Neprestajné výčitky od žiarlivého manžela
Ahojte, neviem ako ani zacat.Je to na dlhe rozp. Mam dve deti 11 a 4 rocne. S manzelom sme zijeme spolu 12 rokov. Cele tie roky od kedy spolu zijeme, stale mi vycita mojich byvalich priatelov.Velmi ziarli na byvalich aj napriek tomu,ze vobec som jeho nepoznala. Porovnava sa snimi.,,im si dovolila vsetko,,... Najvacsi problem je, ze som bola dvaktat so zenatym. Viem ze to je hrozne co som urobila. Bola som mlada a zufala,urobila som to pretoze som sa rozisla s jednym chlapcom. On chce vediet detaily, no ja uz si na to velmi nepamatam bolo to pred 15 rpkmi. Kazdy den mam vysluch, vycitky aj bitky par krat boli. Neviem ako dalej poradte mi prosim. Dakujem
@jasminka29 ex zacal tym, ze som musela roztrhat a odhodit vsetky fotky s mojim ptvym priatelom od 18.r. Ja sprosta som to urobila. Tiez ziarlil na to, co bolo cca pred 15 rokmi. Potom ziarlil aj na byvaleho kolegu, ktory sa mi na ulici pozdravil. Proste nezmyselne. Neskor to preslo do este vacsieho psych. a fyz. teroru, nenasla som odvahu rozviest sa. Deti mi po rozvode povedali, aby som otca uz spat nepriala. Doteraz, ked mu prepne, mi zavola a nazve k... Pritom som dost puritansky vychovana, k comu vediem aj svoje deti. Chlap, ktory sa citi menejcenny, dokaze znicit zivot osobe, ktoru lubi a ktora lubi jeho tym, ze svoje komplexy vyvrsi na nej.
Neviem ako ti poradit, ako mu podvihnut sebavedomie. Mozno chvalenim? Cim budes uprimbejsia pri rozpravani o svojich byvalych vztahoch, tym viac to proti tebe zneuzije. Mozno navstivit manzelsku poradnu? Ja som to neustala a dovolila som, aby si ku mne dovoloval cim dalej, tym viac. Teraz vravim, ze nastastie ma zacal byt, tak kvoli zachrane mojej mobility som podala ziadost o rozvod. Inak by som sa aj zblaznila.
@oira dakujem za odpoved. O deti sa staram aby im nic nechybalo.
@laura851 praveze on ma podviedol ked som bola tehotna s druhym babom v 23tt. Myslim si ze kvoli nemu som potratila z toho stresu, vobec ma nepocuval ze necitim sa dobre... neriesil to somnou mal ine zaujmi. Stale si vypisuje s niejakymi koleginami pred domnou.
@jasminka29 o nič iné mu nejde odpútať pozornosť od seba a na teba hodiť pocit viny .
Nebuď hlúpa ber deti a chod preč
@jasminka29 už ťa odrezal od rodiny už ťa bije psychicky ničí ,,,, čo ti ešte viac treba k tomu aby si od neho išla preč? Aby týral aj vaše deti? Pretože ver tomu že oni vedia viac než si myslíš deti sú vnímavé môj otec pil ale nikdy mamu nebil alebo niečo take ale veľmi dobre si pamätám na všetky hádky a aký chodil domov toto všetko zanechá na tvojich deťoch stopy mysli na ne ak už svoj život chceš premárniť s takým človekom ako je on. Je veľa možnosti si mladá postaraš sa o seba a o deti budeš šťastnejšia bez neho
@jasminka29 to si robis srandu? On ta podviedol pocas tehu a teba psychicky nici za to, co si robila v minulosti, co je mimochodom len tvoja vec??? Obycajny manipulativny sebec 😵
Ako sorry ale nad takýmito vzťahmi len dviham obočie a nechápem ...
Tak tu je pes zakopany. Ta veta "oni mohli vsetko" smeruje k tomu, ze ti zenati muzi mohli byt s tebou a on nemoze byt s inymi. Najlepsia obrana je utok. Chod do poradne, alebo rozchod. Inak stratis uplne sebavedomie a deti potrebuju silnu mamu, o ktoru sa mozu opriet a nie trosku, ktoru z nej spravi trapenie. Nie je to tvoja chyba, jeho spravanie je jeho slabozske rozhodnutie
tvoj muž potrebuje psychiatra....je to chorý človek. Kto čo to má v hlave ok, sa bude zaoberať niečím čo bolo pred 20 rokmi? Nemá čo na teba, tak ťa začal psychicky týrať, lebo on sám má problém so sebou. A to už lepšie nebude, takže si treba rozmyslieť či chces takto žiť ďalej. Ešte raz keď ťa udrie, treba na neho podať trestné oznámenie, požiadať o rozvod a nariadiť mu súdne psychiatrické liečenie. Je lepšie keď deti žijú v takom prostredí kde je týraná ich matka? Myslím že nie. Ale sama sa rozhodni čo ďalej.
@tatianaba jeho rodina o tom vie rodicia surodenci. Povedali mu ze nema to riesit a mam im volat ked ma este raz udrie ze oni si to s nim vybavia.Ja uz rodicou nemam 😢. Vie to aj moj brat so sv. zenou. Musela som to povedat svagrine. V ten den ked som mu to muzovi povedala, zacalo nekonecne peklo vecer ma poriadne zbil a rano pokracoval vypocuvanim nasilim musela som s nim ist do kostola a prisahat na deti. Aby si bol isty ze neklamem.Strasne som sa bala o seba nemohla som od neho ujst. Tak po tajme som napisala svagrine nech po mna pride a nech ma zobere prec.No potom prisiel aj moj brat a sme to spolu vsetci styria riesili. No mojho muza nik nepresvaci😢
@bluka2 on sa hneva na mojho brata, lebo sa naneneval ze mu povedal, ze zavola nan ho policajtov ked este raz sa dozvie ze ma zbil.
v prvom rade ste matka a ako matka máte zodpovednosť voči svojim deťom - uvedomujete si vôbec, že im dávate za priklad otca, ktorý fyzicky a psychicky týra ich matku, ktorá to znáša, považuje za prirodzené ( veď to trvá 12 rokov ) a ešte má výčitky svedomia, že im takého otca vezme !
vy ste plne svojpravna, je Vaša vec, že to trpíte, ale že dávate takýto príklad správania deťom je na počudovanie a veľmi smutné, čo z nich vyrastie ?
existuje relevantná pomoc pre týrané ženy, ale je to plne na Vašom rozhodnutí
ak otec deti ľúbi a je k nim láskavý, stále s nimi môže v súlade so súdnym rozhodnutím byť, otázka však je, či sa chcete len posťažovať alebo aj konať
Necitam celu konverzaciu, reagujem iba na prvy prispevok. Myslim, ze za tie roky sa toho podozvedal uz dost a viac by som mu nehovorila nic a odmietala sa donekonecna o tom bavit s tym, ze ak potrebuje dalsie info nech sa skontaktuje s dotycnymi. Bodka. Ze ty zijes v pritomnosti a nebudes sa donekonecna vrtat v minulosti. To, ze mas doma choreho manipulatora a tyrana si uz myslim zistila. Ak s nim chces nadalej ostat a nezblaznit sa, odporucam mozno nejakeho psychologa a zacat pracovat na tom, mat sa rada a vediet povedat NIE a STACI
Si tyrana zena. Psychicky aj fyzicky. Taka je pravda, nsjvyssi cas otvorit oci a priznat si to. Tvoji byvaly a cela tvoja otazka je vlastne uplne nepodstatna, lebo to je len kvapka v mori pri tom ostatnom, co ti robi. Toto vobec neries. Ries to, ze zijes s tyranom, ohrozujes tym seba a svoje deti a zacni pomaly planovat utek. Podaj ziadost o rozvod, vymen zamky ak je byt tvoj, spakuj mu veci, zabezpec si nejake uspory alebo peniaze bokom o ktorych nebude vediet, urob si kopie jeho vyplatnych pasok kvoli vyzivnemu a potom ho normalne bez lutosti vyhod z domu. Najlepsie by bolo ak by na ten cas si ty mohla ist k rodine alebo niekto ku vam, sl by zacal byt agresivny. A hlavne a v prvom rade ani neuvazuj nad inym riesenim pripadne , ak by sa chcel vratit, absolutne to nedovol.
Je to tazke z toho zacyklenia sa vyslobodit. Tiez som sa velmi bala. A nakoniec ma zacal vydierat cez deti. Nikdy si neodpustim, ze som to dovolila. Svagrina, ked uz bolo po vsetkom, mi povedala, ze ako sa moj brat trapil, ked sa dozvedel, co sa u nas dialo. Totiz som dovolila, aby ma ex od surodencov izoloval. Tiez som nemala rodicov, nikoho, ked ma nahodou stretli priatelia, boli zhrozeni, co sa zo mna stalo. Ries to. Obrat sa na brata, alebo svagrinu. Podaj ziadost o rozvod. K nam prisiel brat, poslal ex prec z byru, ja som sa bala vyjst aj na ulicu. Ale on zacal sekat dobrotu, lebo sa chcel vratit. Po roku som dovolila a vsetko zacalo tak isto. Tak som napisala staznost kvoli prietahom na sude a potom nas rozviedli. Necele 2 roky po podani. Ziadosti. Nic nelutujem teraz. Tie pekne chvile si zachovavam, napriek tomu, ze az minuly rok v lete som si uvadomila, ze je to naozaj zly, vypocitavy clovek. Rozvedena som vyse 8 rokov a doteraz dakujem, ze som na to nasla odvahu a ani na natlak som tu ziadost nevzala spat. Ak mas naozaj strach, ze ta niekde moze prepadnut, da sa poziafat o zakaz priblizenia. Ja som mala lekarske porvrdenie o bitke. Kym mate trvaly pobyt na spolocnej adrese, nemozes mu zakazat ani vstup do bytu. Je otazne, komu patri byt. Len majitel moze poziadat o zrusenie trvaleho pobytu pokial viem. Viem, nechces vziat detom orca. Ale aj oni ti budu vdacne, ked si pritombost otca mozu vuchutnat bez vasich hadok a v klude.
Drzim palce. Ak chces, napis IP
Napíšem ti z iného uhla pohľadu.... Moja mama takto žila 18 rokov s takým chorým človekom.... On navyše aj pil ale bol strašne ziarlivy, bil ju, vypocuval. A kedze od neho neodisla, ja som sa na to musela dívať, počúvať a žiť v strachu niekoľko rokov.... Potom si nasla frajera a odišla s nim... Ja som mala silné úzkosti a chvíľu som brala lieky... V 18...a dlho som sa na mamu hnevala. Pane bože žena, ja absolútne rozumiem ze je to ťažké ale nie nemožné! Chceš aby tvoje deti trpeli? Aby ta raz znenavideli lebo si sa bála? Strašne moc ti držím palce aby si to zvládla... Cim skôr odidte... Takíto ľudia sa nemenia zo dňa na deň, bude to len horšie...
Nemyslim si ze ti niekto pomoze.Zijes s chorym psychopatom a ty riesis ze "robi mi vycitky".Postupne z tebwa vychadza ze ta mlati,ze to nemozes nikomu povedat,ze ta podvadzal,se si kvoli nemu potratila,ale tvoj problem je ze ti robi vycitky.Myslim ze si slepa,naivna a uz si v tom po usi,neverim ze od neho odides a mam pocit ze si ani neuvedomujes ze by si mala.
@jasminka29 chorobna ziarlivost. ja som so ziarlivcom vydrzala tri roky, a krepa som bola, ze tak dlho ... tak isto co-kedy-s kym ... a vrcholom bolo, ked mi vycital, ze s kym sa mi snivalo, lebo som vraj vzdychala zo sna, jaj, chuj, kde som ja oci a rozum mala ...
ver tomu, ze sa to bude stupnovat. vycitat minulost, ktora sa uz neda zmenit, to je najvacsia magorina, akej sa kto moze vo vztahu dopustit ... povedal ti, co chce? co chce na tom zmenit????? na tvojom mieste vyhladam pomoc - psycholog/partnerska poradna (aj sama) urcite a do par mesiacov som asi rozvedena. teda pokial by sa nespamatal a nezacal riesit seba a svoj postoj ku vztahu.
@jasminka29 ty vôbec vieš že žiješ so psychopatom?
@jasminka29 mne sa normálne rozum zastavil z toho, čo tu čítam.
Utekaj kade ľahšie, včera bolo neskoro 😒
Tady krásně sedí přísloví: podle sebe, soudím tebe. On ti byl nevěrný v těhotenství,ale tobě nadává za tvou minulost. Jako to je neskutečně absurdní! To že tě bije je kapitola sama pro sebe, to je něco absolutně nepřijatelného. S takovým člověkem bych se nezahazovala ani minutu. Bude hůř, odejdi dokud je čas!

Prečo si mu hovorila o ex??? Ja som s chlapom 10 rokov a on nevie o mojich ex a ja len o 1, lebo som ju poznala. Inak táto téma je u nás tabu, čo bolo, bolo...