Nespokojnosť s rodinnými Vianocami kvôli svokre
Ja len taký povzdych. Po dvoch rokoch konečne môžme stráviť Vianoce ako rodina spolu ( po dva roky pred tým som bola v nemocnici tehotná) a nakoniec prd z toho. Príde sem svokra o ktorú sa treba postarať lebo je chorá. Som trocha nahnevaná lebo my sa tu už štvrtý týždeň dávame dokopy z choroby všetci, ja som sa vylízala zo zápalu pľúc, antibiotiká som len včera dobrala, deti ešte stále kašlú a teraz sem príde ona s covidom a staraj sa o mňa. Nehovoriac o tom, že si ten kovid privliekla sama lebo keď sme jej hovorili , že 70 ročná žena nemá čo strážiť susede choré vnúčence tak sme preháňali. Veď ona má dobrú imunitu a kovid sa teraz preceňuje🙄. Teraz sa tu s najväčšou pravdepodobnosťou všetci nakazíme ešte aj týmto a zbohom sviatky. Túto zimu ideme z choroby do choroby, staršie dieťa som v decembri aj zo škôlky odhlásila,len aby sme mali kľudné Vianoce ... A tá strata komfortu je tiež super. Nemám ju kde poriadne uložiť , čiže pôjde do spálne, manžel na gauč a ja môžem spať akurát pri deťoch na zemi .
@tianna tak ja by som svoju matku brala ku sebe hneď, aj keby sme mali všetci ochorieť. Ale každý máme iné priority.
@tianna nie, nie je to ako u dospelých, deti to majú o 90% ľahšie , naozaj to mám odsledované.
@mooonika1975 tak keď porovnám najstaršieho syna (11) s mužom až na 2 covidy dovolím si tvrdiť opak..
@mooonika1975 moju by to ani nenapadlo a veru mňa tiež nie. Čo by som jej bola platná? Zlý stav vyžaduje nemocnicu, lepší vyžaduje pomoc a tu jej viem poskytnúť aj inak ako tým že by som do týždňa zalahla aj ja.. inak u nás paradoxne ja vždy vypálim ďaleko horšie ako moja 72 ročná mamina, tu bolelo deň hrdlo a 3 dni kríže 😆 ja sa trápim už 3. týždeň 😏
Autorka,nechcem "strašiť " ,ale na štedrý deň ju môžu aj prepustiť z tej nemocnice,rátajte aj s takou možnosťou.
@tianna vravim o malých deťoch, škôlkaroch, autorka ma také malé.
@tianna je to ťažká situácia, a určite je nerozumné domov dotiahnuť človeka s covidom. Žiaľ, už stovky ľudí sú s covidom v nemocniciach
@mooonika1975 ani tam by som sa na to až tak nespoliehala.. to že 90% má ľahký priebeh ešte nezaručuje že to tak musí byť aj u jej detí.
@autorka ty si mi teda riadne naložila ty vole.. Toto považujem za hrubu urážku a hlavne nemiestnu, pretože sama si tu na začiatku nariekala o pokazených Vianociach kvôli chorej svokre. Ja som ti síce úprimne, ale stále relatívne slušne napísala, môj subjektívny pohľad na tvoj problém, ktory je náhodou v súlade s 95% ostatnými komentármi tu (čuduj sa svete..), a nikde som nenapísala, aby ste sa všetci vykaslali na chorú svokru, ale ze okrem nasackovania si ju domov, existujú aj iné dôstojne riešenia. Načo tu chodíš teda plakať? Miesto času stráveného tu, si mohla realne dačo pre to urobiť. Bud si teda riad svoj život, alebo tu vypisuj bludy ktoré si potom sama znegujes. Nemáš náhodou ešte stále popôrodnú depresiu? Keď sa musíš tu prísť cudzich žien pýtať, ze ci dobrovoľne nakaziť chorľavé deti kovidom od babky alebo nenakazit? Si normálna? Podľa mňa niesi, a začni u seba. Zájdi si na vyšetrenie a potom možno nájdeš odpovede na svoje otázky. Tu ti nik reálne nepomôže. Ak si potrebovala čítať toto, pred Vianocami, tak si dobrý sadista..
si v rekonvalescencii po zapale pluc, mas dve male deti.. ja neviem, ale uvedomujes si vobec to riziko? ani to radsej nechcem napisat. koho zdravie je pre tvoju rodinu dolezite, tvoje, tvojich deti alebo svokrine? mame to aktualne doma vsetci, a teda nie je to prechadzka ruzovym sadom. nech si pekne manzel zbali veci, najde nejake ubytko, ked uz sa k nej domov nezmesti, ale k sebe domov by som ju za tychto okolnosti nepustila. po zapale pluc by som kludne vynechala aj rodinne navsetvy cez vianoce so zdravymi, kym by som sa z toho nepozbierala, nie este toto.
@tianna chrániť deti, ktoré majú 100% šancu to zvládnuť, pred 70 ročnou svokrou, ktorá to ma pomaly 50 na 50. Uf, pre mňa nepochopiteľné.
autorka, ako vieš, že si nemala covid aj ty práve, keď je toho od septembra kopec všade ? A zvlášť ak ste boli chori všetci a ty ešte aj tak často spominaný zapal pľúc ako komplikácia pri covide? Robila si si testy ? Aspoň 4 dni od začatia priznakov ? Tým pádom nie je pre vás svokra žiadne ohrozenie.
Presne určite k vam prisť nemože.Veď ty maš veľke ryziko,že keď chytis kovid po zapale pluc zomrieš.Kamaratka zomrela na zapal pluc mladá.
@mooonika1975 nuž 100% zas žiaľ nie.. https://www.dfnkosice.sk/covid-19/pediatricky-z... riziko je vždy. Aj keď malé, ale je. A ako som písala vyššie napríklad ja mám vždy oproti našim - 70-nici - katastrofálny priebeh a to mám 37.. raz akurát mal môj otec zlý priebeh no nikoho nenapadlo aby sme boli v kontakte. Volali sme spolu denne, bol pod kontrolou netere lekárky, ale teda návštevy absolútne nie..
Mňa by zaujímalo,keby šlo o matku autorky,či by tiež všetky vraveli chod ty k svojej chorej matke na Vianoce a muž nech je s deťmi doma
@summer23456 tu ani nejde o to, ze on ma.ist lebo je jej syn...ale ona je po zapale pluc ...ak by bol on po zapale pluc, ja by som pisala nech ide ona...a co sa tyka deti naozaj nie je potrebne, aby sa nakazili...s tym, ze ja suhlasim, ze ak sa tam naozaj nezmestia u svokry, nech su kludne u nich doma, ale ona s detmi prec niekam
ja len citam a odpadavam od uzasu,co s nami urobili dva roky covidu...nieco neludske...
aj ja mam chorob plne zuby,moja dcera je nonstop chora,ma vkuse bakterie,brala 26dni atb,uvidime,co povie kontrolny ster,ale v tejto situacii by som zrejme nevahala,mozno bola nahnevana za nezodpovednost svokry,ale nevahala ju vziat k sebe...
zavriem ju do izby,mam respirator,popripade rukavice,deti k nej nepustim ani ju k nim a vybavene..
vsetci mame chorob plne zuby,ale jednaj je to chora stara zena a hlavne matka tvojho muza a k tomu su este aj Vianoce...
@pipistrel13 prečítaj si poslednú vetu úvodného príspevku ako budú späť pri návšteve svokry,osobitnú izbu pre ňu nemajú ani náhodou...
Nie nenechala by som zomriet ani svokru! Ale dbala by som na zdravie malych deti aby ten bordel nedostali, nie je to vzdy pohodovy priebeh. A tiez som robila opatrovatelku, aj ked bol klient chory, starala som sa. Nemohla som predsa odist. Bol vsak pre mna obrovsky rozdiel ochoriet sama a ochoriet ako mama.
Prvy x som pri covide rano po prekojenej noci odpadla, syn mal 1,5 roka. V ten den sa mm rozhodol ist do prace neskor , to ani netusil ako dopadnem. Den predtym mi totiz nic nebolo.
Ne kazdy, kto ti tu odpoveda je odlud ci hyena, ale ozaj to nie je sranda.
Dobre ze sa o svokru v nemocnici postaraju, tam je v dobrych rukach. Pekne Vianoce.

@mooonika1975 a čo sa mš týka je to jasné veľmi individuálne asi rovnako ako u dospelých.. kamošku bolela 3 dni hlava a bolo po covide.. ja si každý vyzeriem parádne, od neurologickych príznakov že neviem ani pohár udržať, cez tráviace ťažkosti, bolesti hlavy až po boľavý jazyk.. cca 3 týždne vždy minimálne.. občas aj 2 mesiace..