Nespokojná v manželstve
Prajem dobry den.
Pisem sem lebo potrebujem pocut vas nazor.
Chcela by som si len nezavazne pokecat o mojich pocitoch. O mojom zivote. Manzelovi. Dome. Vsetkom. Nemam s kym. Nechcem sa stazovat ludom v mojom okoli.
Aj tak kamaratky budu stat na mojej strane a to ja nechcem. Chcela by som pocut realny nazor.
Som manzelka chlala rok. Pred svadbou sa stala vec ktora ma mrzi. Podviedla som. Raz. Neopakovane !
Zobral si ma aj tak. Bola svadba. Postavili sme si dom. Dokonca cakame dieta.
Snazim sa. Varim. Periem. Upratujem. Staram sa o neho. Som uz soma z prace. Vstavam s nim aby som mu robila jest do prace. Nestazujem sa na nic.
Manzel ma drzi na kratko. Aby ste to nepochopili zle napriklad ked chcem ist na nejaku "rozlucku" ktora zacina o 15:00 na dve hodiny. Nepusti ma.
Nepusti ma s kamaratkou do mesta na kavu. Aby som bola presna. Nepovie ze nejdes ale vidim na nom ze sa mu to nepaci.
Co sa tyka jeho je to opak.
Ide s kamaratmi na wellnes. Kupat sa. Najest sa. Nepyta sa. Ale ide. Mna necha doma.
Ide na party z ktorej mi povie ze pride dany cas.
Nepride.
Ked raz takto prisiel. Povedala som mu ze si sa potrebuje tamto ku*vit. Flakat. Ci je ku*evnik. Urazil sa samozrejme.
Na druhy den dusna atmosfera. A uz to islo. Nadavky ze to ja som piiip. Ja sa piiip s kolegami. Ze som spina piiiip. Ze sa rozvedie. Znicila som mu zivot a este aj decko so mnou caka.
Ale co ma hneva je ze pri takomto tlaku nadavok na moju adresu ( pritom on nie je anjel ale to je jedno ) mi praskli nervy. Povedala som mu nech vypadne z domu. Krik ze ja mam vypadnut dom je jeho ( postavili sme a investovali spolu do neho peniaze ). Ze on ho postavil ja som tu nic neurobila.
Chytil na silno za ruku. A v tom som mu dala facku. Prvy krat .. odisiel...
Viem ze pride. Ale odisiel lebo ja som mu po vsetkych tych nadavkach. Roztrhani tricka ako ma strhól dala facku.
Nemala som ..
On ta bude trestať do konca života, keď zostanete spolu. Hoci len raz za čas, ale bude. Ospravedlň sa mu za facku až vtedy keď on sa ti prvý ospravedlní za neskoré prichody, roztrhnuté tričko a bolestivé chytenie za ruku. Je to zbabelec, ktorý sa nedokázal rozviesť so ženou, ktorá ho podviedla, ale liečiť si zranené ego urážkami, to mu ide. Mali ste sa rozísť už pred svadbou. Teraz to budeš mať veľmi ťažké.
@dengal celé zle. V prvom rade keď si podviedla prečo to bolo? Mali ste nezhody? Bol v Tom alkohol, nespokojnosť vo vzťahu? Píšeš že ťa veľakrát sklamal. Láska je síce slepá , ale hádam si si nemyslela že keď ťa toľkokrát sklamal tak po svadbe sa to zmení. Správa sa k tebe ako k handre. Teba nikam nepúšťa lebo ti nedôveruje, ale on si chodí kade tade, ale bez teba. Nemali ste sa brat. Či dlhšie budete spolu a nebudete budovať dôveru tým horšie to bude. Teraz do toho prichádza dieťa. A bude ešte horšie. Nebudeš môcť chodiť s ním ani na ihriská? Po lekároch len s ním? Alebo aká je vaša predstava? Čím skôr navštíviť manželskú poradňu ak to chcete spolu ťahať ďalej.
Dala si facku. Veľmi zle si urobila. Chápem že ti ublížil. Ale facka od ženy je na podobnej úrovni ako podvedenie od ženy..... Na tvojom mieste by som bola odišla ja. K rodičom, súrodencom. Kamarátke a hotovo..... A nie sa tu bit a fyzicky napádať....
@dengal myslím ze ste obaja velmi nezrely. Chapem ze ta sklamal ked opat prisiel neskoro ale zacat mu vykrikovať ze je kurevnik? Sak hovor o svojich pocitoch ze sa onho bojis, ze ti chyba a pod..
A teda aj ja mam pocit ze mas skresleny pohlad na vas vztah. Nehadate sa ale zaroven on nedodrziava slovo casto..hm?
A este ked pises ze odpadava ked si vypije do dakujem pekne.. Stamperlik na oslave je jedna vec ale ked ho to takto ohrozuje...
Myslim ze potrebuje obaja terapiu, naucit sa spolu fungovat( podelit si povinnosti, travit spolu cas..) odpustit si..
To je velmi vyrovnane manželstvo, ked on chodi kade tade a ty musíš doma sediet To je chore, on je farizej vodu káže a vino pije. Povedz mu, že sa sprava ako Boris Kollar.To len bude kuca paca
@dengal ty prestan byt submisivna za tu neveru, ak sa raz rozhodol si ta vziat, tak to prehryzol...naco ale ty provokujes ked meska a nadavas mu do ku*evnikov? to "drzanie na kratko" je dost na hlavu, to preco si toto nechas? cele zle...ak chcete vychovavat dieta, dajte si vztah do poriadku
má vôbec takýto vzťah zmysel?
myslím že ste sa ani nemali brať po tvojej nevere..... odpustí ti až vtedy keď bude ti neverný aj on a vlastne si budete jedna jedna...
mne osobne by takýto vzťah nevyhovoval...
Chyba bola ho podviest, chybou bola svadba. Bud si sa mala zatlkat alebo sa s nim rozist. On ma teraz v hlave tvoju neveru, samozrejme, ze ta dovera z jeho strany sa vytratila. A ty, aj ked si sa posmykla iba raz, nemas pravo byt takto trestana do konca zivota. Predstav si, ze by ti niekto na ulici dal facku. Ako by si reagovala? Sla by si podat trestne oznamenie na policiu. Doma je to nasilie v pohode pre teba? Moze sa to stupnovat. Ak chces ostat v manzelstve, skuste nejakeho paroveho terapeuta a ak to nepomoze, tak rozvod.
@dengal Ono je to tazko podla par slov posudit vztah, ale vsetko co si tu opisala bolo zle. To ako sa navzajom k sebe chovate nie je sravne.
O tvojej nevere sa nevyjadrujem. To je vasa vec.
Ale ak ju on odpustil, tak ju NIKDY nesmie vytiahnut.
Navzajom si nadavat je pod uroven.
To ako ti on prikazuje ci ist von a kedy sa vratit je neakceptovatelne.
To ze ty to akceptujes je nepochopitelne. Snazis sa tym odcinit svoju neveru a ziskat si jeho doveru?
To ako opisujes ako sa o neho staras. To naco? Chlap sa ma postarat o seba sam. Zase mi to pride ze sa snazis odcinit svoju neveru.
Facka uplne zle a uplne cez ciaru. Jasne ze sa musis za to ospravednit. Inac tuto poslednu hadku si zapricinila ty. Namiesto debaty si mu zacala nadavat. Nevravim... mala si dovod byt nahnevana, lebo prisiel neskoro, ale to sa neriesi tak ze mu zacnes nadavat.
To ze sa nikdy nehadate je tiz zle (to skor ty vo vsetkom ustupis).
Podla mna ani jeden z vas nevie ako ma fungovat ako tak normalny vztah ale to neznamena ze si hlupa alebo nieco take. Podla mna je vela ludi takych, najma ak vyrastaju v rodine, kde tie vztahy neboli normalne. Urcite zajdite do manzelskej poradne alebo skuste nejaky seminar alebo citat nejake knihy. Mne sa napriklad paci Zeny su z venuse a muzi su z marsu.
Ale hlavne ty mas svoje emocie nafuknute tehotenskymi hormonami a vsetko ti vadi. Potrebujes ubrat.
@dengal ja ti to napisem zo svojich skúseností,aj keď každý vzťah je iný,jedinečný…V minulom vzťahu som tiež podvádzala a vedela som aj preco,takze verím,že aj ty vieš preco si to robila (samozrejme ta nebudem odsudzovať,na to nemá nikto právo),nakoniec som ten vzťah po pár rokoch ukončila,nikdy sa o tom nedozvedel,uz som mu viac nechcela ublížiť.No ocitla som sa aj na druhej strane a môj terajší muž ma tiež podviedol…Boli to a každý deň je pre nás výzva,ale nie trápenie!Naucili sme sa naozaj komunikovať a počúvať,sme si oporou,no tou sme si boli vždy.Nikdy ma ani nenapadlo mu vykričať,že sa niekde kurví alebo niečo podobne.Nechcem od neho ani aby sa snažil,chcem aby bol sám sebou a povedala som mu,ak chce spávať s inými,že mu dávam voľnosť,nevlastním ho a nechcem aby bol nešťastný.Manzelska poradňa je 1.krok.🍀
Manželstvo ani partnerstvo nie je väzenie. Je dobrovoľné a vyrovnané. Nikto nikomu nepatrí, nikto sa nesmie nad toho druhého povyšovať ani pred ním ponižovať. Má byť rovnocenné. Spravila si chybu, ktorej si si plne vedomá a robíš všetko pre to, aby ti odpustil. No myslíš si že keď sa budeš nezdravo obetovať prestaneš byť rovnocenným človekom, že to je cesta? Akurát tak do pekla. Správa sa k tebe ako k handre, lebo ťa trestá a ty držíš jak hluchý dvere. Ale tie tvoje výbuchy sú preto, že sama vieš, že to nie je takto správne. Na vzťahu majú pracovať obaja. Je jasné,že si mu ublížila a asi to nevie spracovať. Možno si sám myslel, že sa to spraví. Nie každý je taký silný, že vie odpustiť a ísť ďalej. Chce to vážny rozhovor. Ak vám napriek všetkému na sebe záleží, mali by ste spraviť obaja kroky. Ty sa prestať ponižovať za 1 chybu a on ťa trestať. Budete mať bábo a to je obrovský záväzok a zmena v živote. Ak mu neviete dať láskavý domov, tak to radšej ukončite, lebo bude trpieť. To malé stvorenie všetko vníma aj vycíti. Nervozitu, negatívnu atmosféru. Ak si neviete sami rady, treba vyhľadať odborníka. Dá sa všetko prekonať, ale treba chcieť. Obaja to musíte chcieť.
@deti95060810 Neverím, že jej tu neveru už neoplatil, keď sa k nej dokáže takto správať. Akurát, že jej to samozrejme nezavesi na nos. Možno by jej to pocedal v hranícnej situácii, keby ho už napr. nechcela a to len preto, aby ju ponižil.
Už pri tej nevere bola otázka, prečo vôbec si to urobila. Keď niekoho ľúbim, nepodvediem. Keď podvediem, tak zrejme tam niečo "pekne" škrípe. A škrípe vám to aj naďalej.... Pozri, reálne mate plno problémov, už len z toho, čo pises.. Ty si bola neverná, on teraz ta trestá za to, žiarli, obmedzuje ta, nadáva, uráža, ty sa ponižujes,aj keď povedzme si pravdu, to ze varis a peries, to je úplne normálna vec to robia takmer všetky ženy doma, čo nie je ok, je ze on si chodí kde chce, ale bez teba, ale zároveň takisto kricis, nadáva, urazas, útočis. O čom to cele je? A dokonca čakáte dieťa, tak to chuda príde do fakt skvelej rodiny dvoch nevyrovnanych rodičov....neviem síce co s tým má spoločné, že on zvracia, keď si vypije alebo ma vírus, ale toto je cele zlé. ..už od samého začiatku...
@jaskolka vy ste uz zazili ten bezmocny pocit kedy s clovekom ktoreho milujete sa nieco deje ? Ked vam pred ocami odpadne, dostane krc slzy mu tecu ale pri tom nevnima ? A vy ho drzite z celej sily. Kricite aby sa prebral ? A opakujem to nie je z alkoholu. Raz sa to stalo z alkoholu a od vtedy mam v sebe blok. Len sa proste o neho bojim.
No bohuzial znicila si celi Vas vztah a bola velka chyba ze Ti na oko odpustil a vzali ste sa. Lebo Ti to neodpusti a len sa budete trapit
Dakujem vam vsetkym za odpovede za vase nazory. Necitali sa prijemne lebo niektori ste nas odsudzovali pritom ani kusok co ste napisali nie je pravda. Ale chapem. Neda sa povedat vsetko. Neviete o nas. Nepoznate nas. Takze som vedela ze vela ludi ma tu bude odsudzovat za neveru. Ale aj napriek tomu som to napisala.
Manzel nie je agresor a nebeha po vonku kazdy tyzden.
Nepije alkohol. Nepije domacu lebo som ho o to poprosila. Da si za pohar vina. Dva. Tri. Lenze moj strach v hlave je velky.
Prave kvoli mne su hadky. Vykrikujem ze mal 3 pohare vina ale nie preto ze je alkoholik alebo zeby ma bil. Ale pre ten moj blby strach.
Bojim sa tej bezmocnosti. V mojej hlave je ze aj pohar vina mu moze uskodit. Je to velky chlap ktory ked vypije pohar vina nic mu nie je.
Co sa tyka ze ci mi teda zakazuje alebo nie.
Napisala som ze on mi nepovie ze nechod nemozes ist ale vidim ze nie je s tym stotozneny. A ja ? Ja teda radsej nejdem lebo sa nechcem hadat. A ked som napisala ze ked idem som na cas doma tak to ozaj uz mam v hlave ze ved idem nachvilu.
Mame pekne mamzelstvo. Pomahame si vo vsetkom. Zasmejem sa. Poorozpravame. Takze to ze nemame pekne mamzelstvo alebo ze chuda dieta do akej rodiny sa narodi mi trosku ublizilo ale ako hovorim chapem nepoznate nas a do jednej spravy napisat o nasom 10 rocnom vztahu je nemozne.
Preco bola nevera ? Alkohol .. neospravedlnuje ma to. Beriem to. A beriem aj ze mi mozno tak neveri. Ale zase si myslim ze presla dost dlha doba v ktorej som mu dokahala ze nikdy pred neverou co je 9 rokov a uz ani po nej to neurobim.
@dengal a okrem toho, povedala si mu, že toto ta trápi a preto si nervózna? Ze preto kričís a na dávaš? Aj keď sa mi zdá to zvláštne, že ťa, trápi, že odpadne, ale dáš mu to najavo miesto pokojného vyjadrenia, že trápi ma, keď ti je zle, spôsobom že začneš kričať, že sa ku*** a ďalšie "krásne" reči a dáš mu facku. Tak to prepáč mi, ale ozaj ťažko uveriť, že to robíš z čistého strachu a záujmu o neho.Moj muž má problém s chrbtom, keď je preč a dlho robí na stavbe, tak ma silné bolesti. Ale ja strach dám najavo trochu inak, ako že začnem ziapat, že sa flaka. Tiež mám o neho obavu aj záujem, ale myslím, že to sa dá dat inak najavo.
Joj tak ked mate pekne manzelstvo, tak to je zbytocne ti radit.. My sme vas odsudili ale vlastne vam to vyhovuje 🙄
Čiže vlastne v prvom príspevku si opísala to všetko tak, že to vyzeralo, že máte hrozne manželstvo, ty si bola neverná, on ti to vyčíta a obmedzuje ta, kým on si chodí, kde chce, uráža ta a vulgárne sa vyjadruje, ty na neho kricis a nadávas tiež, dokonca ho fackas (lebo to tak vyzeralo, mrzí ma, ale sama si to tak podala, skus si to prečítať ako nestranný čitateľ, aký dojem by si z toho mala) a potom už si to začala zjemnivat, vysvetľovať, , že veď vlastne všetko je úplne inak, my sme to nesprávne pochopili, je to len jeden príbeh,v akom sa nedá to opísať (ale pritom ty si to tak sama opísala). Čiže vlastne mate krásne manželstvo, ste spolu šťastní a si spokojná..., len ta trápi, že on zvracia, a odpadáva...pochopila som správne ?
Alebo nie?Lebo potom kde je problém?Nech ide na vyšetrenie a hotovo.
@jaskolka
možno, keby si mu dala facku, aj sa mu kríže uzdravia..Toto je len prikrášlená skutočnosť, obaja maju maslo na hlave možno sa večer pomojkajú a všetky krivdy budú zabudnuté

@dengal len taká otázka načo ste sa brali? On ti neverí. A mne to trocha príde že niekde v podvedomí čakáš že ti neverí oplatí neverou. A to že niekde chodí bez tebe je ok ale tiež záleží ako často. A to že mešká tak mešká. Ja mám s manželom dohodu keď majú daku akciu idem poňho autom a porozvazam aj jeho kamarátov vždy sa nasmejem aj s nimi a tak to fungovala aj keď som bola tehotná.
@dengal Za mna ste dvaja ludia, ktori sa nemali vobec zobrat a este aj zakladat rodinu. Vase fungovanie mi pripada ako roboticka povinnost, z Tvojej aj jeho strany. To Vam kto kazal? Ste si ostali a nebolo koho alebo preco ste Vy dvaja spolu? Cele zle, este aj svadba v kostole, nechapem...
@dengal cele zle od sameho zaciatku…. mna by zaujimalo preco si ho vlastne podviedla? z nudy, z pomsty, bola si vo vztahu nespokojna?
spraval sa takto (nadavky, nerespektovanie dohod atd) aj predtym ako si ho podviedla? evidentne neveru nespracoval a dava ti to neustale pocitovat, nepekne spravanie k tebe uz otvorene nereguluje, svadba a dieta boli pokusom o zachranu vztahu, ale zrejme nie tym spravnym, ja by som sla na vasom mieste k nejakemu partnerskemu odbornikovi, bude to chciet vela usilia na oboch stranach, inak to bude pokracovat v rovnakom duchu a ked pride dieta ukaze sa ci vobec spolu zostanete….

@dengal utekaj kade lahsie, kym sa da. Kdekolvek! Zacne ziarlit este viac a budes v prdeli!