(Ne)pomoc od rodiny pred pôrodom
Ženy, musím to dostať zo seba von, lebo má už asi rozpuči.. Mám 2 týždne do porodu, manžel išiel na materskú, aby mi pomahal a prišli aj moji rodičia k nám, ak by som musela do pôrodnice, tak aby sme mali s kým nechať 2 ročnú (najmä teda ak by to na mna prišlo v noci)… Všetci sa hrdili, ako idu pomáhať, no mna už ide poraziť.. Muž je “stále nevyspatý” lebo po 2 rokoch prišiel na to, aké je to spat s dieťaťom v izbe, že ono sa aj budí, aj sa chce pritúliť aj všetko. Moja mama asi zabudla, že dieťa sa nedá odložiť a vymeniť za tablet.. A tak namiesto toho, aby som mala čas na seba, dokončiť čo mi treba (aj pracovne veci, keďže po pôrode som realista že urobim prd makový), tak neviem kde mi hlava stojí a asi mám toho aj viac ako keby som sama s malou… Každý prd musím riešiť v tejto rodine: čo jej obliest? čo jej dať jesť? čo s ňou robiť, čo sa bude obedovať, pracka je asi vynález čo pocuva len mna..dokonca muž má včera zdubal, že som mu nepovedala “ďakujem, že MNE vybral veci zo susicky”! alebo . včera môj drahý čakal s nahým dieťaťom asi 10 minút, kým som vyšla hore do spálne, lebo on nevie akým krémom ju má natrieť 🤦🏻♀️, podotýkam, že je tam 1 otvorený a každý večer ju ním natieram, za prítomnosti muža. To nie je o tom, že by nevedel, len proste lenivosť? Babka sa hrdi tým, ako sa postara kým budem v pôrodnici ale hlavne rano: chod za mamkou, nech Tá oblečie, chod za mamkou, nech Ti zuby vyčistí, náhodou ak ostanem hore (napr na wc) oni idu dole, už na mna kričí, že mám prísť okamžite dole, lebo 2,5 ročná si zobrala cukríky 🤦🏻♀️ to vôbec nebolo o tom, že by bol problém s dieťaťom, ale babka nemala rannú kávičku a cigaretku… Kedykoľvek mala odijde z izby už ťahá tablet, lebo jej zdochnu imaginarne sliepky na farme 🤦🏻♀️ Kým presvedčím niekoho, aby ju zobral von, trvá to hodinu a za 20 minút sú dnu, lebo vraj mala chce.. toto dieťa by von aj spalo.. muž nonstop telefón v ruke, baba tablet, dedo zatvorený v izbe na tablete.. A ešte som včera dostala zduba, že som nervózna a že mám “vypustiť paru”.. Tak mám 3 dospelych ľudí v dome na “pomoc” a ja nemám čas ani kedy si zbaliť veci pomaly.. Malú len každý odháňa, že chod za otcom, ten chod za babkou, ta chod za mamou alebo či sa nechce hrať ideálne s Albi knihou, nech dá pokoj.. A ak im niečo poviem, tak sa ešte urazia, že “už nech konečne pôrodim”.. Nervózna som ako pes, namiesto toho, aby som sa sustredila na blížiaci pôrod, mám len paniku, čo doma nájdem za tých pár dni, čo budem preč .. och..
@colsami ale ja som mu včera vravela, že potrebujem od neho väčšiu oporu atd., večer som už mala citový výlev zo všetkého :/ A hej, hej a rano zase sa tvári, že je hluchý, slepý.. dnes už má fakt nasral, lebo som uspavala malú poobede a zaspala som s ňou, čo samozrejme musel prísť spat aj muž, lebo keď spím ja, tak on môže tiež.. ale sak nevadí.. len problém zase tam, že keď sa mala zobudila (jasne, že zobudila aj mna a bola som ešte KO), no hneď som vstavala s ňou a môj drahý mi zadre, že on je KO a bolia ho nohy, že on chce ešte spat… Tak už som zhukla na neho, že v dome sú dvaja 60+ so zdravotnými problémami, ja na konci tehotenstva a nikoho ineho nepocujem sa sťažovať, že je unavený a niečo ho boli len môjho muža! Och ako by som im dopriala tehotenstvo a rodenie, nech si vyskúšajú čo je to diskomfort, keď tá už boli všetko, dieťa kope, v noci nespis, tvrdne brucho a niekto sa sťažuje, že “veľa chodil”… lebo ja som cez celu materskú lietala alebo neviem… proste nechápem, či mu nedochádza alebo čo? Tak sa na mna ešte urazil 😀 ale potom som povedala, že má boli brucho (čo aj reálne má bolelo, lebo už mi tvrdne často), zobrala som knihu a išla do postele a staraj sa 😀
@domka222 lebo mame nemocnicu 1,5 hodiny od domu a musí má tam zaviesť a ešte chcel byt aj pri pôrode (no uvidíme ako to pôjde). Tak z toho dôvodu bola dohoda, že prídu rodičia aby ak má to chytí v noci a pod nemuseli sme malú so sebou vlacit a muž by nemohol ostat so mnou v nemocnici
@liliblacky mne to príde tak, že s vašou dcérou sa tvoji rodičia ešte ani nevideli a tvoj muž si myslí, že jeho jediná úloha je ťa držať počas pôrodu za ruku. Ste úplne mimo. A keď si neviete toto poriešiť, tak vo vážnejších situáciách si to nebudete vedieť tiež zmenežovať.
Takto je to najhorsie. Naši tiez chceli tak prist pred porodom, bo bývaju daleko, ale som to stopla. Stačí po porode a to boli 3 týzdne u nas. Aby sa in to vyplatilo. Cesta a tak. A nechala by som tatka starat sa. Takto ked ich tam je tolko sa len spoliehaju jeden má druhého, manžel to berie ako dovolenku v domácnosti, do toho už aj hormony pracuju určite, takze ak máš pocit, že ti bude lepsie bez rodicov, tak ich pošli prec, nech pridu na dlhsie až po porode, až sa ty budeš cítit na to. A je na tebe, či to bude hned, alebo po mesiaci. A kam dáš malu? Nemáš kamarádky, suseda...popr.opatrovatelka, rodina zblízka, ak teda máte. A chceš toho manžela velmi u porodu?
@sfet nemám inak ako to riešiť, ak by som mala koho poprosiť len už v prípade porodu, tak by som nikoho k nám nechcela, ale nemám.. ja som na malú sama v podstate od porodu, sem tam sa mi podarilo zohnat nejaké opatrovanie ale bolo to o ničom, posledná pani to s malou nezvládala (mala je dosť zive dieťa, potrebuje vyberať, nebude sedieť pol hodinu pri kockách) a už začala na malú kričať a pod a mala mi potom s ňou nechcela už byt. Kamošky čo sme boli partia, všetko slobodne, rozlezene po svete a čo by som jednu mala takú mamičku, odsťahovala sa za mužom na vychod (koľko krát sme si povedali, ako by nám bodlo bývať pri sebe, deti strážiť, ona má dvojičky, tiež má čo robiť).. A ja som napríklad našich nechcela ani po pôrode (ani pri prvom), len akurát muž dostal covid, takze museli prísť, lebo sama s novorodencom som si ani nakúpiť nevedela ísť (to boli ešte časy, keď cez covid sa dodržiavala karanténa atd). No len mama mi s malou nepomohla, lebo ona sa “bala chytit novorodenca”, ale zase nemôžem povedať, robili mi support v podobe nakupov, varenia atd, že o toto som mala menej a neumrela hladom ani ja, ani muž 2 týždne zavretý v izbe 😀
@liliblacky ahoj. co keby si im kazdemuzadelila jasne ulohy a instrukcie aposli im to cez messenger, cize im to urcite neujde. su tu aby pomahali, tak budu. Ako urobia/ vyriesia co bude treba je ich vec, nech si poradia ako chcu. Podstatne je aby dcera prezila a co to zjedla a ty aby si jedla 🙂 Pevne verim, ze sa nejak skonsoliduju a dopraju ti oddych pred porodom. Ozaj a vypni wifi
Vôbec žiadna pomoc sa ti od nich nedostáva. Porieš si to inak. Radšej by som muža pri pôrode ani nechcela. Nech sa radšej stará o dcéru
Už len keď ste išli na tú poradňu mali ste dcéru nechať s nimi doma. Veď prišli kvôli nej nech si zvyká. Tak kľudne celý deň si mohla zvykať s nimi. Mali by tréning. Keď ste ju ťahali so sebou veď to už kľudne ju môžete vziať aj na pôrod. Počká s mužom ukážu im bábätko a môžu ísť domov. A ty sa kvôli tomu dva týždne nervujes z plného domu ľudí
A teda muž je na materskej. Na čo mu ešte oni majú doma pomáhať keď budeš v nemocnici. Skôr by som to videla ako negatívum. On sa bude spoliehať na nich a budú si malu odpinkavat ako to píšeš aj teraz jeden ju posiela k druhému. Keby bol s ňou sám určite by si musel poradiť a možno by mu to prospelo aby videl tu starostlivosť. A do budúcna deleguj na neho viac povinnosti a zodpovednosti. Aby nevedel kde a koľko platíte vôbec hypo??...
@liliblacky Nechápem načo ti prišli rodičia tak skoro, vieš o tom, že môžeš prenášať aj 10 dní? Ale dobre, beriem, že pôrod môže prísť už kedykoľvek, ale to mohol prísť aj povedzme v 30tt, čo by si vtedy robila? Ale ešte viac nechápem načo ti "pomáhajú" traja dospelý ľudia, teda prečo už aj tvoj muž išiel na materskú? Nedávalo by to väčší zmysel keby si mala teraz doma len rodičov a muža na materskej až po pôrode?
@softiesofie ved jasne strava sa počíta ale tak nevieme ci mamka nechodí na nákup. Ale celkovo je toto zbytočne celé.Ale asi sa už nedá cuvnut.Podla.mna sa jej manžel hravo mal vedieť postarať o 2,5r dieta.Ano chápem,že môže mať napr.obdobie vzdoru ale to sa dá zvládnuť keď rodič nepovolí a je vytrvalý..a to ze nevie kde ma oblecenie v skrini by som neriešila obliekol si obliekol a ako si obliekol si obliekol bože môj..niektorí muži nevedia proste co a ako ale oblečie.. aj keď kade jako...ale oblečie sak to dieťa nejde na promenádu..
@liliblacky ten tvoj muz je riadny lenivec!!!Z coho je taky unaveny?pises, ze byvate v dome...on ho nestaval?....s tymto lenochom mat druhe dieta...??!
🙉4 dospeli na jedno male dieta ??????? a navyse zvazovat moznost mat pri porode neschopneho muza??????
4 dospelí neschopní postarať sa o jedno! 2 ročné dieťa. Komédia, vlastne nie, tragédia. Neviem si predstaviť do toho priviesť ešte novorodenca. Budú si musieť zavolať nejakú profesionálnu opatrovateľku, lebo to nedajú 🤦♀️
tam bude najväčší problém chlap v tejto domácnosti, je zvyknutý, že všetko potiahneš, teraz ešte si realne rozbita, bábätko pribudne, neskôr pôjdeš do roboty a on bude čakať,že to všetko zvládneš ako doteraz...to mi ver, on nepoľaví, lebo doteraz si všetko robila, prečo potom už nie?
čím skôr mu to vysvetlíš a začne pomáhať, tým lepšie pre teba
tam je nejaká forma pohodlnosti z ich strany..kmitáš ty sama furt, že?
Nechápem na čo si všetko robila aj robíš za muža..potom jasné že nič nevie..

@oblecenie99 kdeeeeeee, už len ten čas, kým bude muž so mnou v nemocnici bude na nich dosť s malou… oni nie sú moc “behavi stari rodičia”, to je skôr tak, že sedia na gauci a komanduju malú 😀 dôkazu sa o malú postarať tak 2-3 hodiny (ak sú sami myslím).. mala by pri nich ani nezaspala ani nič.. a to má mrzí, že si to ani nejdú skúsiť, že pod, dnes Tá babka uspi alebo aspoň aby videli ten rituál, že aké rozpravky chce citát, atd atd…