Nerešpektovanie zákazu vychádzania susedmi. Máme to riešiť?
Máte aj vy susedov,ktori napriek zákazu vychadzania prijímajú navstevy a s deťmi behajú po bytovke akoby sa nechumelilo? O tom že fajčia na chodbe a pritom ziapu na celú chodbu ani nevravim. Ako by ste to riesili vy?
Dievčatá,prajem krásnu dobrú noc!Všetci už máme toho plné zuby,obmedzenia,núdzový stav,ponorková nemoc,deti behajúce po chodbách,aby ich nik vonku nevidel,stúpajúce prípady,strach,neistota,ale verím,že to dáme.Ja si vždy poviem,keď už je zle,alebo mám toho tiež plné zuby,buďme radi,že sme zdraví a ešte tu.Iní už to šťastie nemajú.Tešme sa aj z maličkosti,aj keď je to ťažké.Prípady zas klesajú,dúfam,že už to pôjde iba dole .
@danusiatko verte nebolo by dosť na túto situáciu. Mlada 20 ročná po VŠ vám povie že ona za ten peniaz robiť nebide, mesiac je tomu co vyšla zo školy. A zarába plus mínus rovnako ako ja, co tam robím 10 rokov. Pohodlné sú a nie, že zarobia málo a pri dom prd vedia ale to je na inú debatu 😉.
Ide o to, že keby všetci mali toľko aby mohli fungovať bez hypotéky, ako by to tu vyzeralo. Vysokoškolský človek , remeselník, elektrikár, múra by zarábali rovnako, ako niekto kto má ledva dokončenu základnú školu?
A kto sú rizikové skupiny, ľudia s narušenou imunitou? Tí vedia veľmi dobre ko sa chrániť a obávajú sa tých nezodpovedných čo ich ohrozujú. Mali dat dôchodcom, ciganom, bezdomovcom? To by zas bol plný fb a ine sociálne siete nenávisti, že oni dostali a ostatok si musí kúpiť za svoje... 🤷♀️🤦♀️
@akbara77 nepochopim to, ani moj mozog. Ludia mozu na nakup, k lekarovi, do lekarne, na postu ... ak je v state nudzovy stav a zakaz vychadzania, tak ho niekto musi kontrolovat. Aj napriek vsetkemu, co si o tom myslim, zatial dodrziavam nariadenia, ale stale budu ludia, ktori maju vsetko na haku. Mam sestru v Taliansku, ked tam zacal nudzovy stav a zakaz vychadzania, policajti a vojaci kontrolovali ludi na uliciach, kde ide, kde byva, preco sa nachadza tam a tam. Zdravotnici mali prednost v rade do obchodu atd.... kto co tu kontroluje, kde je zakaz vychadzania, nic som si nevsimla vonku, ked som sla do obchodu. Nikto nenapomenul ludi, ze nemaju rusko(mne osobne to nevadi, nepokladam ho za vsemocne) ale nariadili, nosim ho. Tak ake obmedzenia. Ak nieco prikazem, musim to kontrolovat, inak to nema zmysel. Nikdy nebudu vsetci zodpovedni a ohladuplni. To je utopia.
@danusiatko od soboty je nariadenie,a vidím ešte menej mestských policajtov ako predtým,a už tu niekto písal,že OBI A PEPCO kopa ľudí.
@danusiatko to mi známa spomínala,že v Taliansku mohla len do najbližších potravín aj to kontrolovali.
@dajana555 tak o com to vlastne je, dam zakaz vychadzania, ale nezavriem obchody. Obchody mozu fungovat, ale nedovolim zakaznikom, aby tam sli. Moj rozum to neberie.
Dobru noc, aj zajtra vyjde slnko 🙂
@danusiatko ani ja to nechápem.Možno už zákaz vychádzania zrušili,len mi dve sme to nepostrehli😅.
Dúfam,že ste pochopili,že si robím srandu,tak trochu na odľahčenie situácie,
je to tak preto, aby im stat nemusel vyplacat usly zisk... nemaju prikazane mat zavrete, ale ze ty nesmies do obchodu, to uz je jedno... otvorene mat mozu - zisk generovat teoreticky mozu, prakticky samozrejme nie ale to nevadi... nemusia vyplacat usly zisk... preto je to tak
@danusiatko
@dajana555
@dajana555 mna fascinuje to, ze su pozitivne priklady krajin vo svete kde to dali bez vacsich ekonomickych a ludskych strat a funguju viac menej tak, ako pred koronou. Preco si z nich nemoze svet vziat priklad? Ako mam odpovede, nie, ze nie 😄. Ono egoizmus, tuzba po moci skratka vitazia. Dobry priklad CZ, USA, Brazilia atd. - kam to hosi dotiahli.
@zuzuliennka1 a neprieci sa vam to, ta ich vybabranost statna. Na to na akych anjelov sa hraju, z ludi robia somarov. Ale oni su za vodou. Co tam po prevadzkach, po ludoch, zivotoch. Hlavne ze foto ako kozmonaut. Ale aspon predseda to zobral ludsky a rozvaza ludi do lekarni.
Dobru noc 🙄
Hmm..nezijem na Slovensku, celkom ma prekvapuje, neochota a nedovera vacsiny diskutujucich k preventivnym opatreniam...cakala by som, že naša natura bude viac o poslusnosti, vytrvalosti, trpezlivosti...vsak vsade su opatrenia, aj v inych europskych statoch, len mozno trochu ina kombinacia, ale je to o tom istom. No a Brazilia ako dobrý priklad? Premorili sa tak, že extremne vela ich umrelo. Ja osobne neviem, ako by som niesla, keby sme sa dostali do situacie, ze budeme liecit len ludi pod 60 rokov.. este ze o tomto sa nerozhoduje v referende, lebo mladi by to ako vas tak citam, brali ako druh dochodkovej reformy
@hindakus spolocnost je len taka vyspela a silna ako jej najslabsi clenovia. Ked si pozries ako sa u nas voli poslednych X rokov, tak nevitazia fakty, zdravy rozum ale populizmus. Ale v tomto nie sme vobec vynimocni lebo je to tak aj inde po svete. A ked ti mladez vzdelavaju ucitelia veriaci na cipovanie, podporujuci hoaxy, tak to je na zaplakanie. No a k tej poslusnosti len tolko, ze ked pan premier vystupuje tak ako vystupuje, robi to co robi, tak potom len dava priestor na nedoveru
@hindakus lenze to si bohuzial mnohi neuvedomuju, ze nedodrziavanim hyg. opatreni, nebodaj vedome sirenim si robia sami sebe zle, lebo predlzovanim tejto mizerie nielenze sa ekonomika dostane do este vacsieho smutku ale zvysuje sa aj riziko neposkytnutia zdravotnej starostlivosti aj v suvislosti s inymi ochoreniami. Ved sa to uz pomaly aj deje, odkladaju sa operacie a stale hrozi totalny lock down.
@danusiatko no prieci, a co s tym teraz spravime? co sme si zvolili, to tam mame.... ja som toho sasa teda nevolila, ale to nam je vsetkym figu platne teraz
ale zaroven ani niektori jedinci nie su bez viny - len s uzasom sledujem spravy, kde vravia, ze konspiraciam veri az 30% ucitelov???
a ze ludia sa vsemozne snazia obabrat system? a naco je to dobre, zrusia tym opatrenia? prd makovy, budeme tu tie opatrenia mat do dalsej velkej noci, lebo sa poniektori hraju na frajerov 🤦🏼♀️
@stanislavicenka to je tvrdá realita na Slovensku! Zobuďte sa!!!
Co chceš nahlásiť že behajú po bytovke? Myslíš ze existuje nejaké nariadenie upravujúce pohyb po chodbe, že ako príde policajt a bude riešiť že sa niekto prechádza chodbou k svojmu bytu?
Návšteva to isté, máš nejaký dôkaz že u nich niekto bol?
Hádaj co robí v týchto dňoch polícia s podobnými udaniami ktorých musí riešiť 1000 denne? Lebo v každom paneláku je jeden taky sused co nalepeny na kukatko sliedi kto prešiel okolo, či mal rusko, z balkóna ďalekohľadom kontroluje susedu ci náhodou nevenci civavu 103 metrov od baraku, počíta auta koľko ich ma spz z iného na parkovisku a toho suseda co chodí na týždňovky do rakúska pre istotu nezdravi už od marca...
No ved si zavolaj, postazuj sa keď ti to je treba.
@stanulienkat tvrdá realita na Slovensku....
ako nechala by som to tak. pokial nechces mat na cele nalepene uz naveky, ze si len obycajna udavacka, tak si hlad svojho. na chodbe im nikto nezakazal byt. ver mi, ak by si ich niekde nahlasila, podla mna by sa ti tam byvalo este horsie
@lujza123 👍🏼👏🏼

@nykkushka bolo by dost sestier aj doktorov, ale zadarmo robit nik nepojde, hlavne ak nie je sanca na byvanie bez hypoteky. Tu zaspalo vsetko, aj zdravotnictvo, najomne byty, ... Mozno sa nam to teraz vypomsti, ale ani nikomu nepomoze, ak tu budu ludia bez prace koli korone. Poznam uz 5 ludi, muzov otcov, ktori prisli o pracu.
Malo sa investovat do ochrany rizikovych skupin, dodat im ruska na kazdy den, dezinfekciu a pomoct s nakupmi, samozrejme, ak by o to stali. Ak zastavime svet, odnesieme si to vsetci. Ak by som bola konspirator, tak by som tvrdila, ze prave o to niekomu ide. Ale zdrzim sa.