Nešťastné manželstvo
Ahojte,chodim sem pod inym nickom,Ospravedlnujem sa tymto ale potrebujem pomoc a fakt neviem ako dalej.Som par rokov vydata mame s manželom dve deti ,jedno nema ani rok .Problem je v tom že sa často doma hadame .Samozrejme nechcem hadzat vinu na jedneho z nas lebo vždy su na vine dvaja.Ale manžel sa velmi zmenil,je velmi nervozny,detom sa venuje len ku poviem a všetko robi nasilu.Najrašej by sa rano zobudil urobil si v klude svoje ritualy a odišiel do prace a ked pride zase chce mat svoj klud,najradšej by si pospal aby ho nikto neotravoval a tak.Ked sa ho spytam načo sa ženil ked chcel mat klud,začne všetko obracat proti mne,že mna deti otravuju a ked sa nechcem o ne starat mam ist preč atd.Toto je na dennom poriadku ☹ Dost často chodi s prace pripity ,vraj aj druhy to robia a ešte chodia aj na chaty a on nemože lebo ja mu všetko zakazujem a tak.Ked niečo chcem tak je nervozny a vidim že ho taky život nebavi ale nechce sa rozviest boji sa samoty a vyhraža sa detmi. ☹ Aky mate na to nazor? Ja sa staram o rodinu a urite mam svoje chyby ale nikde nechodim ,fakt cely čas sa venujem len rodine a domacnosti.Mne to vyhovuje,nemam kamaratky.
@mima4 prečo sa zo ženy stáva slúžka, to tu my dve asik nevyriešime. možno preto, (ak náhodou nemá muža, ktorý by sa s ňou podelil o starostlivosť o domácnosť) že samé sa nič neurobí a žene sa stále nechce vadiť s mužom urob toto, urob hento, ... a keď s takým má deti, tak to už vôbec nie, keď im chce zachovať ich otca
@nina2110 ideálny muž neexistuje, tak ako neexistuje ideálna žena. Na druhej strane to, čo toleruje manželovi jedna, by mu netolerovala druhá a opačne. Ale dúfať, že sa manžel dovtípi, čo treba urobiť je podľa mňa zbytočné.Muži sú skrátka iní, aspoň väčšina z nich, ale nemyslím si, že je až taký problém povedať - prosím ťa, môžeš povešať prádlo? Zajtra by som potrebovala, keby si povysával a nakúpil. Stále je to lepšie, ako nervačiť, že ti nič nepomôže a vrčať po ňom. Muži sa totiž niekedy aj dovtípia, ale jednoducho sa im nechce 😠 . A keď urobí - chváliť, chváliť, chváliť, muži sú ješitní 😎 . Ja som niektoré jedlá, ktoré varil môj partner vychválila pred polovicou mesta 😀 , takže už ich varí len on 😢 😢 😢 😢
@mima4 no áno. žiješ s jedným príklad rok. dokonale zistíš, že je "darebák". kopneš ho do zadku. stretneš druhého a to isté. alebo zľavíš z nárokov, alebo ideš a hľadáš pána dokonalého. medzitým máš 30 rokov a čím viac chceš dieťa, tým viac si ochotná zľaviť z nárokov na muža 😀 ale čo, každá žena si môže sama za to, ako a s akým mužom žije 😎
@maria1989 síce pred tebou "smekám" popri práci si urobiť školu, ale tvoje názory sú mierne povedané zastarané. Možno je to spôsobené tým, že nemáte deti, lebo to je ozaj poriadny výdaj energie, najmä počas ich prvých rokov. Aký štandart? Ja chodím rovnako do práce ako môj muž, prečo by mal on automaticky očakávať, že po príchode z práce sa on chopí novín a piva a ja varechy a vysávača? Ja nie som unavená? A to sú ešte manželské páry, kde manžel sedí na zadku za počítačom a žena pri páse osem hodín stojí a maká. No bola by som asi padnutá na hlavu, aby som ešte skákala doma okolo muža. Tak, ako ti baby písali, rozdiel medzi tebou a zakladateľkou témy, je v tom, že tebe to nevadí, ale jej áno, lebo sa k tomu pridáva popíjanie a nezáujem o rodinu.
Ako si to žena v partnerstve nadstaví, tak to má. Väčšinou si ten model nesie zo svojej rodiny. Keď bol manžel zyknutý na to, že jeho mama skákala okolo otca, je veľmi malá pravdepodobnosť, že sa bude trhať v ich spoločnej domácnosti. Ale predpokladám, že dvaja ľudia, ktorí spolu plánujú žiť sa rozprávajú o tom, ako si to spolužitie predstavujú. Lebo mne to tu v niektorých témach pripadá ako vo výmene manželiek - akoby žena netušila, čo má vedľa seba za človeka. Muž popíjal a flirtoval s babami odkedy sa poznajú a žena je prekvapená, že to robí aj po svadbe. Najradšej mám slová - on sa zmení, po svadbe sa zmení, zmení ho dieťa....
@mamavera súhlas, mám na mužov zastaraný názor, že ich domáce práce veľmi nebavia a keď môžu, tak sa im vyhnú 😀 a čo sa detí týka, samozrejme, že nemám čo rozprávať, keď neviem o čom to je 🙂 a "ako si žena nastaví, tak má" - ja sa nehádam, mám presne to, čo som chcela, resp. si nastavila 😎
@maria1989 ono je to aj o schopností sa rozhodnut aj s vedomím že u možno zostaneš sama s detmi navždy. Pod sama rozumiem bez chlapa a nie bez priateľov.
A je rozdiel zľavit z nárokov a zľavit z nárokov - teda ako z ktorých .
Ak máš 20 ako ja som mala a vydáš sa lebo si tehotná a ten tvoj má tak " nádherné svaly " hm tak je to hodne blbé . nároky som mala teda riadne nízke.
Keď som sa rozviedla po 13 rokoch , moje nároky na mužov riadne stúpli , možno aj tým že už som mala deti , ale predovšetkým som si povedala že ďalšieho blba si na krk neuviažem aj za cenu že ostanem sama.
Keby ženám už od začiatku bolo vštepované že s akými mužmi maju vstupovať do partnerstiev a neskôr manželstiev, tak ver mi, že mnoho mužov by muselo zmenit svoj prístup aby mali oni tie deti a teda si aj " vrzli " .
Okolo seba mám spolužiačky , ktorým biologické hodiny nie že tikaju ale doslovne biju na poplach ale ani jedna nezmýšla tak že dieta s hocikým , ked už tak s normálnym chlapom .
@mima4 blahoželám, nech vám to vydrží 🙂
@maria1989 to nie je len o šťastí, ale o vzájomnej komunikácii, o tom, že na začiatku spoločného žitia je treba si stanoviť určitý "jízdní řád" - neviem, prečo stále zabieham do češtiny 🙂 . Prosím ťa, môžeš spratať riad po obede? (V duchu si vravím, bodlo by mi to, keď som okolo hrncov skákala tri hodiny). Keď sa nič neudeje, neriešim, skúsim podobný postup budúcu nedeľu. Opäť nič? Nevadí, na ďalšiu nevarím. Predpokladám, že tesne pred obedom muž zneistie, keď vidí ženu listovať v časopisoch pred telkou...Na otázku, čo budeme obedovať - odpoveď - no niečo objednáme z pizzérie. O týždeň to isté, s úsmevom - miláčik, nemôžeš celú domácnosť nechávať na mňa, alebo sa na jej chode budeme podieľať obidvaja, alebo budeme musieť zarábať toľko peňazí, aby sme si mohli zaplatiť stravu v reštaurácii a pomocnicu v domácnosti. To druhé nehrozí, takže? Je to aj o sebeúcte, o schopnosti dávať do popredia aj svoje potreby, nie zvesiť hlavu, držať hubu a krok. Tiež som tu už niekde na MK písala, lebo takéto témy sa opakujú stále dookola, že nemám problém urobiť v nedeľu večer priateľovi zemiakové placky, lebo má na ne neuveriteľnú chuť, ale tak isto očakávam, že urobí večeru on, keď som ja unavená. Nie som jeho slúžka, som jeho partnerka. Upratovanie je väčšinou na mne, lebo je v práci viac hodín, ako ja, ale nerobí mu problém umyť riad, povysávať, alebo umyť okná. Tiež by som s mužom zakladateľky témy nežila, ani náhodou. Na čo mi je tretie dieťa, ktoré navyše prepíja peniaze a nemá o mňa záujem? A to nemám silácke reči, som rozvedená a viem, čo je to utiahnuť všetko sama. Ale radšej začínať od nuly,ako žiť s nulou.
no vies, ten moj tiez chodi z prace unaveny a preto robim vsetko pre to, aby ho mala po prichode domov neotravovala. nech si oddychne, potom s nim porozpravam, najeme sa a potom uz je kludnejsi. urcite ho nezatahujem do aktivit, lebo viem, ze je unaveny z prace. inac na malu si vzdy najde cas sam od seba, nenutim ho do toho.
@nestastnamamka
@maria1989 ja sa tiež nehádam 😀 😀 😀 Myslíš, že mňa domáce práce bavia? Ani náhodou!!!!! Viem si predstaviť ináč strávený čas. Jednoducho je to treba urobiť a hotovo. Ale sme na to dvaja. Ty si si to nadstavila tak, to je tvoja vec, si spokojná, ja takt, to je zase moja vec, tiež som spokojná. 😉
@pasteleria a ako to budete riesit ked pojdes do prace ty? Kto tebe da priestor na klud od ludi, od dietatka?
@maminuska nie každý má na to schopnosti, aby "zostal sám (žena) sama s deťmi 🙂 a to čo píšeš, že by ženám bolo vštepované do akého vzťahu majú ísť, tak pravda 100%, až na to, že keby sa tie babenky poobzerali a zistili by, aká je ponuka, tak by pol sveta sa asi začalo radšej po ženách obzerať 😵
.. inak pravda odveká.. s tým nič nenarobíme...chlapa treba nakŕmiť.. lebo kým sa nenaje.. je ako mechom buchnutý... a potom všetko ide v pohodičke.. tiež som sa tejto teórii bránila...ale fakt je potom kľud, pohoda..
neviem ale toto mi hovorila už moja babka.. ked som mala 10 rokov, ked som sa jej pýtala, prečo dedka obskakuje....))) takže????....
vrah !diovka moja.. to zbadáš sama... RAZ!!... a mala pravdu...
nie je to liek na všetko ale toto funguje! aspoň u nás doma.
@mamavera nás (mňa a muža) nebavia domáce práce ani jedného. ale môžme si dovoliť aj trochu bordelu, keď sme len sami dvaja. je to skôr tak, že ja umývam nádoby, on vysáva a varíme na striedačku kedy sa komu chce. ak sa nám nechce ani variť, ani pratať, tak sa na to vybodneme a niekam si vyjdeme. 🙂 keď sú na to práve financie pravdaže 🙂
@nika1020 nakŕmiť je jedna vec, to máš pravdu, mám to doma, keď je hladný, je nervózny 😎 , ale obskakovať druhá vec. Je rozdiel, či manžel žene pomôže a ona má čas aj na svoje záľuby, koníčky a je vlastne stále tou osobou, do ktorej sa zamiloval alebo nechá všetko na ňu a večer sa vracia k podráždenej žene, ktorá má na perách sto výčitiek, je tak uťahaná, že sa jej už ani nikam nechce. Ona už nie je tou, ktorú si bral, stala sa jeho slúžkou ale nestíha, najmä keď nastúpi do zamestnania a väčšinou to končí v tom lepšom prípade hádkami a výčitkami a v tom horšom on ide hľadať takú, čo je sama sebou.
@maria1989 tak tu nepíš, že okolo neho skáčeš, lebo to na teba bonznem 😀 😀 😀 😀 . U nás je to podobne, síce moja a jeho predstava o poriadku sú diametrálne odlišné, ale nejaký ten bordel znesiem...varenie a pečenie je mojím koníčkom, ale keď som unavená a on tiež príde večer z práce, reštika, alebo donášková služba to istí . Môžete si to dovoliť vy, aj my, lebo my už máme deti takmer dospelé, ale dvoch škôlkárov neodložíš ako kôš neožehleného prádla.
@nestastnamamka
ja som chcela este napisat, ze jedine, co by mi vadilo je, ze chodi z prace pripity. to by som riesila. laska k alkoholu rastie kazdym vypitym poharikom a ked sa to nezastavi hned..... ☹
a to moze byt aj dovod, preco je stale nervozny. porozmyslaj nad tym. ja som mala otca alkoholika a s takym clovekom nevydrzim v jednej miestnosti ani pol sekundy, normalne som alergicka.
@mamavera neviem, či som tu niekde dala, že okolo muža skáčem 😉 skôr som myslela to, že AK chcem mať veci po mojom (poriadok), tak si to môžem urobiť sama. presne ako ty píšeš, alebo to bude taký "všeobecný" poriadok. inak bývalému som skákala kolo zadku vyše 10 rokov, až mi vlastná mama nadávala, lebo ten chlapec skutočne za náš vzťah bol snáď párkrát v chladničke 😎 takže o obskakovaní a vlastnej blbosti viem toho dosť. a odkedy sme sa rozišli, beze všeho sa začal o seba starať sám, nákupíky jedla, oblečko si kupoval, upratoval, varil, jedna báseň 😀
asi tak ako píšeš..jasné nakŕmiť.. ale obsakovať nie..
tiež súhlasím, kto si ko nastaví...alebo nebiť slúžkou...a kopec názorov je pravdivých..
ak je pomoc a obetovanie obojstrannné funguje to...
ja som mala manželstvo také, že som žila s totálnym patriarchom, teda otec hlava rodiny, ženy sú neschopné stvorenia dobré len na rodenie a podobne.. vy ženy sa sťažujete stále na normálne veci na čo je žena stvorená.. a podobne..Toto som pocuvala 12 rokov.... mohla by som založiť fanklub.. stal sa z neho psychopat, resp. asi už bol dávno..rozviedla som sa s ním práve preto!
bola som naučená - áno z domu, že čo sa patrí, pretože moji rodičia tak fungujú, teší ma starať sa o rodinu.. ale nedostávala som späť ani ďakujem. pri pokuse o "demokratizáciu" som dostala svoje späť ako som Vám napísala..
Rozviedla som sa s takýmto chmuľom a nech to znie ako koľkoľvek, kopla som ho do zadku a odporúčam to každej jednej.Žiť s debilom je strata času!!
Teraz žijem spokojne v novom vzťahu, v obojtrannej úcte a viete čo venujem sa mužovi, obskakujem ho a rada...viete čo, sú aj aj takí ako on, pomáha mi, bez povedania mi opätuje pomoc, nemám stresy, podporuje ma, sám sa ponúkne čo mi treba pomôcť, rýchlo porobíme doma čo treba a potom sa každý venuje tomu čo má rád, alebo zoberie deti von.. alebo čo potrebujeme urobí...
Také stvorenia o ktorých tu strácame čas, ak žena vyčerpala všetky možnosti, ale skutočne všetky, treba zvážiť či vôbec má ten muž cenu, aby žil v manželstve, je to nekonečná story a tieto texty nemajú obdobu a ani konca--)) Nikomu do postele a do kuchyne nevidíme...
Láska je veľká vec, ale bez tolerancie, úcty a obojstarnnej snahy nič nefunguje ani chémia...smeruje to akurát na psychiatriu, žena s takým chmuľom, ktorý ju má za slúžku alebo niečo podobné... nikdy vojnu a ani bitku nevyhrá.
Rozviesť sa je zložité, nie je jednoduché začať sama, ale dá sa to, dokáže to každá žena.. dokáže, lebo vládze, lebo ľúbi svoje deti a ona to dokáže, ale chmuľo psychopat a ožran má rád len seba a nič nedokáže, bude brechať ešte 10 rokov po rozvode, alebo ho zaratuje mamička...
Je to ťažké, lebo žene po rozvode zostanú deti a tým sa ťažko hovorí, o otcovi čo je zač.. ale dokáže to.
A nie sú všetci muži takí otrasní.

@maria1989
A preco robi zena vsetko? Preco sa stava z nej sluzka, namiesto toho aby bola zena?
citala si moj clanok, co som napisala?