icon

Neschopný manžel

4. jan 2022

Žienky. Bola by neschopnosť vášho muža dôvodom k rozvodu?
Ja už som z neho zúfalá. Nonstop sa hádame a tým pádom sa odsudzujeme jeden druhému.
Je to skvelý otec, úlohy, čo sa týka upratovania a starostlivosti o deti máme rozdelené. Aktívne sa zapája do všetkého. Mám aj čas na seba, ale...
Bývali sme v byte. Bolo to super. Ja som mestský typ. On však zdedil dom a silou mocou sa chcel presťahovať. Byt sme predali a vrážame do toho domu každé euro a stále nič nie je hotové. Nakúpi materiál a nechá ho stáť. Nemáme namontované svetlá, lišty máme popri stenách nenavŕtané, všade trčia nejaké káble,v rozbitej kúpelni je na zemi dlažba a nič sa s ňou nerobí. Najhoršie, čo sa však stalo je to, že v dome sú diery. Veľa dier a tym pádom máme už 2 mesiace inváziu myší. Vždy nové, vždy inde. Od prvého incidentu ho prosím, aby diery zasádroval, zabezpečil. Zasádroval až jednu, zvyšok som musela dorobiť ja. Ja kupujem kadejaké pasce, nonstop to tu dezinfikujem, pretože máme malé deti a tie sú aj so mnou 2 mesiace nachladené. Ja mám totiž silnú alergiu na srsť a myslím, že deti tiež. Keď si myslím, že už máme pokoj, dokončím dezinfekciu, 3 dni je pokoj a hneď na to nájdem ďalší bobek. Ja už som zúfalá. Chcem zavolať deratizéra, ale pánko je silne proti. Vraj to dá do poriadku a zbytočne vyhodené peniaze. Dnes však pretiekla posledná kvapka, keď som našla ďalší bobek medzi hračkami. Zbalila som deti a odišla k mame. Nemám chuť sa do toho domu už nikdy vrátiť. Povedala som manželovi, že ho bud predá a nepríde o rodinu, alebo tam ostane bývať sám. Je to veľmi radikálne?

Strana
z4
martul
6. jan 2022

@katkami123 no vieš čo ja som ju najprv ľutovala, ale keď si to čítam ešte raz tak proste ona do toho domu nikdy ani nechcela ísť, teraz hľadá proste vinníka.
Pretože nech je manžel taký, onaký, tak sa chytím situácie, zariadim, zoženiem zaplatím, aby deti boli v ,, bezpečí". A pán manžel nech sa potom hanbí.
Ale ona to tam neznáša, tak lebo čo spraví muž, dobre nebude

laila22
6. jan 2022

@martul ja sa jej ani nečudujem, že to tam neznáša... Dala sa ukecat, kôli chlapovi a kvázi výhodám pre deti, opak je pravdou... Ja osobne by som nežila s myšami.. To nie je rovnaké ako keď myš vybehne do novostavby cez otvorené dvere.. Tie myši tam majú proste raj. Mne by sa teda hnusilo, keby vidím, že je nasrane od myši medzi hračkami, v kuchyni a kade tade, ďalšia vec je tá, že myši aj ocikavaju veci a to parádne smrdi... Neschopný je jej chlap, lebo on bol ten čo chcel ísť do domu a nebol schopný odhadnúť v akom stave je dom a za ako dlho je schopný ho dať do obyvateľneho stavu!!!!! Ona mala volať majstrov a zabezpečovať stavbu? A on len všetko odkladá ako druk a nechce pustiť ani peniaze na opravu... Ako máte môj obdiv tie čo by ste dokázali žiť s myšami... Ja teda nie... A obhajovať to tu tým, že deti budú mať lepšiu imunitu... 😂😂😂🤦🤦🤦

martul
6. jan 2022

@laila22 nedokázala, ale čo by som to riešila ako ona, neviem...

katkami123
6. jan 2022

@laila22
Ja určite stojím za autorkou v tom, ze buchla po stole, povedala dosť, zobrala deti a mužovi tým dala najavo, ze situácia je vážna. Kiežby bolo viac takých žien, ktoré si vážia samé seba a nevznikali by tu zbytocne témy ako -“ dá mi pri hádke občas facku, ale to je este stále v poriadku,” a podobne.

Čo však nechápem je, že autorka v niektorých veciach tiež nepriloží ruku k dielu na so všetkým čaká na muza. Jednoducho, nehýbe sa to, riešim majistra. Zasadrovala 2-3 diery po myšiach a koniec. Po pravde, ktovie kadiaľ sa im tam zo všadiaľ tie myši dostávajú a čo všetko bude potrebne ešte zrekonštruovať. Lepiť listy sa jej už nechce, podlahy, všetko môže spolu s muzom robiť, v rámci možností, deti mohla dať starým rodicom a poriešiť si to zatiaľ s muzom.

Za ďalšie nechápem to bezhlave zmýšľanie. Ideme sa sťahovať na dom a fuuu, nepozerám do prava, nepozerám do ľava, nezavolám si niekoho, kto mi realne zhodnotí stav toho domu, koľko cca ma bude stať prerabka a či sa mi to vôbec oplatí. Veď zmena bydliska je dosť vážny životný krok, to sú veci, ktoré treba premyslieť a domyslieť a nekonať bezhlavo. Takze, nie manzel, za veľa veci si môže aj ona sama.

laila22
6. jan 2022

@katkami123 spolu s mužom mohla robiť veci ak by mal jej muž o to záujem. Ako nevidím dôvod, prečo by mala ona dokončovat veci po manzelovi... Ona asi chlapovi tiež nedá na stôl nedovareny obed. Ja to vidím tak, že ona sa obetovala, lebo chlap chcel mať bližšie do práce, a presviedčal ju o Tom ako im bude na dedine super. Ako, sarovať diery proti 🐁🐁🐁🐁🐁 🐭🐭🐭, balím tiez kufre...

laila22
6. jan 2022

@katkami123 to bezhlavé sťahovanie, nechápem ani ja.. ale ako písala autorka, chlap sa chcel čím skôr sťahovať, aby mal bližšie do práce...

jana_eyre_2
6. jan 2022

Veľa zvladnem, veľa viem tolerovať.. nevadí mi hmyz ani nedorobene veci v dome či na záhrade.. avšak keby som našla v domácnosti myš a môj muž by to neriešil a ešte nechcel vyhadzovať peniaze za deeatizera, tak by som ho ogrcala a išla tiež preč.. naozaj takéto niečo by som tolerovať nevedela, ak sa to stalo opakovane.. rozvádzať by som sa ale nerozviedla, to mi príde príliš..

My sme mali myši na povale, deratizeri nám dosť pomohli a teda vôbec to nebolo nejako veľa peňazí.. teraz to už riešime sami, vieme ako, diery sa snaží priebežne hľadať.. tiež mám muža čo sa s ním občas musom pohádať aby sa dokopal k nejakej činnosti, je to jeho nedostatok.. ale myš v dome považujem za ohrozenie deti a to by som nevydržala..

missdiva
6. jan 2022

Ja keby som hned po nastahovani videla, ze nieco kupi a nedokonci to dala by som mu termin. Typu v sobotu spravis listy? Ak by to v ten den neurobil boli by mi jedno jeho protesty a zavolala by som hodinoveho opravara. Tie hlodavce v takom mnozstve to radsej ani nekomentujem, davno by som volala deratizatora.

katkami123
6. jan 2022

@laila22
Jasne, toto je zas chyba muza, bývať rok v rozdrobením dome s mysami to nie, to by som sa spakovala aj ja. Ale zase autorka je svojprávny, mala popremýšľať co to obnáša ísť žiť na dedinu. Podľa toho, co opisuje ani ona ani muž nie sú dedinské typy. Ja som sa v 30. sťahovala na dedinu a je tažké si zvyknúť na mnohé veci, aj zároveň zapadnúť do komunity, nájsť nových priateľov atď. Len to sú asi veci, na ktoré vôbec nepomysleli.

karolinakr
6. jan 2022

@laila22 nedovarený obed, nevyžmýkané prádlo, nevyžehlené veci, surove zemiaky, radosť žiť nezaštopkane nohavice s dovetkom - prilož ruk k dielu 🙂

lacibo
6. jan 2022

Pozor, ak zdedil dom, tak je vylucne v jeho.vlastnictve, a ked ste predali byt, ktory ste mali v BSM tak to mas blbe..navrhujem ti peniaze si odlozit..polovicu penazi..ziadne investovanie do jeho barabizne..s tymto stavom by som nebola spokojna..vobec nie..polovicu si odloz a nejako ich zhodnot..nech si zabezpecena

autor
7. jan 2022

Stále sme u mamy a tak skoro sa späť nechystáme. Mamina je na neho dosť nahnevaná a tiež ho porovnáva s ockom. Citala som tu o tom, ako ste ma niektore nazvali ockovou princeznou, ale kiezby malo kazde dieta takeho otca ako som mala ja. Moj brat je rovnaky, tak ma tu aj ukamenujte, ale moj otec a moj brat boli jedine muzske vzory v mojom zivote a mozno nastavili inym chlapom vysoku latku, ale co uz..... Tak som sa muza pred maminou snažila ešte obhajovať, ze chodieva neskoro z prace, je unaveny, ze dost mi pomaha aj s malym, ze kupe a uspava, ale ráno som mu volala a on, že urobil hento tamto a keď som mu povedala nech mi ukáže na kamere ako, tak polovica z toho, čo vravel urobená len tak ledabolo a dvere dokoran. Tak vravim, ze kludne nech pustí este viac myší. Povedala som mu, že čim skôr sa o to postará, tým skôr sa vrátime, ale neviem. Vzal si dovolenku. Som sklamaná zo všetkého. Aj z prístupu, aj z toho domu. Povedala som mu, že nech opraví čo sa dá a skúsime to predať. Zatial na to nereagoval. Mám asi doživotnú traumu z tých myší tam. Neverím, že sa tam ešte pokojne vyspím.

karolinakr
7. jan 2022

Však som vravela,že pohne ritou,keď vás bude chcieť mať nazad K myšiam sa nevyjadrujem.Ked neodpovedá na predaj domu,asi s tým nie je stotožnený celkom.Jeho sen sa zrútil ako domček z karát. Namiesto manželky spí s myšou.Alebo spravte kompromis - domček predajne a kúpte si nový,už prerobený s parketami atď Tam by sa mohol chytiť

autor
7. jan 2022

@karolinakr presne to som mu navrhla. Kupit za tie peniaze byt, alebo maly hotovy domcek, kde by stacilo vymenit ziarovku, alebo popolievat zahradu, pokosit dvor. Take normalne nezatazujuce relaxacne prace, ktore ma rad.

karolinakr
7. jan 2022

👍 bingo

brembo
7. jan 2022

v akom stave je dom? čo všetko je potrebné porobit? Su potrebné i upravy okolo domu? Strecha jew dobrá,netreba do nej investovat?
Tak ked si nedá povedat,tak nech nerobí jeden den toto,druhý den inu miestnost. Nech opraví aspon jednu na komplet,ked tam nechce nikoho pustit.
Ked s tým nepohnete,budete to mat drahšie a drahšie. Optimálne by bolo rozhodnut čo najskor,cenz materiálov,prác ale i nehnutelností budu stále stupat. Nie je možné opravovat v sučasnej dobe takýmto tempom. Keby boli ceny stabilné,tak sa s tým vliect dá,ale toto kocurkovo Slovensko,kde sa všetko vymyká celosvetovému trendu obchodu a cenovej politiky,tak nie je možné všetko donekonečna natahovat.
Skus ho popohnat tým,že mu povieš,že ceny tento rok poletia hore,a tak je potrebné s tým všetkým pohnut,inak to bude stále drahšie a drahšie a vyhodíte peniaze za nič,lebo sa nič neporobilo,len sa čakalo.

alvaluka
7. jan 2022

@autorka myslim, ze by ste si mali ujasnit, ci sa do toho domu chces vobec nastahovat aj keby tam uz mysi neboli nikdy v zivote alebo sa tam nechces vratit. Tiez dost pochybujem, ze napr za tri mesiace budete mat vsetko hotove, ak tam mate mysi tak asi aj omietky ste poobijali niekde a odkryli sa diery alebo ste davali novu strechu a neurobili podbitie, kupelnu asi vobec nemate, ale to len usudzujem.
Mali by ste si zvazit, co vsetko tam musite/chcete urobit, ma kto pomoct tvojmu muzovi, alebo to vsetko robi sam, ako uz bolo napisane, ceny materialu a prace idu hore ak sa on sam s tym bude piplat dalsi rok a tebe sa tam nepaci ma vobec vyznam drzat sa toho domu?

Strana
z4