Neriešiteľná situácia - rady
Ahoj, je mi 27.
Od rodičov som sa odsťahoval v 24. rokoch.
Býval som s ex priateľkou v nájme.
Od novembra nie sme spolu a ja ostal sám.
Krátko na to oca vyhodila mama.
Prišiel ku mne, že na pár nocí. A už sú to mesiace. Mám malý 1. Izbový byt. Spí na zemi v spacaku. Nemám súkromie nič.
Našiel som si nové dievča, ale nemožme ísť ani ku mne.
Buď musím povedať že prídeme a on ide preč a ak nečakane ideme ku mne tak on spí v kuchyni na zemi no hanba, už ku mne ani nechce vobec ísť. :/
A nemám to ako vyriešiť, otec nemá peniaze ale len dlhy. Zarába málo.
Mama ho späť nechce vziať ani za nič, on nemá kde ísť.
A ja prišiel o súkromie :/ Ja nechcem bývať s ocom v izbe.
Ničí mi to vzťah, mne nervy ale morálne ho nemôžem poslať preč. No nevidím žiadne riešenie. Mám ho rád ale nie je mi 20. Dokážem žiť len sám alebo s partnerkou.
Čo by ste robili?
Vies co ty mas jednu casovanu bombu s rodicmi. Zachvilku otec nebude vediet platit ten mamin podnajom a budes mat A dvoch rodicov bezdomovcou B dvoch rodicov doživotne na krku. Ja by som na tvojom mieste Isla do zahranicia nasla lepsie plateny job a im posielala cast $ na spolocny najom ( Ved nebudes tahat 3) a nech si spolu bačuju ako vedia ked to vydrzali 25rokoc spolu mozu aj dalej. A ked sa im nebude pacit nech si poradia ako vedia.A mal by si istotu ze k tebe sa nenasačkuju. Aj pokoj .
Otec by si mal nájsť stálu prácu. V mnohých ponúkajú za pár eur aj ubytovanie. Veľké fabriky.....
@21oktober ešte je tu 18 ročná sestra, žije s mamou
ale tá ešte študuje nie ? Čo chceš aby odišla zo školy a našla si podnájom a otca ste si striedali ? Jediná možnosť ako to vyriešiť je nájsť otcovi také ubytovanie ktoré bude vediet splácať a nie sa sťažovať na to že nemáš s frajerkou súkromie . Ja ťa chápem že máš svoje potreby , ale frajerka dnes je a zajtra byt nemusí . Otec ak nie je nejaký fakt že odroň si tvoju pomoc zaslúži .
Otec to ako vidi? Aky ma plan? ...z coho teraz mama plati byt? Ako ti otec prispieva? Z coho zije?
Za mna ...skoncit sucasny prenajom, najst si novy a nedat adresu.
No parada budes ich mat u seba ako sardinky. Hladaj otcovi robotu. Lebo inak budes zachvilku zivt celu rodinu.
@tykat plán ma ísť za robotou, ale nič pre to nerobí, ide na fušku, pošle im všetky peniaze a to už mesiace,
Otec posle vsetky peniaze matke a sestre a byva u teba? No super👍
Ak by si to chcel nejako diplomaticky vyriesit, najdi si ty pracu niekde v inom meste a odstahuj sa. Otca nechaj v tvojom byte s tym, nech si to cvaka sam. Peniaze zaraba, nemusi ich vsetky davat manzelke
Povedz mame nech si ho zoberie spet inak otec nebude platit. Ved nemusia byt par ale spolubyvajuci .
A ked sa jej nepaci tak nech zlezie z piedesralu najdes si robotu a svoje byvanie si financuje sama.
Ako nehnevaj sa sestra 18 rokov, nech prispieva mame. Otec nech si zaplati podnajom veď prečo by mal dotovat mamu, keď o neho nema zaujem. Ona pochpi, ked jej neda peniaze. V podstate on robi, ona sedi doma a este ho aj z bytu vyhodi.
Nepisal si sem uz? Nie je tam obcas aj brat?
Este citam, ze otec plati byt, v ktorom nebýva. Tak nech plati sebe mamka do prace a segra tiez brigadu... Komedia cela tvoja rodina... Ja mam podobne...
autor: moj nazor: rodicia ti nedali dobry priklad do zivota. Bohuzial, ani jeden z nich. Ty mas moznost mat iny zivot, nie taky, ako mali oni. Si teraz na zivotnej krizovatke, ci zamakas a dopracujes sa k vlastnemu byvaniu alebo budes na striedacku tahat rodicov z brindy. Tym im samozrejme nepomozes, iba budes akoze zachranovat situaciu a v skutocnosti ju zhorsovat. A nepomahas ani sebe. Otec alebo matka v byte u teba, budes sanovat ich problemy, dlhy atd. Lenze bojis sa nepomoct, bojis sa, ze sa nahnevaju, ze prestanu komunikovat s tebou, ze ze ze.... Ale ty nemas moralnu povinnost neustale im pomahat? Ze ta zivili? A co sa sa ty objavil jedneho dna u nich v byte a povedal, ze budes tu byvat a basta? Nie rozhodli sa dobrovolne mat dieta (a je jedno ci si bol planovany alebo nehoda), tak ich psou povinnostou bolo postarat sa o teba. Moja rada: Najlepsie im pomozes, ked ich naucis starat sa samych o seba. To znamena rozhovor s otcom, dedline dokedy moze byt este u teba, mozes ponuknut zaplatit na mesiac ubytovnu a pripadne spravit prvy nakup potravin resp. raz tyzdenne moze prist k tebe na veceru/obed a finito. Musi sa zacat starat sam o seba. Kym nie je donuteny, nespravi to.
@0silvia0 presne ako píšeš, vždy keď zavolajú sestra alebo mama, musí okamžite poslať
autor: a este mi napadlo smer psycholog s otcom, musi popracovat na svojom sebavedomi.
A matka ma nejake financie? Dochodok (invalidny)?
@0silvia0 nemá nič len hmotnú núdzu a chodí odrobiť 4 hodiny
@sfialka on me slabý príliš na to , celá rodina sme ho presviedčali ....
preco s nim neriesis psychologa?
Prenajat 2izb byt s tym, ze platite na polovicu by neslo?
@21oktober inak ty by si 45r asi nehladala partnera 22r co este studuje a zije u rodicov . Ty by si logicky mala priatela co mà svoje byvanie. Alebo by si chcela 59r co zije u syna v kuchyni? Je dost rozdiel ked je niekde babo a dospely clovek zdravy hoci uz nie najmladsi. Ten jeho otec by si mal s manzelkou vediet poradit sam. Za to ze je slaboch a plati byt z ktoreho je vykopnuty a zo seba robi problem pre syna ..

@21oktober prepáč, nesúhlasím s tebou aj keď chápem čo myslíš
Ak by riadne pracoval tak by nagazdoval aspoň kekse vlastne bývanie, nie iba dlhy
Stavebníctvo? To sú sezónne prace. Čiže väčšinou nejaké brigády, fusky, ciernota.
Neviem, ale mne tu blikajú kontrolky