Nespokojná babka
Prosím o radu. Mám dve deti,jedno má rok a osem mesiacov a druhé 5 mes. Problém je že každé stretnutie so svokrou je katastrofa. Keď sa starší nechcel hneď stískať, tak mu opakovala že je zlý, keď ako zvedavé dieťa obzeral a bral veci do rúk, tak že nesmie lebo dostane na zadok. Nechcel jej dať ruku, tak ho doslova poslala do riti. Keď príde k nám a on sa hrá a ignoruje ju, tak sa pýtala či je chorý. Prišla som s ním od kaderníčky tak mi povedala že som ho mala dať ostrihať dohola. To je len zlomok... Neviem či som mimo ja a preto prosím o nestraný názor. Upozornila som ju ja aj muž a je to figu platné. Nebývame spolu ale blízko seba, deti mi nestráži. Každá rada nad zlato, ja už fakt neviem ale takú babku som si pre svoje deti nepredstavovala.
Este k tym plienkam. Moj synmal 3 roky a 3 mesiace, ked sa odplienkoval sam. Proste sa rozhodol a hotovo. Dovtedy odmietal akekolvek moje snahy. Nasi mali dlhodobo blbe poznamky. Az mi rupli nervy a opytala som sa, ci tie plienky kupuju oni. Zostali zaskoceni, vynadala som im a odvtedy s tym dali pokoj. Treba vytycit hranice.
Ďakujem každej za názor. Mňa napadla aj taká vec, že má dcéru, 40 ročnú staru hypochondrickú dievku. Možno je to nejaká forma žiarlivosti že sú to "len" synove deti.
@gir svokra má asi problém sama so sebou a len hľadá konflikt, kde by sa mohla odreagovať, nič jej asi nie je dobré a ani nebude, lebo ona je tá " dokonalá ". Nestýkala by som sa s ňou a vysvetlila jej, prečo. Kým ona neprehodnotí vzťah k vnúčatám, Teba nezačne rešpektovať ako schopnú ženu a matku, obmedziť kontakt na minimum. Ešte je fajn, že muž je v tomto s Tebou a nie na strane mamičky.
@vilavila no moja svokra naposledy malemu navarila na obed gris a predtym raz francuzsku polievku... hlavne ze jej synovi ma byt navarene stale... sila...
Máš to riadne ťažké, moja. 😑
@katka253111 Ja nerozumiem, naco sa vsade pise....ze kolac ako od babicky, polievka od babicky,... u nas v restike babickovske menu... a moje dieta dostane od babicky tak akurat cipsy...do certa s takymi babami, to co ma byt? Ide ma rozhodit, ked pocujem babickine...neviem co... zeby babickine cipsy, minonky, mentosky?
nasa babka, ked raz za cas nieco upecie, tak aj tak sa to vyhodi hydine a ta to potom obchadza tyzden, kym to dedo nesprace na hnoj.
Ja z principu nic u nej nejem, casto pouziva veci po zaruke a pod. aj deti su uz vycvicene a na navstevu si nosim vlastnu stravu, ktoru samozrejme okomentuje, ze zelenina (naposledy som priniesla plnenu papriku) fuj to deti nemaju radi, ale videla som ze dedovi len tak zasvietili ocka.
Ale to stravovanie ma mrzi najmenej, ovela horsie je ako sa sprava a neschopnost to zmenit a ze je to moja vlastna mama a ina nebude a dokonca je casom horsia.
Ked jej moj muz pomoze s opravami v domacnosti, ktore ona sama sposobila a nik jej to nevie opravit, tak namiesto dakujem pocuje, ze konecne a ako dlho mu trvalo.
Proste tie blbe komentare na cokolvek, napr. obaja mame vysku, tak si vypocujeme, ze vsetci inzinieri su dementni, len tak, aby rec nestala.
A ked ju priamo konfrontujem, nech si radsej zahryzne do jazyka, ako pustat take perly na pockanie, tak ja som ta, co nechape srandu a som precitlivela.
Slusne vysvetlenie absolutne nezabera, ked sa spravam rovnako ako ona teda "to zrkadlo" zvykne hned otocit proti mne resp. je par minut ofucana a je zase po starom.
@vilavila Ja som mala jednu taku rozpravkovu babicku otcova mama paradoxne velmi pracovita a bohabojna zena ale syncek sa jej nepodaril,porodila ho posledného ako 42 rocna dokopy porodila 12 deti cely zivot tazko pracovala mali velky statok .Ja ked som ju poznala tak uz bola aj dost chora velmi tazko chodila o palicke,ale varila stale prisunula si taky hokerlik k sporaku a vyvarala a najradsej na peci kde si zakurila drevom.Naucila ma motlitby,riekanky si pamatam ked jej paradajky neboli dost sladke tak ich namacala v cukre tak jej chutili najviac.Ked som tam bola par krat na prazdiny tak som s nou spala vo velkej drevenej posteli s takymi obrovskymi perinami modro-bielo pásikovanými.A aj ako stara babka mala dlhe vlasy sive az po pas a rada som pozerala ako si ich cese...Ani svokru nemam zlu.... ale moja matka s otcom radsej nekomentujem to by bolo na roman a aj na pokracovanie.Ked je zla svokra je to zle ale ked je zla a zakerna vlastna matka tak to uz je horsie,ale uz mam svoju rodinu kontakt s rodicmi extremne obmedzeny uz je mi takto dobre neprajnost a zlomyselnost sa neda znasat donekonecna.
@ostorha ako by si písala z časti o mojej starej mame. Ľúbila všetky vnucence, dávala nám to najavo. Pokedy bola zdravá, tak varila, hrala sa s nami. Mala dlhé sivé vlasy. Ja som mala len brata, tak mi dovolila cesat ju. Keď si spomeniem na ňu, ako chodila po dome v pukackach a dvoch zapletenych vrkococh, čo som jej urobila 🙂 a spanie s ňou a starým apom vo veľkých mohutných posteliach, zakryti ťažkými perinami. Moji zlatí starí rodicia. Z druhej strany bol dobrý len dedko. Babka nám nikdy nevyjadrila lásku, pochvalu. Vždy nás len kritizovala. A to platí doteraz.
@maria584 Jeeej to som rada ze si poznala tiez taku tu ozajstnu babicku.Moja si urobila vrkoc a potom si ho tak omotala okolo hlavy tak ako nosila Timosenkova aj babkin muz dedo Michal bol velmi dobry bol velmi tichy,ale taky jemny usmev mal na tvari nerozpraval vela ale bolo prijemne byt v jeho spolocnostia ja som ho videla sediet iba 20 minut co nieco prekusol na obed vecne v zahrade. a to uz mal cez 70 rokov a tiez zrobeny...A tie jedla si pamatam dodnes vsetko bolo domace vajicka,maso,ovocie zelenina.V nedelu slepaci vyvar a rezance domace krasne zlte.Hribova polievka,urokovo-paradajkovy salat zaliaty kyslou smotanou domacou,kusnute kolace s posýpkou,alebo zaviny rozne plnene a pirohyyyyyy to bola mnamka aj na slano aj na sladko a k tomu domace mliecko.Aj mama spominala ze jej mama bola velmi cista dusa ja som ju nepoznala lebo zmorela mlada na rakovinu ale mam jej fotku v ramceku doma a bola to krasna zena ako talianska herecka ,ale bola velmi uzavreta,ticha lebo dedo bol pijan a mlatil ju zarlil na nu nemohla ist ani do kostola odbcas tajne odisla.Ziarlil lebo sam mal frajerky a chodil s nimi k svojej matke sa pelesit k babkinej svokre.A potom co jej zomrelo 5 dieta syn v naruci mal srdcovu vadu a zmodrel jej , prestaval dychat tak s nim utekala dole do mesta peso,ale neprezil to no a dedo jej to stale otlkal o hlavu ze je vinna a bil ju.V kazdej rodine su aj dobri aj zli clenovia pritom mozu mat dobry priklad v rodicoch,dobru vychovu a aj tak si idu svoje niektore povahove crty sa nedaju vytlct a zmenit ani vychovou...
@ostorha dedko z druhej strany bol dobrý človek. Hrával sa s nami, bral nás na kúpalisko, doma sme jedli chlieb s masťou a paprikou a pritom sa rozprávali. Mal nás rád. Zato babka si ku nám vzťah nevytvorila nikdy. Vždy sme boli zle deti, nevdacne, nikdy nás nepochvalila, vždy len vyhresila a skritizovala. A teraz to isté robí pravnucencom. Tí dobrí starki mi zomreli a zostala len ona. Ale aj v 90tych rokoch sa nezmenila.
@ostorha ja mam takych vsetkych blizkych okolo... a ja uz nevladzem... hlavme po dnesku 😢😢😢
Dnes som sa z chuti zasmiala. Dostala som nápad, keď babka neprestane rozprávať o mojom synovi somariny a neustále ho buzerovať, tak k meninám jej dám spraviť šálku s jeho fotkou a napíšem - niesom zlý, niesom chorý, mám krásne vlasy a viem ako sa volám. Keď si to bude každé ráno pri káve opakovať, snáď pochopí...
@katka253111 čo sa stalo?
@kukucka100 to vážne? keď "babka" otrčí kopytá, tvoja dcera sa z toho zcvokne, lebo bude mať zafixované, že ak babke nedá pusu - zomrie....
neuveriteľné, akí sú ľudia je****í

@bona_dea sú. A vždy pri každej návšteve to riešime. Dcére som to vysvetlila, vyzerá že chápe. Ale dcéra ju vôbec nechce a babka sa hnevá, je to začarovaný kruh. Mala to chápem a to je pre mňa dôležité.

@gir pardon to meno je @tomiholjubavi