Neschopná matka

19. mar 2023

Ahojte. Ocitla som sa v situacii, ktorej nie moc dobre rozumiem. Moj manzel sa ma opytal nieco, co ma neskutocne rozculilo, urazilo a myslim, ze mi dal jasne najavo, ze som neschopna matka. On to popiera, ze som to uplne zle pochopila, ze on sa len zamyslal.

Pred par tyzdnami som prisla z prace s tym, ze ma povysia a budem musiet na sebe zapracovat a ukazat, ze danu poziciu zvladnem. S poziciou suvisi aj zvysenie platu, takze by sme si prilepsili.
Potom prisla komplikacia a manzel mi oznamil, ze bude musiet ist na nejaky cas do nemocnice. Tzn., ze vsetko ostava na mne. Ok. No problem je s tym, ze mi potom v tom obdobi neostava cas na vzdelavanie v praci, ktore je na danu poziciu nevyhnutne. Tak som mu povedala, ze budem potrebovat s detmi pomoc. Obe su malinke, chodia do skolky. A vtedy to zacalo. Vraj co mam za problem, ze sa nedokazem sama o dve deti postarat? Ze on by to zvladol, ze aj keby do prace nechodim, tak by som o pomoc zobronila. A potom sa to spytal. "Keby ma zrazi auto, akoze, co by sa stalo s nasimi detmi?"

Ja tomu, co povedal absolutne nechapem, pretoze mne s detmi nikto nepomaha. Ani jedni nasi rodicia neziju v tom istom meste ako my, nikto mi deti nestrazil, nestrazi a venujem im vsetok svoj volny cas. Ked manzel potreboval pracovat nadcasy a robieval dvanastky, ked sme mali novorodenca, nikto mi nepomahal. A teraz, ked v praci musim zabrat, je podla mna normalne povedat, ze pomoc potrebujem, lebo bez nej nebudem mat priestor na to, co potrebujem.

Este mozno pre upresnenie. Raz za cas pridu moji rodicia, ked ide manzel na chatu alebo na firemnu akciu. To je tak 3x za rok.

Dala sa ta veta, ktoru povedal, pochopit aj inak, ako tak, ze nase deti by neprezili, keby sa mam o ne starat iba ja? Ze som neschopna? Lebo ze to tym isto nechcel povedat.

jenn7
19. mar 2023

Tvoj drahy ma problem sa vyrovnat s tvojim povysenim a tak si rypol. Divny clovek....ziarli na karierny postup manzelky....

vilma7
19. mar 2023

Podľa mňa vôbec netreba brať na vedomie čo povedal....ja si myslím že z neho ide len žiarlivosť na to, že sa to darí v práci, povýšenie, lepší plat.
A o deti sa má predsa tiež starať, on je otec alebo sused??? A bez toho, aby si ku to ty prízvukovala.

syslik81
19. mar 2023

ma urazene ego za to ze ty si povysena a pracujes na sebe ... zial aj to sa stava .. tvoj muz je sebec a miesto toho aby sa z teba radoval ta radsej zhodi

viestta
19. mar 2023

Tak zacnem od prostriedku. Co to je za otca, ktory si mysli, ze postarat sa o deti je zalezitoszt matky? Tam vsetko zacalo a tam aj konci. Bud sa zacne starat alebo nie. A jeho zdravotne problemy a tvoje povysenie su len zastupnymi problemami toho, co je u vas generalny problem, A to je to, ze tvoj muz si mysli, ze otec je len vtedy ked sa jemu hodi. Len ty vies kolko hodin v tyzdni sa mu to hodi.

0silvia0
19. mar 2023

Ved si mu mala povedat, ze ked ho zrazi auto, tak sa nebudes venovat kariernemu rastu, ale ostanes vo svojej povodnej pozicii. Ale kedze ho auto este nezrazilo a este stale je zivym otcom, tak sa moze pricinit o to, aby bolo aj o jeho deti postarane.

beata_k
19. mar 2023

Urazene ego tvojho muza. On ide do nemocnice a ty si karierne polepsis. A chcela by som ho vidiet ako by on vsetko zvladol sam

tanyag
19. mar 2023

Neviem, či som ja divná...ale manžel jej povedal, že ide do NEMOCNICE, má zdravotný problém...o akom urazenom egu tu píšete....on ide do nemocnice, autorka má problém, lebo bude na deti sama...v období, keď bude v nemocnici manžel...či som to ja nepochopila?

autor
19. mar 2023

Este upresnim- on sa vie postarat. Tym, ze bude v nemocnici a nebude moct riesit deti, budem potrebovat teda niekoho, kto mi s detmi bude cediet pomoct, a to mojich/jeho rodicov. A asi preto to cele zacalo.

autor
19. mar 2023

@tanyag spravne si pochopila

0silvia0
19. mar 2023

Asi nechce zatazovat svojich rodicov. Asi sa budes musiet dohodnut s tymi svojimi.

ada12345
19. mar 2023

A ako dlho bude v nemocnici? To je totiz dost rozhodujuce, ci to bude par dni alebo mesiac. A tiez po prepusteni v akom bude stave?

autor
19. mar 2023

@0silvia0 to je uplne v poriadku, mne to nevadi. Aj tak chodia len ti moji. Skor ma zaujima, ci ta poznamka sa dala pochopit inak ako urazkou.

autor
19. mar 2023

@ada12345 3 tyzdne bude cca lezmo v posteli

ckocka
19. mar 2023

My tvojho muža nepoznáme, či si rád rýpne, alebo má problém s tým že budú pomáhať tvoji rodičia, alebo niečo iné. Pekné to nebolo, zas ak je to ojedinelý exces a bol nejako pod tlakom - opakujem, súvislosti poznáš iba ty.

0silvia0
19. mar 2023

Ano, rypol si do teba a tiez by som to brala ako urazku.

andreatytler
19. mar 2023

Podla neho si mala svoj karierny postup okamzite zastavit kedze on ide do nemocnice. Ty to ale chces riesit inac. Chces v tom nadalej pokracovat a zhanat pre seba pomoc. A to sa mu nepaci. On to chape tak ze tvoja kariera je pre taba dolezitejsia ako tvoje deti. Ze ak by ho zrazilo auto, ty by si stale neprehodnotila svoj karierny postup ale zhanala by si opatrovatelku pre deti.
Urcite tam je urazene chlapske ego, lebo inac by dokazal uznat ze tvoj karierny postup je uzitocny a dolezity pre vas vsetkych ako pre rodinu a ta docasna pomoc je dobry napad.

tanyag
19. mar 2023

@andreatytler Neviem, mne to nepríde ako urážka...možno v ňom lomcovali emócie, možno má stres z tej nemocnice, možno čakal, že manželka zareaguje ináč, podporí ho, povie, že to spolu zvládnu a nie nariekať, že bude potrebovať pomoc...možno chcel poľutovať, kto vie...nepoznáme ho...ale ja som to takto pochopila...ja by som sa neurazila...ale možno by som ani manželovi nevešala na nos, že požiadam niekoho o pomoc..on nebude doma...ja si to zariadím podľa seba a ak by sa opýtal, ako to zvládam, tak by som mu povedala, že mám pomoc...

ivangeline
19. mar 2023

...ked je toto co chces...aj tak by som si sla za svojim a hladala tu pomoc...rodina ci opatrovatelka.

som_realistka
19. mar 2023

Hmmm, on by to zvládol. A už to niekedy zvládol? Mne to skôr zaváňa tým že asi žiarli že sa posúvaš v kariére. Ak Ti nepomôže poobzeraj sa po inej pomoci. Ale nezávidím Ti, budeš to mať ťažké s takýmto človekom, ale môžno je to len taká prvá reakcia a unormálni sa.

olimuc
19. mar 2023

Rypol si, ale on ide do nemocnice a skôr, by som tam hľadala strach, možno z nemocnice, alebo z toho, že ty sa budeš starať o vsetko, ešte budeš postupovať a venovať sa svojej kariére a on bude v spitaly sam… deň ma 24h a pokrájať sa nevieš … proste skôr aby povedal, čo ho trápi bude rýpať … proste chlap …pomoc si zober a nehraj sa na partizána a takéto rypanie si neber … ma pred operáciou a to ako by si mala 3tie decko, ktoré sa hra na hrdinu…!

dejka77
19. mar 2023

Evidentne vobec nerozumie situacii...Akoze co caka, ze budes sa aj o deti starat, aj sa zaroven vzdelavat v praci. To sa mas teraz rozpolit?

tanyag
19. mar 2023

@dejka77
On ide do nemocnice, nečítala si...nebude doma...tak, čo on ma vziat deti so sebou do nemocnice? alebo odložiť operáciu, aby sa žena mohla vzdelávat, alebo nerozumiem 😂

autor
19. mar 2023

@tanyag co? To mas odkial, ze ma zobrat deti do nemocnice alebo odlozit operaciu?

andreatytler
19. mar 2023

@tanyag Mne to tiez nepride ako extra nevhodna reakcia od muza, ale hevalo by ma ze nie je ochotny v danej situacii hladat ine riesenia. Take kde by aj on mohol ist v pohode do nemocnice a aj ona nemusela odlozit svoju rarieru. On jej povedal, ze nema pravo hladat pomoc, ze ma stihat skolenie aj deti. Ze ak by on bol v jej situacii, tak by ziadnu pomoc nepotreboval, lebo by to zvladol sam. On jej urcitym sposobom povedal ze je tak trochu neschopna ze tuto sitiuaciu nedokaze vyriesit bez pomoci z vonka.

autor
19. mar 2023

@tanyag uplne staci, ked pridu moji rodicia. Ked som to navrhla, tak som bola za neschopnu.

Absolutne to nema nic s mojim muzom spolocne. On bude v podstate mimo fungovania rodiny mesiac

autor
19. mar 2023
tanyag
19. mar 2023

@autor
Ja som to pochopila...len som reagovala na to, ako sa pustili do tvojho muža, pritom tu ide o to, že nebude doma a nie, žeby ti s deťmi pomôcť nechcel a nechcel ťa podporiť vo vzdelávani sa...

autor
19. mar 2023

@tanyag ok uz som to pochopila..

scorpionflower1
19. mar 2023

Ja vobec nerozumiem aky ma tvoj chlap problem. Ked vam ma kto pomoct, tak by mal byt rad. Asi je pokakany, ze ides si riesit karieru a budes mat menej priestoru na starostlivost o deti. Snazi sa ti naznacit, ze by si to mala zvladnut vsetko sama. Nenechaj si to nahovorit, nie si superman, ked mas ochotnu dušu, tak ju zavolaj a neries ho. My mame 1 dieta a boli by sme s muzom velmi radi, keby nam mal kto pomoc, no nemame nikoho takeho.

tykat
19. mar 2023

Ja budem asi jedina ale nechapem naco ho zatazujes informaciou ze v case ked bude v nemocnici budes potrebovat pomoc s detmi. Co si si myslela ze si odtial odskoci? Ci mu tam deti privedies a nechas? Co s tou informaciou mal urobit? Ide riesit zdravotne problemy tak ty si deti pories. Ci predtym ako pojde do nemocnice ma pozhanat nahradu?

Mna by teda celkom zamrzelo kebyze idem lezat do nemocky a muz mi povie ze ale bude potrebovat pomoc s detmi. A ze som si odlezala v nemocke peknych par tyzdnov ked boli decka male. Vzdy mi povedal "hlavne sa daj dokopy, my to tu zvladneme".