Nepracujúce ženy
Aký máte názor na ženy v domácnosti? Moja budúca svokra je taká, ukončila školu vydala sa a odvtedy vôbec nepracuje. Má 2 deti a ešte len 45 rokov, minuly víkend sme boli pozvaní s mojimi rodičmi aby sa spoznali, moja mama má o nej zlu mienku keďže takéto ženy neznáša… čo sa týka financií nie sú bohatí ale majú sa ok… no ja tomu aj tak nerozumiem… bola tam aj budúca švagriná (manželka jeho brata) ktorá je teraz s druhým dieťaťom doma a mama sa jej pytala dokedy je na materskej a kedy ide zase pracovať atd a ona a jej muž že ona pracovať nebude načo… milujem svojho snúbenca ale má zvláštnu rodinu neviem ako s nimi budem vychádzať
Že je to ich vec a teba a už vonkoncom tvoju mamu do toho absolutne nič. Aj moja svokra je 30 rokov doma a je mi to jedno. Je to ich problém. Mne je ľúto snúbenca, tvoja mama sa naváža do jeho rodiny, ešte ani nie ste svoji a tu pritakavas jej. Keby je tu téma, že budúca svokra sa naváža do mojej mamy už by bol oheň na streche o zlej svokre a mamičkarovi.
Nikdy by som si nedovolila posudzovať niekoho,koho život by som denne nežila.
Rozmýšľam v akej sociálnej skupine sa pohybujes keď tvoja skoro svokra je 45 ročná babka 😂
Nenávisť často pramení zo závisti, mala som kolegyňu čo tiež nenávidela ženy v domácnosti, muž si našiel inú keď najstaršie dieťa malo 3 a celý život musela drieť aby ich uživila.
Ako ti tu už poradili dohodni sa s mužom, že ty do práce chodiť budeš. Svokru a švagrinu nerieš, každému vyhovuje niečo iné.
nechcela by som takto zit, ale je to kazdeho vec... nestaram sa ako kto zije pretoze myslim ze kazdy sa snazi zit tak aby bolo dobre... ako najlepsie vieme, takze asi tak... nesud, nezamyslaj sa, hlad si svojho, bude ti lepsie...
@katka700 ako nič v zlom, ale ja som v slušnej sociálnej skupine, ak teda stačí rodina lekárov a architektov a mam 45 a som babka. Dcéra bude mať 26 a ma polročné babo, mala som 20 a bola som práčka na vysokej keď som ju mala, a? Teraz mam ešte 9rocneho. Musím porozmýšľať, do akej skupiny sa zaradiť teda.... Asi som výnimka, čo mala v 20tke dieťa. Ja zo slušnej rodiny a rómska menšina.... Ci ako?
Ja len,ze poznam taku pani,co po VS zostala doma a venovala sa 3 detom. Velmi zlata osoba,co sa ide rozdat,pomaha s vnucatami,este aj do zahranicia za dcerou isla varovat. Keby o nej niekto povedal,ze ju neznasa,lebo nepracuje,tak si myslim,ze nie je kompletny.
Exsvokra takto bola doma, ale aspon ma ospravedlnenie, ze zili na dedine pomaly na lazoch a kazda praca daleko. Dnes zije skromne v starom dome za minimalny dochodok. Dve deti okrem vlastnych vydavkov jej musia prispievat a hadaju sa medzi sebou, lebo tretie nechce. Cize jedna lezala a vyziera dnes svoje pracujuce deti (dve rozvedene dcery), ktore nielen ze nemozu lezat doma ako ona, ale sa zivia same a musia robit aj za nu.
Myslím, že je to každého vec, že ta rodina nepracuje ti môže byť jedno, môj muž sám povedal, že keby mal dostatok peňazí, nemusela by som robiť a trápiť sa od rána do večera aj napriek zdravotnému stavu, keď majú tú možnosť prečo nie, nikde nie je napísané, že každý musí pracovať, iné je, keď nie je čo do ust, ale aj to je problém danej rodiny, nikoho ineho
Ja som tiez doma momentalne..chlap je mimo v nasom zapadakove prace niet deti stale chore ...isty cas som robila ood rano do vecera aj som si zarobila nadrela sa kupila starsi dom bez pozicky poopravovala aj par tisic peknych odlozila...teraz oddychujem
@katkati vieš čo toho by som si ista nebola ze maju nízke dôchodky... Moja svokra robila možno dokopy 5 rokov, potom bola stale doma. Moja mama robila od 18tich a aj z Materskej išla skôr do prace...a vieš co? Svokra má vyšší dôchodok ako moja mama.... Takže asi toľko ku tým dôchodkom ...
@h2 to som prosím ťa kde napísala?? Píšem, že ak žena nepracuje, resp pracuje z domu, na pol úväzku a pod., tak je v rodine väčšia pohoda. Momentálne z domu robíme asi 4 kamosky/susedky. A všetky sme sa zhodli, že nikdy sme doma nemali takú pohodu, každá stihame bez stresu domácnosť, deti, prácu a každá, ktorá skúsila aj full time, tak pokiaľ to situácia umožňuje, tak sa nechystá na full time nikam pracovať. A deti už máme buď veľké alebo jedna zatiaľ nemá, je mladá, ale už teraz vie, že bude robiť všetko preto, aby si udržala tento spôsob obživy.
Skôr ako prečítam 3 A4 odpovedí, zaujíma ma to po "technickej" stránke. Ona chodí na prácak, ma podporu, odvody platy upsvar ci muž...
Ešte keď je to žena v RD zo záhradou, ako tak. Ale bytovkova zena sa veľmi ochudobnila. V budúcnosti s penziou a mentálne, socialne sa zakopala. Keby ešte ju niekto resetoval... Mohla by ešte 15...20 rokov zabrať. Ale dobre takto, zapne telenovelu, vyloží nohy a svete daj mi pokoj.... 🤕
A nie je to náhodou každého vec, či pracuje alebo nepracuje, koľko pracuje a z čoho žije??? Neviem si predstaviť, že by sa niekto do mňa v tomto staral 😤😤😤
@katulienkax to ja netuším, že čo robia, je to ich vec. Nebudem ich kôli tomu predsa odsudzovať. Ja mám fakt pocit, že je v spoločnosti zaužívaná nejaká "norma" a každý, kto vybočuje, je "vadný". Žena doma s deťmi do 3 rokov je cajk. Žena doma s deťmi staršími, je lenivá darmozracka. Žena, ktorá dá ročné decko do jaslí a ide pracovať je zase hnusná karieristka. Proste tieto idiotske nálepky su len odrazom vysokej netolerancie v našej spoločnosti.
Podla mna najhorsie, co moze byt. Ked clovek zostane doma a dlhe roky nepracuje, len sa stara o domacnost. Niekomu to moze realne udriet na mozog, nechcem nikoho urazat. Ale takisto neviem, aky mala ona na to dovod, takze sa nejdem do toho vobec starat, jedine ona vie, preco tak spravila.
Je to ich rozhodnutie. Mne osobne by bez prace a kolektivu hrablo. Tak ako chodim do fitka kvoli psychike a nie telu, chodim aj do prace viac kvoli sebe, ako kvoli peniazom.
@akvi Ja z domu nepracujem, ale keď bol najtrvdší lockdown, pracovala som pár týždňov z domu. Pokiaľ by bol muž v práci a syn v škole, bola by to pohoda. Ale boli obaja doma, syn na dištančnom online vzdelávaní. Bolo to hrozné! Bola som za PC od skorého rána do neskorého večera, lebo popri práci som musela milión iných vecí. V kancelárii som v pohodičke, robím si v kľude, ako vidíš, stíham aj na koňa písať. 😁 A keď odrobím svojich 7 hodín (mám takto mierne skrátený úväzok), mám pokoj svätý.
@majka879742 tiez som vcelku v soku ako tie dochodky vychazdaju, poznam pani ktora mala tri deti, vtedy materska pol roka a isla naspat do prace, mala cca 34 rokov odrobenych a nastupovala s dochodkom nieco cez 200 eur. Odvtedy jej zrejme zvysili ale aj tak je to bieda.
Deti vychovala vacsinou sama, muz stal za prd, rozviedli sa.
A minule tu niekto pisal ze gamblerka co si len poziciavala a tusim aj pila strasne ale robila 20 rokov na železnici isla nedavno do dochodku s vyse 600 eurami. To mi hlava neberie, tolko ma moja teta co ma VS a dve deti a isla do dochodku pred dvomi rokmi.
Kazdeho vec, ako zije. Ked im to tak vyhovuje a su spokojni, je to len a len ich vec.
Mne je zas vrcholne nesympaticky pristup tvojej mamy a teba, nechapem, preco to vobec riesite. Ved ked tvoja mama chce, nech pracuje aj 20h denne aj do 100 rokov. Ale aby podla seba posudzovala ostatnych a divala sa na nich ako na menejcennych, lebo ziju inak, ako si panicka predstavuje...nemam rada takych ludi🤷♀️

Z pohľadu vašej mamy chápem jej neľúbosť. Väčšinou sú to zlatokopky, ktoré si radšej vyložia nohy ako zašpiniť ruky. Žiaľ, ale realita je trocha iná. Ja osobne by som si prácu išla hľadať, aj hľadám ale naozaj ma to prestáva baviť behať po úradoch, znechutená som z toho, ako mnohí zamestnávatelia sú schopní zdierať ľudí až do úmoru, i keď za to naozaj nemôžu... Od novembra si hľadám prácu a mám dve deti, ktoré sú jeden týždeň v škôlke a dva týždne doma, čo sa dávajú dohromady... Kam môžem ísť si hľadať prácu, keď nie som vhodná na akúkoľvek profesiu? Môžem pracovať z domu a tak si privyrábať. Mnohé mamičky si nevedia nájsť prácu do 15rokov svojich detí. Kam ich dajú? Nechajú ich, nech ich vychováva ulica? Nemôžme hádzať ľudí do jedného vreca, to by sa i vaša matka mohla naučiť. Každý sme iný. A žiaľ, babička, ktorá zostala doma, aby sa starala o domácnosť, o deti, sa mohla starať aj o niekoho iného, ako len o to, čo vidíme. Nestarala sa o svojich rodičov? Príbuzných? Viete, koľko ľudí má v dnešnej dobe problémov a naozaj pomôže, keď len sused či suseda príde a pomôže, keď má čas... Len my, hádzajúci ľudia do jedného vreca, to nevidíme...