Nesúcitim s ľuďmi
Ahojte, je pre mňa už veľmi dlho záhadou že nesucitim s ľuďmi či kamaráti rodina a hocikto
Film seriál ma rizciti fakt dosť
Ale keď niekto trpí zomrie cíti bolesť tak vôbec nič
Keď čítam o vraždách a násilí týraniu znásilnení nič to somnou neurobí žiadna ľútosť empatia, skôr sa zasmejem a hľadám dôvod prečo sa to stalo
Prečo necítim empatiu?
A komentáre typu psychopat sociopat si nechajte bola som u psychológa
Tak to, že necítiš súcit s úplne cudzím človekom, o ktorom len čítaš napríklad v novinách, by som ešte vedela pochopiť. Ale že sa zasmeješ?! 😳
@moonlight1210 chodila som k nemu dlho, mal predošlé posudky videl čím som si prešla
A nevadí že tie filmy nie sú dojaky? Napr zelena mila je dojak ale seriál čo pozerám ma len malo scénok takých, takže je to ok keď rozciti film a podobne?
Ľudia bežne cítia empatiu je im ľúto keď sa niečo stane hoci aj cudziemu
Mohlo túto bezcitnost niečo vyvolať? Dá sa nájsť príčina alebo z časti to napraviť?
@lesana25 to je tvoj názor
@h2 neviem prečo to tak je ,trvá to pár rokov
Kedysi to bolo inak
@selena_luna ja jej verim
Autorka, ja som poznala toho človeka - v súčasnosti vraha z videnia. Bol to slušný, inteligentný, pohľadný, človek a vtedy pracujúci ako SBS kár. Mal krásnu ženu a 3 deti. Stal sa z neho vrah. Zabil ženu, svokra a svoju svokru pred očami svojich detí. Po vykonaní vraždy utiekol k milenke. On nezvládol rozvod a pritom mal milenku. Tvrdil, že na vine bola jeho žena.
Dodnes sedí vo väzbe.
Skús možno náboženstvo. Pozri si posadnutnosť, exorcizmus a podobné veci. Ak ti ten psychológ nepomohol.
@eva112014 nie som na vieru aj keď som nad tým rozmyslala ale kvôli inému, ale možno sa tomu pánovi niečo stalo, vznikla psychická porucha alebo ja neviem to lekár skôr posúdi, neviem povedať prečo to spravil
Mala si úzkosti, depresie, brala lieky. Podvedome si sa asi obrnila voči všetkému, aby si také stavy nemusela opäť prežívať. Pri filmoch sa uvoľnís, lebo je to fiktívne
@kvetinka75 kedysi som mala problém že ma všetko rozplakalo aj dobré veci, dlho som brala lieky aby som nebola tak precitlivena ale odvtedy ubehol čas, neviem či aj lieky nie sú na vine
To,že ti to psychológ nepovedal,neznamená že nie si narcis,psychopat a manipulátor.Vies koľko ľudí chodí po vonku,ktorým to psychológ nepovedal a sú všetko z toho? Milióny...
Podľa komentárov usudzujem že si egocentrický,narcisticky typ a máš očividne problém s agresivitou.Udriet cudzie deti a vyhovárať sa,že si im neublížila je úbohosť najvacsia
@eva8 pred 5 timi rokmi mi zomrela veľmi blízka osoba na štedrý deň a videla som ju umierať, myšlienka na ňu ma rozciti ale akonáhle cítim taký tlak na hrudi tak sa nadýchnem kym to neodíde a slzy skryjem tak že natahujem oči ,skrátka nemôžu ísť
@eva8 prepáčte zle som tukla odpoved mala byt pre vas a nie pre kvetinku
"...uvedomíš sa keď sa to stane tebe alebo tvojej babike..."
a možno neuvedomi, nie si na svete jedina bez empatie
Ešte doplním. Chcem ti napísať, že do psychiky človeka nikto z nás nevidí. (ako v príbehu, ktorý ti píšem). A áno, môže sa stať z neho vrah …
Tak niečo sa mu určite stalo. Lenže ako SBS kár musel robiť psychologické testy. A možno mal aj on pocit ako ty, že bol povahovo odmeraný, chladný ..,
Prišli okolnosti, ktoré absolútne nezvládol a toto sa stalo.
Skús tú vieru, alebo kňaza, hľadaj informácie, ktoré dokážu ti pomôcť.
Smiať sa na týchto situáciach v poriadku nie je.
@eva112014 aj ja som robila psychologické testy, ale s určitosťou môžem povedať že vrah nebudem ani keby čo bolo
Hnev smútok môže cítiť každý ale na hento treba odvahu
Veď aj odbery krvi sa bojím, a pri zabijacke som nemala odvahu ublížiť zvieraťu nie to ešte človeku
Pravdepodobne to bude súvisieť s tým zážitkom. Jednoducho si sa uzavrela akýmkoľvek citom. Nie si bezcitná niekde v tebe to je. Len sa snažíš takto chrániť pred bolesťou.
@bloger dá sa to napraviť? Držím si od tela viac ľudí
Nemyslím to zle len keď stratíte niekoho je to ťažké
Či sa jedna o priateľov rodinu lásku
Každá strata bolí, keď som mala 12 babka zomrela tragicky bola som dieťa nevnímala som jej odchod tak intenzívne až po čase prišli nasledky v podobe psychických problemov
Teraz sa na to pozerám inak, ale každopádne psychická bolesť je ta najhoršia
autorka - možno aj sú na vine lieky. Mňa napr. rozplače film, veľa robí aj hudba. Ale keď sa stane nejaké nešťastie, evidujem, ale nejako ma to nerozcíti. Možno preto, že sa jedná o cudzích ľudí a ja som sa už obrnila voči správam z vonka. Len samé katastrofy, tak už si to tak nepripúšťam.
Neviem, akoby si mala v sebe 2 osoby. Na jednej strane sa chrániš, potláčaš slzy a na strane druhej ti pripadajú také veci smiešne, ktoré ani zďaleka smiešne nie sú. Toto by si mala v sebe vyriešiť.
Ak to všetko vedia psychológovia, určite niečo vysvetlili, navrhli. Podľa mňa si zaseknutá, obrnená. Možno to prejde, možno nie. Ja po smrti rodičov beriem smrť prirodzene, tiež som "vlaznejsia", skôr mi je smutno, ako to prežívajú, zvládajú pozostalí, obdivujem ich, ako to zvládajú, nie som ich oporou, nedokážem to. Netráp sa. Možno príde ľubovoľná udalosť (nemusi byť tragická), ktorá všetko zbúra.
P.S. Pri filmoch, knižkách, pribehoch plačem i ja. Aj od šťastia.

niekolkych psychologov, ktorych poznam su len vystudovani mgr.,ktori maju pocit, ze zjedli vsetku mudrost sveta a v praxi vedia omielat len dookola niekolko naucenych veci,
psychiatri su lekari, ktori liecia liekmi a tam to konci.
hladaj,googli naozaj dobreho klinickeho psychologa, ktory ti pomoze, hoci aj za poplatok.
a bez urazky, mozno si naozaj sociopat, skratka tie emocie necitis, uvedomujes si, ze by si mala a premyslas o tom.
Určite dá sa to napraviť ak chceš. Skús si vypočuť nejaký podcast Plamienka. Možno tam nájdeš to čo potrebuješ. Alebo nejakú dobrú psyterapeutku. Ktorej by si mohla dôverovať. Veľmi ti držím palce. Verím, že vo svojom vnútri si určite dobrý človek.
Možno aj lieky dopomohli k tomuto stavu
@eva112014 schizofreniu a pod nemam ani nič podobne
Jedina diagnóza ktoru mam aj v papieroch je porucha správania a emócii nič viac
Dve osobnosti nemám
@heln tie dve diagnózy mi neurcili takže to asi nie
Raz som skúsila jednu platenú a bola veľmi dobrá, viete nie ku každému cítite dôveru ale k nej prišla hneď a povedala som jej jednu vec mimo psychiky a príjemne ma prekvapila len zdvihla ceny a ma plno tak neviem, a ona je jedina súkromná u nas v meste
@eva8 lieky mi už dopomohli k jednej chorobe... 12 rôznych liekov na psychiku od 14-20 rokov
Neskôr sa zredukovali keď som zmenila psychiatra ale po čase som si ich vysadila lebo neboli nutné
Jednoducho máš znížený emocionálny kvocient - EQ. Nie je to nič neobvyklé. Ak je na dolnej hranici, tak to už trochu hranici s psychopatiou. Nikde nie je pravidko, že človek bez citov musí byť hneď vrah. Všetko ovplyvňuje výchova a psychika po všetkých stránkach. Zabiť môže ktokoľvek, nie len psychopat.
@eva8 ale prosim ta, najprv jeden psycholog, potom ale zastup psychiatrov, liekov a niekolko tragickych smrti 🤦♀️Ak to ma byt uveritelne, treba od zaciatku drzat jednotnu liniu pribehu a nepridavat postupne co sa hodi. A ak aj ozaj niekto absolvuje tolko sedeni s takym zastupom doktorov, tak tie dovody uz ma davno analyzovane a nebude ich hladat na koni.

Ale si.