Nešťastné manželstvo
Ahojte,chodim sem pod inym nickom,Ospravedlnujem sa tymto ale potrebujem pomoc a fakt neviem ako dalej.Som par rokov vydata mame s manželom dve deti ,jedno nema ani rok .Problem je v tom že sa často doma hadame .Samozrejme nechcem hadzat vinu na jedneho z nas lebo vždy su na vine dvaja.Ale manžel sa velmi zmenil,je velmi nervozny,detom sa venuje len ku poviem a všetko robi nasilu.Najrašej by sa rano zobudil urobil si v klude svoje ritualy a odišiel do prace a ked pride zase chce mat svoj klud,najradšej by si pospal aby ho nikto neotravoval a tak.Ked sa ho spytam načo sa ženil ked chcel mat klud,začne všetko obracat proti mne,že mna deti otravuju a ked sa nechcem o ne starat mam ist preč atd.Toto je na dennom poriadku ☹ Dost často chodi s prace pripity ,vraj aj druhy to robia a ešte chodia aj na chaty a on nemože lebo ja mu všetko zakazujem a tak.Ked niečo chcem tak je nervozny a vidim že ho taky život nebavi ale nechce sa rozviest boji sa samoty a vyhraža sa detmi. ☹ Aky mate na to nazor? Ja sa staram o rodinu a urite mam svoje chyby ale nikde nechodim ,fakt cely čas sa venujem len rodine a domacnosti.Mne to vyhovuje,nemam kamaratky.
@maminuska to ani nemusim ist von lebo by mi 1000x volal že čo ma robit lebo on to snimi nevie a ešte by mi to vyčital 10 rokov a čo som za mater že mi kava prednejšia ako moje deti.
@maminuska ked niekde zoberie staršieho tak sa tym ohana rok že ako či mi vtedy nepomohol ked ho vzal von.Ako keby su tie deti len moje a nie jeho,ked on mne snimi pomaha.
@nestastnamamka Ak je to tak, ako pises, tak cakaj, ze ta caka rozvod....
@tykat on vie byt normalny ale v poslednej dobe mu to prepina riadne a stale a častejšie aj popija,sice nie nejak na mol ale vadi mi to.Ja neviem či k nemu niečo citim,skor je to len o zvyku.Keby nemame deti tak som hned preč ,lebo vidim že z jeho strany neni zaujem problemy riešit ale hadzat za hlavu a tvarit sa že neexistuju.
@01fialka01 a ako mam zachranovat niečo sama? To neni jedna hadka ani dve.On ma počuvat nechce a nebude,tvari sa že sa nič nedeje ale ja to tak necitim.Trpim to viac menej kvoli detom.
@nestastnamamka tak mu povedz ci jemu je prednejsie pivo ako vlastne deti!!
a vobec snim nechcem spavat ,hnusi sa mi to.Vyhraža sa mi že si najde milenku a mne to vobec nevadi,aspon by mi dal pokoj konečne a nechcel sex odo mna.
@01fialka01 zachraňovať majú dvaja, nie jeden!!!! a ak jeden nechce, tak druhý sa môže aj na hlavu postaviť!
písala si čo má ona urobiť, čo keby tak on pohol so svojou kostoru a konal aby sa nezhnusil svojej manželke. a ak si chce niekto nájsť milenku/milenca tak to spraví a ten druhý môže byť akokoľvek milý, príjemný a podobne. tomu nezbrániš!
decká vyrastú a ona si bude vyčítať že zostala s niekým koho nemusí!
rozhodnúť sa musí ona!
a radšej rozvod, ako sa pozerať na opitého, odutého chlapa!
@mima4 vraj na tom nič neni ked si da pivo,ved aj druhy chodia na pivo.A on ma ten pocit že sa detom venuje dostatočne ,to je na tom najhoršie. ☹
@nestastnamamka som rada že chápeš ty čo ti píšem. nebuď s nimi len kvôli deťom!!!!! to nie je riešenie, myslím, že riešenie poznáš, len sa bojíš urobiť ten krok! a tým že sa ti hnusí sex s ním, no - urob ten krok ktorý ti v kútiku duše klopká!!!!!!
@mima4 mne jedna starsia pani kedysi dala jednu mudru radu, v podstate to iste, co si napisala ty 🙂 Chlapa v domacnosti neprosime o pomoc s upratovanim, so supanim zemiakov, atd., jednoducho mu povieme,... ideme varit, tak osup zemiaky,... ideme upratovat, povysavaj. Mne ked moj muz povie, s cim ti mam pomoct?, moja odpoved znie, s nicim, ty nepomahas mne, ale nam, jednoducho urob to, co je potrebne. Vymenujem co sa ide robit, nech s niecim zacne. Samozrejem, ked som väcsinu dna doma sama s malym, tak sa s nazim urobit, co stihnem, aby mi na vikend zostalo iba varenie, a vonkajsie roboty robime spolu..
@lalinko2010 ja sa nerozvdiem kvoli detom,radšej si to vytrpim a počkam pokial narastu.Vyhraža sa mi že mi deti vezme a to by som ja neprežila a viem že by to dokazal aj ked by sa nevedel o ne postarat ma ich ako nastroj na vydieranie. ☹
@01fialka01
tiez nesuhlasim s tebou. Opatovne zalubenie sa neda vynutit, pokial ten druhy nema zaujem a je mu prednejsi chlast a kamarati ako vlastna rodina, deti, manzelka... Poznam velmi vela zien, ktore robii maximum a cely zivot prezili bez lasky muza, skutocnej lasky... skutocne naplneneho zivota.
Taktiez som toho nazoru, ze zena by mala byt tou kralovnou, lebo kralovna si najde krala, ktory ju bude milvoat, vazit si ju... nie sedlaka, ktory neoceni jej kvality a bude ju ponizovat a spravat sa k nej ako k handre.
@nestastnamamka
vezme deti? kazdodenene navstevy krcmy!!! Bliziaci sa alkoholizmus, nevenovanie sa detom... nema sancu ti ich vziat.
A neznic ty sama zivot svojim detom tym ze s nim ostanes...
@nestastnamamka a to je ten problém, že sa bojíš že prídeš o deti a to ti bráni spraviť ten krok a ver tomu, že nie si sama, ale keď deti vyrastú, ty budeš ľutovať alebo ti deti budú vyčítať, že keď sa budú pozerať na zdrvenú mamu a opitého otca!
rozhodni sa sama, aj keď viem, že by si sa rozviedla, len proste ti ide o deti, na tých ti záleží viac ako na see samej / neber to v zlom / tak to vidí každá žena, čo má deti!
@nestastnamamka tak ale s takýmto prístupom sa nikde nedostaneš .
V momente ked ti povedal že máš ist aj hned by som sa zbalila a išla , telefon zdvihla raz a vysvetlila čo ako . Deti nenechávaš s hocikým ale z ich vlastným otcom , ktorý by sa mal vediet postarat .
A nech vykrikuje.
Pozri , niečo podobné mám odžité s exmanželom , mohla som sa aj na kocky pokrájat a nikdy som nebola dobrá matka, stále niečo bolo a je to aj teraz , 4 roky deti nevidel , nezaujíma sa ale do každého výživného píše že žil so mnou 13 rokov a nikdy som sa o deti nestarala a teda si ani nezaslužim peniaze .
Predovšetkým musíš zmenit svoj prístup .... na prvom mieste ja a deti a potom ostatní
@matkamirko to ti dobrú radu povedala, je to tak - funguje - mužovi nemožno povedať - prosím ťa urobil by si to alebo ono, mužovi treba povedať urob to. nemyslím rozkazom ale normálne a chlap pochopí.
@nestastnamamka 😀 😀 😀 ved nech si ich zoberie teraz ked ich ma kazdy den doma, ci sa potrebuje rozviest aby sa o ne mohol starat?.......a inak na co by mu tie deti boli???? 😀 ved sa o nich teraz nestara ked ste spolu tak sa azda bude starat ked bude s nimi sam???? a kde s nimi bude chodit? do krcmy??? vies, to su len take silacke kecy lebo vie ze ti na detoch zalezi, toto by som vobec do uvahy nebrala.
Ja nikoho nepresviedcam. Bol to moj nazor. V podstate mi je jedno co nestastnamamka urobi, bude nestastna ci uz v manzelstve, alebo rozvedena (ak si nenajde nejakeho uzasneho, co pride z prace, poprata, navari a kym deti nezaspia sa im bude venovat 😀 ), preto myslim, ze radsej spravit prvy krok, nez mat 50 a spomenula si na MK a na radu, co som jej dala...ale je to jej vec, jej manzel a manzelstvo 🙂
@nestastnamamka podla mna takto to dopadne ked sa beru prilis mladi (na manzelstvo este nedozreti) ludia..podla toho co si napisala ta ma ten tvoj muz naozaj poriadne na haku. on ta ponizuje, tebe sa hnusi sex s nim a deti trpia. Nevidim dovod zostavat v takomto manzelstve! to chces byt dalsich 30-40r nestastna a hadat sa denne s muzom? vies co vyrastie z tvojich deti v takomto prostredi? Takze moja rada: rozvod!
ja by som sa pozerala v prvom rade aky je otec, ak dobry, tak by som rozhodne nic neuponahlala, na rozvod je vzdy dost casu, ale ak nie je dobrym otcom a ako pises ani dobrym partnerom, tak je najvyssi cas sa s nim porozpravat a na rovinu mu povedat, ako to vidis ty z tvojho pohladu a potom daj pristor jemu, nech ti povie, ako to vidi on z jeho pohladu, lebo ako sa vravi nic nie je cierne alebo biele. urcite nejaku rec najdete, podstatne je odlozit emocie bokom a riesit to konstruktivne.
@mima4 ver tomu že on by to obratil proti mne a kto by mne dosvedčil že on si vypije? ty jeho partaci určite nie ☹ jemu by nešlo a ani nejde o deti ,tam ide o to že by mna zničil lebo vie že tie deti su jedine na čom mne zaleži .On davno vie že by som od neho odišla keby niesu deti . A to nemože prežit .On by rozvodom strašne utrpel pre neho je to hanba a poniženie strašne.Boji sa samoty,ale takymto spravanim aj tak zostane sam ,lebo ked deti odrastu ja aj tak od neho odidem.
@maminuska fakt by si takemu cloveku zverila tak male dieta? ze pozrieme ci ocinko dnes pil alebo nepil, ááá nepil tak budes s tatinkom a ja si idem užívať...podľa mňa on musí zo začiatku byť s dieťaťom napr. keď ona varí, číta knihu, sprchuje sa aby bola na dosah. Alebo nech spolu s nimi ide na prechádzku. A nie trucpodnik že tu máš dieťa ja idem preč, lebo by to nemuselo dobre skončiť.
@tykat toto mi aj jedna znama hovori že prečo sa o ne nestara teraz ked može ale až potom by sa staral keby sa rozvedie .Nechapem to ani ja.Teraz ich ma a obtažuju ho a pritom tvrdi že keby odidem od neho on by to neprežil keby eti nevyrastali s nim .Ale on si chce len užit s nimi 5 minut denne a nie starat sa o ne. 😉
poviem ti takto. Moja mamina urobila jednu velku zivotnu chybu (okrem tej ze si vzala mojho otca) a to, ze sa nerozviedla kym som bola este malicka. Doteraz si nesiem nasledky z ich manzelstva. Ak chces takto potrestat svoje deti, sprav to, ale ublizujes im. Su to iba deti 😔
Keby si sa teraz rozviedla, deti urcite jemu neprisudia... toboz ked pije, ale ty dovolujes, aby ta zastrasoval a on sa dobre bavi, ze ma za zenu kravu na entu... ktorej spravi bububuuuu a ide sa z toho potentovat ☹
@01fialka01 v pohode ja si cenim každu radu a každy ma vec vlastny nazor a ja si to važim ked padnu rozne rady a nazory ludi nezujatych lebo ja to vnimam inak.
ja ked citam tieto temy, tlak mi stupa na 200! vsade je to to iste, muz pride domov, unaveny a chce mat pokoj, zena pada od unavy na hubu a aj tak jej drahy nepochopi, ze treba pomahat! a samozrejme nedostatok sexu, vyhrazanie sa milenkou - to fakt pomoze nakopnut zensku, aby na neho mala vacsiu chut.
Co je to s tymi chlapmi??????

@lalinko2010 Vies, urcite by som to nenazvala doprosovanim... Nazvala by som to zachranou manzelstva, pretoze ak to u nestastnejmamky pojde takto dalej, tak sa jej manzel uplne sprotivy a zhnusi.... Si uvedom, ze niekto musi urobit krok k tomu, aby si ten druhy uvedomil, ze je lubeny a v rodine potrebny. Keby vsetky zeny robili podla tvojich rad, bolo by rozvodov podstatne viac ako doteraz. A chcela by som vidiet, ako sa nestastna mamka bude tvarit, ak si jej muz najde milenku, len preto, lebo hrala kralovnu....ostane ONA sama s detmi. Netvrdim, aby sa ponizovala, ale uvedm si, ze ak sa jej podari znova sa zalubit do manzela a tym, ze mu nebude neustale nieco vycitat, ale bude chapava, tak si ju aj on bude vazit viac a zacne jej pomahat.....