icon

Nesúcitim s ľuďmi

25. jan 2023

Ahojte, je pre mňa už veľmi dlho záhadou že nesucitim s ľuďmi či kamaráti rodina a hocikto
Film seriál ma rizciti fakt dosť
Ale keď niekto trpí zomrie cíti bolesť tak vôbec nič
Keď čítam o vraždách a násilí týraniu znásilnení nič to somnou neurobí žiadna ľútosť empatia, skôr sa zasmejem a hľadám dôvod prečo sa to stalo
Prečo necítim empatiu?
A komentáre typu psychopat sociopat si nechajte bola som u psychológa

eva112014
25. jan 2023

Porucha správania je u teba stanovená. OK, ale čo môže u teba tvoju poruchu správania ešte zhoršiť? Aké okolnosti napríklad? Aké situácie …? A ako sa to môže u teba prejaviť? Máš odpovede od psychológa na tieto otázky?
Varovný prst v tvojom prípade vidím, že sa skôr zasmeješ na vraždách …… ako píšeš.

teleskop
25. jan 2023

naozaj? vybuchol psycholog, ze si bezcitna?? 🙂 🙂 vy ste plateni trolovia modrym konikom?

selena_luna
25. jan 2023

@tykat to mi akoze ma byt luto trola co ked nevie ako obratit pribeh tak zautoci na najcitlivejsie miesto kazdej mamy, na jej dieta? No to urcite.

macekovam
25. jan 2023

a nemas pocit ze sa citis naopak,,spokojna,, ked vidis ze iny trpia? cudne ale aj taki ludia su..

autor
25. jan 2023

@eva112014 o tom nikdy nehovorili že čo to môže zhoršiť len že mam brať lieky a chodiť na sedenia inak sa nič také neriešilo ale máte pravdu zistím si to

autor
25. jan 2023

@teleskop nie som troll

autor
25. jan 2023

@selena_luna ty ma tu od začiatku buzerujes a ja mam byt k tebe dobra?

autor
25. jan 2023

@macekovam trochu ale ja by som im to neurobila

ericenka00700
Odpoveď bola odstránená
autor
25. jan 2023

@selena_luna od zakladnej skoly som mala psychológov chodila som na 3 zs kedze sme sa sťahovali, potom som bola na 3 psychiatrických liecebniach tam dalsi traja psychológovia, potom odporúčaný obvodným tam ich bolo tiez niekoľko ak mi po prvom ci druhom sedení nesedel zmenila som ich takže do 15 ich je, psychiatrov som mala dvoch + na liecebniach a vzdy ina liečba
A v 12 tich mi zomrela babka a na štedrý den švagriná 5 rokov dozadu
A lieky som musela brať kvoli úzkosti nespravosti depresiám, mali ma ukľudniť pri tom vsetkom + seba poškodzovanie atd
A podotýkam na liecebniach su tazsie a horsie pripady ako som ja a ak by si nevedela vela ludi trpi psychikou

ericenka00700
Odpoveď bola odstránená
tykat
25. jan 2023

@selena_luna ...vobec nie, len ze sa ohana tym ze "pochopis mozno ked raz niekto tvoj blizky..." a pritom ona sama nesuciti ani s blizkymi ludmi... tak nech si nemysli ze ja taka zaujimava, takych ako ona moze byt viac (a to nemyslim zrovna teba).

Ak je z toho nieco real co tu pise... tak chce byt hlavne zaujimava, strhnut na seba pozornost "pozrite aka som zvlastna". Cize znovu smer psycholog a hladat pravu pricinu, pripadne zase psychiater.

viestta
25. jan 2023

Autorka, nepomohlo ti XY psychologov, nepomohlo ti XY psychiatrov, nepomohlo ti XY liekov, asi ti nepomoze ani nikto z MK. Ale beriem to tak, ze si sa potrebovala len vyrozpravat. Ale odporucala by som vratit sa k terapiam

autor
25. jan 2023

@tykat nie nechcem byť zaujímavá
@viestta nie je potrebne brat lieky lebo to čo som pisala nesúvisí s depresiami ani ničím
A lieky na zmenu osobnosti nie su

viestta
25. jan 2023

na zmenu osobnosti nie su ani terapie, ale da sa s poruchami osobnosti pracovat. Na to ale treba dve veci. Pacienta, ktory chce a terapeuta, ktory vie. Takze zacni hladat terapeuta

eva112014
25. jan 2023

@autorka
Skús si o tom viac prečítať. Aj okrem tohoto článku.
Je dobré, že si uvedomuješ, že niečo nie je v poriadku, hľadáš informácie …

eva8
25. jan 2023

@selena_luna človek je opatrný, nemusí hneď napísať celý životopis.

macekovam
25. jan 2023

to tak citis preto lebo aj ty si velmi trpela.. citovo si vyprahla podla mna pri tej strate ktoru si utrpela.. nepride ti to take ,,strasne,, ako sa stalo tebe podla mna.. a mozno to vnimas ako,,spravodlive,, ved aj tebe sa to stalo..:( snutne ale moze to tak byt.. zazila si najvacsiu stratu z tvojho pohladu.. asi ti uz nic nestoji za smutok.. ak si ,,vsetko na com ti zalezalo ,,uz stratilaa..ale v pohode to mozes vnimat aj ako od veci koment...

autor
25. jan 2023

@eva112014 keby som bola jedno z toho asi by som o tom vedela nie? Robila som testy
Časť z toho je pravda, ak viete o nejakom teste ktorý si môžem spraviť online alebo platený spravím ho

autor
25. jan 2023

@macekovam otec ma bil ako dieťa spôsobil mi vtedy traumu vdaka ktorej som sa pocikavala od strachu k nemu, a ked zakričal v momente som sa pocikala a jemu to bolo vtipne ale on je taky odjakživa, otec bol a je tyran, ked som mala 9 bil mamu lebo ho podviedla, vy ani neviete aky je to pocit ked počujete plac z vedľajšej izby a nemôžete nič robiť, od mojho narodenia sedel v basach a ja som ho navštevovala
Byť chorá, na zs sikanovana, opustená to nezažil kazdy
Som síce dospela ale necítim sa tak, bolest stale pretrváva tie problemy nemiznu a otec je este vacsi tyran ako bol, kazdu jednu priatelku co mal tak zbil
Ja som mu po ruke len z rešpektu, naučil ma poslúchať
Co povie to je sväté a ak neposluchnem budu nasledky
Mama to vie, roky neziju spolu po tom co jej urobil
Jedno vam poviem keby nežijem vo svojom svete ( v hlave) tak som v depresiách dodnes, pozeram sa na svet cierne lebo všade je zlo smutok a stale len cakam kedy sa zase nieco stane u mna

heln
25. jan 2023

co vlastne cakas od tejto diskusie?
sama si to napisala: porucha spravania a emocii,
skratka to necitis, a preco to ti tu nikto asi nepovie.
chod do nejakej velkej (vedeckej) kniznice, do citarne a tam si vyhladaj odborne knihy a mozno to lepsie pochopis.

macekovam
25. jan 2023

a nemohla by si od neho odist? je to tyran .. velmi zly clovek.. napriklad k mame by si nemohla ist a pomahat abyt na blizku radsej jej ako jemu.. muselo to byt naozaj tazke.. naozaj mi je tazko ked si to predstavim.. deti by nemali toto zazivat.. ale na zaklade tohto chapem ze nesucitis.. ved ak to tak necitis tak nebudes sucitit ,,na silu,, nikto necaka pretvarku .. podla mna je v poriadku tento tvoj stv vzhladom k tvojmu zivotu.. mozes zmenit to ze zacnes zit sama.. konecne slobodne.. a mozno budes vidiet aj krajsie chvile...a ked sa ti podari citit stastie .. konecne raz v zivote tak sa vsetko upravi..

heln
25. jan 2023

je to smutne, mas za sebou velku traumu, ktorou si vypla svoje emocie, aby si nic necitila. potrebujes tu traumu spracovat. je dobre, ze to chces zmenit.

eva112014
25. jan 2023

@autorka veď píšem vyššie. Okrem tohoto článku si treba o tom viac prečítať. Čiže čím viac zdrojov si naštuduješ, tým viac informácii získaš o sebe. Čím viac otázok dávaš psychológovi, tým viac o sebe vieš. Potom sa vieš ľahšie zaradiť a utriediť si myšlienky, že ktorým smerom pôjdeš. Toto pravidlo platí pri každej chorobe.
Preto súhlasím aj s heln, čítaj, zisťuj….

autor
25. jan 2023

@macekovam ja bývam s mamou, ale ak otec zavola a povie idem pre teba, okamžite príď tak musím a je jedno koľko je hodín ,aj v noci ma volava nech mu kupim alkohol ( nepije vkuse ale ked raz za cas tak poriadne) , zial aj jeho poznačilo to akych mal rodičov, odsedel si polku života okrem kriminálnikov nepozna nič
Na mna neberie ohľad ,ked som mala vysoke horúčky musela som u neho kosit pomahat mu
Skrátka ho musím poslúchať

autor
25. jan 2023

@eva112014 skúsim to

macekovam
25. jan 2023

neposluchaj.. odid...prec...

autor
25. jan 2023

@macekovam nemôžem, pred par rokmi som kupovala nehnuteľnosť a on mi doložil a spísala sa zmluva že ma pravo tam dozit, a keby sa vzburim proti nemu podpali to alebo prestane platit energie a momentálne sa to neda vyriesit
A bitku od neho nechcem

macekovam
25. jan 2023

kokos a kolko ma rokov?

macekovam
Autor odpoveď zmazal