Nesympatické dieťa
Stalo sa vám už niekedy, že vám bolo niekoho dieťa brutálne nesympatické? Ja sa za to cítim hrozne a neviem ako si to mám v sebe vyriešiť, ale keď niekam príde, tak mne normálne zmizne dobrá nálada a všetko mi začne vadiť a mám chuť ísť domov. Konkrétne ide o to, že mužov brat si našiel novú priateľku a ona má 7 ročnú dcéru. Paradoxne s jeho novou priateľkou veľmi dobre vychádzame, je fakt milá, sympatická, slušná. Ale to dievča mi hrozne vadí a to sa mi ešte nikdy nestalo, lebo zbožňujem deti, pracovala som ako opatrovateľka a mám mladších súrodencov, v rodine máme x detí v rôznom veku, nikdy som nemala problém ani s cudzími deťmi na ihrisku či v detskom kútiku. Dievčatko mi však príde ako strašná vtierka, funguje to u nás tak, že buď majú deti k dispozícii detskú izbu alebo nejaký kútik resp. vlastný stôl, kde majú hračky a nejaké osoby, čo sa rozhodnú si to “vytrpieť” a venujú sa im a vymýšľajú aktivity, väčšinou to bývam ja a mužova sestra. Ona tam však nikdy nechce byť, aj keď sú tam aj mladšie aj staršie deti ako ona a chce stále počúvať len dospelých a už sa viackrát stalo, že potom poprekrúcala čo počula, porozprávala to niekomu a spôsobila hádky v rodine a myslím si, že celkovo niektoré témy nie sú vhodné pre 7 ročné dieťa a predsa aj dospelí sa chcú porozprávať a nie si stále dávať pozor na ústa, resp. stále vysvetľovať a odpovedať na jej otázky. Ďalej komunikuje zásadne len s mužmi, mňa napríklad totálne ignoruje, ale stále chodí za mojím mužom, ktorý nemá žiadny vzťah k deťom, takže je zakaždým prekvapený, keď k nemu príde a je hrozne kontaktná, obíjma ho, vešia sa mu po nohe, stále chce mať na ňom položenú ruku a lepí sa po ňom a ja viem že to je len dieťa, ale brutálne ma to vytáča a príde mi to nevhodné, veď je to pre ňu úplne cudzí chlap. Normálne vidím ako zatína zuby a žiarli, keď ma muž chytí alebo mi dá pusu a snaží sa niečo vymyslieť aby nás oddelila, minule hodila pohár o zem. Vlastne píšem to preto, že sme mali včera rodinnú oslavu, kde niekoľko hodín meškali, ja som sa výborne bavila a potom keď dievčatko prišlo, tak mi nálada išla “do kytek”. Dokonca ma vytlačila zo spoločnej fotky, aby bola vedľa môjho muža a mne príde smiešne súťažiť s malým deckom, ale to bol taký moment že som sa musela už ísť predýchať von a druhý bol, keď som vychádzala z wcka a ona si otvorila na chodbe zavesenú moju kabelku a rúžovala si pery mojím rúžom, tak som jej ho vytrhla a ona s úsmevom, že si myslela, že to je mamičkina. Dusila som to v sebe, ale včera cestou domov som povedala už aj mužovi, že si neviem pomôcť, ale to dievča sa hrozne vtiera a on zostal prekvapený, že veď ona ho má len rada a že som detinská, lebo mi vadí, že doteraz mali všetky deti z rodiny radšej mňa ako jeho a teraz je to naopak a že mu chcem z ich dobrého vzťahu pokaziť radosť. Ja teraz neviem, že či je ozaj problém vo mne a ako to riešiť.
@elli333 Autorka chce aby jej muz povel tomu dievcatku ze mu ma dat pokoj. Ma dievcatku povedat, ze ona je jeho zena a ona je na prvom mieste. Muz toto odmieta a to ju hneva.
@andreatytler tak vies toto povedat 7rocnemu dietatu ,je minimalne usmevne 😅. Vies nemas sancu ,zbytocne sa snazis ,ja som zenaty 😅
@elli333 Ano, je to velmi nevhodne toto povedat 7 rocnemu. Ja autorku chapme v tom smere ze dievactko sa sprava dost nespravne a vadi jej to, ale tato rivalita je nepochopitelna.
ahoj, ako sa vyvija situacia v rodine po sviatkoch? naposledy si pisala, ze aj svagrina ma s nou problem..
@lenka_932 ahoj, neozývala som sa, lebo sme neboli s nimi v kontakte a mala som toho toľko, že som postupne aj zabudla, na toto je kôň super, že človeku sa po vypísaní uľaví a koľkokrát aj zabudne. Ale cez víkend má muž narodeniny, takže sa im pravdepodobne nevyhnem, tak uvidíme.
@lenka_932 ahoj, ozývam sa po nejakom čase, pre môj vlastný dobrý pocit som sa vyhýbala všetkým miestam a akciám kde by mohla byť, trápne a nedospelé, ale je mi oveľa lepšie aj to celé inak beriem. Ale stále si stojím za tým, že s ňou niečo nie je v poriadku, videli sme sa párkrát a vždy sa niečo zvláštne stalo, ale je lepšie sa do toho nemiešať. Raz im muž išiel pomôcť montovať altánok a povedala mu, že keby vedela že príde, tak si aspoň ruky oholí, normálne nonsens. Určite si ich neholí, také malé dieťa, asi to len niekde počula, ale aj tak. Potom sme boli raz gratulovať babke a bola tam a povedala mi, že či som zase tam, tak som jej povedala či s tým má problém a zostala ticho. Na spoločnom výlete si v strede ulice vyzliekla nohavice, že jej je teplo a behala v nohavičkách po meste, mama úplný ignor. Posledný nedávny zážitok, boli sme s mužom na koncerte, išiel aj brat s frajerkou a zobrali dievča so sebou, úplne nevhodné večer, obrovský dav, ale ich vec. Tancovali sme s mužom a zrazu cítim niečo na lýtkach a dievča ma kopalo do nôh, to už mi ozaj praskli nervy. Takže by som to zhrnula tak, že mala som z nej divné pocity, ale asi tam bude len nedostatočná výchova.
Milá autorka, ty si zaslúžiš medailu. Ono je hrozne, že vlastne si bezmocná, a tvoj partner aspoň vníma nejaký problém 🤷🏻♀️
Ono je jedna vec, že sa zaľúbila doňho. Veď dobre, ale zvyšné správanie je prudko cez čiaru.
Ja len autorke takto pred sviatkami chcem popriat boziu trpezlivost 🌷❤️

@maciatkolulu áno len dnes sa viac deťom dovolí,mobili atď vše od výmyslu sveta ,prv to tak nebolo zahrali sme sa z hocičím a na noc večerníček čau pá..tým pádom sú dnes deti až moc rychlo vyspelé