Nespravodlivé správanie svokry
Ahojte, asi sa chcem iba vyžalovať, a vlastne aj nasmerovať či sa ozvať alebo byť ticho.
Máme dve malé deti, výbavičku sme si kupovali sami konplet celú. Deti sme chceli, plánovali, takže ani som nečakala od nikoho pomoc. Je a bolo to takto ok. Obe deti po narodení dostali samozrejme všeličo od babiek (aj kamošiek, kolegov atď, ale tu mi pôjde o babku). Teraz je tehotná švagriná. Tešime sa z toho všetci, no svokra jej už teraz (v polke tehotenstva) nakúpila skoro celú výbavu. Ani to mi nevadí, teší sa aj z tretieho vnúčatka, je to super, ale ide ma vnútorne roztrhať ako hovorí, že AJ im musí nakúpiť nové, tak ako nakúpila nám. Nie je to pravda a vadí mi, že sa tvári, že obe naše deti dostali novú výbavu (v skutočnosti som nakúpila všetko bazarove, čiže novú nemali ani len ponožku). Áno, je to blbosť, úplná zbytočnosť, ale zakazdým mám nutkanie jej pripomenúť, že nám nikto nič nekupoval. Opakujem, že mne nevadí, že dostanú všetko nové, doprajem im aj modré z neba (ale nemajú fin.problémy a majú vééľķú fin.podporu zo švagrininej strany), vadí mi tá nepravda, že to tak bolo aj u nás. Mám sa ozvať alebo byť ticho?
@miricka77 normálne to nie je aj naši svokrovci to robia 😂 manžel ma sestru, ale písala som vyššie že my už nastastie moc v kontakte nie sme. Len sem tam si napíšeme že skús a mame ale nevykladame im nič, dokonca ani nevedia kde bývame 😂 ale áno, nášmu synovi čo pokúpili - si vypýtali takmer za všetko peniaze spat 🙈 ale švagrinej dcére by zniesli aj mesiac z neba 😄 ale neriešim, som rada že ich nemám okolo seba 😁
@konikmodry111 chapem, ale toto je troska ine. Toto by mi nevadilo, lebo jenich vec co komu a kolko pokupia. Aj za vztahy s detmi si je kazdy zodpovedni sam a deti nie su blbe a raz uvidia a pochopia, ze jednym davaju a druhym nie. Ale tvrdit nahlas, ze obe strany dostali rovnako, pricom to pravda nie je ma proste vytaca 😅
Neries, nestaraj sa, nech robia ako uznaju za vhodne. Viem, ze vnutorne ta to naserie, ale nechaj to tak, bude ti lahsie. Nechaj nech kupi babka, nech sa tvari, ze dava vsetkym. Niekedy je dobre nechat inych nech maju svoju pravdu.
tak ako píše @laladua ... niektorým ľuďom stačí, že vedia aká je pravda, nemusia ju pred nikým hájiť a ústami si ju pred celým osadenstvom potvrdzovať. Ale autorka ak nie si v tomto štádiu, pokojne si to vykomunikuj so svokrou aj švagrovcami. To, že mnohé by sme to neriešili je náš problém, ty to môžeš cítiť inak.
Ale čo ma spoločne to, ze ty si nič nedostala s tým, ze im akože nedopraje? Tak povedz milej švagrinej, nech si nedomýšla, že ty si iba povedala, ze si si všetko kúpila sama. Nikde si nepovedala, ze im nedopraješ a nemôžeš za to, že si ona vyvodzuje veci, ktoré si ty nikdy nepovedala. Ze ty im dopraješ, ale vadí ti klamstvo, nie to, že oni niečo majú. Ty nemôžeš za to, že povieš A a švagriná si z toho vyvodí B.
@0silvia0
Len na tomto stavaju presne toxickí ľudia. Ze druhý nechá tak, bude ticho a oni potichúčky a pomaličky svoje spravanie iba stupňujú. Ja nehovorim, ze je dobre robiť scény pre každú prkotinu. Ale autorka nemôže za to, ako si jej svokra deti vychovala, ze jedno decko je prehnane vzťahovačne a človek sa mu boji niečo povedať. Prečo by ona kvôli tomu mala trpieť, ze oni majú take vzťahy medzi sebou? To nie je jej problém.
@katkami123 no veď nech robí ako cíti. Ak cíti, že sa má ozvať, nech sa ozve. Ja mám za sebou už nejaké tie životné skúsenosti a cítim to inak.
Treba sa ozvať s úsmevom, nadhľadom, ale ozvat
Ved mne je to jasne j som len opísala našu situáciu že tiež tvrdili že malému kupujú a pri tom nám dali všetko preplatiť 😅
Autorka: No urcite by som nechodila okolo svagrinej po spickach, len, aby sa princezna neurazila 😀 Ak by si ty hned zareagovala, ze "asi si nepamätate, kupila som si sama z bazaru" a svagrina sa urazi, je to iba a iba jej problem. Na toto by som hodila ignor, lebo to sa jej ani v malicku netykalo, takze dovod jej urazenosti by bol len v putani pozornosti a cucani energie z inych. A co ty si zasobaren energie?
ozvala by som sa no s takým tým nadhľadom, nech vedia, že si viete poradiť aj sami. proste, ale podľa mňa im to pripomenúť treba a uvidíš ako sa zachovajú. to ti dá ďalší smer vašej komunikácie
Ja som prostoreka, ja by som sa ozvala hneď 😃
Ved da sa to aj všelijako zaobaliť aby ani neboli urazený ale aj ja spokojná. Napríklad keď to povie "hej? A co ste nám kupovali, ja už si moc nepamätám iba tie 3 bodička z tesca a jedny plienky.....
Alebo " ved vám svokra všetko nakupila" povedať "ale nie, nepotrebovali sme ,ja som mala nasetrene tak som z bazáru nakúpila celú výbavu, svokra nám len teplomer do vaničky kupila"
Keby ta to netrapilo, nepytas sa na nazor. Ja by som sa urcite ozvala.
Ja mam asi iný názor, ako väčšina. Normálne by som poznamenala, tak ako ona, keď spomenie, že vám všetko nakúpila, že to nie je pravda, nakúpili ste si sami. Ako prečo nie? Ved je to právda, nie výčitka. Niečo ako "nie babi, nekúpili ste nám, my sme si kúpili sami, zle si to pamätáte. Ale je to v poriadku." načo to v sebe dusiť?
Mňa by to tiež vytacalo... Chápem ta.
Nabuduce ked povie , ze aj vam nakupila sa jej slusne opytaj, ze co take vam kupila, ked si na nic nepamatas. Normalne s usmevom na tvari
Takže dámy...svokra má v pamäti niečo iné a celkom určite nakúpila všetko aj našim dcéram...ja si údajne pamätám zle 🤯
Aj si pamata co konkretne kupovala?
😅🤷♀️
Toto si dobre zapamataj (to, ze mas zlu pamat), ked bude mat svokra sviatok, tak jej zabudni zagratulovat-ved viete, ja si vsetko zle pamatam😉 Pripadne jej pri gratulacii pridaj aspon 5 rokov, ved mas blbu pamat😉
Takže ste o tom hovorili? Ako to prebiehalo?
Ja by som to urcite uviedla na pravu mieru uz len pre svoj pokoj.
Niektori ludia maju pocit, ze su uplne skveli, az sami seba oklamu o minulosti. A realne si myslia, ze sa nieco stalo tak, ako si to "vymysleli" a zapamatali. Mne ista osoba z rodiny dlho vycitala, ze mam sa chodit starat o jej dceru malu, lebo ked som bola mala, ona sa chodila starat o mna. Aj ma mrzelo, lebo vzhladom na generacne rozdiely a moju skolsku dochadzku som nemala velmi moznost. Ale potom mi mamka vravela, ze ano, bola sa starat, za cely zivot mozno dvakrat, aj to vlastne v ramci navstevy nasej domacnosti sa so mnou chvilu pohrala. Aj to dotycnej vravela, ale samozrejme, ze ona si to naisto pamata tak, ze vkuse sa chodila starat o vsetky deti v rodine... No niekedy nevysvetlis. Neznasam klamstvo ani v takych malickostiach a asi by som mala nejaku poznamku vzdy, ked by to svokra spomenula. Ale asi s tym nic nespravis zial... Ked ma clovek vycitky, ze nieco chcel, ale nespravil, tak si dokaze niekedy "upravit" spomienky, ze tomu aj sam uveri a nepresvedcis ho.
Ja by som sa urcite ozvala.A.preco ze by nie ak klame?Ked to najblizsie povie v tvojej pritomnosti,tak sa jej spytaj,se co konkretne pre vase drti kupila,lebo ty o nicom nevies.Normalne ja jej to opytaj.A ak ti povie ze ano,tak sanjej spytaj ze co konkretne,ako to vyzeralo.Lebo ze ty sibteda veci deti poznas,peries ich obliekas a nie je tam nic,co by jm kupila ona.Ale ak trva na svojom ze jej ukazes skrinu,a nech sama povie ktore kupila ona.Ked uz klame,nech sa aspon hanbi.
Nic si z toho nerob. Mne svojbo casu svokor vykrical ako sme nevdacni a on nam dal 1000e na dvere, tak som lakonicky poznamenla ze pamatam si 450 a do minuty som aj nasla bankovy prevod stary 3r a este sa aj urazil ze som ho usvedcila 🤦♀️ ( aby bolo jasne peniazebam dal na dvere do panelaku a dcere zaplatil plot 🤣🤦♀️, akoze nechyba mi len na primeranie)
Uz som skoro aj zabudla 🤦♀️to je proste zivot
Podľa mna sa len svokra chce vyrovnať švagrinim rodičom keďže si písala , že oni veľa kupujú a zrejme sú na tom finančne lepsie tak aj ona sa snazi udržať krok. Ale to je len tak moja uvaha
Ja som mala dedka, mojej maminy svokor, otcov otec, ktorý mal 3 vnúčatá, dve boli ťuťumuťu, ja som bola taký odvec jedináčik vkuse s rodičmi.. jedného dňa sme dedili a môj dedko mi v závete daroval chatu.. svoje dve ťuťumuťu tam ani nespomenul, dodnes mi je to záhadou 😅 takže môžem osrať hračky a bodyčka čo kedy dostali moj bratranec a sesternica, vykladam nohy na chate každý druhý víkend a dobre 😂
Fuha, tak ale to uz je na diagnozu. Alebo sa v tom tak zamotala, ze jej je trapne priznat si klamatvo tak ide cestou zatlkat, zatlkat, zatlkat...
Povedz svokre, ze svagrine posunies vsetky vecicky co dostali Tvoje deti od svokry 😉

Ved to, aby to nebolo horšie. Lebo pises že stará neni, takze zrejme asi nezabudla že vam to nekupovala ona 🙇🏼♀️ A to už je divne 🤷♀️🤦🏼♀️