icon

Máte reflux a nepríjemnú horkú chuť v ústach?

ivka232
22. jún 2026

Ahoj je tu prosim niekto kto ma reflux? Chystam sa k doktorke len sa chcem opytat ci mavate aj pocit ako keby horkej chuti v ustach alebo stipanie,nechut do jedla
Dakujem

anonym_1eb7bc
22. jún 2026

ano mam

ivka232
autor
22. jún 2026
@anonym_1eb7bc

ano mam

@anonym_1eb7bc co prosim pomaha dala som si rennie a nepomohlo

anonym_1eb7bc
22. jún 2026
@ivka232

@anonym_1eb7bc co prosim pomaha dala som si rennie a nepomohlo

@ivka232 vyhybam sa : kava iba s mliekom, sladke mi neskutocne robi kyselinu ( cokolada, NUTELA) menej pijem alkohol , prestala som fajcit uplne...inac mam helicid pre pripad nudze, bola som aj na hadici, za tie roky mam zhrubnutu stenu prave kvoli kyseline, takze....ak mas moc silnu kyselinu, smer lekar

ivka232
autor
22. jún 2026
@anonym_1eb7bc

@ivka232 vyhybam sa : kava iba s mliekom, sladke mi neskutocne robi kyselinu ( cokolada, NUTELA) menej pijem alkohol , prestala som fajcit uplne...inac mam helicid pre pripad nudze, bola som aj na hadici, za tie roky mam zhrubnutu stenu prave kvoli kyseline, takze....ak mas moc silnu kyselinu, smer lekar

@anonym_1eb7bc ďakujem krasne kyselinu ani moc nie momentalne skor ta hnusna chut v ustach vyskusam vsetko dakujem len tej hadice sa bojim ako cert 😆

anonym_b7c3bb
22. jún 2026

@ivka232 ja mavam.hlavne ostru bolest na hrudi a pocit zaseknuteho jedla v krku a mam ho tam cely den. Pomaha nolpaza a repikovy caj. Bezne antacida nie

anonym_4b8902
22. jún 2026
@ivka232

@anonym_1eb7bc ďakujem krasne kyselinu ani moc nie momentalne skor ta hnusna chut v ustach vyskusam vsetko dakujem len tej hadice sa bojim ako cert 😆

@ivka232 horká chuť bez kyseliny je častý prejav tichého refluxu, pomôže antirefluxná strava.

danielahamar
22. jún 2026

Skús si zamiešať sódu bicarbonu do pohára a vypi to, alebo sú aj tabletky. Raepikovy čaj je tiež dobrý, ako tu píšu. A inak asi len doktor, skrz liekov.

anonym_997f08
22. jún 2026

Strava, vyvýšené spanie, nejesť aspoň 3h pred spaním a PPI lieky - nolpaza, emmanera, helicid, ozzion apd.

markus444
22. jún 2026

@ivka232 jaj mám reflux ale vôbec sa neprejavuje takto, ale skôr ako keď chcete hodiť "tyčku" tak mám presne taký pocit. Je to vlastne nedovretie prichlopky ktora oddeluje hrtan a hltan

lukbe
22. jún 2026

Na horkú chuť mi pomáha sušený zázvor. Kdesi som to čítala a myslím, ze to funguje. Skús.

anonym_1eb7bc
22. jún 2026
@ivka232

@ivka232 ak mas kyselinu kraktodobo, ci horka chut, musis odsledovat, po com to mas, a nejedz take veci. Ak mas dlhodobo kyselinu, tak je namieste hadica.