icon

Nepríjemná skúsenosť: Konzumujete jedlo, ktoré vám nechutí?

25. dec 2024

Ahojte- chcem sa opytat oko to mate vy. Predstavte si situaciu. Boli sme na navsteve - takej kratuckej- a kedze sme mali post, znami nam nabalili/ nanutili kolaciky. Doma som si chcela dat. No ked som ich dala do ust musela som to vyplut- boli zle....neviem kombinacia chuti, voni surovin....( urcite neboli pokazene). Manzel sa " smial" ci by som ich vyplula aj na navsteve( ze stastie ze sme nemohli jest). Ja sa priznam ze asi ano. On by to zlejol "zo slusnost" aj keby to bolo "plesnive zhnite"neviem ake. Tak ako to mate vy?? Zjete aj to co vam fakt nechuti alebo nie.

Strana
z4
andrea2667
29. dec 2024

@roxanna Normálne mi to nedalo a vyhľadala som recept na nete. Sú to vlastne zapečené rezance s džemom a s makom. Nazvala by som to jedlom v núdzi, ale určite nie torta a už vôbec nie pohostenie pre návštevu.

jaond19
29. dec 2024

Tiez uz som zazila taketo kadejake vianocne pecivo/kolaciky, ktore boli zrejme robene niekolko tyzdnov v predstihu pred sviatkami a nam ponuknute/nanutene este aj domov (v polke januara) lebo vsak mali kvantá a nech sa to zje.... vysypala som to doma do kosa. Ja uz sa bojim niekde si nieco vziat a radsej sa vyhovorim (bolest zubov, diéta atd) zvlast u starsich generacii, kedy viem ze robia haldy a aby sa stihlo, tak pomaly v novembri uz... a potom je to staré, obschlé a nechutné

sisaka
30. dec 2024

@misslilac13 jasné, všetci Arabi a Indi sú smradľaví, ozvala sa voňavá Slovenka….
Koľko si už tých indických a arabských kolačov pojedla?

lavender94
30. dec 2024

@misslilac13 na Slovensku si zlý koláč nejedla? Tak to buď neješ koláče vôbec alebo máš totálne odrovnané chuťové bunky. Snáď nemôžeš myslieť ani vážne. A arabské su všetky rad radom hnusne? No tie na all inc hoteloch áno, ale povedať to celkovo je dosť silné. Takú poctivú baklavu neprekoná žiaden z tých slovenských kupovaných koláčov. A porovnávať fast food a koláče je trošku mimo nemyslíš? Fast food je od slova FAST čiže rýchly. Takže účel nie je zažiť gastronomické nebo, ale naplniť žalúdok. A kebab je náhodou aj celkom zdravy keď si ho človek nedá kilo a bez chleba a hranoliek tak je to masko so zeleninou. Samozrejme tiež sa nájde dobrý a zlý ako vo všetkom.
Toto bol taky výkrik do tmy že slovenské vám nechuti ale za Arabmi sa idete posrat alebo čo? 😂 lebo nedáva to ani hlavu ani pätu od začiatku do konca

misslilac13
30. dec 2024

@sisaka bohužiaľ v zahraničí na pracovných cestách som mala tu smolu tie ich koláče ochutnať.

misslilac13
1. jan 2025

@lavender94 tak ja nie som fajnova. Ľudia majú obrovské nároky na všetkých a všetko len na svoju rozmaznanost nie.

mircalla
1. jan 2025

@misslilac13 To nie je o rozmaznanosti, ale o kvalite a schopnosti rozoznat kvalitu, co asi nevies. Uvediem priklad, vsetky tie kolace z Tesca, co predavaju su otrasny, sladky, umely hnus.

misslilac13
1. jan 2025

@mircalla to ja neviem ja kolace nekupujem nie som na to odkazana a ja som myslela ze sa bavíme o domácich kolacoch.

mircalla
1. jan 2025

@misslilac13 Aj mnohe domace kolace su nechutne a umele, to je jedno.

lavender94
2. jan 2025

@misslilac13 nejde o rozmaznanosť, ale o to hľadať kvalitu. Keď nebude spotrebiteľ náročný, tak môžeme do seba rovno hádzať odpadky. A to neplatí len na koláče. Keď sa rozhodnem niekomu zaplatiť za službu, tak očakávam náležitý servis a nie že budem nekritická. Ja si koláče nekupujem, ale jedla som mnoho kupovaných kde kvalita bola za tu cenu úplne podpriemerná. Neviem aké služby využívaš, ale dá sa to aplikovať na všetko. Keď si zaplatíš za obed dajme tomu 20€ v reštaurácii tiež by si bola spokojná s jedlom na úrovni vývarovne?

misslilac13
2. jan 2025

@lavender94 varím a pečiem doma. Keďže som robila v potravinárstve a v gastre celý život v reštauráciách sa nestravujem, mala by som pocit ze som zase v robote.

lavender94
2. jan 2025

@misslilac13 a to že ty varíš doma ma čo konkrétne spoločné s tým o čom sme písali pred tým?

Strana
z4