Neprijatie v manželovej rodine
Čau ludia, je tu nejaka zena ktora sa citi neprijatá v manzelovej rodine? Ja sa tak od zaciatku citim, stale, je to uz 10 rokov a uplne mi pride ako keby im vadim, ako keby ma maju za hov*o ….. oni vseobecne velmi tazko niekoho prijimaju medzi seba, ale teda vzdy ked sme u nich tak o počasi so mnou, este aj manzel si sadne na druhu stranu gauča, ako som ja a oni sa tam medzi sebou bavia smeju a ja ako piate koleso u voza a ked sa aj sama zapojim niečo, tak iba zale ze hmmm jasne - no cisto ako keby mi povedali, ze ty co sa vobec ozyvas … len momentalne mame malicke babatko, ktore chcu vidat, a tym padom ako keby ma len trpia, citim sa tam dost zle, uplne taka trpena …. Casto sa mo aj stane, ze nieco zacnem hovorit a na mna ano nezareaguju, zacnu odveci nejaku temu ako keby som nič nepovedala a podobne …. Mate to niektora tak?
@timea179 aj si sa niekedy ozvala? ked sa ti toto dialo? aka bola ich reakcia? no ved ktovie ako to skončí u nás .... ale pokial manzel nezmeni niečo, neuvedomí si, tak ani oni určite ne
@lavender273 presne takí burani mi to príde, pritom som z normálnej rodiny, vysokoškolsky vzdelaná žena ... ale ano, možno sksuit nejaku knihua dat im najavo, že vlastne si to užívam a to ich možno nasere aspoň
@vamajka presne, uplna neucta, nevaženie si, ako keby som nejaky odpad, nula , tak sa citim v dany moment, ale o to im asi ide
a ty toto trpíš 10 rokov?! 10 rokov žiješ s necitlivým idiotom a necháš sa ponižovať jeho rodinou a ešte aj ním? Obávam sa, že všetci si na tvoju submisívnosť už tak zvykli, že to bude ťažké zmeniť. Ale začať musíš od manžela
A preco sa neozves? “Nebuchnes” po stole ze haloooo ja som tu?
Alebo ked sa nieco opytas tak sa to opytaj znovu ked zrazu ticho a tajnosti. Ze hmmm pytala som sa nieco…
Zjavne si tiez k tebe “dovoluju” tolko kolko im to dovolis. Oni su ticho. A ty si tiez.
Oni su spokojni a ty sa zozieras a trapis.
Zmen taktiku. Pridi tam nahodena, vysmiata, nebav sa s nimi, nereaguj na nich, zavolaj nejakej super kamoske z druhej izby a tvar sa ako sa bavis, vezmi si super knihu a uplna pecka, ked si vezmes sluchatka a bud pustis nejaku hudbu alebo nejaky podcast, alebo sa budes cez sluchatka ucit. A stale sa tvar ako si nad vecou. Spozornie tvoj muz aj oni. A keby sa po takejto zmene niekolko tyzdnov nic nezmenilo u nich, prestan tam chodit. Ale dieta tam nikdy nenechaj same bez teba, na to si rychlo zvyknu. A zacala by som premyslat nad tym, akeho mas doma chlapa, ci sa takto ignorantsky a znevazujuco nesprava aj doma a za co ta vlastne ma. Hysteriou a buchanim po stole vela nedosiahnes, ale musis byt pevna a sebavedoma a nenechat si so sebou takto zametat. Takisto zvaz doma, ci nieco ty nezmenis. Ze napriklad po takej navsteve ked sa nebude k tebe mat, niekolko dni mu dat pocitit rovnaku ignoraciu. Nenavarit mu atd atd, nebavit sa s nim. Ale pritom byt vklude. Nerobit to tak ostentativne. Proste ignorovat ho nadnesene povedane, s usmevom na tvari.
No neviem ti nejako poradit, ale ak to trva 10 rokov, ze sa takto spravaju, oni asi tazko sa to niekedy zmeni. A ze manzel to toleruje a este drzi s nimi je zle. Aj to, ze teraz mate babo a budes tam podla nich musiet chodit a podobne. Ked neprides, zas bude citove vydieranie z ich strany, ze nechces ukazat vnuca a podobne.
@autorka nemusíš tam vôbec chodiť 🤷♀️
Mňa partnerova matka vždy urážala a ponižovala na akejkoľvek návšteve, či už prišla ona sem, my tam alebo sme boli na oslave niektorého súrodenca/synovca/netere.
Povedala som dosť. Svokra mi do môjho domu nepríde, neprajem si ju tu. Na akúkoľvek oslavu pôjdem jedine v tom prípade že tam nebude ona. Bude tam ? Choď sám s dieťaťom. Že sa on nevieš postarať lebo je malé?
Hold smola, pôjdeš bez neho 🤷♀️ funguje to super, vždy keď ide k nej mám svätý pokoj. A že je nasratá že vnúča nevidí?
Nuž nemala mi (partnerovi predomnou) povedať že mal radšej do záclony utrieť ako somnou mať dieťa 🤷♀️ win-win situácia pre mňa. Mám kľud a nemusím sa stresovať.
@liv1 ano, možno im dať najavo, že ich neriešim, že som tam kvoli babatku svojmu a ich mam na háku
@ema22270 ved práve, ked nepridem, zasa budu na mna kydať, ako im nechcem vnuča dať, ukazat .... ano, je chyba, že manzel to toleruje a nevidi a este k tomu dopomaha svojim spravaním
Jedine, naozaj tam neist a pripraviť sa na urazky z ich strany - a tie neriesit. Pokial s tym ty neseknes, tak oni sa nezmenia. Vzdy budes takto trpiet.
opakovať, opakovať opakovať a žiadať nápravu. u muža,
na jeho rodinu sr.ať
dieťa je tvoje, ty im ho nemáš prečo dávať, čo je to hrniec, váza, kvetináč, aby si to niekomu dala ?!
máš tersz vyhodu , kojíš, tak to využi kým sa dá. mužovi poriadn vyčisti hlavu, veľmi kľudne ale natvrdo a konkretne prejavy, jeho aj jeho rodiny, ako sa k tebe správali, ako ťa ignorovali, odsúvali. Kojíš, tak je dieťa s tebou, zostane s tebou doma, alebo ho daj mužovi a len povedz že o ...hodine musia byť doma, kojíš. Inak im tam začne vrieskžť od hladu. HMM, možno už aj prikrmuješ, nepíšeš, tak to by nebol problém, dáš do tašky kapsičku jedla a nech ide. ty nemusíš nikde chodiť, a už duplom ku svokovcom.
Ak vieš že sa schyľuje k návšteve, zbal seba, dieťa a s predstihom odíď preč, inde, bez muža. nech si deabatuju bez teba. ja ku svokrovcom chodím 1-2x do roka, pričom bývajú iba 30km, nie som zvedavá na blbé reči, ani na ich dcéru s mužom. muž si ide ako mu to vyhovuje podľa smien v práci a vybavené.
Viesco,ja by som u nich sa tvarila ze tam nie wom alebo labostajne uolne,ked sa ta nieco opytaju akoze nepocujes.Venuj sa tam dietatu a za ri sa do izby alebo sadni ma gauc a citj knihu a nech si hrkuraju.Pusti si film a podobne.Bud nad vecou.
Nie sme z rodinami v kontakte a mame pokoj :D taktiež som sa tak cítila. A povedala som mu to mame 2 deti o ktoré nejavia záujem každý sa proste v rodine stará o seba. Tak sa nenavštevujeme ani nič a mame pokoj. Keď niečo treba zavolajú si pomôžu ale inak nič 😊
Aj ja sa tak cítim, idú mi na nervy sú to úplne dvojtvarny ľudia ale zase musíš si uvedomit, že nežijes s nimi ale so svojím mužom.. Mne sú už ukradnutý najprv som to prežívala, snažila som sa nech ma majú radi atď.. Ale sliepku zo seba robiť nebudem
cize na to aby si im vynosila vnuca si im bola dobra hm
predpokladam,ze napises,ze inak je tvoj muz uzasny...prepac,ale vzdy je chyba v partnerovi...ja som musela tiez vela pretrpiet,tiez akoby som bola vzduch,uplne odignorovali,ze som v jeho zivote-ale len preto,ze im /jednej jeho sestre,kedze rodicov uz nema/ on neurcil limity...naco sa obhajujes ze si vysokoskolsky vzdelana,ked s tebou zametaju taki ako oni?...aj ja som pocula,ze som len precitlivela,ze prehanam,ze ved mi nic nerobia...a skoncilo to tak,ze som cele mesiace len plakavala...a nakoniec sa so mnou rozisiel on,lebo to vraj ja nerespektujem jeho rodinu...to bolelo najviac...takze bud tam pojdes na navstevu,a na rovinu sa opytas,z akeho dovodu ta vzdy ignoruju a odstrkuju...samozrejme,neodpovedia,este budu urazeni..preto im budes musiet vyratat co najviac takych situacii...povies ze sa necitis prijemne a preto uz k nim chodit nebudes pokial ta navsteva nebude aj pre teba prijemna...nepovies im to preto,aby sa zrazu zmenili-ale preto aby vedeli,ze o co tu ide a ze ty to vidis...muzovi potom doma sukromne dorazne bez vyplakavania povedz,ze odmieta vidiet ako sa sprava jeho rodina a ze on ta ponizuje tiez pred nimi-a rovno sa ho opytaj ci vie,ze takto nici vas vztah a ze moze prist k rozpadu vasej rodiny..ze ci vie,ze jeho rodina si ty a vase deti-vy mate byt teraz na prvom mieste,takze musi aj inym ukazat ze vas maju respektovat...ja by som spravila aj inu vec-isla by som k nim,a keby si ma zase nevsimali,tak by som sa potichu pozbierala a odisla..a keby mi muz volal kde som,tak poviem,ze ved sa bavili a ja som sa sama nudila,tak idem kocikovat....
@poppy22 presne ako pises, ja som sa zatial neozvala, lebo viem, ze keby sa ozvem tak oni to nepriznaju ze ma neprijimaju, ze ma ignoruju, oni by sa tavrili, ze ja si namyslam, hladam snad problem kde nie je a podobne …. Takze sa len usmievam a snazim sa tvarit co najviac najviac nad vecou, aby nevideli, ze ma to trapi, aby videli, ze ich mam na haku …. Manzel to urcite nevidi a tiez by pozeral, ze vsak sa normalne bavime všetko …. Urcite by mi neuznal, ze sa takto mozem citit a dokonca som mu raz aj povedala, ze si myslim, ze moja rodina by takto nikdy nereagovala na neho a nic mi na to nepovedal, bol ticho
@sunshine_18 ja sa tiez nesnazim, aby ma milovali, len to prijatie by mi stacilo, aby som sa tam necitila ako votrelec, ktory tam je navyše
@elmivelmi no dietatu sa neda, ja ked tam dojdem oni hned chytia kocik a maly uz len oni oni …. To hovorim ja ako keby tam ani nie som
Keď struhaš firmu, keď sa takto pretvarujes, naozaj nemá dôvod chápať a veriť že sa cítiš na 25.kolaji.
Jeden typ, dohodni sa s tvojou rodinou, že ho budú napr .3 mesiace natvrdo ignorovať a správať sa ešte evidentnejsie ignorantsky k nemu akoby mu zahrať divadlo.
Nemalo zmysel sa ozvať,sú to extrémne kresťansky založený ľudia ale len navonok,spoznala som ich temnu stránku natoľko že to neprajem nikomu zažiť
@timea179 tak to mame podobne; aj oni su na oko pro forma krestanka silni

@ema22270 ano presne, ako píšeš, až taka šikana a vlastne keby sa ozvem tak este snad povedia, že som len precitlivela a že mi predsa nič nerobia .... ano take neuctive, ako keby sa nejako nadraduju, taka sikana, že však sa nebudu bavit s osobou ako ja alebo prijimať osobu ako ja