icon

Nerešpektujúci susedia

kiwi3
29. dec 2022

caute baby, niekedy v lete sa do vedlajsieho bytu zacali stahovat novi susedia, par starsi ako moji rodicia, cca 70. ze im rozumiem kazde slovo cez stenu (lebo vkuse vykrikuju) a pocujem stekat ich psa, by som este prekusla, ale mam hlavne iny problem. neviem teda, ci len ja som divna, ale pride mi, ze s nasimi vecami zaobchadzaju minimalne necitlivo. nerozumiem tym myslienkovym pochodom. jednu pivnicu mame spolocnu (mam veci na jednej strane miestnosti) a doteraz si nachadzam len tak hodeny ich stavebny odpad na svojich veciach (hadzem im to naspat), totalne zaprasene nase knihy od ich bordelu, zataraseny nas regal ich vecami (uz som kupovala kvoli nim praci prasok a pod, lebo som sa k tomu proste nevedela dostat). nachadzam otvorene dvere vchodove aj pivnicne len tak, nikde nikto. asi ze nech si kazdy zoberie, co chce...
akoze pride mi to uplne bezohladne. ja mam casto k cudzim veciam vacsi respekt ako k svojim.
minule nieco robili na chodbe so stolickou, nachvilu som vybehla z bytu a ked sa vratim spinava stolicka pred nasimi dverami na nasej rohozke (nemam obycajnu, ale taku drahsiu obrazkovu, ale aj keby nie..). museli ju odpratat, aby som sa dostala do bytu.
ako ja uz fakt neviem, ale to mam vychovavat ludi v tomto veku? ani neviem, ako im mam slusne povedat, nech sa "kontroluju"... vadilo by to aj vam? dik za rady

klarissa25
29. dec 2022

A aj si sa s nimi porozprávala o tom ?

martul
29. dec 2022

@kiwi3 prečo nevieš ako im to slušne povedať? Vieš len neslušne rozprávať? Veď zaklopem poviem čo je probke a n ch to nerobia. Druhýkrát napíšem oznam do výťahu alebo inych priestorov nech to vidia aj ostatní. Tretikrat uz riesim so správcom.

luccija
29. dec 2022

Sú to starší ľudia a asi bordelari, nemysliaci na druhých.Poprosila by som muža nech im v dobrom v úsmevom, ale razne povie čo Van vadí.Urcite sa urazia🙂a áno vadilo by mi to tak ako tebe

kiwi3
autor
29. dec 2022

muz staremu panovi pomahal vynasat do bytu nejake veci a dostal za to tusim nejake vino (uz ani neviem), tak tomu je to teraz trapne riesit, ked maju akoze "dobre vztahy". len ked si nabuduce zase nieco najdem, tak uz sa nezdrazim a proste budem musiet byt zla zena toho dobreho muza. co uz...

veto
29. dec 2022

@kiwi3 Hlavne veci polozene kade tade porusuju bezpecnostne a protipoziarne predpisy v bytovych a cinzovnych domoch. Nesmu sa davat veci na chodbu, pred dvere, ku schodom, do spolocnych priestorov v pivniciach a tak. S tymto by som na nich sla. Ved si koleduju o svoje zdravie, zdravie ostatnych a pokutu.
Ten stavebny odpad ani nekomentujem, to tam uz vobec nesmie byt. Chapem po dobu rekonstrucie kym si clovek zariadi odvoz ale to musi ist tiez prec.

solange7
29. dec 2022

@kiwi3 to je jedno ze ste dostali vino, ved kym ste sa zatial kvoli tomu nekonfrontovali, tak je praveze dobry cas im to povedat. Susedia, sme radi ze ste tu, ste fajn, ale prosim vas, pozor na tie veci. Nechcem ich mat spinave alebo ukradnute. Zamykajte a nenechavajte neporiadok. Ďakujem - ma ucta, dovidenia.

martul
29. dec 2022

@kiwi3 preo by si mala byť zlá? Veď im normálne povedz slušne, či?

gertrudaosem
29. dec 2022

@kiwi3 prosím ta kde si kupovala tu rohožku??

mandzula
29. dec 2022

@kiwi3 normalne im to povedz, tym praveze zvysujes sancu, ze udrzis vztahy korektne, pretoze ak to budes v sebe dusit, vybuchnes v tej najnevhodnejsej chvili. Nedaju sa vam tie veci v pivnici aspon vizualne oddelit paskou (mozno by im doplo, kam siaha ich priestor), pripadne zhora spustenym igelitom?

martinkatinka
29. dec 2022

Ja by som za nimi sla a povedala im, ze jednoducho nechavaju neporisdok, ze by bolo super, keby si za sebou upratali, ze to tak robite vo vchode vsetci. Viem, co je to problem so susedmi. Zalezi na tom aki su. No v prvom rade treba rozhovor( u nas to sice nezabralo).

ttonicum
29. dec 2022

@kiwi3 U nas sa overilo, rozhovor medzi 4 ocami. Nornalne povedat dotycnemu, ze co je za problem a ziadas o napravu. Ked nepochopili na prvykrat, tak zakazdym ich odchytit a znova zopakovat a este je fajn vyrobit a vyvesit oznam o tom, ze kazdy si ma svoj bordel spratat ihned. Ludia su pohodlni a veria, ze ked sa nikto neozve, tak je to vlastne ok napr. nechat smradlave smeti pred dverami na chodbe, neupratat prach a spinu po prerabke..

lujza123
29. dec 2022

@kiwi3 netreba sa báť rozhovoru, normálneho slušného.... Presne popísať co vám vadí. Im to jednoducho nedochádza, niektorý ľudia žijú vo svojom vlastnom vesmire kde existujú iba oni

ropucha6
29. dec 2022

@kiwi3 odchytit a slusne poziadat o napravu. Do pivnice by som dala paravan na vizualne oddelenie priestoru. Akoze vadilo by mi to, ale su aj horsi susedia.

martinkatinka
29. dec 2022

@lujza123 vies, no mozno sa boji, ze rozhovor nedopadne dobre... Mne suseda vykricala kadeco... Ze co sa staram, jej deti su futbalusti, tak sa hraju a co ze kazdy den? A ze zavidim, ze si mozu dovolit kupit beziaci pas a podobne....

oli18
29. dec 2022

Tak mne vadi, ze si napisala jedno dlhocizne suvetie 😉

kittykat22
29. dec 2022

podla mna si to neuvedomuju. Najlepsie bude ked za nimi pojdes a normalne pekne povies, co ta trapi. Idealne si napis dve veci - aby si tam nehovorila piate cez deviate. A uvidis. Zbytocne sa trapis - ked si im este nic nepovedala. Podla mna ti to nerobia naschval - su jednoducho tak nastaveni. Ale ked ich poziadas, dokazem si predstavit, ze sa budu snazit viac. Napriklad to zamykanie - to je podla mna normalne povedat. Aj to, ze mas vsetko zaprasene. Na tom nie je nic zle.

kornelies
31. dec 2022

@kiwi3 Ja by som si urcite nedala knihy do spolocnej pivnice. Ak ano, boli by zabalene v krabiciach, zalepene lepiacou paskou. Spolocne pivnice su vhodne pre bicykle, popripade hracky na von...do piesku.
Medzi recou povedzte susedom, ze sa v mieste bydliska objavili zlodeji (kolegyna v praci hovorila) a treba si chranit majetok a zamykat. Nemozete im rovno povedat, ze su bordelari. Zamaslickovat a podat to uplne inac, aby sa necitili dotknuti. Napr. pani suseda, nepotrebujete pomoct so zvysnymi kachlickami a sparovkou. Mame velke krabice, atd. Susedia tam budu mozno 5-10 rokov a ako sa hovori, este budete na nich spominat, ked sa namiesto nich nastahuju podnajomnici holdujuci drogam a alkoholu.