Neschopný chlap v domácnosti
Ahojte neviem či sa chcem poradiť alebo skôr vyrozprávať tak začnem...s priateľom sme spolu už skoro11 rokov neviem zo začiatku to bolo dobré všetko v poho s jeho rodičmi ok on s mojimi ok lenže ako náhle sa nám narodil náš syn ktorý má už 9 rokov sa všetko zmenílo bývame u jeho rodičov no zo začiatku chodievala moja mama každý deň za chlapcom ako sa má a tak lenže jeho milostivej mamičke sa to nepáčilo že moja máma chodí tak dobre jej synáčik zakázal návštevy a jednoducho aj mne aby som sa s ňou nestíkala ani zo suredencami dobre ok uz 9 rokov sa s nimi nebavím áno vzdala som sa mojej vlastnej rodiny kvôli nemu význam ti nemá lebo ja z neho cítim ako keby ma nemiloval proste len rob to čo on chce a čo chcú jeho rodičia ako náhle nerobím povolí jemu alebo i v dome sú hádky dobre tak som sa rozhodla že už dosť 9 rokov s nimi v jednej domácnosti dve gazdiné tak somsa chcela osamostatniť že ja sa budem starať o deti aj o muža že už chlapec má 9 rokov a ja stále s nimi t,ale môj priateľ sa nechce osamostatniť jemu je tak dobre pri svojej mamičke ale ja to už nezvládm ja chcem byť sama len s nimi s deťmi robiť všetko len ako oni chcú to ma strašne ponižuje toto nedôbre robíš tamto nedôbre a takto to už žijem 9 rokov od kedy sa my narodil môj syn mám aj dcérku ona je ešte malá má 1 a pol keď Kicim na deti nemôžem, svokra sa ich zastáva majú u nej útočisko poviem tak nie bude tak ona rozkazu je a môjmu chlapovi je dobré keď mu poviem tvoja mama dneska dovolila našim deťom tamto on to nerozobera on to nechá tak a vie že ja chcem deti vychovávať po svojom nemôžem kvôli ním nezvládm to už ale kvôli deťom to v sebe dusím... povedať krivé slovo na jeho mamu nemôžem lebo byma zabil tak mu radšej nepoviem nič také,, ja sa mu zdôveriť nemôžem lebo sa ho bojím on je sekundový raz tak raz tak preto si v ňom nesom istá prosté vzťah by mal byť o Tom že si poviete všetko čo máte na srdci a mať v tom druhom oporu ale ja to nemám ...pred ľuďmi má niekedy ponižuje nadáva my aj pred deťmi ,,,napríklad teraz ja som chcel sa osamostatniť on nie tak ako si to somnou predstavuje akú budúcnosť keď on nechce žeby somsa o nich starala ja ale jeho mamička ...
Tak ja hlavne nerozumiem, prečo si sa kvôli takému neschopnému mamičkárovi vzdala svojej rodiny? Ktorá mala aj záujem o tvoje deti. Je to smutné. Ak máš možnosť, od takéhoto chlapa by som utekala rýchlosťou blesku. V prvom rade by som obnovila vzťahy s rodinou, nech sa aj rozdrapí. A riešila odchod. :(
Hodny neschopný chlap, zmeň si názov témy. Môj muž je manipulátor a odstavil má úplne od rodiny
Tak k rodine určite by som neišla lebo od vtedy som s nimi na nože o deti sa vôbec nezaujímajú ani moja mama už 9 rokov ona my nezavolá o deti nejaví záujem takže som ich už vylúčila z môjho života neviem ako to bude ďalej ale ako hovorím po mojom Este nikdy nebolo furt je len to čo on chce a ja som tá posledná komu bude niečo hovoriť alebo sa pýtať či si môže dovoliť je to alebo nie on si robí ako on chce takže taký život ja žijem po boku takéhoto muža
Nemala si dovoliť aby ste bývali u svokrovcov je to to najhoršie čo môže byt. U svokrovcov by som s muzom nebývala a dokonca ani s mojimi rodičmi pritom všetci spolu vychádzame dobre ale jedna domácnosť ma mat jednu gazdinú a deti by si si vychovávala podľa seba. Nemala si vôbec dovoliť aby ste tam ostali bývať a už vôbec nie tam priviesť deti, opustiť svoju rodinu kvôli chlapovi. Ak by tá miloval nechcel by to od teba . Hawk mala si sa trosku skôr rozhýbať nie teraz po 9tich rokoch
Milujem ho veľmi neodišla by som možno od neho skôr som chcela počuť názory druhých či s tým má niekto z vás skúsenosť možno sa zmení????
No iba 2x by mi muz zakazal stretavat sa s rodinou a to prvy a posledny krat. Ja sa ti cudujem ze si este s nim. Ked ta ponizuje uraza a nerespektuje. Spolocna domacnost so svokrou nerobi nikdy dobrotu ..
Je to určite ťažké, hlavne pri malých deťoch, ale aj tak by som zisťovala všetky dostupné možnosti, ako odísť preč. Ako píše @lusinda1989, my tiež vychádzame super v rodine, ale aj tak by som nežila so svokrovcami ani našimi ani keby čo bolo (nerátam nejaké dočasné prichýlenie pri napr. prerábke a pod.). To nikdy nerobí dobrotu. Ten stret generácií sa raz prejaví.
A že ho miluješ? No tak potom, prepáč, si hlúpa. O takého by som si neoprela hrdzavý bicykel, nieto ho milovala.
Hmm áno máte pravdu beriem ale ako budem vychovávať deti sama? Neviem možno by som to aj zvládla ale kam pôjdem nemám kam ísť a ešte teraz tá korona
Kde pracuješ? Nájdi si nejaký podnájom a keď chceš, odid. Na deti si požiadaj o výživné.
Ak nie, ostaň tam kde si. Iné možnosti už asi nie sú.
Ver mi, takýto ozembuch sa nezmení. A pravda je, že teraz je všetko sťažené kvôli covidu. Keď máš malé dieťa, predpokladám, že nepracuješ ale si na MD. Je to ťažké, to verím. Ale toto nie je život, resp. pre mňa by nebol. Manželia sú rovnocenní. A svokra sa nemá čo starať.
Toto nie je neschopny chlap... tu si neschopna ty.
Nechcem byt na teba zla, ale tak ako ty zijes, to je peklo. Nic z toho co si pisala nie je normalne. Lenze ty sama si si zvolila takyto zivot a nie si schopna ho zmenit. Preto vravim ze si neschopna.
Ak od muza nechces odist koli detom... to je vyhovorka. detom bude na 100x lepsie bez stresov ktore u vas maju.
Ak od muza nechces odist lebo ho milujes, tak to nechapem a tam ti nie je pomoci.
Ak od muza nechces odist lebo sa ho bojis, zacni si tajne setrit peniaze, nakontaktuj spat svoju rodinu a snaz sa ich dostat sat do svojho zivota (zatial len tajne) a kontaktuj linku pomoci.
Vsetko cele zle.
Ak v tom zijes 9 rokov, musis byt jednoduchsia zena, a kludne vydrzis dalsich 50.
Ale neboj, urcite nie si jedina na svete s takou kopou zlych rozhodnuti.
Wtf, to fakt takto ludia ziju? Odhliadnem od toho, ze ciarky ti nic nehovoria..... vlastne ani nemam co, len ze wtf.
nechcem sa ta dotknut ale z mojho pohladu ste neschopni obaja
ja by som nedovolila aby ma niekto odstrihol od mojej rodiny... Ani manžel, svokrovci, nikto. A prečo sa manž. nechce osamostatniť? My sme bývali 6 rokov u mojich rodičov aj s deťmi a môj manžel bol úplne spokojný....
To ako v takejto situacii mozes fungovat uz tolko rokov?
Nie je podla mna nic horsie ako byvat u niektorych rodicov, to zasahuje do vztahu, do rodiny, to z toho su len problemy.
Ja zas keď sa na to pozriem kriticky- písala si že tvoja mama k vám chodila denne. Prepáč ale to je u svokry veľa i na koňa.
Mala si to riešiť úplne inak - zredukovať návštevy na raz za týždeň/ dva u vás. S vnukom mohla tvoja mama chodiť do parku, alebo z času na čas k nim. Toto ste si mali s mužom a rodičmi nastaviť dávno. Moji rodičia po narodení dieťaťa tiež boli schopní prísť kedykoľvek neohlásene ( veď som na MD), čo že muž robil z domu a potreboval pokoj. Normálne sme si vykomunikovali, ako často nám to vyhovuje, občas len zobrali malého von ( nech si porobim, nie že mám ešte starosti s návštevou).
Toto si mala urobiť ty, nie sklopiť uši a zrušiť všetok kontakt. A ani sa nečudujem že sa teda tvoji rodičia od vás odstrihli, keď si ty úplne odstrihla ich.
Ale už je neskoro, keď si ich naučila že 9 rokov sa môžu k tebe takto chovať, tak teraz si už rešpekt nevydupes.
Keďže ti nema kto pomôcť, lebo ta sikovne odtrhol od tvojej rodiny, vlastne ani nemáš na vyber...iba čakať a držať ako hluchý dvere. On sa od maminej sukne neodtrhne, ty si budeš ešte zopár rokov nahovárať ako ho miluješ (nemiluješ ,len si na nom závislá, lebo nikoho okrem neho a jeho rodiny nemáš). Mozno ked budu deti dospelé, zvládneš odísť a žiť svoj život samostatne, ako by mal každý dospely človek. Ja celkovo som veľmi vyhradená voči bývaniu s rodičmi je to naprd aj pre mladých aj pre starých...Fajn vyhliadka, svokra ti kazi výchovu, mužovi si v podstate ľahostajná, hlavne nech nepindáš. Pri takomto chlapovi nikdy nebudeš mat šťastný život, lebo mu záleží na sebe a nie na vašej rodine.
Ak sa nezmenil doteraz, tak sa nezmeni.....
Pekne pridaj rodinu do svojho života a. Od stav ich...
Čo tak osloviť tvoju rodinu, rodičov, súrodencov? Prestať byt hrda ale sklopiť uši a ísť popýtať pomoc, priznať si, že nie oni tá odstavili ale ty ich
Otrasne. Takze dve deti s nim uz mas.....a 9 rokov u jeho rodicov a tvoja rodina tam uz nechodi kvoli nim. Moja. Lutujem ta. Docasne sa zbalit s detmi a ist na 2 tyzdnovu navstevu ku vasim.?
Ahoj, diskusiu som nečítala, len po tvoj prvý príspevok o rodine, že sa o deti nezaujíma a ďalej som nedocitala. Moja rada znie: prestaň sa ľutovať. Zober odvahu zavolaj máme a súrodencom. Syp si popol na hlavu a ospravedln sa im, za to, že si dala prednosť mužovi pred vlastnou krvou. Povedz im na rovinu, že s ním byť nechceš a chces od neho odísť a že sa chces vrátiť do vlastnej rodiny. A podľa odpovede sa zariad. Ak ti pomôcť nebudú chcieť tak sa postáv na vlastné nohy. Mala do jasiel a ty do práce. Nájsť podnájom, rozviesť sa a žiadať o výživné. Prípadne ak muž dobre zarába tak ostane na materskej a žiadaj výživné na manželku aj na deti. Čím skôr sa osamostatnila tým skôr sa ti uľaví a život s deťmi si zariadis po svojom. Rataj s tým ale, že ti bude chcieť vziať deti možno a že ich bude huckat proti tebe. Rataj s tým, že syn ti bude vyčítať odchod z miesta kde vyrastal a od ľudí, ktorí mu všetko dovolia.
Zavolaj mamine, stretnite sa, porozprávajte. Potrebuješ mat okolo aj iných ľudí, aby si získala iný pohľad na situáciu. Neboj, keď mame povieš, že sa s ňou potrebuješ porozprávať, neodmietne ta. A co kamarátky, kolegyne, ak si pred MD pracovala. Máš okolo seba aj iných ľudí ako túto podarenu rodinku? Tvoja mamina mala by mať prístup k vnucatkam, toto je veľmi smutné ako ďaleko to zaslo. Nenechaj si skákať po hlave donekonečna. Inak ako sa manžel správa k deťom?
Toto ako vážne? Nechápem čo za človeka zaprie svoju rodinu pre niekoho. Nechá sa ponižovať, rozkazovat si. To čo za vzor budú mať tie deti. Deti prišli o rodinu, babku. A vraj milujem ho? No keď myslíš. Ja by som sklopila uši a ozvala sa mame.
myslim, ze som precitala najdlhsiu vetu na svete 😁
Otazka by nemala byt ci sa zmeni on , ale či sa zmeniš ty. On sa moze zmenit Uz len k horsiemu. Lebo si mu dovolila chovat sa k tebe ako k handre. Tak Sam od seba sa nezacne chovat inak. Iba ked zmena zacne u teba. 9 rokov si zila u jeho rodicov odstrihla si svojich vsetko robis ako chcu druhi a vsetko uplne zbytocne. Ty ho 9 rokov davas na prve miesto a potom sa čudujes ze si robi co chce. Skus pre zmenu dat na prve miesto seba. A deti . Skus milovat seba viac. A uvidis ten rozdiel. Nemusis si hnet zajtra zbalit igelitky .. mas male dieta tak musis postupne krok za krokom. Odkladat co sa da na podnajom. O rok bude aj situacia s covid lepsia ty si vybavis job jasle a chlapovi mozes dat poslednu šancu ukazat ci Ta miluje. Postavit ho pred hotovu vec Bud pojde zit s vami do podnajmu alebo je koniec. Ak Ta miluje a ty budes mat vsetko toto pripravene pochopi ze to myslis vazne a pojde, Ak Ta nemiluje ostane doma. Tak ci tak ti bude lepsie. Mame podla mna krivdis. Neuvedomovala si ake je to otravne ked k nim chodila za vnukom kazdy den, Ty si ho posluchla odstrihla si ju a teraz co cakas? Mala chodit babka potajomky prejavovat zaujem o vnuka za školkou potom pred ZSku? Najhorsie je ze za vsetko si v podstate mozes sama, Ale dobra sprava je ze len ty sama toto vsetko dokažes zmenit k lepšiemu. Tak šup do toho.
Sprav si este 3. dieta, potom sa na 100% zmeni, kupi vam dom a budete stastne zit.
Ako prepáč, ale to čo si za trúbu, keď kvôli mužovi odstrihneš rodinu??? Matku, ktorá ťa porodila a vychovávala? Na to nemám slov...

Za 9 rokov sa nedokazat odstahovat od rodicov je dost blbe.