Nepozvala som priateľovu sestru na obed
Minuly tyzden som mala obhajobu diplomovej prace a skoncila som uspesne s Ackom. pozvala som mojich a priatelovych rodicov cez vikend na spolocny obed, no moj priatel vidi obrovsky problem v tom, ze som nepozvala aj jeho sestru. sme spolu 4 roky ale u jeho sestry sme neboli ani raz na navstevu, nikdy nas nikam nezavolala, a ja s nou nemam taky vztah aby som ju chcela pozvat na obed po mojich statniciach. navyse, ma 6 rocne dieta, ktore ma nejaky problem, nerozprava, len vydava zvlastne zvuky, krici, place, ničí veci, ale ona sa tvari ze je to chudak dieta v poriadku a netreba s nim ist k lekarovi a riesit to. poviem pravdu, ze aj to bol jeden z dovodov preco som ju nevolala, pretoze jej mala naozaj nevydrzi minutu nevrieskat a nebuchat a chcela som aby sme v klude posedeli a naobedovali sa, porozpravali sa. som z toho smutna, pretoze som si myslela ze mozem sama rozhodnut koho pozvem a koho nie a ze sa to bude respektovat, nie ze bude vlastny frajer oduty. zavolali by ste ju s dcerou len preto lebo on chce, aby bol klud?
@juliacenc lebo sa to vraj patri. ale neviem, jeho sestra mala minuly mesiac oslavu narodenin, a my sme pozvani neboli, len jej priatel mal poslat peniaze na ucet..
@poppy22 neviem ci sa mu stazovala, to mi nepovedal, prisiel s tym sam od seba. Nechodieva k nej sam, za ten cas co sme spolu tam bol mozno 3x.
Ja ti teraz napisem moju story. Po promociach som robila v jedne restike v BA oslavu s obedom pre rodinu. Bola som uz vydata, cize sme to platili my s manzelom, nie rodicia. A moji rodicia mi napozyvali tam plus cca 5 ludi (nepamatam presne, bolo to par rokov dozadu) z otcovej strany, stylom, ze uz ked merali cestu, nech idu aj oni, ved nam to akoze nasi zaplatia. My sme isli od vyplaty do vyplaty (manzelovej), kedze ja som studovala este a nepracovala, ale samozrejme, ze by nam bolo s manzelom trapne brat peniaze od rodicov...
no zbohom,vas nepozvali na oslavu,len on mal poslat peniaze..mam silne deja-vu...ze tam bol 3krat-vies ty..nechcem ti este viac kazit naladu,ale....aj ja som sa neskor dozvedela,ze sa napr.uz cestou z roboty za nou zastavil,ze jej poza moj chrbat poziciaval peniaze atd...takze dost mozne,ze mu volala...v tom pripade problem je,ze ju nevedel usmernit a stat za tebou...bud hrda,co si dokazala ale nepodcenuj varovne signaly...lebo toto je divne...a nie,nepozvala by som ju..a aj keby nebola za tym ona-tak tvoj priatel sa uz teraz sprava neprimerane...prijala by vlastne ona pozvanie?!?....gratulujem k obhajobe a mysli na seba!...ver mi,pokial si hned nenastavis pravidla,lebo budes chciet byt ustretova a slusna-tak skoncis tak,ze to nielenze neocenia ale budes este aj ty ten problem..a budes trpiet...
Môj osláv štátnice, chcela som takunopekacku,alebo guláš , ja,muž a moji rodičia,nuž ale zavolali sme aj svokrovcov. A môj muž stále chcel jnjeho súrodencov,čo je plus 8ludi navyše,nechcela som,platili to moji rodičia, a moje sestry tam neboli tiež (sú odcestovaný). A on ich tam nakoniec ráno pozval nech prídu, samozrejme sa dohodol s mojím otcom,ten nepovie nie, proste trápne, keby viem že sa toto stane,radšej si zavolám babku a tety,sesternice ako ich,čo nemajú s mojou školou nič spoločné a navyše sa so mnou ani poriadne nebavia.
Toto nie je svadba, moze byť rád priateľ ze vôbec jeho rodičov si volala, lebo ani na to nebol dôvod. Je to tvoja oslava, s tvojim ukončením vš nemajú vôbec nič 🙂
Je to tvoja oslava,tak si tam pozvi koho chceš ty.Ak ťa má priateľ rád, tak ťa bude rešpektovať a pochopí to.Ved ona nie ti nie je nič, len švagriná, tak prečo by si ju mala volať, keď si nejako nerozumiete.Ja by som ju tiež nezavolala.Ja mam podobnú situáciu s budúcu svagrinu, tiež ju moc nemusím,tak by som ju určite nezavolala ani na moju oslavu.
To by som si vydiskutovala s priatelom priamo, aj do buducna a normalne sa dohodla. Nechapem ked sa nestretavate a ani vas na oslavu nepozvala, preco by si ty mala ju teraz pozyvat. Preco mu to zrazu napadlo? Niekto mu to vytykal ci lutuje sestru ci co? Do buducna ked bude ona robit oslavy hocicoho, vy budete posielat peniaze a ked budete robit oslavy vy, budete ju pozyvat? Sak to je blbost. Ked ma vycitky, ze sa maju stretavaju, tak treba ist na navstevu. A uplne vazne si to vydiskutujte, lebo toto moze do buducna byt dost problem a zbytocne hadky, ked sa bude raz tak pozyvat a raz inak.
nie ved nie ste kamosky. Načo niekomu platit obed ked s nim nemas vztah, ved pre teba je to cudzi človek.
Och ozaj ľuďom sibe banálne veci riešiť keď si chcela pozvať jedných aj druhých rodičov a viac nikoho nevidím v tom problém nechápem čo sa oduva ty si spravila skúšky nie on už mi rozum stojí nad tým ze ľudia robia zo všetkého problém
Uz to ze si pozvala priatelovych rodicov je nadstandard. Vacsinou pozivas rodicov, babku a pripadne surodencov ak ich nie je 10. Aj na promociach byva obmedzeny pocet hosti na studenta.
Ja som ani nesla na promocie, nemala som peniaze na to...
Co sa tyka dietata, ak ma 6 rokov mala by navstevovat skolu resp. skolku a tam to uz riesia ucitelky. Lebo vedia co uz nie je ok a dieta potrebuje odbornu pomoc.
Ja nepozerám ani brata na obed lebo on mna v zivote k sebe ani na kávu nezavolal. Moja oslava moje rozhodnutie
Nie nevolala by som a rovno by som mu povedala, že ty pozyvas jeho rodičov lebo si ich vazis a máš ich rada, kdežto on ani tvojich nevolal tak nech sa nestará. Ak sa mu nepáči nemusí chodiť ani on keď je teraz so sestrou taký posratý. A naozaj by mi asi blikali všetky kontrolky keď teraz sa zduva kvôli takejto maličkosti čo bude robiť pri väčších rozhodnutiach? ,Bude si dupkat nožičkou kým nebude podľa neho ako malé dieťa?
nikto ste nepozývali aj starých rodičov a krstných rodičov? 😀
To koho pozves po statniach na oslavu je ciste tvoja vec. Ale to aky mas postoj k buducej svagrinej by si sa mohla zamyslet. Si si ista ze nevie ze s jej dietatom je nieco-mozno len nema potrebu o tom kotkodakat stale?ty si ju ku vam pozvala kolkokrat?kolkokrat ste boli v situacii ze ste sa mohli uprimne porozpravat same-zaujimala si sa o dieta ci sa k nej len hned spravas ako k nemlehetu co ma ,,postihnute,,dieta. Na vasu svadbu ju tiez nezavolas lebo hlucne dieta? Bud opatrna lebo zivot je nevyspytatelny aby si raz nebola v pozicii s ,,postihnutym,, dietatom…
Aha rozumiem, je to dost komplikovane. Mozes zrobit napr prvy krok pokus o napravu vztahov, potesis tym aj priatela a ak aj tak budu nastavat situacie, ze ona vas odignuruje, tak vies, ze to nema vyznam a mozes sa na nu vykaslat… alebo to sprav hned vykasli sa na to a hotovo. Ku ktorej moznosti si viac naklonena, to urob.
@maris5 my sme boli pozvani na promocie bratovej priatelky… akoze ja som jeho priatelke tiez nebola nic, ale evidentne si ma vazila a natolko mala respekt ze ma pozvala. Aj svojich a nasich rodicov. Takze to je skor o vztahoch. Bohuzial brat sa s nou rozisiel a upred’ostnil niekoho ineho. Ale to je uz ina story…
Tiez sa priklanam k tym, co ti tu pisu, ze pozor, kontrolky zapnute, o to viac, ze pises, ze on to urobil rovnako ako ty, ale na tebe mu to vadi.
Ja by som nepozvala ani frajera, teda ak je vseobecne taky pako ako sa prezentuje v tomto pripade...
nepozvala
az bude mat tvoj priatel statnice tak nevh si vtedy rozhoduje on koho pozvat a koho nie
Ok, Tvoja oslava, tvoje rozhodnutie.
Ale to zdôvodnenie si, ze má dieta so zdeavotným znevyhodnenim, no prepác, patríš do stredoveku. Píše sa rok 2023. Ľudia s hendikepom sú tu, medzi nami. Možno tá nepozvaná sestra má tolko starostí a problemov, že nemá silu starať sa o tvoju zabavu a pozvať ta niekam. Mozno by vašim vztahom pomohlo, keby ste ju vy niekam vzali, pomohli jej, aby prisla na iné myslienky. Stačila by aj kava niekde na terase. Ale to je o ludskosti

@ouwecka v rodine priatela sa vsetky oslavy robia vylucne doma presne preto lebo s tou malou nechcu chodit do spolocnosti, uz na ihrisku sa citia neprijemne ked ta mala berie inym detom hracky, bije ich alebo vrieska. ja viem, ze za to to dievcatko nemoze, mozno keby s nou rodicia pracovali a isli k odbornikovi by to bolo lepsie, ale zasa nemusim ani ja absolvovat obed po statniciach v strese a cakat co vyvedie. kazdopadne, aj keby bolo dievcatko v poriadku, aj tak by som ju nevolala.