icon

Nepredali sme auto rodine. Čo si o tom myslíte?

9. nov 2021

Ahojte ženy najskôr sa chcem vopred ospravedlnit za to že píšem anonymne máme v rodinu taku zaujímavú situáciu a chcem poznať váš názor. Nedávno sme s manželom kúpili nové auto..dlhé sme naň šetrili s tým že zároveň predáme aj nase staré auto na ktoré sme našli kupcu a cena bola 5000 eur..no len tu nastal problém.. švagrovci mali staré auto ktoré sa im teraz tak pokazilo že už neodporúčajú opravu a svokru napadlo že.nech teda kúpia auto od nás keďže my máme na predaj.. švagrovci prišli k nám s tým aby sme auto predali im že teraz auto veľmi potrebujú ..hneď dobehla aj svokra a tým že samozrejme im ho mame ale predať za oveľa nižšiu cenu keďže to predávame rodine tak hádam nebudeme pýtať toľko koľko by sme chceli od cudzieho.. svagrovci pritom môžu dať Max 2000 eur..lenže pre nás je to málo keďže všetky nase úspory išli do nového auta..medzitym už ten kupec volal že da aj 6000..nakoniec sme sa dohodli s mužom že auto predáme kupcovi..že sestre to vysvetlí..a od tej doby sme s mužom čierne ovce rodiny lebo su nám vraj peniaze prednejšie ako rodina

lucitta9
9. nov 2021

Tiez sme urobili tu chybu ze sme predali auto svagrovi, jasne ze pod cenu lebo ved rodina. Este aj to nam dal len polovicu ceny a tu druhu polovicu dalsie roky splacal - jeden mesiac zaplatil, potom nemal tak nezaplatil. No roky sa to tahalo, ani to nakoniec cele nesplatil. Teraz cez koronu nastala siruacia ze robim z domu a moje auto takmer nevyuzivam. Svagor nas poprosil ci to auto nepoziciame jeho 20rocnemu synovi, lebo mal svoje stare v oprave. Ze na dva tyzdne. Tak sme pozicali. Presiel mesiac a synovec auto nevracal, tak muz volal svagrovi ze kedy nam auto vratia, ci este nema opravene svoje. No a svagor ze on myslel ze to auto nepotrebujeme a ze by sme ho mohli mlademu aj nechat, ze to jeho stare je nepojazdne. Alebo ze nech mu ho dlhodobo poziciame kym si mlady nenasetri na nove. Skoro ma vykotilo. Moje auto ma hodnotu cca 10tis a my by sme mali darovat len tak pre pekne oci. Odmietla som a tiez sme teraz u svagrovcov za zlych lebo sme chudacikovi ich synovi auto nedali a on teraz do prace musi autobusom chodit.

euka210
9. nov 2021

Ono je to o vztahoch a peniazoch...ked potrebujete tolko penazi za auto, lebo rodinny rozpocet nepusti, tak nemozte dat za nizsiu cenu, je to pochopitelne.
Ak Vam nic nechyba financne a oni maju teraz napr.zlu fin.situaciu, tak preco nepomoct rodine.
Svagor tiez nedavno rozbil auto ze sa neda opravit, obaja kvoli korone pol roka bez prace, len brigady...ponukli sme im peniaze na nejake docasne "premiestnovadlo" kym si nasetria na take ake chcu. No dala im svokra. Cena ale do 2000e. Za 5000e to musi byt dobre teda auticko.
...to som napisala len 2 krajne situacie, viac o vasej rodine neviem, takze nemozem povedat ci dobre ci zle

euka210
9. nov 2021

@lucitta9 no ty kokso, fakt su ludia taki drzi? Ze ty mas dat auto synovcovi?!!!

portret7
9. nov 2021

Dobre ste urobili, ja som sa roky nechala zatiahnuť “do dobrá rodiny” a vždy t bolo výhodné iba pre druhu stranu, roky som sa učila povedať nie a už to viem a poviem ti, je to take oslobodzujúce😀 a druha strana sa tiež postupne naučila rešpektovať moje rozhodnutia bez oduvaciek...

marca12
9. nov 2021

Co su to za ludia,ze sa nehanbia hnevat sa na niekoho za to,ze im vlastne nedarovali auto? Je to len a len vasa vec. Aj ked ja by som surodencovi predala aj pod cenu. Ale ze ste ho predali cudziemu je taktiez uplne v poriadku. Nikto nie je povinny robit charitu. Casom sa to hadam utrasie. Skoda,ze sa do toho montuje svokra.

moonlight1210
9. nov 2021

@euka210 aj drzejsi. U nas v rodine surodenec surodenca vyplatil z domu. O par rokov stupli ceny nehnutelnosti, tak si prisiel vypytat “doplatok”. Ze ako k tomu pride, ked dom ma teraz vyssiu cenu.
Spytali sa, ze ked ceny klesnu, ci im zase vrati. A bolo dorozpravane. Urazil sa a uz sa s nimi ta rodina nikdy nebavila.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ankare
9. nov 2021

Ja by som spravila presne takisto ako Vy. Niekedy musíš pozerať na seba. Vykašli sa na ostatných.
Keby ste v situácii, že máte peňazí na rozdávanie, nech sa páči. Ale v tejto situácii ste sa rozhodli správne.
Nech Vám nové auto spoľahlivo slúži!

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
autor
10. nov 2021

@elizabet173 áno tu temu sem písala moja sesternica a naozaj to bolo všetko tak ako písala..

3petka
10. nov 2021

Presne pre toto sme my tiež nepredali auto rodine ale cudziemu. Nech si nemyslia že keď je to rodina tak vy si budete odtrhavat od úst len aby boli oni spokojný. Dobre ste sa rozhodli..

cubo2
10. nov 2021

@annamalaga áno, ona je veľmi závistlivý človek, no čo ti poviem. Nejak sme sa naučili nebrať jej reči vážne, rodinu si nevyberieš..

zun
10. nov 2021

@lucitta9 odpadla som

jallka11
10. nov 2021

Ono je to podla mna aj tak najlepsie, co ste spravili. Ako je to dost velky cenyovy rozdiel, ktory by ste stratili, len preto, ze je to rodina. Podla mna ak by sa role vymenili, aj oni by sa tak zachovali, takze tazku hlavu by som si z toho nerobila

miriam11
Odpoveď bola odstránená
kikaaa444
10. nov 2021

Normálne nechápem až akí dokazu byt ľudia sebeckí 🙄🙄🙄 neskutočne . Ešte nepoviem rozdiel nejakých 500€ ale tak rozdiel ?? Ani za nič !!’ Kašlať na nich .. dobre ste urobili ani nad ničim iným nerozmyslaj a to čo si oni teraz o vás myslia ti môže byt ukradnuté

karolinakr
10. nov 2021

No tak 4000 je dost, a to chceli pomaly zadara, hehe , šikulkovia

slavomira1980
10. nov 2021

Svokra nech si kotkodaka na svojom smetisku 😉 a neriesi vase financie. Bud doplati 4000Eur v hotovosti ona (ziadne splatky bez papiera), alebo sa auto preda dalsiemu kupcovi 😉

limetka69
10. nov 2021

Dobre ste zrobili, ak by sa nedajboze pokazilo este by spekulovali.

petrapod
10. nov 2021

Neuveriteľné. Keď nevedia pochopiť ,že predsa aj vy ste to nové auto nedostali zadarmo. Samozrejme rodine treba pomôcť ,ale ten ich navrh rozhodne nebol v poriadku. Dobré ste spravili vôbec si to nevycitajte.

luccija
10. nov 2021

Dobre ste spravili peniaze nerastú na strome...neviem prečo by ste mali robiť charitu rodina, nerodina...

tncka
10. nov 2021

@cocolino234 lepsie by som to nepovedala👏👏vystihnute do bodky

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
denithestrange1993
Autor odpoveď zmazal
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
denithestrange1993
10. nov 2021

@nikolka1986 myslim,ze je to o vychove,prijat pomoc ,ale nezabudnut.

lopka1313
12. nov 2021

My sme kupovali tiez od rodiny, z Ciech. Cenu si urcili oni, jedina moja otazka bola, ci im to staci v eurach, alebo mame menit na ceske. Stacilo v eurach a kludne na prepis (aj peniaze) pockali o 2 mesiace dlhsie, kym sme tam mohli vycestovat (ale to bolo obojstranne, lebo spojovaci clanok medzi nami siel medzitym do karanteny) a nesurilo im to, auto mali zaparkovane doma. Zlati boli, fakt 🙂

Inak, za vyrazne nizsiu cenu by som nepredala. Mala som nieco podobne, mam byt, kde momentalne nebyvam, ale bratranec sa ozval, ze za kolko ho chcem prenajat, len tak, informativne. Prislo mu to vela, ale ked som mu povedala, ze za menej to dat nemozem, lebo potrebujem platit naklady nan a zaroven aj svoje druhe byvanie, kde som teraz, tak sme sa teda nedohodli... Ale vzali sme to v pohode obe strany. Ono, ja by som bola ochotna ist nizsie max o 10 percent, tj z 500 mesacne na 450 mesacne, pripadne v pripade predaja Vasho auta z 5000 na 4500. Ak by nemohli, tak smola. Ste cierne ovce, kaslite na to. Peniaze na strome nerastu a predat nieco za 1/3 ceny, lebo je to rodina, je dost mimo. Ja by som napr na 4 tisicky musela pracovat v praci 5 mesiacov a aby som taku sumu nasetrila, potrebovala by som cca 2 roky. Pri terajsom plate a to m plat vyssi, ako som mala nedavno, pretoze som zmenila pracu... Charita fakt nie ste.

mamutka
12. nov 2021

To je krásne, také typické. Treba rodine povedať, že teda OK, správne by bolo predať ho kupcovi za 6000 a okamžite svagrovej vyplatiť 4000. Len tak. Ci by im ani potom netrklo, čo od vás vlastne chceli.

maminkadeticiek
12. nov 2021

Boze ludom uz uplne drbe.To co za jednoduchy mozog toto vyplodi, ze im to mate predat za taku cenu len za to,ze je to rodina.Vy peniaze akoze se... ? Toto nevymyslia.Vykasli sa na nich.