Nervy na svokrovcov
Joooj, či mám len nervy každú návštevu u svokrovcov. Ešte len dvere na aute rozcapíme, už zdiaľky kričia na malú menom (skoro na pol dediny, aby všetci vedeli), že "Tu si moja! Kde si to? Prišla si pozrieť starkých?" Ako rada som, že sa tešia, ale malá sa vždy rozreve. Svokor je totiž na dôchodku a strašne hlasno rozpráva, lebo robil v práci pri hlučných strojoch, tak sa nepočuje (rovnako vypeckuje rádio a TV, takže ho všetci okrikujú, nech to stíši, že sa chceme rozprávať). A to im hovoríme s mužom zakaždým (ešte pred návštevou), že na ňu musia pomaly, dať jej čas na rozkukanie, ale oni sa vždy zabudnú a vyletia na ňu hŕŕ. Takže ja každú návštevu malú polhodinu tíšim v izbe, akonáhle ich vidí, reve do diva (ale keď nedajú si povedať, tak to zažívame zakaždým). Keď sa malá ako-tak ukľudní, snažia sa okolo nej motať, hlavne svokra. Malá okolo nej nechce ani prejsť, lebo sa vždy na ňu doslova vrhne, chce ju brať na ruky a mojkať, a malá sa naopak snaží jej vyhnúť alebo utiecť, lebo chce chodiť, nie sa nosiť. Už sa urazila, že ako to malú vychovávam, že má byť spoločenská, zvyknutá na ľudí a nie taká zľaknutá, že ju to mám naučiť! vrelo to vo mne, ale s kľudom som jej vysvetlila, že si to robí sama tým prístupom k malej, ale nedá si povedať. Došla potom neskôr, keď malá jedla so mnou, že ona by jej chcela dať skúsiť jesť - či si od nej vezme. No ako schytila lyžicu, malá sa otočila a naťahovala sa celá smerom ku mne a bolo dojedená. To sa stará zdula znova, že od nej nechce ani skúsiť a začala ma znova poučovať, že AKO to, že nechce od nej nič, že ju to mám naučiť! som povedala, že keď nechce, nútiť ju nebudem a hotovo. Nemám chuť tam už vôbec chodiť. Ja viem, mala by som hodiť za hlavu, ale mňa ide roztrhnúť jak žabu, keď ona nepočúva čo jej rozprávam a robí si po svojom a potom je na mňa zlá. Navyše ma nasrala aj tým, že vždy keď prídeme a má u seba návštevu, malú mi od dverí zoberie, ani sa nestihneme poriadne zvítať. Mám niekedy pocit, akoby ona chcela materskú ešte raz prežiť. No rozdýchavam to riadne, lebo čokoľvek poviem, od nich sa to odrazí 🙈 a už som alergická na vetu: "Však ju to nauč!" 😂
@jullietka áno, snažia sa silou mocou zaujať a keď dieťa nereaguje, hneď je na vine nevesta/dcéra, lebo zle vychovala. Mne samej z toho treští hlava, je to otravné, ale keď niečo poviem, ja som zlá. Keď nepoviem, zazerajú na mňa, akoby som mala ja dieťaťu dohovoriť, že nalep sa na babku/dedka, veď ti nič nespravia. Dieťa spraví to, čo samé cíti a ja ho nemienim do ničoho nútiť.
Presne tak. No nic,treba stale dookola opakovat a ked nepochopia otocit sa na päte a hotovo. Ked uz nepomaha ani to ze manzel dohovara...u nas uz aj take bolo ked bola mensia a stale plakala(mala reflux a koliky),ze je chora a ze s nou mame ist na neurologiu a podobne 😁😁ako vtedy som uz nechapala totalne. Oni chceli od 3-4 mesacneho decka aby bola uz jak dospela a sa spravala slusne a neplakala. Nedokazali pochopit ze niektorym detom este trocha trva kym im dozrie nervova sustava a podobne....
Kto take dieta nema nepochopi, kto taku situaciu nezazil nepochopi..no kazdopadne rob si podla seba, ty si matka a je to tvoje dieta...svokru ignoruj s recami..lebo aj ked povies, tak si spravi podla seba...teraz neznamena, ze ked sa z nej tesia, tak ju musia doslova vydriapnut z narucia matky a robit na dieta natlaky..kazde dieta je ine, kazde ma svoj cas a to musi vediet aj ona...len preto, ze ferko od vedla bol taky a zuzka robila to a tamto, teraz musi byt aj jej vnuca take...rocne dieta je velmi male aby si zvykalo na inych..ano su to jej stari rodicia, ale v prvom rade ty si jej matka a je to uplne normalne, ze dieta hlada oporu u Teba a tiahne sa za Tebou a toboz ked je naviazane na matku o to viac ..nerobit jej soky..preco? Lebo svokra sa ide posrat z vnucata??? Pestovat ju moze aj neskor a to nevravim o noseni a mojkani...moze sa s nou hrat, vymyslat jej aktivity, pozerat sa ako sa hra aj toto je styl vyjadrenia lasky a radosti k dietatu...nie kazde dieta je na nosenie po rukach a ide ku hockomu...moj syncek sa tiez boji a potrebuje priestor a nie hned na neho vyhuknut, lebo potom mozem ist s nim rovno domov kym sa utisi 🙂ked dieta potrebuje priestor a ona chce byt milovana stara mat, tak musi sa nad tym zamysliet..
😊😊😊 presne viem o čom píšeš. Veď ako často tam ste?
Mne zabralo len dookola to isté rozprávať a zakaždým. Máme dve takže už pochopila a sme už roky roky s mužom spolu tak už aj ja niektoré veci tak neberiem
@majka4555 ja len nerozumiem, že keď zakaždým dieťa na mňa tak reaguje tak že nezmením svoje správanie. Veď asi je chyba vo mne keď zakaždým dieťa strašne plače. A nie silou mocou budem tlačiť na dieťa. A najlepšie hádzať vinu na nevestu. Veď to nie je dospelý človek ale malé dieťa. Prosto nerozumiem.
No naša malá má už 5 ale zaujímavé je že ako bola malá tak nemala problém s tetou kt má dosť špeci hlas a druhá suseda kt s ňou rozprávala ťuťulimuťuli sa furt rozplakala 😀😀😀 alebo raz že daj mi na ruky hovorím NEDÁM bude plakať ... a daj a daj a daj hovorím ok ... dala som 1 sekunda plač vravím trebalo Vám? 🤣
U mňa napr funguje tiež mám 26 a stále keď je malé dieťa tak prídem a čo najlepšie funguje hračky ukazujem atď. Napr suseda majú chlapčeka a on nie za mnou ale za sestrou furt ide 🤣 raz tak vzal sestru za ruku a mama nula bodov 🤣🤣🤣 čo všímam naozaj väčšina detí potrebuje len čas aby sa oťukala 😉
@danka56 tiez myslim, ze treba brat ohlad a pozmenit spravanie pri dietati, ked vidim, ze na toto reaguje placom, skusim inak...ja mam pocit pri niektorich ludoch, ze uprednostnuju seba a svoje potreby pred druhymi a vobec nevnimaju potreby deti...ked vidim, ze to dieta sa hra hodinu s jednou hrackou, tak ho necham, nerozumiem, preco maju niektori potrebu mu do toho vstupovat a ponukat mu ine hracky, ine aktivity, ked nechce byt na rukach a taha sa na zem, nebudem ho silou mocou na tych rukach zabavat len preto, ze si ho chcem ponosit,...a kopec ineho....

Presne,oni uz zabudli ake je to s malymi detmi,deti sa boja,ja tiez neznasam ked niekto vkuse hulaka a stale dookola opakuju tie iste veci,proste oni chcu silou mocou vychovavat,ale to mali moznost pri svojich detoch,nie pri vnucatach. My stale tak isto opakujeme ako papagaji aj s muzom svokre a ona vacsinou furt svoje 😁 a predpokladam ze to bude aj teraz pri druhom,ale to uz nebudem taka mila a nenecham robit naprieky detom. Ja neznasam tiez ked cmuka,bucha,klope a blbosti len aby ju zaujala a tym ju len viac rozculi...ach na nervy😁