz bola, zabralo mi to šialene veľa času (ktorý už nemám) a nič som sa v podstate nedozvedela, sociálna pracovnička ma posielala od dverí k dverám až som to vzdala.
Bola by som rada za všetky skúsenosti, ja sa len naozaj obávam, lebo sestra je veľmi nezodpovedná a ja nie som v situácií aby som dieťa vedela zabezpečiť, takže neviem či do toho vôbec ísť a mama o tom nechce ani počuť, nemám sa s kým poradiť a hoci je času do narodenia ešte dosť, chcem to mať premyslené... vďaka
Ahojte, no sestre sme našli prácu (v cukrárni, takže nič náročné), lenže vydržala tam asi tri dni a potom neprišla vôbec. Pokiaľ viem, stále žije u mamy a keďže mi neustále vyvolávala a chcela peniaze musela som si zmeniť aj číslo...
Ja som už konečne dala v jednej práci/brigáde výpoveď a vôbec neviem čo a nimi teraz je, mamina vyhrabala ale ešte nejaké veci po bábátku od nejakej bývalej kolegyne alebo čo, tak ich možno pôjdeme slušne pozrieť, ale najskôr až za pár týždňov...
@dolores123 no aspoň vidíš ako by to dopadlo, keby si ju ďalej živila. Príživník a voš v jednom. Radšej neskôr ako nikdy sa jej zbaviť. Len sa nedaj zlomiť, držim palce
@dolores123 radsej by som ani nesla na navstevu, naco? Aby si mohla pytat peniaze osobne?
@dolores123 tak to je teda sila, ze ti vyvolavala a chcela peniaze...hlavne, ze tie peniaze mohla mat z brigady, na ktoru sa vysrala...dobre si ty veru urobila, ze si ju poslala prec a ze si si zmenila cislo...neviem ale, ci je dobry napad, ist za nimi, aj ked az o par tyzdnov...vzhladom k tomu aky si "dobrodinec"(a to ber v dobrom), aby vam obe nezahrali tak na notu, ze urobia zo seba najvacsie chudatka (hlavne segra, kedze je tehotna, isto by si nieco nasla)...a nakoniec im nejake peniaze das/date...to by bolo to najhorsie, co by si mohla urobit. Nenechaj sa opat stiahnut do jej "problemu", ktory nema zaujem sama riesit a hlavne zlepsit. Drzim ti palce 🍀
Ešte som sem chcela napísať, že tá návšteva, no mamina sa o ňu dosť bojí, aj keď to priznáva len ťažko. Preto ju chce ísť skontrolovať, ale ona nie je ako ja a nič by jej nedala. Ale predsa len ju vychovala a ľúbi ju ako vlastnú, takže jej je ťažko, keď sa o ňu musí báť...
@dolores123 nech sa bojí z diaľky...
áno vychovala, bojí sa o ňu a bla bla bla. a čo robia teraz tie dve ? no opäť citovo vydierajú, a pri osobnej návšteve by to bolo len a len horšie. mama by sa len viac trápila lebo by zahrali také divadlo ako naši opálení spoluobčania. ešte by ste ani neboli 10m od ubytovne už by bolo po divadle. hrajú ak majú divákov, bohužiaľ...
@dolores123 Báť sa o ňu môže a je to prirodzené, keď ju roky vychovávala. Ale aj keby ste našli u nej niečo čím sama seba ohrozuje (okrem tej neskutočnej finančnej negramotnosti a lenivosti) tak s tým neurobíte nič nové - ledaže by ste si mladú nasťahovali domov ale ju finančne podporovali...a toto tu už bolo a nič dobré to nikomu neprinieslo. V tomto prípade by bolo lepšie keby ste sa na nejaký čas úplne odstrihli - aj ty aj mama. Urobili ste maximum, dotiahli ste to dosť ďaleko tak teraz predsa neskĺznete zase naspäť? Mladá nech si nabije ústa, iné jej nepomôže - dokiaľ bude hľadat pomoc inde dovtedy nepochopí, že sama si musí pomôcť.
Ahojte! Tak som sem náhodne zablúdila a keďže mám nejaké novinky tak vám idem napísať...
Otec sestrinho dieťaťa sa so mnou dal do kontaktu a písal mi, vraj spolu boli u lekára, sestra je už v 19nástom týždni, len že nastali nejaké komplikácie. Nevedel mi povedať nič viac a možno ani nechcel. Vraj ju posielajú na amniocentézu, mama jej chcela vybaviť nejakého dobrého lekára, ale nejako sme sa s ňou nevedeli skontaktovať.
Pohlavie ešte nevedia, tak či tak po tomto sme chceli ísť na návštevu, trochu ju podporiť, ale bohužiaľ sme sa nikam nedostali, mama trochu tŕpne, lebo pred rokmi potratila v nejakom 15stom týždni, lebo bábätku niečo bolo, tak sa o ňu teraz bojí ešte viacej, ale no ja sa snažím veeiť, že to bude v pohode a nič sa nedeje...
@dolores123 nechcem byť zlá, ale možno by sa tým zachránil život dieťaťa, keby odišlo takto skoro, ale samozrejme želám veľa zdravia, ono za nic nemôže... , a sestra žije s jej matkou, ci co s nou je?
Pokiaľ viem tak áno, stále by mala žiť u mamy, ale ako som už písala nám neodpovedá na telefón, správy ani nič iné. Skontaktoval ma len chalanisko, tam kde bývajú nám ani dvere neotvorili takže vlastne neviem...
Okrem toho aj s ním bola ťažká komunikácia, je taký svojský a moc sa nerozumie do vecí čo som chcela vedieť a veľa ani nechcel povedať, asi mal zakázané alebo čo, aj toto sme sa dozvedeli tak náhodne lebo mama doma našla ešte kopec jej vecí a chcela jej ich dať, dvale vrecia oblečenia to boli, len ako vravím ťažko tam no.
Samozrejme moja mama sa potom naĺakala, len čo iné je v jej moci ako sedieť a čakať hejže, už sa s tým zmierila.
@dolores123 no tak o to lepsie, budte rady ze si vystacia bez toho aby vas vyuzivali a zneuzivali..asi im je takto zatial dobre..
@dolores123 uz som to raz pisala..chudak to dieta..narodit sa do takeho prostredia, nic dobre ho necaka 😭

@dolores123 ahoj. nejake novinky?