Máte reflux a nepríjemnú horkú chuť v ústach?
Ahoj je tu prosim niekto kto ma reflux? Chystam sa k doktorke len sa chcem opytat ci mavate aj pocit ako keby horkej chuti v ustach alebo stipanie,nechut do jedla
Dakujem
ano mam
@anonym_1eb7bc co prosim pomaha dala som si rennie a nepomohlo
@anonym_1eb7bc co prosim pomaha dala som si rennie a nepomohlo
@ivka232 vyhybam sa : kava iba s mliekom, sladke mi neskutocne robi kyselinu ( cokolada, NUTELA) menej pijem alkohol , prestala som fajcit uplne...inac mam helicid pre pripad nudze, bola som aj na hadici, za tie roky mam zhrubnutu stenu prave kvoli kyseline, takze....ak mas moc silnu kyselinu, smer lekar
@ivka232 vyhybam sa : kava iba s mliekom, sladke mi neskutocne robi kyselinu ( cokolada, NUTELA) menej pijem alkohol , prestala som fajcit uplne...inac mam helicid pre pripad nudze, bola som aj na hadici, za tie roky mam zhrubnutu stenu prave kvoli kyseline, takze....ak mas moc silnu kyselinu, smer lekar
@anonym_1eb7bc ďakujem krasne kyselinu ani moc nie momentalne skor ta hnusna chut v ustach vyskusam vsetko dakujem len tej hadice sa bojim ako cert 😆
@ivka232 ja mavam.hlavne ostru bolest na hrudi a pocit zaseknuteho jedla v krku a mam ho tam cely den. Pomaha nolpaza a repikovy caj. Bezne antacida nie
@anonym_1eb7bc ďakujem krasne kyselinu ani moc nie momentalne skor ta hnusna chut v ustach vyskusam vsetko dakujem len tej hadice sa bojim ako cert 😆
@ivka232 horká chuť bez kyseliny je častý prejav tichého refluxu, pomôže antirefluxná strava.
Skús si zamiešať sódu bicarbonu do pohára a vypi to, alebo sú aj tabletky. Raepikovy čaj je tiež dobrý, ako tu píšu. A inak asi len doktor, skrz liekov.
Strava, vyvýšené spanie, nejesť aspoň 3h pred spaním a PPI lieky - nolpaza, emmanera, helicid, ozzion apd.
Na horkú chuť mi pomáha sušený zázvor. Kdesi som to čítala a myslím, ze to funguje. Skús.
@ivka232 ak mas kyselinu kraktodobo, ci horka chut, musis odsledovat, po com to mas, a nejedz take veci. Ak mas dlhodobo kyselinu, tak je namieste hadica.

ano mam