Neporiadok v kuchyni
Zdravím, zaujimalo by ma keď pečiete napríklad teraz vianočné koláče, alebo celkovo napríklad valkate nejaké cesto, spravíte pri tom neporiadok v kuchyni alebo dokážete tak piecť že nemáte neporiadok ? Ja som teraz piekla nieco a valkala cesto no a nie som taká opatrná, a múka bola aj po linke a nieco skončilo aj na zemi pri valkani. Priateľ prišiel do kuchyni a začal mi rozprávať aká nie som normálna ze ako to vyzerá, že prečo nie je ta múka aspoň na jednom mieste ale je všade po linke. Samozrejme ma to nasralao, lebo veď by som si to normálne upratala a bolo by po probléme… som občas nešikovnejšia to uznavam, ale tiež mi nepríde normálne chytať tu nervy kvôli nejakej rozsypanej múke. Som mu povedala že piecť na Vianoce tu nebudem, ze pôjdem k mame a on len že no to teda nebudeš. Tak ja teda neviem, či som precitlivena alebo čo.
U nas ked je bordel a ja idem obriadit dieta, este povie sam od seba, aby som to nechala, ze on uprace. Nie aby po mne hučal kvôli múke. Ale hej, je lenivý chodiť von. 😀
Takto. To ze s tym ma problem, ma inu predstavu ok. Ale to ako ti to povedal totalne bez respektu, nekonstruktivne uz podla mna vobec nie je ok. Cize tvoj problem nie je ze nevies piect bez bordelu ale to ze mas partnera, ktory nevie komunikovat a riesit veci..
A este sa uspokojuj s tym ze ini podvadzaju, piju a su lenivi... Takto si muza ktory si ta bude vazit nenajdes.. Ani moj nie je dokonaly ale vzdy riesime veci s uctou!
Pri pečeni aj varení mam bordel v celej kuchyni, ale keď dovarim samozrejme poupratujem a muž mi ochotne pomôže. Takze existuju aj takí, ktorých zbytočne nenervuje bordel v kuchyni. Vyčítať takéto veci mi príde úplne zbytocne, nezmyselne, neviem si predstaviť ako by ten tvoj reagoval alebo reaguje pri ozajstných problémoch.
Podľa mňa tu nejde o to, že jeden je taký a druhý onaký. Každý si z domu nesieme to svoje. Ale teraz, na začiatku vzťahu, keď sa nastavujú hranice sa treba proste ohradiť. Jasne sa voči tomu vymedziť. Rozumný pochopí a prehodnotí správanie. S takým sa dá žiť, ak je ochotný budovať vzťah. Ak je naďalej hrubý a myslí si, že je stred vesmíru, tak treba prehodnotiť, či za to stojí. To isté aj žena. Jedna je schopná budovať vzťah, druhá sa len hašterí. Jeden incident nič neznamená. Dôležité je, čo nasleduje potom a ako sa k tomu postaví.
@andrea_82 nabudúce s kľudnym svedomím po ňom nahučim keď bude šomrať 😁 lebo na každom chlapovi ktorého poznám by mi niečo vo vzťahu vadilo, a to by som sa mohla rozchádzať donekonečna, to mi ako riešenie nepríde, pokial teda nejde o naozaj dôležitú vec, inak je ako chlap ok, len je ušomrany 🤷🏻♀️
Keby si videla moju kuchynu nielen pri peceni,ale aj pri vareni....a keby mi do toho frflal miz,tak ti garantujem,ze ta muka by nebola len na linke,ale aj na nom. Nevsimaj si ho,nech sa stara do svojich veci. Pokial to po tebe nemusi upratovat,nema ho to co zaujimat.
Typkovi poriadnu valcekom po hlave 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ to je jeho byt? Ze je taky haklivy? Akoze aby som pocas pecenia este upratovala? To naco trojitu stvoritu robotu robit?? Dopeciem, upracem!
Ja si rada kuchynu upratujem priebezne pocas varenia ci pecenia. Potom na konci umyjem tak 2 -3 veci, utrem pracovnu dosku a je.
Muz ked vari tak je jedlo, muka atd hadam vsade. A na konci mu zostane kopa riadu a bordel od stropu po podlahu😅vacsinou si to po sebe aj uprace takze to neriesim, preco aj.
Neviem co tvoj priatel riesi ak to po tebe nemusi pratat. Kazdy ma svoj system, ked bude piect on nech ma muku kde chce. Mna by nastval keby sa ku mne takto choval, nepride mi to take ako od milujuceho partnera. Ja neznasam ked ma niekto komanduje este za taju hovadinu tu by mi blikala riadna kontrolka. Miesto mudrovania by som cakala ze ma opre o linku a nie ze bude riesit muku na zemi..
A čo bude robiť pri deťoch??? 😳 U nás je cez deň na podlahe všetko a aj stene sa ujde občas. A to nehovorím o tom, že zrovna, keď robím s múkou,alebo sa ponáhľam, tak... "Kakať!", "soplík!". Občas mi prejdi zablatenými topánkami až do kuchyne.
Ja som minule robila so synom halušky samozrejme chcel miešať a tak miešal že som mala múku vo vlasoch a vybuchnuta celá kuchyňa 🤣. Smiala som sa aj keď nemam to rada ale co uz bolo neskoro🤭
Mne mama vravela var tak aby si nemala celú kuchyňu špinavú akosi mi to prirastlo a keď dovarim zároveň mam aj všetko upratané... Môj je tiež poriadku milovaný taktiež ako váš po mame a tak svojsky uprace na poličke neutrie prach ale pouklada sprchace aj podla veľkosti 😭 a aj moje veci napr som svoje oblečenie (ktoreho ja ozaj nemám veľa!) nasla v krabiciach v pivnici (je to špinavá pivnica nie su tam upravené podlahy a všade je z toho prach) a keď som sa pýtala kde mozem mať kabát, sveter atď tak sa neozval našla som to náhodou chcelo sa mi plakať. Tak keď potom budete mať doma 2 deti a plakať v pivnici s pocitom že raz tam odloží aj vás uz bude neskoro na hladanie niekoho nového a budete sa musieť naučiť odpúšťať. Incident s múkou si myslím že je iba začiatok a je takych fajnovosti viacero :( a určite je na svete chlap ktorý by sa pri pečení k vám pridal aby ste si to rychlo "odkrútili" a potom spolu pozelreli dobrý film... ❤️ Držím palce
Poznám dve ženy, ktoré sú chorobne poriadkumilovne. Jedna z nich si to aj priznáva, že to má diagnózu. Upratovaniu podriaďujú všetko ostatné. Veľakrát mi napadlo, že aký život majú ich deti keď sa pomaly ani pohnúť nemôžu aby náhodou niekde neurobili neporiadok. Tvoj priateľ asi tiež vyrastal s takou mamou a je tým zasiahnutý. Keď prídu deti bude to horšie. Naozaj chces od rána do noci upratovať, aby bol on spokojný?
U nás býva bordel tiež, ci pri varení, pečení, vždy sa nejaký neporiadok spraví a múka rozsype. Môj muž mi stále hovorí ze som gramblavá 😂 kým sme ešte bývali na byte a ja som do piekla, tak mi ešte aj poupratoval a riady umyl 😀 teraz už máme mycku 😂
Poviem Ti uprimne, ja mam takeho otca, sedi v kuchyni a komentuje, tam Ti kvaplo, tam mas omrvinku a co kydas. Ked poviem, ze vsak si to utriem, tak som drza a mam robit tak, aby som nemusela utierat. Mamu s tymto vytaca cely zivot. Vecne sa zvadia na tom, lebo jej riadne kyda..😅
Moj muz je rovnaky ako ja, no rozsype sa, kvapne mi, utrieme a nikto to neriesi. Ja si to teraz uzivam, ze mozem. Je to moja kuchyna, moj bordel. Akoze nerobim to naschval, ale ked sa stane, tak sa stane a nerobim z toho dramu.
Ak chces byt takto buzerovana a zdeptavana cely zivot a jeho mamicka je dokonala, tak prosim. Ale z tohto nevyjdes psychicky zdrava, to mi ver. Ja mam stale v sebe taky spinac, ze mam pocit, ze ma stale niekto kontroluje, neznasam, ked sa na mna pri robote niekto pozera, hodnoti. Nie je to dobre a duplom to nebude dobre, ked budete mat deti.
Ja narobím bordel aj pri varení v bežný deň 😂 minule som urobila riadny neporiadok a nestihla som upratať lebo som musela ísť uspať syna...keď som sa po dobrej pol hodine vrátila, kuchyňa uprataná ... Môj mužík namiesto prestávky na obed vyluxoval kuchyňu aby som si mohla v kľude vypiť kávu 😊❤️ Hneď si ho aj idem vyobjímať 😍 ...keď tu čítam akých blbcov máte doma, mám dosť....pri tomto by mi minimálne blikala výstražná kontrolka 🤔
Ja mám tiež bordel. Popratám a hotovo. Keď pečiem s deťmi ani nehovorím kde to všade je 😀 a ešte musím vlastným telom brániť misku aby mi cesto muž nezjedol ešte za surova 😀
Hm, tak to keby videl ako vyzeralo pečenie medovníkov s mojou 3r dcérkou, tak by rovno dostal porážku 😅
vadíte sa pre hlúposti... manželovi kúp zopár zákuskov a máš po probléme - kuchyňa bude čistá, bez múky a ty nebudeš unavená....😉
Ježiš, pri mojom pečení je múka nielen v kuchyni, ale aj vo zvyšku bytu, lebo veď chvíľami počuť z izby výkriky ako "mamkáá, pomóóc!“, potom zas zazvoní poštár, potom sa spustí lejak, že bežím pozatvárať okná.. Ale v živote ma nenapadlo uvažovať, že to je znak mojej nešikovnosti. A muž maximálne okomentuje, či som si nemohla čisté tričko vziať až po dopečení, nie tesne pred tým. Občas mi pomôže s uprataním, občas uprace úplne sám. Komentáre, že som nenormálna by som netolerovala - toto sa nehovorí partnerovi, ku ktorému máš úctu.
Ja sa snažím nerobiť bordel (okrem špinavého riadu), ak sa mi podarí niečo vysypať/rozliať, upracem tak rýchlo ako to je možné počas procesu varenia/pečenia. Nechcem ešte po varení upratovať hodinu kuchyňu ešte. A rovnako by sa mi nepáčilo keby partner varí a pol dňa je kuchyňa zasvinená, lebo počas varenia všetko zašpiní, potom je, ide na wc a tak a kým to uprace je pol dňa v keli.
@marsmykkok Ja chápem, že niekto má radšej čisté varenie, ale s tým časom mi to nesedí. Ak sa ti dvakrát vyleje nejaká tá kvapka, raz sa ti trocha múky dostane mimo dosky, raz okoreníš nielen mäso, ale aj trochu linky, tak umývaš linku počas varenia 4x. Keď to tam necháš do konca, umyješ tú linku 1x. Tak mi to s tou úsporou času nevychádza.
No povedal ti to trochu hrubo, názor sa dá vyjadriť aj krajšie. Ja nepeciem, ale ak varím a hrnce s jedlom sú už postavené na sporáku tak počas toho upratujem, dávam veci do myčky a zotieram linku. Na samotný záver potom umyjem sporák.
Nemam rada ak si dvaja vo vzťahu vyčítajú kto čo urobil zle, čiže v tomto prípade by som reagovala, že ak si si nevšimol tak pečiem a ak sa ti nepáči, môžeš to upratať. Možno to je trochu útočné, ale sa tvári akoby si múku nechala rozsypanu aj po dopečení.
Neporiadok neznášam, takže buď priebežne umývam a utieram, alebo podľa nálady kašlem na to a poupratujem potom :D
To je vúl.. jasne ze je muka ,,vsade"
Ved mohol ti popmoct alebo mal rovno napiect on, ak by teda pri peceni vobec nic nezaspinil. Podla mna to je taka handa kvoli nicomu. Bordel sa predsa spravi, no sa aj uprace
Poprosila by som ho s usmevom na tvari, nech mi ukaze ako sa to robi bez neporiadku 😁 a pri kazdej prilezitosti, ked by nieco doma robil, by som chodila a sekirovala ho aky pri tom robi neporiadok 😂 dalsi rok by som isto nepiekla, na tajnasa kupila kolace, schovala a asi by bol prekvapeny, ze nepecies a zas by hundral, ze preco nepecies atd....iba by som sa usmievala popod fuze
Jaaj tá vykadlala by som sa na vianočne koláče a keď do teba kôli takej prkotine zarypuje tak bude aj v iných veciach taká povaha
@annm81 Tak na čisto umyjem linku až na koniec. Ale napríklad ked niečo kydne na sporáku, navlhčenou kuchynskou utierkou to striem okamžite za 2 sekundy, ak tam varím a nechám to zaschnúť môžem to potom drhnúť cifom 5 minút. Rovnako muka na linke, zoberiem obrúsok, špinavú použitú misku tam to zhrniem a smer kôš, otázka 10 sekúnd, ak to nechám na linke ked budem posúvať veci kydne mi to aj na zem a celú linku a potom to ešte rozšliapem a urobím riadny bordel.
Urobím cesto umývam hneď. Robím krém hneď si umyjem. Nie si precitlivela....😉😁 Hlavu hore. Múku nemusíš mať nikde stačí aj si hotové vianočné často vyválkaš medzi dvoma papiermi na pečenie. Cesto bude jemnejšie a ty nebudeš mať bordel a čo je super môžeš papiere použiť počas celého procesu teda na viac dávok.😊

Keby mne toto muz povedal, tak vypnem ruru a je dopecene. Urcite by som nesla piect k mame, aby on mal poriadok. Ved po skonceni prace si upracem.
Nechapem ale preco si napisala prispevok, ked sa ho nakoniec zastavas. Ak je toto podla teba jeho jedina zla vlastnosť, tak ti nezostava nic ine, len sa s tym zmierit.